|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočno dojenja-obupana
25.1.2007 12:59:55   
metaa
Prosim vas za pomoč, ne vem več, kako in kaj. Ta mala je stara že 10 mesecev, pa se že par mesecev zbuja ponoči skoraj vsako uro, če v kosu prespi dve, je to pravi praznik. Ko se zbudi, sem ji ponavadi dala joško, je malo povlekla in zaspala nazaj (spi pri meni, da mi ni treba vstajat). Zdaj pa bi jo rada počasi odvadila, ker grem v službo in se bom mogla naspati, ne pa vsako uro jo tolažit. Sem mislila, da ko ponoči ne bo več dobila, se bo pač nehala zbujat. Že dva dni probavam, da ji ne dam joške sredi noči (lačna ni), pa hoče svoje in se čisto zbudi, se vsede in potem deklamira. To je pa še slabše za moje spanje, ker sem skoz na preži, kdaj mi bo s postle padla (kljub ograjici). če jo dam v njeno posteljco je jok, da je kaj in to dokler je ne dvignem. Rada bi jo samo pobožala, da bi nazaj zaspala, pa trmari za joško, tako da na koncu popustim, da mal potegne, samo da jaz lahko naprej spim. Vem, da to ne bo šlo v nedogled. Duda ne pali, da bi ati zraven nje ležal pa po moje tudi ne. Jo je zadnjič po uri spanje prišel tolažit, pa se je še bolj začela jokat, ker ni bilo mene. Podnevi spi tudi malo-dvakrat po pol ure in vem, da je zvečer zaspana. Ubija me, da nič nimam od noči. Ful rahlo spi in se po kakšni uri kar vsede. Pali, če jo poležem in hitro dam joško, če jo samo poležem brez joške, pa se spet vsede in bi pol kar vstala. In to skoraj vsako uro. Vse je brezizhodno, tolažim se le s tem, da jo bom pri 12h težko s postle zvlekla. Kaj pa do takrat!!??
Prosim na pomoč, sem čisto obupana. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nočno dojenja-obupana
25.1.2007 13:53:22   
coolbabe
mamo čist isti problem (brez deklamiranja user posted image ) pri sedmih mesecih in to kakšen teden, dva. NE MI REČT DA TO ŠE NE BO MINILO user posted image
Okol 1h se začne jok in potem tako do cca 4h na pol ure. NIČ ne pomaga, komaj malo zadrema, če jo dam nazaj se zgodba ponovi. Sem jo imela pri sebi pol noči in je bilo malo bolje ampak sem pa jaz slabo spala...

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nočno dojenja-obupana
25.1.2007 14:02:13   
ABC
Sama zaenkrat s tem še nimam problemov,saj smo še majčkeni,ma pa isti problem sestrična. Zala je stara štirinajst mesecev pa bi še kr joško ponoči.Pa so začeli z odvajanjem. Katastrofa-nič spanja,vsake pol urce tuljenje,nikakor potolažit razen joška.Pol je pa vredu. Ko so bli že na robu obupa,so probali s flašo čaja. Ne boš verjela-uspelo je. Flašo spije in je vredu. Je pa res,da ma tudi čez dan skoz flašo v ustih. Probaj,boš videla,če pomaga.

lp in srečno

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nočno dojenja-obupana
25.1.2007 14:08:22   
Billi
Ne bi bla rada preveč "pametna", ker takšnih izkušenj kot vedve na srečo zaenkrat nimam. Ampak kaj, če bi probali metodo dr. Eduarda Estvilla opisano v knjigi Spi, dete spi. Potrebno bo veliko potrpljenja ampak menda deluje. Jaz sem že pri dveh mesecih mal probala, ker ni hotla user posted image zvečer zaspat, čeprav ji ni nič manjkalo. (Čeprav eni pravijo, da je to prekmalu, ampak v vajinem primeru to sigurno ni). Parkrat je bilo težko, ker mi je bilo ful težko poslušat, kako v sosednji sobi joka, ampak je hitro pogruntala, da je noč za spanje. Zdaj se sama uspava tudi, če se sredi noči zbudi. Zaenkrat (trkam) je v redu.
Veliko potrpljenja in uspeha!

