|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako okrepiti otroka po bolezni
23.8.2006 9:55:04   
nuala
Moja dva sta navadno zdrava ko ribi, zato me je razvoj dogodkov v zadnjih 3 tednih malo presenetil in ujel nepripravljeno.

Najprej je imel Gili nekakšen virus ko je bruhal in imel drisko. Pa malo vročine. Glede na to, da je veliko pil in počival ni bilo nič hujšega, je pa izgubil 2 kg.

Ko se je malo spravil k sebi in začel spet jest, je Jakob staknil slinavko ( za tiste ki ne poznate; to je virus herpesa, ki napade male otroke, vročina, v ustih se naredijo razjede, krvavijo dlesni ) in ni en teden pojedel ničesar; vanj smo vsako uro vlivali vodo, juho, mleko - najhujša težava pri tej bolezni je dehidracija. Res ne vem, kje je to staknil. Ampak zdaj je boljši, je še ne kaj veliko, ampak pije veliko mleka. Je pa izgubil 3-4kg.

Ni hudič, da je virus zdaj pobral še Gili ( kljub temu, da sem res zelo pazila na higijeno ), verjetno je imel oslabljen organizem še od svoje bolezni. Tudi onnič ne je, za pitje ga moram malo prisilit. Upam, da se bo v naslednjih 2 dneh pobral. Ker 1kg je spet manj.

In zdaj vprašanje. Kako jih okrepiti? Sama veliko dam na svež zrak, sploh pri nas na morju. In na kvalitetno svežo hrano ( slej ko prej se bo tek povrnil ).

Ampak 4. septembra gresta fanta v vrtec. kaj še lahko naredim za njiju, da se spravita skupaj???

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako okrepiti otroka po bolezni
23.8.2006 10:21:41   
bobek05
Naš našemu dajem Kidervital (multivitaminski sirup), obstaja tudi Čebelica Maja sirup ali Pikovit sirup (ampak naš ga ni maral)... Zalagaj ju s čim več vitamini, izogibaj se množici ljudi, se pravi kakšnih nakupovalnih središč, kjer lahko spet kaj stakneta, seveda je gibanje na svežem zraku tudi precej pomembno... Do vrtca se izogibajte tudi drugih otrok, ker lahko tudi on njih kaj pobereta. Če do vrtca ne bosta boljša, ti predlagam, da nekaj dni počakaj z vrtcem, ker če ju boš poslala v vrtec na pol zdrava/oz. bolana, bosta kaj hitro spet ali še bolj bolana in boste še dlje časa rabili, da okrevate...

Ena na RR mi je 1x priporočila tudi avstrijske kapljice TONSILGON, ki so namenjene prav zato, da večajo odpornost... Rekla je, da jih otrokom ves čas daje in da baje ful pomagajo...

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako okrepiti otroka po bolezni
23.8.2006 11:17:21   
corfu
Veliko gibanja na svežem zraku, sadje, zelenjava, pa ko so že punce rekle, razni multivitamnski napitki. Moj sine (trkam) že od aprila ni bil bolan, ampak sem že sedaj sprijaznjena, da je september pač čas viros in kaj dosti že ne morem pomagati. Žal.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako okrepiti otroka po bolezni
23.8.2006 12:17:38   
Mojca P.
Slinavka je res ful nalezljiva in ceprav pazis na higieno jo hitro dobi se kdo drug. Pazi tudi, da si mali z rokicami ne prenese slinavke na oci...nas jo je imel pred parimi dnevi in je bil res bogi. Imel je ful visoko vrocino in ful debele obloge po ustih. (je tudi ful shujsal...na sreco vedno ko je bolan vsaj pije veliko) Razpasla se mu je pa tudi nad ustnico (pod nosek) in na prstek na roki, kjer je imel rano. S tem imamo trenutno ful tezave, saj se je zaradi slinavke vse zagnojilo. So mu odstranili kirursko ze cel noht, pa se je zaradi slinavke vse spet zagnojilo. Trenutno je ze boljse, ker je slinavka ze mimo..nas pa se vedno skrbi prstek.
Je pa sigurno tvoj mali dobil slinavko, ker se organizem se ni okrepil po prejsni bolezni. Ce je bil prej navadno zdrav upam in mislim, da bo enako ko jo preboli in telo spet malo pride k sebi.
Tudi jaz pa ti priporocam kak vitaminski dodatek, veliko svezega sadja in zelenjave in gibanja na zraku...vec tako ne mores.
Upam, da boste cimprej in cimdlje zdravi!

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako okrepiti otroka po bolezni
23.8.2006 13:16:33   
nuala
Hvala vam vsem,
Mojca P., tudi moj mlajši je imel nad ustnico pike, cel se je spraskal po obrazu.
Pa dlesni tako zatečene, da se mu zobje niso videli... In kar naprej je krvavel.
Upam, da vi rešite tisti prstek!
Starejši ima samo jezik bogi ( zaenkrat ), pa tko bogi je ko pravi "Lačen sem, pa saj ne morem nič jest" in začne jokat...In kar leži in se smili sam sebi...

Jaz jih pozno popoldan vozim na obalo in se igrata v pesku ob morju, mali spet dobiva apetit ( pred boleznijo smo ga ljubkovalno klicali debeli... ). Starejši pa vsaj molo pozabi na bolečine.

Bom pa šla še po kak vitaminski dodatek.

Kakšne kalorične hrane kot je na primer gres na domačem mleku ( poleg tega v Dalmaciji ne vzrejajo krav za mlekarice ) s kakavom ali čokolino ali riž pa ne jesta zelo rada. Bolj sta za kruh in klobaso!

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako okrepiti otroka po bolezni
25.8.2006 11:32:02   
nana 27
Radha, ali res obstaja kakav z vitamini? Kateri pa je in kje ga kupuješ?
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako okrepiti otroka po bolezni
25.8.2006 15:08:26   
Primoza
Dobra zadeva je močna kurja juha ki se skuha z veliko zelenjave.

In pa fermentirani mlečni tipa actimel.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?