|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   BT
18.9.2006 16:19:36   
Tadeja 1976
Ali je katera zanosila na podlagi merjenja BT, prosim če mi napiše kdaj je potem najbolje telovaditi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: BT
18.9.2006 16:23:16   
Anonimen
BT gor ali dol, najboljš je telovaditi vsak drug dan. Nekaterim se BT na obnese, lahko si ti ed njimi, ztao kar pridno telovadita, pa sigurno ne bosta falila.

(odgovor članu Tadeja 1976)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: BT
18.9.2006 20:48:51   
dorina
Če si meriš BT, je najbolje user posted image 1-5 dni pred povišanjem temperature. Ko se ti temperatura poviša za vsaj 0,3 st. (in se do user posted image več ne zniža), se je ovulacija že zgodila. Je pa težko vedeti vnaprej, kdaj se ti bo temp. dvignila, zato je dejansko še najboljši recept ta, da user posted image na 2-3 dni čez cel mesec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: BT
18.9.2006 22:34:26   
Zofy
Jaz se na bazalno temperaturo nebi lih zanašala, razen če si ful discipliniran človek in vedno ob isti uri vstajaš in spiš isto ur na noč ter ne greš priložnostno ven na pivo ali dva...Skratka, za merjenje BT morejo biti vedno ENAKI pogoji. Če greš npr. za 2 tedna na dopust in spiš v šotoru, pol je velika verjetnost, da bo temperatura višja, ker boš neprespana in seveda posledično BT ne bo pravi pokazatelj za ovulacijo. Tako je bilo tudi pri meni in ginekologinja je samo debelo gledala, ko je vidla mojo krivuljo. Ko pa sem ji razložila, da sem vmes potovala, pa spala tu, pa tam, pa kampiranje je rekla, da ta moja krivulja ni zdaj za nobeno rabo, kar je tudi res. Bolj natančno so mi pokazali ovulacijski testi in pa seveda lastni občutek.

Da boš pa ziher in O ne boš zgrešila, pa kar pridno user posted image na 2-3 dni. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dorina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: BT
19.9.2006 7:31:23   
iwa
Se  strinjam z Zofy, midva sva samo pridno user posted image ko nama je pasal in dons sm zagledala user posted image , tko da vidva sam uživajta pa bo!

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: BT
19.9.2006 8:02:46   
ALJA75
Tadeja tudi jaz sem nekaj časa merila BT.
Tudi moja krivulja je bila zaradi raznoraznih drugih vplivov smešno vijugasta zato sem po posvetu z gin. zadevo opustila.
Zdaj pa pač bolj pogosto telovadimo in upamo in upamo.....

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: BT
19.9.2006 9:12:34   
mala zirafa
Nikoli.Upor. sem samo F-tes, ki je za večkratno uporabo in rezultat 2-letna hčerka.Vsi ti testi stanejo, ta pa ,se mi zd še najbolj poceni na ostale, samo malo praxe moraš pridobit.Takrat je stal clearplan v Italiji 74 eurov, si mislite?!
Pa srečno!

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: BT
19.9.2006 12:09:03   
Tadeja 1976
No, naj povem, da moja krivulja ni nevem kako vijugasta. Prvih nekaj dni po user posted image  je bila 36.4, nato pa se je dvignila na 36.9 in je še vedno. Merim pa si jo vsak dan ob istem času in pod istimi pogoji. Logično mi je da je najbolj zanesljivo čim večkratuser posted image . Hvala vsem, ki ste mi odgovorile, Iwi pa čestitke obuser posted image .

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: BT
19.9.2006 15:07:18   
zmaja
Nihanje temperature je odvisno od ženske do ženske. Nekatere so občutljive že na anjmanjše spremembe (recimo da si enkrat meri temperaturo samo 1 uro kasneje), pri drugih pa ni nič vpliva tudi če spi samo 2 uri in je prej žurala. Tako da moraš najprej pri sebi ugotoviti, kaj vpliva in kaj ne. Jaz si jo merim zelo različno, pa imam kljub temu zelo lepe in pregledne grafe (imam srečo, da razne žurke in podobno ne vplivajo). In na tak način mi je tudi uspelo zanositi, žal pa se nosečnost ni obdržala dolgo.
Moraš pa še vedeti, da obstajajo tudi ženske, ki nimajo izrazitega skoka temperature, tako da je pri njih dejansko nemogoče napovedati, kdaj je prišlo do ovulacije.

Če imaš cikel dolg 28 dni, potem je najbolj plodni dnevi med 10. in 15. dnem (v splošnem). Je pa tako, da se večini žensk temperatura dvigne kakšen dan po ovulaciji ali na dan ovulacije, nekatere pa imajo ovulacijo celo dan po dvigu temperature. Najbolj idealni dnevi za user posted image  so tako par dni pred ovulacijo plus še kakšen dan po ovulaciji.

P.S. Poznam tudi primere, ki jim ovulacijski testi niso pokazali ovulacije, BT pa - da je do ovulacije res prišlo, je pa potrdila nosečnost. Tako da se tudi na ovulacijske teste ni povsem za zanašati.

(odgovor članu Tadeja 1976)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Teh 9 stavkov NE recite paru, ki (še) nima...
Prikrita sporočila v teh najpogostejših stavkih, ki jih sprejemajo pari brez otrok, povsem spregledajo občutke strahu, d...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?