|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vraščanje nohta
19.9.2006 18:17:24   
pina colada
Vse, ki imate kakršne koli izkušnje pri vraščanju nohtkov, plizzzzzz HELP!!!!!!

Mojemu 20-mesečnemu sinčku namreč že pribl. mesec dni palec na nogi ful oteka, obnohtje ima skoz precej pordelo, 2 tedna nazaj se mu je sicer že malo zagnojilo, vendar le za par dni. Zdravnica mu je 2x naredila nek obkladek, vendar ni nič pomagalo. Predlagala je, da se da nohtek dol in nama dala napotnico za kirurga. No, ta si je premislil in predlagal, da še en teden probamo delati kopeli s Hipermanganom, ki baje zelo pomaga pri teh zadevah, in potem vidimo, kaj bo. No, stanje je bilo po enem tednu brez sprememb. Kirurg na ponovnem pregledu predlaga še en teden kopanja s hipermanganom in nato rezanje nohtka s vsake strani, ker naj bi bil preširok in se zato vrašča..... Spet nobene spremembe, danes kirurg naroči za op. in odstranitev nohtka čez en teden...
Meni je groza in fuuul hudo....user posted image user posted image user posted image
S čim mu naj pomagam, da ga mogoče še rešim pred to operacijo????

Fuuuuul vam hvala za vsak nasvet!!!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vraščanje nohta
19.9.2006 19:03:02   
Mojca P.
Uh, ja to pa je hudo. Nasemu dveletniku Zigu so pa odstranili noht na palcu roke in res ni nic fajn. Tam je itak ful jokal, pa pol je bil cist bogi ko je lokalna popustila, smo pa mogli it po tednu se enkrat kirursko cistit, ker se je gnojilo. Sele po 3 tednih je imel prvic odvit prst, ves ta cas prej sva pa na 2 dva dni hodila zadevo previjat in tudi to ni fajn, ker se vse prime na prstekuser posted image .

REEES upam, da se nohtek da resit preden ga odstranijo.
Sicer ti pa nic ne morem predlagat, ker ste ze vse delali. Nasemu trimesecniku Jaku se je vrascal noht na nogicoi, pa smo resli z obkladki s fiziolosko (prakticno je imel cel dan povit prstek, da je bil vlazen), pa smo potem zmehcano kozico mal umikali in kombinirali to z byvacin sprejem 2 x dnevno.
:::ampak, to je najbrz za vas ze prepozno???.
Upam, d aima katera druga od deklet se kak nasvet....sicer pa drzim pesti, da zadevo resite s cim manj bolecinami.

Lp

(odgovor članu pina colada)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vraščanje nohta
19.9.2006 19:17:13   
GATA
Sicer ne znam nič pomagat kar se otrok tiče, samo me pa zanima kako to da se ni uredilo tudi po rezanju ob straneh user posted image  in kdo je to v bistvu počel?



(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vraščanje nohta
19.9.2006 19:20:40   
GATA
No mogoče pa ne bo škodilo.... Meni so se nohti na nogi vraščali, ker mi tako rastejo (sploh palec) in izključno zaradi odstranitve nohta nisem šla k zdravniku, sem pa šla k pedikerju, ki mi je to vse lepo rešil in danes je OK. Moram rečt da je blo takoj boljše user posted image

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vraščanje nohta
19.9.2006 19:55:16   
tinatona
Oj!

Moj sinko je bil pri enem letu operiran. Delali so mu pod splošno anestezijo. Prvi dan je bil kar bogi, je v glavnem bolj poležaval, drugi dan, pa kot da mu ni nič bilo. Sem mu pa prvi dan dajala vsake štiri ure svečko paracetamola, drugi dan pa samo še eno zjutraj in eno zvečer.

LP Tina

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vraščanje nohta
19.9.2006 20:53:33   
pina colada
Gata, nohtek naj bi mu danes malo rezali ob straneh (predlog zdravnika s pregleda prejšnji teden), vendar je bil danes spet en drug zdravnik in ni bil za to opcijo... Predlagal je še en teden Hipermangana, čeprav kao dvomi, da bo kaj bolje glede na to, da do danes ni nobene spremembe. Je pa naročil kar za op., da prideva drug teden zjutraj, že na tešče, ker ga naj bi operirali v splošni an.!

Mojca, sploh si ne predstavljam, da bi mu to delali v lokalni... Kaj pa nohtek, a je pri vas spet nazaj lepo zrasel??? Ker, eni mi pravijo, da naj tega ne pustim, ker včasih nikoli več ne zraste oz. zraste čisto zakrknjen nohtek.

