|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj vejo?
3.6.2006 0:42:51   
rozi81
Ojla!

Naši princeski smo kupili novo posteljo in to kar navadno se pravi 90x200. Pač se mi ne zdi da bi zdaj kupovala mal manjšo otroško posteljo čez dve ali tri leta pa spet novo ker cene za eno ali drugo so pa cca tle tle (pa nima tok denarja da bom kar naprej postle kupvala).
Zdej me pa zanima kdaj otroci vedo da ko je konec postelje da lahko pade dol. Skrbi me pa zato, ker je zelo visoka postelja (90 cm) in da mi ne bo štrbunklna dol. Sej smo kupili ograjico za gor samo ni ful visoka glih tok da prec ne kresne dol. Načeloma sem takoj pri njej ko se dvigne samo nikoli ne veš....
Stari pa bomo konec tega meseca eno leto.

Aja pa da še neki izkoristm, kdaj začnejo naši malčki poslušat če jim pravljice bereš? Kdaj začnejo to razumeti oz. vsaj poslušat?


Hvala za odgovore.


LP S

_____________________________

Najlepši dan mojega življenja 26.06.2005!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj vejo?
3.6.2006 1:01:10   
KODA
Našega tamalega(3,5 let),smo za novo leto dali v taveliko posteljo(spodnji štuk od pograda).Pa sem prvo noč samo zraven postelje,položila na tla puzle in okrasne pouštre,pa mi je trikrat štrbunknil na tla.Tako,da je potem do jutra splal pri nama.
Nato je pa drugi dan moj naredil stranico,visoko 30cm in padanje s postelje se je končalo.
S pravljicami je pa pri nas tako.Ko sta pri volji poslušata,ko pa ne,jih pa ne zanima.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj vejo?
3.6.2006 1:17:40   
rozi81
Ja sej mamo mi tut ogarjico ki je še malo višja od te vaše samo mene bolj skrbi takrat ko se zbudi da ne bo kar dol hotla jit da bo vedla da lahko pade. Za nočne padce mi je pa čist jasno da če ni zaščitena z kakšno ograjico da bo sigurno skosna tleh.
Zato sprašujem v bistvu kdaj se zavejo da lahko padejo s postle, kavča....

Lp S

_____________________________

Najlepši dan mojega življenja 26.06.2005!!!

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj vejo?
3.6.2006 7:14:19   
Marogica
Otroci tega ne vedo, sploh pa se mi zdi tvoj otrok še premajhen. Tudi če bi padel iz postelje, mu to ne bi "pomagalo". Mi smo ta večjemu kupili posteljo(140x200), ko je bil star 21 mesecev, ker je padel iz otroške in si nalomil rokico. Pa sem si rekla, da je bolje, da pade iz 4o cm, kot pa iz 130. Nam ni nikoli padel dol, je pa res, da je bil že večji.
Jaz ga pri 1 letu še ne bi upala dati na "normalno" posteljo spati, ker se vstaja, "hopsa" in bi ga kar hitro prevagalo, da bi padel  iz postelje.
SIcer pa probaj in boš videla.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj vejo?
3.6.2006 8:48:01   
Tejči
Mia je bila stara 15 mesecev, ko smo se selili in se odločili, da jo kar v ta veliko posteljo prestavimo. Sem imela tudi jaz veliko strahov, kako se bo izteklo njeno spanje, ker se ponoči veliko premetava, ampak je bilo vse super! Gor na posteljo ima naštimano tisto ograjico, ki je res nizka, ampak ravno prav visoka, da se pri obračanju ne prekucne preko. Sprva sem imela ob postelji še jogi iz kinderpeta, ampak sem hitro vse umaknila, ker je lepo spančkala.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj vejo?
3.6.2006 10:56:04   
tinatona
Hej!

Zakaj je pa ne naučiš kako pravilno zleze s postelje? Moj bo imel jutri 14 mesecev, pa sem ga že pri 11 mesecih učila kako se dol s kavča ali postelje zleze. Prej je hotel vedno na glavo dol; zdaj pa ve da se mora it z nogicami in se okol obrne in spleza dol. Jaz sem zdaj veliko bolj mirna, če se kaj na postelji igra, ker vem da zna sam dol pridt.

