|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko pes poje premalo + recepti za pse
10.9.2006 10:59:20   
Anonimen
Hej,

Luna zadnje case (oz. odkar se je meni zacela sola) ne je skoraj nic. 'Clovesko' hrano seveda takoj in zdaj, svojih briketov pa noce. Po novem tudi, ce ji dam gor dve zlicki kisle smetane, kar je prej pozrla, ne samo pojedla. Tako prakticno poje le polovicno porcijo hrane na dan (namesto 2x 100g, ji v celem dnevu uspe pojest le 100g), pa se to je treba vedno kaj zamesat zraven (riz+korenje, pasteta ... ). A naj spet zamenjamo brikete? Ceprav po moji logiki ni stvar v tem, da bi se prenajedla teh briketov, ker sem ji vceraj dala Eukanubo (kar jo je se ostalo, odkar je zacela jest samo Hills, ne vem mesano) in tudi ni pojedla, dokler ni dobila zraven riza.

Fora je v tem, da je itak pozresna kuza in je prej tezila za vecerjo in pojedla tudi same brikete. Zdaj pa sploh ne tezi vec, razen za tisto, kar jemo mi. Pa tudi pri njenih piskotih je postala zbircna. Se ji pa ze pozna, da je shujsala, ker nima vec bajsastega trebuscka pa se rebra se ji vidijo user posted image  Je pa normalno aktivna in vse (kot tempirana bomba).

Kaj ji se lahko zamesam k briketom? Zadnjic sem ji dajala zraven bucke, skuhane na vodi brez soli, pretlacene z dvema zlickama kisle smetane. Potem je pa zdaj ta teden imela dvakrat ponoci hudo drisko in ji nismo dajali na brikete nic. Do zdaj sem ji zamesala zraven:
-kislo smetano
-sirni namaz (tamar)
-bucke + kisla smetana
-pasteta
-riz + korenje (ko je imela drisko)
-piscancje meso + korenje + bucke (skuhano na vodi, brez soli).

Se kak tak pameten recept? Sem imela zdanjic doma pasjo kuharico, samo tisto je bolj tako, za brez briketov, samo kuhana hrana. Je pa zanimiva user posted image

LP, Ribica
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko pes poje premalo + recepti za pse
10.9.2006 11:06:53   
Anonimen
Naša briketov sploh ne mara, mamo Hillsove za učit, ko tpriboljšek in če je lačna jih jé, tko kot obrok pa ne, mogoče bi jih po celem dnevu pa le pojedla, če je res sila.
Mi ji v glavnem kuhamo, občasno kot poslastico kaka jetra, ledvičke, pljučka, zraven vsaj malo zelenjave, kak korenček recimo. Pa brez soli.
Je pa grozno zbirčna (za kar smo sami krivi, saj sta ji starša ponudila drugo hrano, če nečesa ni hotla user posted image ), najraje bi jedla tisto kar jemo mi. To gre celo tako daleč, da ima lahko ona na voljo nazeran zrezek, jaz pa jem sadje, in ona bi raje sadje.
Pa od mojega morskega user posted image  zelenjavne brikete obožuje user posted image  pa solato....
V glavnem, jaz sem že obupala nad tem, da bi ona jedla pa konzervirano hrano - ni šans, moja starša sta šla celo tako daleč, da ji jo občasno ponudita, vendar jo prej prepražita na čebuli user posted image  user posted image , to pa celo kdaj poje.

V glavnem, če res hujša, bi ti predlagala obisk veterinarja, mogoče obstaja kaj za zviševanje apetita ali pa ji pač ponudite kuhano hrano.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ko pes poje premalo + recepti za pse
10.9.2006 13:36:45   
Anonimen
Ja v tem tednu je ziher skuhjsala kako kilo, samo je zdajle ne more stehtat, ker je ni doma (so mi jo za cel dan odpeljali na Dolenjskouser posted image ).