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nočno dojenja-obupana
25.1.2007 14:14:07   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: metaa

tako da na koncu popustim, da mal potegne, samo da jaz lahko naprej spim.


napaka! če jo hočeš odvaditi vztrajaj par noči, ampak res vztrajaj. pa pojdi za vikend kam in naj jo ima mož. ko bo videla da res ni, bo nehala. ampak samo, če ni drugega razloga (bolezen, žeja...). če misliš da še ni pripravljena in še gruntaš ali ja ali ne, potem pač daj za potegnit, ko hoče. odvisno koliko si na koncu z živci, ampak vztrajnost se splača. mogoče pa ima pač tako obdobje (zobki, spremenjena hrana, viroza...) in bo prešlo samo od sebe.

mogoče ne bi bila splaba ideja, da poizkusiš uvesti spanje v njeni posteljici, da te ne duha celo noč.

nič bat, vsi smo šli čez taka obdobja

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nočno dojenja-obupana
25.1.2007 14:35:43   
coolbabe

ampak je hitro pogruntala, da je noč za spanje.



težava je v tem, da prej šest mesecev nismo imeli težav s spanjem, od rojstva je spala čez noč. Tako da sem na začetku tu na forumu spraševala če je normalno da tako majhen dojenček prespi celo noč... zdej pa tole. Nas je dobila čist nepripravljene user posted image

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nočno dojenja-obupana
25.1.2007 16:39:57   
_andreja_
sej nevem kaj bo ko bo moj star toliko, ampak že sedaj če se zbudi mu nedam zize (dobi jo 1.ob 2 in drugič po 4 uri) pa morem rečt da kr lepo spi, včasih se zbudi in ga vzamem k sebi in dam na trebušček moj pančkat in ko zaspi ga dam v njegovo posteljico (mu pa ponoči ne devam dude, ampak sesa, ali bolj liže svojo roko, podnevi mu pa tega ne pustim ima pa dudo.

je pa res da tudi jaz pravim da vzstrajaj, in ji ne dat zize, pa jo pusti naj se joče, prej ali slej bo skopčala da ponoči ni zize.

medtem ko pa joče se pa tolaži da si čisti svoja plučka user posted image  user posted image  

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nočno dojenja-obupana
25.1.2007 17:06:00   
rainbow
pozdravljena, metaa!!

popolnoma te razumem, tudi pri nas je bilo tako. Sem šla zaradi tega tudi delat polovični čas.

zdaj, ni fajn, če bo tvoj odhod v službo in kruto odvajanje od nočnega dojenja sovpadlo. Ali jo odvadiš zdaj takoj, ali pa bo treba počakat, da se bo navadila novega ritma življenja (jasli, varuška) in potem poskusit.

jaz sem večkrat poskušala, tudi nekje okoli desetega meseca, da bi jo navadila samo zaspat v njeni posteljici, pa se je grozno drla, nisem vzdržala (imamo še starejšo, pa dosti sta bili bolni), no, potem sem šla delat... in pri 14-tih mesecih sva se z možem dokončno odločola, da nočnega dojenja ne bo več in je uspelo brez groznega joka v 4 nočeh, je bila že pri sestrici v sobi. Če se je potem še kaj zbujala, je šel moj mož umirit, ampak je bilo zelo redko.

Morda se malo pogovorita s partnerjem, če je on pripravljen dežurat ponoči, ker pri teh mesecih še ne bi znala razumet, kaj ti od nje hočeš. Pa bosta videla.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nočno dojenja-obupana
25.1.2007 20:33:58   
Sandra*
Pomoje bomo tudi mi imeli take težave, samo da se naš ne zbuja tako pogosto, ampak se potolaži samo na joški. Poskusi, da ponoči vstane očka in gre k njej, al pa poskusi dudo, če jo ne zavrača.

