|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje - koliko časa
20.10.2006 11:25:28   
bonbončica
Živjo!!

Sem  odprla kar novo temo.

Sem mamica že skoraj 7 tednov, pa mi še zdej ni jasno kolk-kako dojit user posted image Od začetka sva jedla eno uro in pol, seveda z vmesnim dremanjem, pa sva mela kakšne 3-4 ure mir. Sedaj sva prešla na pol ure dojenja pa mamo glih tako 3-4 ure mir. In zdej ko jeva pol ure, sva sam na eni joški, naslednjič na drugi...
Sem prebrala, da ene dojijo 15 min na eni pa še 15 min na drugi. Sam jst mam v eni joški tolk mleka, da bi lahko jedel 2 uri skupej, pa še pravjo, da je tisto mleko, k je čist na koncu najboljše. Če bi zdej začela tko na 15 min drugo, bi najbrž pol tut ne bi mela tolk velik mleka a ne? Pa še to me zanima, če jeste 15 min na eni, 15 min na drugi, na keri pol naslednjič začnete, na tisti, keri ste končale, al keri ste začele?

Vem, sem mal zmedena, ampak pri drugi bebici bom že vedla kako.user posted image

< Sporočilo je popravil Mič -- 21.10.2006 9:24:18 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DOJENJE
20.10.2006 11:52:03   
TONČI.
Jaz sem ga vedno dojila samo po eni. Drugič na drugi dojki. Jedel je pa samo ene 5 min. Pa je bil vseeno razmak med obroki 4 ure. Otrok se ti lahko naje prej, pa se potem samo še crklja. Res je mleko kao na koncu slabše kakovosti. Ampak če ga hraniš na eni in drugič na drugi, se ti v dojki mleko dela tako rečeno 6 ur. Po takem času je pa tud na koncu dober.

(odgovor članu bonbončica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DOJENJE
20.10.2006 11:57:33   
sonjaka
Doji pač na eni strani ali obeh - tako kot otročku ustreza. Če dojiš na obeh, začneš vedno s tisto stranjo, na kateri si prejnjič končal, ker ponavadi na drugi strani potem manj popijejo. Jaz sem vseskozi dojila na obeh, ker je bila drugače lačna.

(odgovor članu bonbončica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DOJENJE
20.10.2006 21:34:49   
rainbow
jaz sem dojila na eni pri enem obroku. tako je, kot praviš, najgostejše mleko je na koncu.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DOJENJE
20.10.2006 23:16:59   
Katrin
Midve sva se vedno dojili po potrebi; včasih na 3 ure, drugič na 4, lahko pa tudi vsake pol ure. Dojila se je ali na eni, ali na drugi ali na obeh, kot je pač želela.

Po mojem je najbolje, čimmanj komplicirati.

Srečno!user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
21.10.2006 1:05:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rainbow)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje
21.10.2006 20:26:16   
eya
Dokler še nisem imela veliko mleka, sem dojila iz obeh...naslednjič sem začela s tisto, s katero sem končala.
Ko je bilo mleka dovolj, sem dojila samo iz ene. Če je spet lačen čez cca 2-3 ure, mu ponudim iz druge dojke, če pa je minila manj kot ena ura, pa dobi iz iste dojke.

Mleko je na začetku bolj redko in se dojenček z njim odžeja, nato pa je mleko čedalje bolj gosto in ima funkcijo hrane. Oba pa rabi...

Pa še to-če dojenček intenzivno sesa (to vidiš po tem, da tudi lepo požira), se naje že v 7ih minutah. No, mogoče je tvoj še premajhen, da bi se tako hitro najedel, ampak pol ure pa sigurno ne rabi, da bi se najedel. Se pa malo crklja-kar je pa tudi fino.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?