Konzerve ima Luna full rada, samo po enih iz Müllerja ima drisko, po navadni Hillsovi gorzno prdi, tista dietna hillsova je pa rahlo dragauser posted image  

Drugace ze od malega skoz kot glavno hrano ima brikete, obcasno ji pac damo se kaj drugega (ponavadi gresimo pri kosiluuser posted image  ker tolk tezi.. ceprav zdaj se je ze full vnesla). Vmes je tudi ze jedla cisto samo brikete in jih je tako napadla, kot da ze dva mesca ni jedla. Potem se je pa na morju razvadla seveda ..

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ko pes poje premalo + recepti za pse
13.9.2006 23:21:47   
Shania
Ti potrebuješ samo nasvet glede dodatkov k briketom? Katere brikete ji zdaj daješ? Zdaj ne razumem, ali psička hujša, ali poje enako, pa hujša ali manj je?

lp,
Shania


_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ko pes poje premalo + recepti za pse
15.9.2006 22:29:53   
spacey
Jaz naši občasno polijem čez brikete:
- navaden jogurt
- žlico olivnega olja

Lahko pa še:
- kako tuno v ojlčnem olju
- zžvrkljano surovo jajce
- tudi kako sadje
- kvas
- kar ti pride na pamet in veš, da bo jedla. :)


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ko pes poje premalo + recepti za pse
16.9.2006 21:56:44   
Anonimen
Premalo jedla in hujsala user posted image

Dajemo ji Hillsove brikete - ovco, govedine ne mara. Zdaj je spet zacela jest, ce ne prej, svoj zajtrk poje, ko pridem iz sole.

Spacey, tuna pa odpade, ker potem ne bo na moji postli spala niti men lubckov dajala user posted image  Fuj in fej .. Samo enkrat je dobila konzervo tune za polizat al celo eno zlico tune, pa sem skoraj zivcni zlom dozivela in ji sestra ne daje vec (se iz gobca ji potem po teh ribah smrdi).

LP

(odgovor članu spacey)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ko pes poje premalo + recepti za pse
16.9.2006 22:18:33   
Anonimen
Jaz ji dam včasih Cezarja čez brikete. Te iz Müllerja so tako dobri, da še meni dišijo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ko pes poje premalo + recepti za pse
17.9.2006 8:51:17   
Anonimen
Naša naenkrat sploh ni hotela jesti briketov. Bilo pa je tako,da je zaradi njih fasala ledvične kamne (Tehnicalovi briketi), zato mi je živinozdravnica predlagala samo kuhano hrano. In sedaj se gospođi vask dan kuha... Od takrat naprej je spet vsak dan.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ko pes poje premalo + recepti za pse
17.9.2006 11:40:59   
Anonimen
Kateri briketi pa so (od ta dobrih) dobri? Mi smo imeli na zacetku Eukanubo, ki je ni prevec marala, zdaj piscancje sicer mara, pa ji ne dajem odkar vem, da testirajo na beaglih (jih imamo se ene o,5kg za porabit), Hillsove je pa z ovco pa tiste dietne je jedla (ki so se drazji).

Aja, pa Nutro smo tudi imeli za mladicka pa jih ni prevec marala, royal canin je jedla pa ga potem niso imeli v trgovini in smo tako presaltali na hills.

Aja, a v trgovinah s pasjo hrano imajo kake vzorcne hrane? Da ne kupimo ravno cele vrece pa bo npr. imela drisko po hrani?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ko pes poje premalo + recepti za pse
17.9.2006 12:11:34   
Shania
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Aja, a v trgovinah s pasjo hrano imajo kake vzorcne hrane? Da ne kupimo ravno cele vrece pa bo npr. imela drisko po hrani?user posted image



Ja imajo ja. Jaz vzamem v Galiju.

Poskusi z Nutro Choice, Arden Grange in Canidae (zelo priporčam! po mojem mišljenju najboljša hrana, kar se jo da dobiti v Slo).

Splišni, jaz ti vseeno ne priporočam, da ji daš Cezarja čez. Potem uničiš vse tisto dobro,  s tako zanič hrano. Saj vem, da je njim to všeč, ampak je res tako zanič hrana...in na stara leta, ti bo zelo pomembno, kaj bodo izvidi pokazali (npr. ledvica).user posted image

lp,
Shania

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?