Zdaj pametujem, potem bom imela pa sama enake težave, vem!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nočno dojenja-obupana
25.1.2007 20:48:03   
karin412
Pri nas je bilo tako, da se je zbujala na 2 uri in sem jo podojila. Potem sem se tudi pri 10m odločila za konec: nič več dojenja, prve 3 noči je jokala, a vedno manj, sem jo pa vedno jaz nosila, da je zaspala v naročju (ker v posteljici bi jokala in stala). Takoj smo spali, včasih tudi po 9 ur skupaj, večinoma pa se zdaj zbuja okoli 3-4h in če se zbudi po 4h, se mi zdi lačna in jo podojim. Samo potem zaspi nazaj samo za 1 uro in smo pokonci spet ob 5h. tako da bom to morala spremeniti.

Ti ji nič ne daj več joške ponoči, samo nosi jo, tudi če se zvija, dere, pa štej, koliko časa se joče. Enkrat ko se odločiš, ne nehaj, ker že pri naslednjem bujenju, je manj jokanja, pa več spanja.

Meni metode iz knjig niso nič pomagale.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nočno dojenja-obupana
26.1.2007 14:41:36   
tina104
Tudi mi imamo še vedno na sporedu nočno dojenje. Mogoče pa bi pri vas delovale stvari, ki smo jih mi izvedli. Pravzaprav se zdaj vsaj manj doji ponoči. Pri 11 mesecih smo ga preselili  v svojo sobo. Od začetka je spal pri nama v sobi v soji postelji, pa mi je bilo prenaporno ga nonstop ven dvigovat in vstajat, zato je začel spat pri nama v postelji. Ko smo ga pri 11 mes. preselili v njegovo sobo, se je začel dojit samo 2x na noč, prej na vsaki dve uri približno. Smo pa naredili tako, da spi na svoji veliki postelji, jogi je čisto pri tleh, ko se hoče ponoči podojit, samo ležem k njemu.  Tudi on ponoči sede na posteljo in se dere, če ne dobi zize.

Vmes, če gre kak zob ven, se bolj pogosto doji.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nočno dojenja-obupana
26.1.2007 16:27:38   
Anonimen
Popolnoma te razumem. Pri nas se je to nočno dojenje vleklo do 19. meseca - vsake pol ure. In res sem jaz bila že podobna zombiju. Sicer ne vem, če bo pri vas ta recept "vžgal", ampak poskusiš pa lahko. Enostavno sem jaz vsak večer okoli 20.00, ko je bil čas za spanje "šla na sestanek"  - pred tem sem ga podojila, tako, da je že bil super zaspan in potem smo se polubčkali in si pomahali, tamali pa je šel z atijem spat. Tudi, ko sem čez 3 ure prišla nazaj, se ni prebudil in čudežno je naenkrat spal clo noč. Sedaj se dojiva samo še 1x proti jutru, nekje okoli 5ih zjutraj.

(odgovor članu tina104)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nočno dojenja-obupana
26.1.2007 21:17:00   
BAMBOLINO
Včasih si mamice mal zakompliciramo vse skupaj. Res je da imamo rade svoje otročke ampak ali je vredno, da je otroček naslednji dan kot rožica, mamica pa čist zaspana in tečna hodi naokrog od neprestanega dojenja in zbujanja?
Vem, da je lažje reči kot narediti ampak pri nas je bila ista pesem kot pri vseh vas....
do 9 mesecev....
potem me je pa vse skupaj zelo razjezilo, ker sem videla da otrok zelo lepo raste, napreduje in da je noćno dojenje res že brez potrebe.
Res je, da moraš biti karakter in se odločiti.....ter se tega potem tudi držati....
Ravnala sem se po knjigi Spi dete spi....
Pri meni je delovalo in že po treh dneh smo spali vsi trije kot polhi vse do jutra!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?