|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko izčrpate?
30.5.2006 14:55:22   
lenika
Že v naprej se opravičujem, ker spet težim s vprašanji o dojenju, a smo v fazi uvajanja dojenja in ugotavljanja, če sploh imam dosti mleka, zato mi je vsak vaš odgovor dobrodošel.

Torej naš dojenček je star 18 dni in zanjih nekaj dni imamo kar precej problemov z dojenjem. Dojit se hoče non stop. Pet minut intenzivno sesa, nato dojko spusti in zadrema, čez 10 minut se zbudi in joče ter zopet hoče dojko. Spraševala sem se ali imam dovolj mleka, zato sem se odločila, da si bom mleko še dodatno črpala in včeraj zvečer sem mu po podoju dala še 30 ml mleka po flaški inpotem je zaspal in se ponoči zbujal 4 ure. user posted image  Danes čez dan se dojenje na 10 minut ponavlja in zopet že cel dan nič ne spi.
Vmes ko spi, si izčrpavam mleko, da mu ga bom dodajala, če zopet ne bo več kot 5 minut intenzivno vlekel. Problem je, da si pri enem izčrpavanju ne uspem izčrpat več kot 30 ml. Ali je to znak, da imam premalo mleka in bi morala dodajat aptamil? Zanima me koliko si ve lahko naenkrat izčrpate in ali mislite, da se otrok zbuja zaradi lakote ali preprosto zato, ker se hoče ob dojki malo potolažit.
Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko izčrpate?
30.5.2006 15:14:42   
Baucka
Mislim, da verjetno imaš premalo mleka.
Poskusi prvo več piti in jesti, tako da se ti bo povečala količina mleka. Meni se zdi,da ko ne pijem dovolj mi mleko malo usahne, nato pa pazim in pijem pa kar čutim kako mi dojke nabreknejo. Pij največ vode do 3 litre dnevno, pa tudi kakšno brezalkoholno pivo (V Sparu Schlossgold nima alkohola) si privošči. Pazi tudi da imaš pet obrokoh dnevno.
Ko boš enkrat zečela dohranjevat bo težko spet priti nazaj, da boš izključno dojila, tako da še poskusi malo vstrajati, saj s tem ko sesa se ustvarja mleko in je nato pri naslednjem obroku več mleka (povpraševanje-ponudba). Črpam si pa mleka ne, tako da ne vem koliko je normalno, da načrpaš. Pri dojenju je pač tak, nikoli ne veš točno koliko otrok poje.

Obilo sreče.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko izčrpate?
30.5.2006 15:28:01   
Aja32
Zdravo, sigurno imaš premalo mleka. Tako je bilo tudi pri meni. Jaz sem si pumpala 30 minut na eni in 30 minut na drugi dojki, pa je vsega skupaj prišlo 60 ml. Patronažna je rekla, da si ne smemo več kot po 15 minut na vsaki dojki pumpat, ker si lahko poškodujemo bradavice.


Lp A

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko izčrpate?
30.5.2006 15:35:34   
Ro-La
čimmanj se obremenjuj z dojenjem pa bo...če se ti zdi da imaš premalo mleka potem dodaj adaptirano mleko brez slabe vestiuser posted image

glede količine izčrpanega mleka pa nimam pojma...jaz sem bila mlekarca in sem si ročno iz ene dojke nastiskala 125ml user posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko izčrpate?
30.5.2006 17:28:32   
rainbow
halo!

jaz pa se ne strinjam s tem, da imaš premalo mleka. Na tvojem mestu bi se pač otroku prilagodila in nga pristavljala kolikor se želi, zraven pa počivala, veliko pila in fajn papala. Potem pa bosta videla pri posvetovalnici pri enem mesecu, koliko je pridobil na teži.
aja, pa naj ga še kdo drug v roke vzame, pa malo ne sprehod, pa se obdobja podojev malo podaljšajo. Pomembno je, da ne gledaš na uro, ker se boš samo sekirala. Če se otrok pogosto doji, pravilno sesa, mora biti mleka dovolj. Če ti takoj zaspi, ga potem ko se zbudi in bi spet jedel, daj na isto dojko, če se je zbudil v prej kot uri in pol, če spi dlje, pa na drugo. Če do  zdaj nista imela večjih težav, s pristavljanjem, ali težo, potem bi jaz absolutno počakala do prve posvetovalnice. Absolutno pa brez izčrpavanja.
Slišati sem kot svetovalka za dojenjeuser posted image , ampak zadeve so preverjene pri meni in mojih dveh pupah (prvo dojila s flaško do treh mesecev, drugo polno dojila do 6-tih, zdaj stara 14 mesecev, se še vedno dojiva); je pa prvi mesec dva kar naporno.

