|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje z nastavki
1.2.2007 17:09:46   
simonka
Pozdravljenje mamice.
Prosim za par nasvetov kako dojiti z nastavki, katere nastavke uporabljati, kako nastavek pritrditi na prsi, ali ga je potrebno držati med dojenjem, da ga otoček ne premakne.......
Prvič sem dojila z nastavki zaradi močno vdrtih bradavic pa ni in ni šlo, sedaj pa sem se odločila da se že prej posvetujem in upoštevam vaše nasvete, saj sem prepričana, da tokrat le bom dojila.
Hvala vam že vnaprej za odgovoreuser posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje z nastavki
1.2.2007 17:14:41   
mončka
Pozdravljena Simonka

Ker sem tudi jaz imela vdrte  bradavice  in sem imela probleme  pri dojenju  so mi kar v porodnišnici  dali nastavek in res je takoj  šlo lažje  zato  pa sem dojila  potem  do 7.5 meseca   brez problema  katere znamke pa je bil pa žal  ne vem

lp

< Sporočilo je popravil mončka -- 1.2.2007 17:15:33 >


_____________________________

Samo ljubezen lahko združi starše in otroke tako, da jih izpolni in jih naredi popolne

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje z nastavki
1.2.2007 18:30:18   
melitkica
Hojla

jaz še danes dojim z nastavkom (5,5m). Imam Aventovega mini (2 kosa) po svetovanju babice v porodnišnici (ostali so baje zelo veliki in imajo velike luknje). Nastavka imam vedno v vodi, vsako jutro in zvečer pa ju umijem v vroči vodi. Enkrat na mesec pa ju kar prekuham. Ker je nastavek moker se itak sam zvakumira, ko ga dam na bradavico. Se pa res tu pa tam premakne in ga pač popravim. Sem pa vesela, da nastavki obstajajo, ker lahko dojim.

Uspešno dojenje ti želim in upam, da sem kaj pomagala.

(odgovor članu mončka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje z nastavki
1.2.2007 20:23:00   
lojzika
Tudi jaz sem imela enega čisto mini. No nastavka ni potrebno držati med dojenjem, saj se prisesa na dojko nastane vakum vmes. No jaz sem na začetku držala potem pa se kar prilepi na dojko. Je pa zelo pomagal. Ampak res kupi najmanjšega. Tisti od Nuka niso pravi(na škatli ne piše velikost imam še danes zapakirane doma) (meni je moj kupil ko sem bila v bolnici Nukovega v lekarni, no in ni bil pravi, na koncu je moja mama naredila racijo in našla manjšega v baby centru od aventa). Kupi aventovega.

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje z nastavki
1.2.2007 22:15:20   
**Petra**
Jst uporabljam Chicco nastavek in je zelo fajn. V kompletu sta 2 nastavka in stanega tam cca. 2.000 SIT (še kar v tolarjih pišem). Chicco ima nastvek in kavčuka in iz silikona. Sprobala sem oba in je silikonski boljši. Čez dan ga umivam z vročo vodo, enkrat do dvakrat na mesec pa ga prekuham.

Če otrok lepo pije, ga ni potrebno držat, drugače pa ga popraviš oz. ga med dojenjem mičkeno držiš, da lih ne zleze dol.


(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje z nastavki
2.2.2007 10:14:48   
Hanna M.
tudi jaz sem zaradi vdrtih bradavic že pred porodom kupila Aventove mini nastavke. Osebje v porodnišnici pa mi je svetovalo Aventove večje, ki smo jih takoj kupili, kar v poprodnišnici.
Z njimi je dojenje kar hitro steklo in sem tako dojila 7 mesecev. Dojenčica sploh ni znala (hotela) piti brez njih.
Ko pa je na plano pokukal prvi zobek, ga je potegnila z dojke in vrgla daleč stran. Od takrat se dojiva brez nastavka, user posted image (stara je 2,5 leti).

_____________________________

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje z nastavki
2.2.2007 12:00:10   
tita2006
Jst uporabljam Chicco nastavek in je zelo fajn. V kompletu sta 2 nastavka in stanega tam cca. 2.000 SIT (še kar v tolarjih pišem). Chicco ima nastvek in kavčuka in iz silikona. Sprobala sem oba in je silikonski boljši. Čez dan ga umivam z vročo vodo, enkrat do dvakrat na mesec pa ga prekuham.

Če otrok lepo pije, ga ni potrebno držat, drugače pa ga popraviš oz. ga med dojenjem mičkeno držiš, da lih ne zleze dol.

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje z nastavki
2.2.2007 15:14:56   
Anonimen
ja tko kot je že tita in petra povedale...lahko ga prej malo zmočiš da se lažje prilepi dojke...sicer ga moraaš pa itak z vročo vodo oprat....
tud jz dojim z nastavkom vkae tolk časa...k mam tud vdrte bradavice...sj ti bo zlavfal..boš vidla..jz sm tud misnla da ne bo šlo....samo ne obupat!

LP!user posted image

(odgovor članu tita2006)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje z nastavki
3.2.2007 21:27:23   
Anonimen
Jaz sem dojila z nastavkom, ko sta mi obe bradavici popokali do krvi. Punce so ti že vse napisale. Mi je pa kolegica, ki je imela vdrte bradavice rekla, da si je pomagala s prsno črpalko - bojda ti tudi to izvleče bradavico toliko, da jo otrok lahko zagrabi. Žal pa tega sama nisem preizkusila, zato trdila ne bom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenje z nastavki
6.2.2007 23:18:37   
frufru
Zaradi razpokanih bradavic sem uporabljala aventove nastavke. Preden jih uporabiš, jih zmočiš s toplo vodo (silikon se segreje in lepo prilepi na kožo). Bradavičko sem pred dojenjem malo zmasirala ali pa zmočila z mrzlo vodo, pa je izstopila. Lahko si pomagaš tudi s črpalko ali posebnim nastavkom za vdrte bradavice. Kadar Lovro ne more zagrabit bradavičke dam nanjo nastavek. Ima tako močen sesalni refleks, da bradavičko dobesedno posesa v nastavek, pol pa nastavek odstranim, pa gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenje z nastavki
6.2.2007 23:29:50   
Seven*
Koliko vdrte imas? A je vsaj malo izbocena? Poskusi pristaviti brez, tako da stisnes skupaj bradavico in ko otrok odpre usta mu jo porines skoraj celo not.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojenje z nastavki
11.2.2007 19:07:18   
happy mam
Pozdravljene. Jaz ze od rojstva uporabljam Aventove/normal, pa so zelo prakticni, jaz jih vsaki drugi dan prekuham. Tako da jih zdaj uporabljamo ze 6 mesecev, ampak vsake 3 mesece kupim nove. 

_____________________________

Mi smo pa tako srečna družinica! Imamo namreč malega ŽAKA!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
11.2.2007 21:51:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu happy mam)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojenje z nastavki
24.2.2007 23:33:44   
kew kew
Tudi jaz že skoz dojim z nastavki... Aventovi meni niso všeč, najboljši so mi NUKovi - ta firma ima ene par vrst in vsaj dve obliki, kolikor vem. Najprej so mi jih kar posodili v porodnišnici (Postojna), ampak tisti so bili malo večji, potem pa sem si pri njih kupila 6 manjših in so mi špica.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




stvari za v porodnišnico
s1o2

zdravo ... zanima me kaj ste vse uzele za v porodnišnico s seboj ?? hvala za odgovore

. (89%)

. (11%)


Število vseh glasov: 64

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!