|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   6mesečnik-alergija in moja dieta
24.11.2008 18:55:35   
mya26
Sin bo star 6 mesecev in ga še vedno dojim. do sedaj je dobil SINLAC kašo ( za otroke z alergijo na KML), riž, korenček, jabolka, bučke in polento.

Pri alergologu so s pric testi ugotovili alergijo na rumenjak in sojo, na krvi te alergije ni bilo zaznati. Na KML naj ne bi bil alergičen.

NA teži lepo pridobiva in nima težav s krči (jih tudi prej ni imel), edin znak da nekaj ni OK je njegova koža, izpuščaj po ličkih (najprej rdečina, nato pikice ki se posušijo) ki ga ne srbi in rdečica in posamezne pikice po trebušču, včasih tudi noga in rokah, ki ga srbijo, praska se vedno ko ga slečem ali preoblačim. Če mu porinem v roke kako igračo mi ga uspe zamotiti.

Nekaj časa sem bial na dieti brez jajc, mleka in soje, po testiranju sem spet začela jesti, spet so se pojavili izpuščaji. Hec je v tem da sem ga takrat ko sem zvedla da alergij ni začela mazati z advantanom (koža se je popravila) in takrat sem tudi začela z uživanjem vse hrane. Sedaj je koža spet slabša, zato sem šla spet na dieto brez jajc, mleka in soje. Mazala sem z advantanom 4 dni in je bilo bolje. Sedaj 1 teden odkar sem začela z dieto pa je spet slabše. Kaj naj? Kaj naj jem, npr riž korenček, koruzo, krompir, jabolka? In potem počasi dodajam ostalo. Koliko časa naj bi bila na strožji dieti, da se moje mleko 'očisti' alergenov? In po kolikem času bom vedela ali je koža rdeča še od starih alergenov? PO kolikem času se bo reakcija poznala na sinovi koži?

Kakšne so lahko posledice pri sinu, če uživam nekaj na kar je sin alergičen?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 6mesečnik-alergija in moja dieta
24.11.2008 19:37:47   
Gina
Takoj po tem, ko v telo ne vnašaš več alergena, se stanje popravi. Pri nas sicer ni bil otrok tako hud alergik, sem pa jaz toliko hujši, samo na čisto druge reči. KO se alergenu umakneš, se stanje izboljša. Če ima po enem tednu otrok še vedno enake znake, se izogibaš napačnemu alergenu, moraš poskusit kaj drugega. Testi niso niti slučajno točna reč. Včasih pokažejo hudo alergijo, v praksi pa nimaš skoraj nikakršnih težav. Včasih ne kažejo nič, so testi popolnoma negativni, čeprav ti tista stvar, kateri si izpostavljen hudo škodi - se pravi je napačno negativen test - to je pogooooosto. Žal moramo velikokrat kar sami pogruntat kaj nam ne ustreza, medicina še ni toliko napredovala. To ti bo vsak alergolog in splošni zdravnik povedal nekako v tem smislu, no vsak ne, nekateri menijo, da so testi točni, ampak ti povem,d a ti redki zdravniki nimajo pojma, meni ravno tako kažejo nekateri testi popolnoma negativno, ko pa pridem v stik s tistim alergenom, dobim pa astmatični napad.
A si zihr, da je ravno mleko krivo, opaziš po mleku spuščaje oz. po jajcih? Pri nas so bili citrusi zelo problematični za ta malega - enako okrog ust, pa roke, pa pralni prašek - od tega po celem telesu pike. Pa orehi - spet bolj okrog ust. Pa plenice - po telesu. V bistvu precej klasično. Otrok je lahko alergičen tudi na čisto druge reči, na zunanje zadeve, žive in tudi nežive reči. MOžnosti je res ogromno. POskusi sama pogruntat, kaj bi bilo. Srečno.

(odgovor članu mya26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 6mesečnik-alergija in moja dieta
25.11.2008 12:02:38   
ANITA D.
predlagam da greš do dermatolog,zate pa še naprej dieto brez jajca,soje,.....kožo pa neguj z negovalno kremo(ayua pro injeetione 60,0g-eucerolum 140,0g 2xdnevno)dobiš jo pri zdravniku ali pa v lekarni lp

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 6mesečnik-alergija in moja dieta
26.11.2008 8:31:46   
lana38
Naš user posted image  je bil alergičen na riž in korenček, ugotovili na bioresonanci. Vsak večer je pojedel skodelico Sinlaca in nismo spali cele noči, ker je imel krče, Sinlac je namreč na osnovi riževe moke. Nikoli ne bi pogruntala, da ima alergijo na riž ali korenje, ker sta to zelo malo alargeni živili. Hodila sva tudi na terapije in zdaj je že OK. Lahko jemo skoraj vse, mislim na tisto, kar je primerno za njegovo starost-11 mesecev.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu ANITA D.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 6mesečnik-alergija in moja dieta
26.11.2008 8:36:19   
maša2008
Kje pa se dobi ta hrana Sinlac?
Hvala!
M.

(odgovor članu mya26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 6mesečnik-alergija in moja dieta
27.11.2008 11:21:59   
mya26
Jaz jo kupujem v Mullerju. To so riževi kosmiči, ki jih zmešaš z vodo, notri pa je še nekaj kar je kot nadomestek mleku. Piše da je za otroke z KML. Stane pa 8,5E in jo je 650g. moj 6mesečnik jo poje 50g+150 vode. Ker mu jo dajem po žlici dodam še malo riževih kosmičev, da je gosteje.

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?