|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cista
12.2.2007 20:37:19   
pupa_b
Zdravo!

Danes sem imela UZ v ambulanti za neplodnost v MB. Prgled me je ful bolel, čeprav me po navadi ne, ko mi ga dela moja osebna g. Verjetno sem bila malo prestrašena, zato v krču ... user posted image  Danes je 13. dan ciklusa, BT je še kar nizka, zato verjetno do O še ni prišlo.

Doktor je rekel, da imam na levem jajčniku neko cisto, veliko 5 x 5 cm.user posted image
Zato moram v naslednjem ciklusu nazaj, da mi naredijo UZ še enkrat. Je rekel, da pričakuje, da bo cista počila ...
Že pred časom sem imela neke vrste "napad". V spodnjem delu trebuha me je tako bolelo, da nisem mogla niti hoditi niti biti pokonci. Bolelo me je ful!!! user posted image  Sem šla na pregled, ker me je panika, kaj to je. Naslednji dan več nič, kot da se ne bi nič zgodilo. To se je zgodilo nekje na polovici ciklusa, zato mi je g,. ko mi je delala UZ, rekla, da je verjetno takrat počil folikel. Pojma nimam, kako to deluje.user posted image

Zanima me, moje drage punce, kaj to pomeni. Kako cista poči? A je vodena? Moja g. mi je že večkrat rekla, da imam neke ciste po jajčnikih, tudi o PCO je govorila. A je ta cista vzrok, da ne morem zanositi (med drugim), ali na kaj to vpliva? A je treba v kakih primerih to z operacijo odstraniti?

Povejte mi malo o tem, mogoče svoje izkušnje ... kar koli! Hvala vam že vnaprej, saj sem res malo zaskrbljena.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cista
13.2.2007 7:40:21   
Anonimen
tud jaz sem mela cisto, ki pa je k sreči sama počila- vodna.. Čeprav je takrat G sumila da je krvava in da bo treba na operacijo.
Kaj več ti težko pomagam, sem pa tud js mal pogledala takrat po iskalniku in sem našla ful stvari.

(odgovor članu pupa_b)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: cista
15.2.2007 12:14:27   
andreja2000
pupa-b  jaz sem imela že večkrat ciste,ki so potem počile same.Kljub temu težav taktat pri zanositvi ni bilo.
Kasneje pa sem imela cisto,ki ni bila vodena.Bila je v levem jajčiku velika že 9 krat 4 cm.Čez dva dni je že zrasla na 12 krat 4.Takoj so mi jo odstranili.

Ko pa sem čez čas ponovno zanosila,so mi na UZ ,našli cisto v maternici.V 21t,sem žal imela UPN in kasneje na UZ ni bilo več ciste.Rekli so,da se tudi to včasih zgodi,saj mi je bilo čudno,ko pa ni bila vodena,temveč mesnata.No,takrat sem zraven pikice izgubila tudi to cisto.
No,iz mojih izkušenj so vodene ciste vedno same počile in pri zanositvi nisem imla težav.

To so moje izkušnje,zate pa tudi  upam,da ti cista čim prej poči in kmalu zagledaš user posted image

Lep dan user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: cista
15.2.2007 12:26:38   
pupa_b
Hvala, andreja2000, za odgovor! Upam na najboljše! user posted image

Tudi tebi želim user posted image  user posted image  user posted image    ... user posted image !!!


user posted image

Lep dan!

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: cista
21.2.2007 17:42:25   
alia
Pozdravljene;

Naj povem še svojo izkušnjo:
Sama imam diagnozo PCO, totalno neprehodnost jajcevodov in zlepljene fibrije. Odkar pomnim me (v predelu jajčnikov) obdajajo ciste - v glavnem manjše. Moj problem je, da se ne razpočijo (vse).  Ves čas jih z vaginalnim UZ spremljajo. Sedaj sem pred tretjim postopkom IVF, ki ga g. odlaša ravno zaradi cite - velikosti 7cmx5cm. Ker se ob opazovanju 2 mesecev sama ni razpočila, sem odšla na punkcijo. "Tvorba! je bila sestavljena iz več cist - ki so se povezovale v eno gmoto navedene velikosti. Prosim naj se javi tista, ki ima podobne izkušnje - torej te, da ciste ne počijo same po sebi. So pa vedno vodene oz., ko sem opazovala spunktirano vsebino, ki je napolnila nekaj epruvet, je bilo zaznati vodeno-krvavo tekočino. Ima katera idejo kako in s čim nad ciste?

LP in srečno vsem

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?