Tina, kje so pa vašemu op. nohtek, na nogici ali rokici?? Pa so odstranili celega, ali ga kako drugače rezali?? Ena kirurginja mi je omenila tri možnosti, cel nohtek dol - uničijo na nek način nadalnjo rast; rezanje z vsake strani - naj bi se sčasoma z rastjo zožal; in pa rezanje na trikotnik - pri tem naj bi matrica nohta ostala cela in omogočala normalno nadalnjo rast...So vam kej znani ti posegi???

Jutri še pedikerja kontaktiram, če bo kej pomagalo....



(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vraščanje nohta
19.9.2006 21:03:31   
Mojca P.
Ja, pri nas so kar celega dol vzeli, ker je imel gnojno tam kjer noht izrasca. Saj sploh ne vem, kaj je bilo, ocitno se je nekje udaril in tisto se je zagnojilo.
Ja, lokalno injekcijo so mu dali na obeh straneh prsta in dali noht dol. Tudi drugic, ko so v bistvu celo zadevo se enkrat spraskali in scistli dol je dobil lokalno. Sej jokal je v bistvu samo ko so ga noter nesli in dali injekcijo, med odstranjevanjem sta ga pa baje dve sestri zabavali. Meni niso priporocali bit  zraven in to s e mi je zdelo tudi boljse, zaradi njega in mene.

Ne vem, kaj bo z nohtom. Prvic so ga odrezali pred enim mesecem in zdaj je prstek cisto neobcutljiv, traja pa lahko baje tudi do enega leta, da cel preraste. Vprasanje kaj bo! Upam, da bo ok oz. da vsaj ne bi se enkrat ponavljali zadeveuser posted image .

Sicer pa za vrascanje na nogah vem, da je sestri tudi nov noht po priblizno 8 mesecih narobe rastel in se vrascal...in so mogli ponovit vajouser posted image . V drugo je bilo pa ok...ja samo to je bilo itak ze skoraj 3 leta nazajuser posted image tolk dolgo se je vse zavleklo preden je bilo ok!

Upam, da vas pediker resi operacije!!!

(odgovor članu pina colada)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vraščanje nohta
19.9.2006 21:36:14   
ribica.
OJ!
Pri nas se na srečo to ni zgodilo mojemu otroku, ampak meni. Ravno lani sem imela na nogi, tako da me je bolelo že ko sem imela odejo čez. Pa mi tud tist obkladek al karkol že da zdravnik gor, ni čist nič pomagalo. Če si ne bi sama stisnila ven gnoja, bi mi mogli tud verjetno operativno.
Priporočam pa ti olje čajevca, to je res zakon! Jaz ga imam doma vedno na zalogi, ker je za taka razkuževanja nepogrešljiv. Izsuši ven gnoj in deluje kor razkužilo. Tudi če maš kake glivice na nohtih al kakrkoli takega. Jaz bi mu s tistim očistila in večkrat gor kanila.  Če ga rabiš, mi javi.

(odgovor članu pina colada)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vraščanje nohta
20.9.2006 9:20:09   
Antigona
Ko je bil moj sonček še čisto mali, so se mu nohti po vakem striženju vraščali in gnojili. Ko sem po vsakem striženju začela mazat z oljem Tea tree (Just) pa se je vse skupaj nehalo. In sedaj s tem nimamo več problemov. Verjetno gre za isto olje kot ga omenja ribica in je res zakon za vse možne zadeve user posted image  user posted image  user posted image .

Žal ga v trgovinah ne prodajajo, kupi se ga lahko samo pri njihovem zastopniku, če se dobro spomnim pa stane nekaj manj kot 4 tisoč sit.

Poskusi, upam da ti bo uspelo!!!!

