|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   davek pri prodaji stanovanja
9.3.2007 17:46:02   
spelaz
Vem, da se plača davek pri dobičku od prodaje, če nisi v stanovanju živel vsaj 3 leta. Zanima pa me, če katera ve, koliko je tega davka (se mi zdi 20% - halo!!) in ali se res lahko prišteje ceni, ki smo jo plačali za stanovanje vse, kar si v satnovanju naredil (in imaš račune).

Potem npr: mi smo dali za stanovanje 45.000 EUR + vložili cca 13.000 EUR = cena 58.000 EUR in če prodamo npr. za 88.000 EUR se davek naračuna na razliko 30.000 EUR, kar znaša 20% od 30.000 EUR= 6.000 EUR samo za davek! Haloooooooouser posted image , pa še davek pri prodaji 2% moramo plačat - 1.700 EUR. Pa bomo mogli dodatnih 7.700 EUR za hiško prišparat.

Meni se to zdi ful grozno - ok, davek od dobička pri prodaji, če NE živiš v stanovanju (in ga oddajaš ali imaš še drugo stanovanje), samo da pa živiš v njem in greš potem na večje oz. v hišo, je pa tuuu mač.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: davek pri prodaji stanovanja
9.3.2007 18:41:33   
Moyca_
davek je 20% ja. Računa pa se na razliko , minus vlaganja v stanovanje, zakar rabiš račune da ti upoštevajo. Če pa jih nimaš pa plačaš cenilca da ti oceni vrednost vlaganj, npr. če ste delali stvari sami in potem ti tudi od tega lahko upoštevajo mislim da 50% (samo ne me držati za besedo)

Uspešno prodajo

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: davek pri prodaji stanovanja
9.3.2007 21:15:37   
Naja31
Ja, res je grozna vsota, ki jo moraš odšteti za davek.
Počakajte da minejo 3 leta, pa vam ne bo treba plačati.


(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: davek pri prodaji stanovanja
10.3.2007 21:50:38   
neisha
Meni so rekli da moraš biti deset let lastnik stanovanja, da ne plačaš tako visokega davka. Sem ga hotla prodat, ko je minilo tri leta od nakupa, zdaj bom pa rajš počakala.

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: davek pri prodaji stanovanja
11.3.2007 8:48:13   
marty5
Se strinjam, da je groza tole - sem pred kratkim tudi jaz to spraševala. Mi smo imeli šanso se preselit na lepše, pa smo se zaradi tega davka odločili, da še malo počakamo - da izpolnemo pogoj o 3eh letih.

Res, razumem, da te obdavčijo na dobiček, če ne živiš v stanovanju, jih imaš več - ampak tako user posted image . S tem samo omejujejo ljudi, da gredo na boljše.

Srečno!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: davek pri prodaji stanovanja
11.3.2007 8:51:45   
marty5
Neisha - po novem je tako, da si davka od dobička kapitala oproščen, če si lastnik stanovanja in imaš v njem stalno prebivališče vsaj 3 leta pred prodajo. Če nimaš stalnega prebivališča, pa se davek na dobiček šteje tako, da za prvih 5 let lastništva plačaš 20% davek, od 5-10 let 15% davek, od 10-15 let 10% davek in od 15-20 let pa 5% davek. Po 20ih letih pa si tega davka oproščen.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?