|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sama z obama otrokoma,,,,
18.10.2006 22:15:16   
HuAnita
Meša se mi, kadar sem sama z njima, kot da bi ju ravno takrat pičila tečnoba!!! To je dretja, izsiljevanja, joka, milih prošenj...user posted image
Newborn ima krče, po 18. uri ga je treba nositi, niositi, nositi.... do onemoglosti, zaspi izključno na zizalandu, potem ko me vleče in dudla več kot uro in pol....
Capina tudi zahteva svoje, tako mi je kar slabo, ko pomislim, kaj bo jutri, ko atija ne bo do 20.00. Po moje se mi bo zmešalo.
Imate kak pameten predlog, kako naj se zadeve lotim? Da se bosta izmenično drla, mi je jasno....user posted image
Kako naj ta večjo nahranim in umijem, pripravim za v posteljo, pa da bo mali ob tem zadovoljen?user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
18.10.2006 22:24:36   
Anonimen
dej ne me spominjat! pa še cel petek pa pol sobote bom sama z obema'?!! user posted image
ja pr men je blo od začetka kriza on sem enkrat clo mat fehtala da mi je pomerkala tamalo medtem k sem taveliko dajala spat. takrat je še tamala hodila spat kasneje ko tavelka. zdej na srečo gre tamala spat ob 7h tavelika pa ob pol 9h in se zrihatamo brez problema, ker tavelka se že tolk sama zabava da js tamalo spat pospravm. no pr ns saj krčev nismo mel, ne vem kako se postopit. probej najprej tamalga dat spat pol pa capinko??!! alpa nej zaspi zravn tebe medtem k boš tamalga enouro in pol dojila user posted image  ne vem, jaz bi kot prvo tako dojenje probala skenslat, ker se ti bojo bradavice pa že mozek vnele. resno no. moja prva me je cuzala po 2 uri skup pa spala na men tolk časa da so mi joške skor odpadle pol sem pa konc nardila tej pravljici.

nč upam da ti rata, če maš kako pomoč na dohvat ruke si jo pa poklič

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
18.10.2006 22:24:36   
Ro-La
ej bejba ne user posted image

jaz sem 1x mesečno po en teden sama s tamalima, pa gre, ker mora. skupaj jemo (z levo roko tavelikega futram, z desno polcam tamalo ki je na joški), potem pa tamalo nabašem v lupino in gre četica v kopalnico- taveliki v bano, tamala v čeber in jo na brzino zrihtam, dam na čakanje v lupino, da lahko še tavelikega umijem, potem pa vsi trije v posteljo...zaspita mi ponavadi že okrog 20huser posted image

...je pa res, da nimamo krčevuser posted image

čez dan pa smo, če se le da skoz zunaj, sta manj naporna

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
18.10.2006 22:29:53   
andrejaz
Tvoja dva sta toliko stara kot moja. Tudi jaz sem občasno sama z njima, tudi za dati spat,... Počasi se boš navadila in bo bolje.

Ko boš za punco pripravljala večerjo, malega pač odloži v ležalnik za tistih nekaj minut. Ko bo ona jedla, ga lahko takrat nosiš. Nato ga pač daš spet v ležalnik za tisti čas da punco umiješ.,....Ko spraviš končno  punco spat, pa se čisto posvetiš malemu, da bo še on zaspal.

Skratka jaz se jima zmenično posvečan če ne gre drugače.


_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
18.10.2006 22:32:09   
Miss Piggy
Jaz sem imela na začetku ful krizo, sploh ker sem bila navajena na en svoj red in ritem...
Do takrat in takrat je blo pospravleno,...skuhano,...sem si kavico privoščla,....
Ko je tamal prišel, se mi je moj sistem totalno sesul. Čim sem hotla kej narest, se mi je začel dret, pa starejši je bil ljubosumen pa je non stop sitnaril.
Vedno ga je lulat al pa kakt tiščalo, ko sem tamalga začela dojit, tavečji se je začel dret da je zmatran, ko sem tamalga hotla uspavat,...
Dogajal se mi je tud da postle nisem postlala do 12h. Kriza!!!
No pol sem se pa mal nehala sekirat, pustila času čas in zdej smo se HVALABOGU ulavfali v eno rutino in kar folgamo.
Moram rečt da sem več al manj sama z njima!

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
18.10.2006 22:36:38   
Jančika_
Veš kaj razmišljam, a se mali kaj manj dere, če ga nosiš? Ker če se ne dere na rokah nič manj kot leže, potem ti ga ni treba ves čas nositi. Pa se pač malo dere, medtem ko rihtaš Pino.  Poskusi se prepričati, da ni tako zelo hudo, če se otrok dere - ker dejansko res ni hudo, samo naporno za ušesa.

Jaz nisem velikokrat sama zvečer z obema, ko pa sem, se nekako kar porihtamo. Veliki v bano, mali v čeber; malega zrihtam na hitrico in ga podojim, velikega pa pustim dolgo v bani, tako da mali že leži, ko ga vzamem iz vode. Medtem ko rihtam tavečjega, hodim popravljat dudo tamalemu - na srečo nima Vasja nič proti, ko mu rečem, da grem zdaj ninčiju dudo dat in ne štalira vmes, ko me ni v sobi.