LP Tina

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj vejo?
3.6.2006 11:06:16   
lelaval
Verjetno se zavejo takrat, ko padejo s postelje. user posted image  Midva sva najine dala spat na veliko posteljo istolasno (pa je hčera 16 mesecev starejša) in sin ni niti enkrat padel dol, hčera pa ene 3x. Sva dala odeje na tla, da je udarec ublažilo. Enkrat je kar na tleh dalje spala. user posted image Stara pa sta bila mislim da 3 in 2,5 leta.

S pravljicami pa sva začela kar hitro - po 1. letu. Sva jih dala spat, naredila temo, se vlegla zraven in si zmišljevala pravljice. Če ji še ni zanimivo, pa poskusi kasneje. Da pa pravljico bereš - pa vidiš, ko ji knjigo bereš in ji je zanimiva (ne nori zraven). user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj vejo?
3.6.2006 11:34:04   
SaaS
Moj je star leto in pol. Dober mesec ali dva že zna sam splezati s postelje. Obrne se na trebušček, z nogami proti robu postelje in se porine "rikverc" navzdol. To ga je naučila moja mama, me je kar preseneti, ko sem videla, da zna. Zdaj se ne bojim več, da bi kar tako padel s postelje. Zjutraj, ko slišim, da se je zbudil in grem v sobo, je večkrat že na tleh in čaka, da pridem. Dol uspešno zleze celo v spalni vreči. Hodit se pa potem ne da... in počaka kar na tleh. 
Sem se pa zadnjič ustrašila, ko je hotel to narediti na pregledu pri zdravnici. S tiste visoke postelje.

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj vejo?
3.6.2006 13:07:40   
babylove
Lahko ga že začneš učiti, da zleze s postelje in kavča z nogicami naprej in ne na glavo. To se da hitro naučiti, naš je to osvojil pri 12 - 13 mesecih.

Čez noč pa morda daj kljub ograjici še kak jogi na tla tik ob postelji (npr. tistega, ki ga je imel v prejšnji postelji).

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj vejo?
3.6.2006 13:24:02   
Anonimen
ja naučiš ga že kako dol samo ne iz meter visoke pojstle punce!!! ne vem js bi ji pomoje ful viško ograjo naštimala, je pa res da je naša zlo štoraste sorte.

pravljice pa posluša že od nekdaj, oz od nekdaj sva skupaj gledali knjigice od nekdaj pomen d takrat ko mi je začela sedet v naročju, in vedno so jo ful zanimale. sama je listala in kukr hit e listala tok hit sem ji kej povedala v smislu pravljice al pa kaj je narisani in zdej pri 23 mescih so ji pa knjige ratale zanimive res v smislu branja tko da ji morm res ves text prebrat tut če ga je mal več na eni strani zdrži in posluša. zna že cele knjige na pamet mi kr stavkre dokončuje

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj vejo?
3.6.2006 14:24:42   
Anonimen
Jaz sem dala hčerko spati v veliko posteljo pri 1,5 letih, je pa zelo mirno spala, pa sem ji spodaj podstavljala puzle in deke za vsak slučaj, imam pa sina, ki je bo star 1 leto, pa ga še zelo dolgo ne bom dala v veliko posteljo, ker je pravi user posted image  in se že v mali postelji obrača na vse strani.
Prijateljica je pa prakticirala tako, da je za nekaj časa dala samo jogi na tla, ko pa je videla, da ne pade iz njega, so ji pa naštimal še posteljo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj vejo?
4.6.2006 7:55:35   
rozi81
Punce hvala vam za odgovore. Bomo vidl kako se bo obneslo, zaenkrat še čakamo jogi pa bom magar 1 noč nekje blizu nje spala (v njeni sobici) pa bom vidla kok je mirna, če ne bom pa jogi s postelje na tla dala in bo ne tleh spala.

Drgač pa otroka verjetno res ni težko naučit kako se s kavča ali s postelje spleza sam če je pa postelja visoka 90 cm pa verjetno ni več tok simpl, vsaj na začetku ne.

Mah bomo že neki naredil da bo za vse prav.

Lp S

_____________________________

Najlepši dan mojega življenja 26.06.2005!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?