|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zmedena
12.9.2006 21:12:52   
Anonimen
Živjo!

Sem mlada, predsej zmedena mamica in bi vas vprašala za nasvet, ker imam nekaj vprašanj:

1. Naš user posted image  je star en mesec in se od vsega začetka polno doji. Prve tedne je pil od 15- 20 minut, včasih celo več. Prejšnji teden na pregledu smo ugotovili, da lepo napreduje. Drugače pa zdaj že 2 tedna opažam, da pije večinoma 10, včasih 15 minut. Strah me je, da ne dobi dovolj. Ali je normalno, da pije manj časa?

2. Ali si po dojenju iztiskate mleko? Jaz menjam dojko vsake 3 ure. Če hoče piti še vmes in še ni poteklo tri ure od podoja, mu ponudim isto dojko. Je to prav? Vsi mi "svetujejo" naj si po dojenju izpraznim dojko in vse iztisnemuser posted image

3. Ne vem kako ga oblečti. 1 mesec sem ga imela v dvojnih dolgih rokavih, sedaj ima 1. Včasih se bojim, da ga preveč oblačim, včasih mislim, da ga zebe...

Hvala za odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zmedena
12.9.2006 21:20:08   
Marogica
1. Če tvoj otroček pije ca 15-20 min, se mi to zdi čisto v redu. Je pares, da če sem odkrita, si jaz časa nisem nikoli merila. Ker praviš, da lepo napreduje, je očitno dovolj, če bi bil lačen, bi te že opzoril z jokom.
2. Jaz si mleka nisem nikoli iztiskala, temveč sem damo dojke "menjavala". En obrok ena, drugi druga. če je to pravilno ne vem.
3.KAr se oblačenja tiče, sem osebno mnenja, da je bolje manj, pa ga dodatno pokriješ, kot pa da ga preveč oblačiš in pregreješ. Meni so na prvem obisku v posvetovalnici rekli, da naj sebe pogledam, kako sem oblečena, mogoče malenkost več. Treba je biti pazljiv, ker otrok v tej starosti še ne zna uravnavati temperature. Moj ta mlajši se je rodil decembra, pa še nedonošen je bil, pa ni v življenju "videl" bodija z dolgimi rokavi.

Upam, da sem ti kaj pomagala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zmedena
12.9.2006 21:23:25   
ona
1.če lepo napreduje,mu je očitno dovolj 10 minut dojenja!Saj,če je normalen in ne joka,pomeni,da je sit in de se je bolj hitro "napil" mleka!
2.Jaz si nisem nikoli iztiskala mleka!ponavadi sem user posted image  dala na eno joško in čez dve uri še na drugo,nikoli pa na isto!Jaz sem menjavala!
3.Obleči ga po občutku,kot tebe zebe ali ti je toplo:Ne pretiravaj z preveč oblačenjem,ker mu samo škodi,ker mu bo vroče in bo siten! V glavnem mu bi jaz sedaj dala spodaj en bodi npr. s kratkimi rokavi in čez eno majčko z dolgimi tankimi rokavi in seveda hlače in nogavičke!
Pa srečno in čimmanj kompliciranja,pa bo šlo!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zmedena
12.9.2006 21:34:39   
pomarančas
Midva se pri 5,5 mesecih še polno dojiva in se tudi včasih doji dalj časa, včasih pa že po parih minutah konča. Po moje je pridobivanje na teži dovolj dober pokazatelj, da se mali dovolj naje in se ti ni treba sekirat, če pač je manj časa. Mogoče pa močneje sesa (dela večje požirke) ali pa pač trenutno manj potrebuje...
Jaz si po dojenju nisem nikoli iztiskala mleka. Stisnila sem si samo včasih, če sem imela polne dojke, da me je že vse bolelo in mali pač ni hotel takrat še jesti. Midva sva se in se še vedno dojiva na 2 uri in mu tudi ponudim še isto dojko, če ne mine še 2 uri od prejšnjega podoja (drugače pa tako čutiš katera je bolj polna). Drugače sva bila pa na začetku (prvi mesec) kar naprej "priklopljena", včasih zaradi crkljanja, včasih pa zaradi lakote.
Glede oblačenja pa... jaz še zdaj vedno tuhtam kako ga obleči, da ga ne bo zeblo ali pa mu bilo pretoplo. Nam so v materinski šoli rekli, da ga ni treba preveč oblači, najbolje je da ga oblačimo v sloje in da naj ima vedno en sloj več kot me same. Po rokicah boš najbolje videla kako toplo mu je; biti morajo bolj hladne (ne mrzle) kot pretople.
Upam, da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zmedena
12.9.2006 21:35:15   
Naja31
1. Čim starejši bo tvoj dojenček, tem manj časa bo potreboval, da se naje. Potem imajo tudi samo 5 minut dovolj, saj so močnejši in bolj aktivno sesajo. Tako da ne skrbi. Če je zadovoljen, potewm že dobi dovolj.ž

2. Jaz si nisem nikoli iztiskala mleka. Ker sem poslušala take nasvete, sem si še pred porodom kupila pumpo, ki je nisem nikoli uporabila.

3. To sem pa že pozabila, ampak se spomnem, da je to tudi mene cel čas skrbelo.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zmedena
12.9.2006 21:56:27   
rainbow
vse delaš superuser posted image user posted image , mleka ne iztiskaj!!! ne vem, zakaj bi, ponudba se bo uredila z povpraševanjem sama!

Oblačenje pa je pri meni še zdaj težava, pa je moja mlajša stara leto in poluser posted image user posted image user posted image , tak da se ne sekiraj. vedno ga potipaj vzadaj od vratu navzdol. če bo lepo topel, ok, če bo poten, mu je prevroče.

Uživajuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zmedena
12.9.2006 22:25:48   
eya
Se mi zdi, da ti gre super, ne rabiš bit nič zmedena. Malček zdaj bolj močno sesa, dela daljše požirke in se prej naje. Mleka si ne rabiš črpat. Tudi tole z menjavanjem dojk je ok. Dojenčka do 3 mesecev načeloma oblečeš v en rokav več kot sebe, po 3 mesecih pa enako kot sebe.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Spiš med dojenjem? Na to moraš paziti!
Na internetu lahko najdeš veliko napačnih informacij o spanju in dojenju ter o tem, da je to vedno nevarno.




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?