|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slabo spanje...
11.10.2006 11:25:32   
suzy007
Prosim, če mi pomagate. Ne vem več kaj naj naredim z mojo Pikico. Stara je 16 mesecev in pol. S septembrom smo šli v vrtec. Kar ne more se privadit. Stalno se hoče cartat pri vzgojiteljici in otrok ne pusti zraven. Zato jo tudi drugi otroci ne marajo. Zelo mi je hudo, ker sem imela podobno izkušnjo tudi jaz v vrtcu in še zdaj ne morem pozabit. Je bila res huda travma. Sicer pa sem jaz bila malo večja.  Ker ni imela družbe vrstnikov, sem jo dala v vrtec tudi zaradi tega, da se privadi na druge otroke... Do takrat jo je pazila moja mama. Vedno je bila v družbi odraslih.
Zdaj pa problem: Po enem mesecu v vrtcu se je komaj malo privadila in tudi vzgojiteljica je rekla, da ji gre bolje. Potem pa je zbolela in bila odsotna en teden. Zdaj pa se kar ne more privaditi. Že dva tedna slabo spi. Včasih v dveh dnevih spi vsega skupaj 8 ur (podnevi in ponoči). Je že čisto izčrpana. Imam občutek, kot da se boji zaspat. Včasih tudi v spanju joče. Zdaj pa je dobila še vneto ritko (full mozoljčkov-izpuščajev). Nikoli ni imela vnete ritke. Verjetno jo to zelo peče...
Svetujte, kako naj ji pomagam. Zelo se mi smili, pa ne vem kako ji pomagati. Po moje, potrebuje predvsem red - spanje, prehrana,...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slabo spanje...
11.10.2006 12:45:45   
MAŠKA
Enaki problemi kot pri nas... Naša je stara 15 mesecev in pol, od njenega 3. meseca pa do11. smo spali cele noči - od 10. ure zvečer pa do 6.30 zjutraj. Ko pa je pri 11. mesecih zbolela - angina in vnetje ušeska, od takrat naprej pa ni več takšnega spanja. Kar naenkrat sredi spanja začne jokat in to se zgodi včasi tudi petkrat na noč. Ponavadi se prvič zbudi okrog polnoči, ko jo pomirim sicer zaspi,ampak le za kakšno uro...in tako nadaljuje do jutra. Včasih pa se sredi noči zbudi in potem kakšne dve ali tri ure ne spimo nič. Zjutraj pa v službo... V vrtec ne hodi, pazi jo babica, kjer ji je celo lepše kot pri meni, ker se samo z njo ukvarja in je pri njej tudi zelo rada. Sicer ni razvajena, vsa gospodinjska opravila lahko opravim poleg nje... Zato najbrž tudi pri vas za zbujanje ni razlog vrtec...
Vneto ritko pa je imela tudi naša - trajalo je skoraj dva tedna, zato sem jo peljala k zdravniku. Bile so glivice, dobila je kremico Daktarin in se je v enem tednu pozdravila. Poskusiš lahko tudi z Bepanthenom, če niso glivice, bo najbrž že ta pomagal.


(odgovor članu suzy007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
11.10.2006 13:43:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MAŠKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Slabo spanje...
11.10.2006 17:34:16   
suzy007
Hvala obema za odgovor. Nalin - niti malo te nisem vzela za slabo. Rada vidim, da je človek odkrit in da brez ovinkarjenja pove kar misli. Sicer pa mislim, da pametno razmišljaš.

Še enkrat, hvala!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Slabo spanje...
12.10.2006 17:36:47   
filipinka
Veš, tudi jaz mama dveletnika- ugotavljam, da vztrajnost najbolj zaleže pri otrocih. Mislim, da ti je Nalin kar dobro razložila!

(odgovor članu suzy007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Slabo spanje...
15.10.2006 8:26:44   
Magi*
Nalin ti je sicer lepo napisala, pa vendar bom dodala nekaj, kar večina noče slišati: otroci so si različni. mi npr. z uvajanjem nismo imeli hudih travm, je pa res, da jaz nisem imela slabe izkušnje in je najbrž tudi od mene dobila dober občutek. po vendar je po vsaki daljši odsotnosti bilo malo slabše, smo šli korak nazaj. naj te potolažim, sčasoma se je uredilo. veliko je odivsno kako ti na to reagiraš (lahko tudi ne pokažeš direktno, vendar otrok čuti tvojo tesnobo). drugo: naj jo uvaja ati in naj jo vsako jutro odpelje v vrtec ati, to je pri nas zelo pomagalo. tretje: nekateri otroci cele prve mesece prejokajo, potem pa kot bi odrezal, je vse v redu, tudi to moraš vzeti v zakup. z otroci se bo že še sporazumela, do vzgojiteljic pa tudi ti nastopi samozavestno, veliko se pogovarjaj z njimi, sem prepričana, da imajo ogromno izkušenj, takih in drugačnih. in čez čas bo še vse v najlepšem redu.

je pa tvoja pupa stara 16m, kar je ravno prav za "mami" fazo, zato je verjetno malo lažje, če gre v varstvo/vrtec malo prej. z izsiljevanjem ali pa z preskušanjem do kje so meje (da me ne bo spet ktera napadla - to je isti šmoren) je pa itak čisto tako kot pravi Nalin. in vse več bo tega.

in naj se vrnem na to, kako so si otroci različni. čeprav nismo imeli težav z uvajanjem v varstvo, imamo neznanske probleme s spanjem. še zdaj. in smo poskusili prav vse mogoče, pa ne zaleže. nekaj časa je spala, potem spet ni, potem spet je...zdaj pa spet ne večuser posted image  bomo pač še malo potrpeli, ni vrag, da tudi ona enkrat ne bo začela spati. jaz sem menda začela spati okrog tretjega leta in tudi nič na tem vetu ni pomagalo. moji dve sestri sta pa ful zaspanki že od malega. ja, smo si še kako različne.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu suzy007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Slabo spanje...
16.10.2006 13:09:22   
Grascakinja
Za vneto ritko Praška pasta. Tudi v vrtec jim jo daj, da jo tam mažejo, zelo pomaga.
Kar se pa vrtca tiče: vztrajaj, otrok potrebuje socializacijo. Seveda je stresno, da mora najprej v vrtec, ko ni navajena družbe, komaj se navadi, zboli in je spet doma, potem pa spet stres, ker gre nazaj. Večinoma pa bo minilo. Poskusi po bolezni malo kombinirat varstvo babice in vrtca; kadar je dalj časa odsotna iz vrtca, jo daj najprej samo zjutraj za 2 uri, potem pa naj jo prevzame babica, naslednji dan do kosila in tako naprej, da ne bo prehudo kar naenkrat. Tako smo mi prakticirali, pa je bilo v redu.
Počasi se bo navadila. Take so pač  začetne težave.
Ti pa se moraš tudi znebiti svoje travme zaradi vrtca. Otrok to čuti in nezavedno prenaša nase, kar gotovo ni dobro. Pogovori se tudi malo z vzgojiteljico pa svetovalno delavko. Gotovo bosta radi pomagali.

(odgovor članu suzy007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




kdaj greste najraje na poletni dopust?
Spark



junij (13%)

julij (38%)

avgusta (31%)

sovražim dopust (4%)

rad sem vse tri mesece na dopustu (14%)


Število vseh glasov: 276

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!