Uspešno dojenje želim!!!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko izčrpate?
30.5.2006 19:56:24   
Mojca P.
Tudi jaz mislim, da nimas premalo mleka. Iz izkusenj ti lahko povem, da sem si veckrat spumpala mleko in zagotovo ti lahko trdim, da napumpas precej manj, kot otrok posesa, saj ima vecjo sesalno moc, kot crpalka, zato se s tem, da imas premalo mleka sploh ne oberemenjuj. Ze dejstvo, da po hranjenju se vedno nacrpas toliko mleka pove, da je mali le bolj len ali pa sploh ni lacen (saj bi spraznil vse).
Moj nasvet bi pa bil: poskrbi, da kadar je prisesan resnicno sesa oz. se ne carta in ne spi...samo tako bos vedela koliko casa zdrzi brez naslednje porcije in bos hkrati ziher, da je sit. Pri prvem sem tudi jaz ob vsakem jokanju ze tisacla ziziko v usta (ce pa ze v bolnici tako pravijo)in nikoli nisem vedela kdaj je lacen, kdaj pa samo siten..zbujala sva se pa na eno uro (vseh 8 mesecev kar sva se dojila). Pri drugem ze od zacetka gledam, da ne spi med hranjenjem ampak ves cas intenzivno sesa in sprazni obe  zizi (verjemi tega ne more vsako uro), ker vseakor ni vsako uro lacen. Zdaj imava ritem na tri ure in vem, da ce joka prej enostavno rabi mojo blizino, ne pa zizo.

Seveda pa drzi, da veckrat bos dojila, vec mleka bos imela.
Lp

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko izčrpate?
30.5.2006 20:05:07   
Seven*
Otroci se lahko dojijo pogosto in takrat spijejo manj, ali pa se dojijo redkeje in spijejo vec. Izracun je pa isti!! Ko sem bila v bolnici s tamalo je morala stara 14 dni popiti 70 ml mleka na obrok na cca 3 ure. Pa so bili srecni. Cimvec pristavljaj. Ce bi bil otrok lacen bi skoraj zagotovo jokal. Plenice so polulane in pokakane? Pogosto? Ce je odgovor da, se nimas kaj sekirat. Spocij se..pa lep dan!

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko izčrpate?
30.5.2006 20:10:43   
sjug
Še moje mnenje. Če je plenica normalno polulana in user posted image dovolj kaka, je mleka zagotovo dovolj. Sama imam majhne prsi in tudi nisem napumpala ne vem koliko mleka, razen če nisem uporabila sintocinona - to farmakološko pršilo razširi mlečne vode, da laže teče. Pa je moj mali pravi velikan. Lahko da je tvoj dojenček zaspanček in enostavno zaspi na jošku, ne da bi se do konca najedel. Predlagam, da prosiš pediatra ali ginekologa za sintocinon, tako da boš laže pumpala. Po mojem se splača vztrajati. Če pa boš preveč utrujena, se pa res ne sekirat in mirno začni dodajati. Potem pri otroku vsaj z železom ne bo težav. Tako, da so pri dojenju ali pa pri dodajanju + in - . Pomembno je, da se ti dobro počutiš, pa se bo tudi dete. Srečno.

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko izčrpate?
30.5.2006 21:12:08   
rainbow
večer!

se moram še malo oglasit glede tega črpanja, se mi zdi, da si mamica s tem dela dodatno delo (torej, če otrok zna sesat na dojki ali ni nekih drugih objektivnih razlogov za črpanje) plus tega povzročaš pri user posted image  sesalno zmedo, posebej če ima zraven še dudo. na dojki se mora bolj potrudit in drugače sesat kot stekleničko; in ne vem zakaj bi mu dajala svoje mleko po flaški, če dojenje v redu teče, je pač bolj pogosto, saj ko bo rastel, bo vedno boljše sesal in se v krajšem času nasitil ali napil.
Jaz sem tudi moji drugi user posted image  pustila včasih sesat za pomirjanje, pač dokler me niso začele bolet bradavice. Saj dojenje ni samo hranjenje. Dude pa nikoli ni hotela. Ji je kar na bruhanje šlo.

Moja izkušnje glede dojenja je pač, da je treba neke predsodke ali stare nazore če hočeš pozabit (kot na primer na tri ure dojit, tudi jaz jem različno in si ne tempiram časa, ...) in se prilagodit otroku, pa si obvezno prebrat o dojenju kaj natančnejšega, ker drugače ob prvem problemu mamica hop na flaško (tudi jaz prvič), pa morda niti ni bil tako hud problem. Meni je zdaj drugič veliko pomagal forum dojenje na med.over.net, in sicer post Najpogostejša vprašanja, tam imaš veliko podatkov, razlag, pa težave se ponavljajo, jaz se vedno našla kaj podobnega in se pomirila. Seveda ob pogoju, da se dete lepo redi. To pa tako v posvetovalnici ugotavljajo.

No, ok, ne bom več razpredala, upam, da smo ti kaj pomagale

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko izčrpate?
30.5.2006 23:12:38   
lenika
Hvala za odgovore.

Glede na pokakane in polulane pleničke bi resnično lahko rekla, da otrok dobi dovolj mleka, saj je pokakan in polulan na vsake 3 ure.
Zanimivo se mi pa zdi to, da če pije moje mleko po flaški, brez problema v 3-eh minutah spije 70ml, ko pa pije pri meni, pa 5 minut intenzivno vleče, nato pa zaspi ali pa se zasanja, vendar slej ko prej zahteva še. Sem pa ugotovila, da tudi če mu dam jesti po flaški, še vedno potem hoče joško, čeprav je že sit.
Kar se tiče dude, je enostavno noče in jo pljune ven.

Je pa zanimivo tudi to, da čez dan spi maksimalno dve uri, drugače pa je več ali manj skos buden in bi kar naprej visel na joški.
Ja no bomo videli, kako bo, vseeno pa še enkrat hvala za odgovore.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem...
Če imate otroke ob sebi. Da jih poljubite za lahko noč. Da skupaj zajtrkujete. Da greste z njimi v šolo. Da vidite, kako...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?