< Sporočilo je popravil Jančika -- 18.10.2006 22:46:47 >

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
18.10.2006 22:46:19   
Pajaca
Kot prvo bi jaz otroka skenslala in ga ne bi mela uro in pol na joški. Kako??? Kaj vem pri nas je kmalu flaša pomagala, pa so nas prvič vsi strašil kako ima otrok krče, pa smo probal dat flašo, krči so zginl, otrok je pač bil lačen. Pri drugmu otroku se je zadeva ponovila.  Saj ne rečem da je pri vas isto a probaj. Dostkrat večerna flaša pomaga.

Drgač pa če si ti živčna in panična in sploh in oh nervozna, pol bo sam še slabš. Tavelzga zrihti magar eno uro prej ko je tamal še ok. Pa naj eno uro v pižami risanke gleda. Pol pa lepo zrihtaš še tadruzga. Maš večerjo (pa zakaj ne v pižami) in šibaš proti spanju. Medtem ko maš tamalga na joški lohk komot poveš pravljico in tavelzga uspavaš.

Pri nas je bila panika dokler nisem ko je mel tamal 4m znorela, dala njegovo postlo k tavelki v sobo in bil je mir, je šla lepo spat. Prej ni hotla k je tamal spal pri nama in je hotla spat pri nama. To pa men ni ravno ok. Pri 6m sem znorela še enkrat in od takrat gresta oba skupaj spat ob 7.00 in spita do jutra. Je blo dretja (tavelka je prej hodila spat okol 10) pa vpitje, ampak zdaj je super. Ob 6 mamo večerjo, sledi kopanje, oba v tuš kabino ju potuširam, oba naenkrav v pižame, oba v postle, tamalmu še flašo mleka, tavelki mal čaja, 2 pravlici in spimo. Če ne se pa dereta 5min pa je mir.

Bistvo je da se skuliraš in bo že pol stvari rešenga. Tamal ne bo mel večno krčev. Pol pa sam še pogruntaš kaj pali pri otrocih. Pri nas je to da sta skupaj v sobi in gresta nenkrat spat, drgač se čakata in dereta dokler še tadrug ne gre v postlo. sam na srečo že 4m uživam ob 8 v tišini.

Saj ti bo ratal, če je nam našo po dveh letih mučenja s spanjem ratal prpravt do tega da gre ob 7 v postlo ni hudič da ne bo še teb!

Pa ja odkar mamo še tamalga ti povem, da smo enkrat prej spedenani zvečer kot pa prej.

(odgovor članu Miss Piggy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
18.10.2006 22:52:02   
Anonimen
Otroka čutita, da se tebi meša.
Nič ni zdravju škodljivega, če se dereta.

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
18.10.2006 23:03:24   
lelaval
Uh, kje so tisti časi, ko sem bila sama z dvema (razlike 16 mesecev).  user posted image  Čez dan sem bila čim več zunaj - se prej in bolj utrudijo user posted image , kopala sem oba naenkrat, spat pa tudi dala oba hkrati - starejši sem govorila pravljico (si izmišljevala), mlajšega pa zraven dojila. In mi ni bil problem tudi 1 uro ga dojit. Čez dan pa, ko sem ga dojila, sem z večjo brala knjigice, risala, se igrala,.. Nisem pa mlajšega nosila venomer po rokah, je pa res, da krčev ni imel. Slej, ko prej boš morala jok (vsaj, kar ga je preveč) ignorirat, sicer se ti res lahko zmeša - pa naj se sliši še tako kruto.
Tolaži se, da bo vse enkrat minilo (pa še pogrešala boš ta čas), ne pa, da že vnaprej obupuješ. Reči si: danes pa bo tempo dneva malce drugačen - predvsem zame nestresen. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
18.10.2006 23:25:31   
živa
Mene je pa ravno včeraj prijelo, da bi bila spet noseča user posted image  (mali je star skoraj 9 mesecev). Ker pa imam samo enega in še s tem dovolj dela, ti žal ne znam pomagati. Punca, drži se!

Lp,

živa

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
19.10.2006 9:37:41   
smokvica
jaz ti pa povem da sem v večini časa odkar mam otroke sama prej ko sem mela samo punco je blo tako in zdaj ko imam oba je isto,ker pač samo mož hodi v službo more malo potegnit in kaj več naredit da je več denarja saj ga 4 porabimo in zato hodi v službo od 8 do 5 potem pa se zase nekaj pofuša,in tako da sem sama z otrokami no na srečo pa je taprva,4 leta zdaj že toliko samosvoja da se obleče v pižamo,jaz ji naštimam za jest poje se gre umit jaz med tem tamalega,starega 2 mes.,zrihtam in nafutram nato pa oba istočasno v posteljo jima dam pravljice na radio in lahko noč.vem da ni prijetno da si vedno sam z otroci ampak včasih negre drugače,hvala bogu za vikende.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
19.10.2006 10:28:32   
asso
Ojla,

mi imamo tudi krče in vem kako je to. Mi pač porihtamo tako, da na hitrco taveliko odpravim medtem se pač tamala dere. Itak se isto dere al je v vozičku al po rokah tako, da pač potrpimo...
Drugače čez dan pa se je zgodilo tudi, da sem kaj delala in z eno nogo zibala voziček...