_____________________________

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vraščanje nohta
20.9.2006 9:40:45   
san
No takle nasvet smo mi dobili od zdravnika:

Vceraj sem se pogovoril z eno travmatologinjo, ki se je prej tudi s splosno
kirurgijo ukvarjala, in mi je razlozila priblizno takole.
Pri taksnih majhnih gospodicih ni ravno priprorocljivo, da se naredi t.i.
klinasta ekscizija (to je tista operacija, pri kateri odrezejo noht v obliki
klina globoko proti bazi, tako da ne raste vec toliko v sirino). Je bolj
smiselno pocakati na najstniska leta - seveda, ce tezave niso zelo hudi in
ce ostali ukrepi ne pomagajo. Ostali ukrepi pa so - strizenje nohtov
"naravnost", se pravi tako, da vogali gledajo ven in da ne rastejo v kozo ob
nohtu; alkoholni obkladki, kadar se obnohtje vname; delna ablacija nohta, ce
je zelo vneto (takrat na splosni kirurgiji potegnejo dol stranski del nohta,
vendar odrezejo tako globoko kot pri klinasti eksciziji). Potem pa mi je
dala se tak bolj domac nasvet - kadar se vnetje zacne, potem se da prstek
pod toplo vodo in temperaturo pocasi visa, da je vroca voda (pocasi zato, da
se Izidor navadi, seveda pa voda ne sme biti tako vroca, da bi ga peklo ali
da bi dobil opeklino). Tako se drzi ene 10 minut. Potem se baje vnetje prej
umiri ali pa zbere v gnojcek in pritece ven.

Pri nas je stanje boljše in tudi tale kremca od justa je res fajn!
Lp, S.

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vraščanje nohta
20.9.2006 11:08:20   
idika
Tudi moji punčki je pri 5. mesecih noht vraščal in smo bili zaradi tega 3x na polikliniki zaradi operacije. Tam so mi svetovali naj nogico večkrat na dan namaka v jodovi raztopini.(s toplo vodo). Moram rečt, da je pomagal. In tako sva se rešile operacije, katere so se tudi sami zdravniki izogibali. Za zdaj nima več problemov z nohtki. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pina colada)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vraščanje nohta
20.9.2006 19:38:19   
ribica.
Jaz si Tea tree olje naročim pri Oriflame - 10ml je 1690sit

(odgovor članu idika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vraščanje nohta
21.9.2006 7:44:05   
pina colada
Punce moje, fuuuul vam hvalauser posted image user posted image user posted image !!!!

Danes greva k pedikerki popoldan, da vidim, če bo lahko kako pomagala.
Rada bi pa tudi kupila to olje čajevca, ribica pliz, če mi poveš, imaš ti mogoče zastopstvo za Oriflame, ga lahko kupim kar pri tebi?? Namreč, tu ne poznam nikogar, ki bi prodajal izdelke od te znamke....

Hvala,
lp

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vraščanje nohta
22.9.2006 7:48:25   
Stajerka
Mislim, da imajo olje čajevca tudi v hali A (BTC). Ne spomnim se imena trgovine. Je pa v pritličju na koncu hale A. Prodajajo tudi solne lučke, informatizirane kozarce...



_____________________________

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu pina colada)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vraščanje nohta
22.9.2006 9:25:53   
Lara28
 To olje čajevca dobiš tudi v vseh trgovinah z naravnimi zadevami. Paziti moraš samo, da gre res za 100% olje in ne za tista poceni eterična olja. Ena izmed boljših znamk je Bergland.  Cena je okli 2000 SIT, mislim da 15 ml.  In ga dobiš res marsikje.
Je pa ta od Justa res ok, sam ga ne moreš kupit v prosti prodaji. Od oriflame pa ne poznam.

(odgovor članu Stajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vraščanje nohta
22.9.2006 13:20:39   
andrejaz
Poskusi tudi s kamiličnimi obkladki.

Moji punci se je pri 1 mesecu starosti v 2 dneh (čez vikend) tako vnelo obnohtje, da smo morali iti v bolnico na ugenco, kjer so ji operirali prstek. Ker je bila stara šele 1 mesec so ji dali samo inekcije v prstek, če bi bila pa večja pa bi ji dali narkozo. Nohtek so ji ob strani odrezali. Ker vnetje kljub temu ni popustilo smo pristali celo na antibiotikih. Sedaj še zmeraj vsakodnevno delamo kamilične okladke. Sedaj je cca 18 dni od operacije in se stanje počasi izboljšuje.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu pina colada)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vraščanje nohta
22.9.2006 22:29:01   
tinatona
Joj samo s kamilicami ga ne srackat... RESNO!!! Dajte ji obkladke s fiziološko raztopino. Pa kar na pogosto jih menjaj, zato da bo prstek ves čas vlažen.

Boš videla v parih dneh bo dobro.

LP Tina

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vraščanje nohta
26.9.2006 13:05:23   
andrejaz
tinatona - zakaj pa ne s kamilicami? mi imamo celo na izvidu iz bolnice napisano, da moramo prstek kopati v kamilični kopeli, isto je rekla tudi pediatrinja.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?