Pač pusti tavečjega malo jokati, sej zaradi tega ne bo konc sveta...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
19.10.2006 20:10:04   
Grascakinja
Lahko mogoče malega nosiš v štorklji / slingu, pa imaš obe roki frej za kaj drugega? Ne vem, nisem še probala, menda se da tudi dojiti otroka, ko se nosi v slingu in početi marsikaj. Samo ideja.... ne vem če bo delovalo. Držim pesti!

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
19.10.2006 22:00:15   
HuAnita
POROČAM: ZMAGALA SEM!!!!
Oba sta bila tako neverjetno pridna, da sem celo posodo zraven pomila, pa sms jančiki poslalauser posted image user posted image user posted image
razen ob koncu 'rihtanja' pred spanjem je dojenček malo zajokal, sicer pa je bilo prav prijetno zanju, za moj zizaland malo manj (sem ga pustila priklopljenega popoldne, da je zaspal), pa sva se s Capinko igrali, risali, lovili, skrivali, pač tiste pol ure, ko je mali spal.
Sem prav fejst ponosna nase!!!!!!!
Aja, in zdajle sem si še kosilo za jutri 'izdelala', cmoke, samo skuham s jih jutri, pa še kakšnega 'kvikija' znam 'uštimati'user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
19.10.2006 22:44:23   
Jančika_
user posted image user posted image user posted image No vidiš, vedno se preveč sekiraš vnaprej. Dejansko je biti sam z obema otrokoma zvečer lahko zelo lepo.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
19.10.2006 22:52:22   
Ro-La
vidiš da je šlouser posted image user posted image user posted image

ko smo sami taveliki ful uboga in se rihtamo brez prepirov in joka, pa še zaspita ob "normalni" uri, da imam jaz večer zaseuser posted image

otroci že vedo....

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
19.10.2006 22:55:08   
HuAnita
ko smo sami taveliki ful uboga in se rihtamo brez prepirov in joka, pa še zaspita ob "normalni" uri, da imam jaz večer zase

otroci že vedo....
IZVIRNO SPOROČILO: Ro-La

nekako tako, ja... Hvala bogu, zdaj me bo 90% manj strah podobnih situacij

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
20.10.2006 8:40:27   
rainbow
user posted image user posted image zmagovalka!
Kdaj drugič pa boš poraženkauser posted image ; ampak potem pa spet zmagovalkauser posted image

jaz se še zdaj sprašujem, kako mi je uspelo preživet brez večjih duševnih in fizičnih posledic user posted image ; pa vidiš, da se vse da; kak dan je krasno špilalo, drug dan pa še mama jokala zraven iz obupa.
Sicer pa, ti si itak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Sama z obama otrokoma,,,,
20.10.2006 23:37:22   
Pupica
Kot prvo bi jaz otroka skenslala in ga ne bi mela uro in pol na joški. Kako??? Kaj vem pri nas je kmalu flaša pomagala, pa so nas prvič vsi strašil kako ima otrok krče, pa smo probal dat flašo, krči so zginl, otrok je pač bil lačen. Pri drugmu otroku se je zadeva ponovila. Saj ne rečem da je pri vas isto a probaj. Dostkrat večerna flaša pomaga.


Kot prvo, uro in pol je bila tut tia na zizalandu. OK, Gal je mal drgač, on je pojedel v 10 min, max v 20 min.Ampak zvečer obvezno flaša, pa je stvar 10 x lažja.

Kako zvečer...najprej se z tavelko prinčipeso zmeniva,kaj bo jedla...pove...ji začnem pripravljat, Gal ta čas sedi-leži v stolčku in se igra. Nato tavelka je, mi2 pa se podojiva.Kar je najlažje ko ima tavelka polne roke dela, in polna usta, če ne je en kup govorenja, pa ropotanja.
Ko poje, gre tavelka v  svojo sobo in se igra, ali gleda knjigice, mali pa gre v čebr. Ko je umit je ponavadi že tako lačen, da začne počasi stokat...se greva podojit, vse skup 10-15 min, nato pa dobi še flaško za čez(tm okol 60-90 ml rižolinota, in fant le še pade dol.
Potem je na vrsti tavelka prinčipesa.Pod tuš al pa v banjo, odvisno kolk je ura.Če je ene pol 20h potem lahko banjo, drugače tuš, zobe umit in v posteljo, potem bereva knjigice(dokler me uspe nahecat za še enouser posted image ), potem ugasneva luč, naštimam ji še eno pravljico na radio in vmes zaspi.

Isto je če je dragi doma, le da on prevzame tavelko od pred večerje naprej, mi2 pa si z Galom vzameva več časa.Tako da se ponavadi dobiva pri Tii pri branju knjigice, in potlej skup gledamo knjigice.Se pravi razlika je le v času dojenja malčka.Če smo sami je to krajši čas, če je pa očka doma, se pa crkljava daljši čas.

LP

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?