|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
7.3.2007 11:35:08   
Nixxon
OK, naslov ni ravno posrečen, upam pa, da se bo tu razvila neka mala debata okoli tega, kar me zanima.

Kot vemo, obstajajo različni velikostni razredi avtosedežev:
razred 0, 0-13kg, t.i. lupinica
razred 1, 9-18kg
razred 2, ...
razred 3, mislim da se ji reče jahač

No, zanimata me lupinica in pa razred 1. Gledal sem teste avtosedežev, ki so v enem združeni razred 1, 2 in 3, pa me varnost ni ravno navdušila, tako da sem jih takoj odmislil.

Z ženo imava sinčka, kateri je sedaj star dobrih 5,5 mesecev, kmalu bo 6 mesecev. Je kar konkreten dojenček, visok okoli 70cm, težak pa okoli 9,6kg, +-.


Trenutno ima mali lupinico od Römerja, babysafe plus. Super zadevica, dokaj ozka oziroma zelo školjkasto športna. Nič ne de, otrok ne tečnari ko se vozimo (če je lačen/zaspan izvzeto), rad zaspi v njej (samo med vožnjo). Gledal sem malo razna mnenja po internetu ter navodila uporabnika in prišel do teh ugotovitev: otroka NE dajemo več v lupinico ko ej težji od predvidene kilaže 13kg (kar najin še ni), oziroma ko mu glavica gleda čez zaščito za vrat na najvišji stopnji te zaščite (kar pa mu tudi še ne).

Super, boste rekli. Niti ne. V čem je problem: mali ima nogice predolge, tako da, ko je v avtu (v nasprotni smeri vožnje), ga ovira originalen naslonjalni del avtomobilskega sedeža, ker mu nogice že gledajo malo čez, tako da jih mora imeti rahlo pokrčene (zaenkrat res res malo, ampak čez en mesec bo pa huje). Torej, teoretično in bognedaj da se zgodi, bi lahko v primeru prometne nesreče, kjer bi lupinico zabilo v zadnji del naslonjala sedežev, malčku poškodovalo nogice, polomilo,... Res da je sedež avtomobila oblazinjen, pa vseeno so sile pri trku lahko ogromne. Iz tega vidika je zame lupinica odslužila svoje in jo mora čimprej zamenjati naslednji sedež, razred 1.

Zadnjič sva šla pogledat trgovino Čenča v Žireh, ter ga tam posadila v Recarov sedež, pa se je mali prav dobro počutil.

Razmišljam pravilno? Je to dovolj velik razlog za zamenjavo avtosedeža? Jaz mislim da je, kaj pa vi?


PS: Drugače je že na poti iz Nemčije (ebay) drug avtosedež, pravtako Römerjev (zelo dobri rezultati na testih), razred 1 z najboljšo kvaliteto oblazinjenja (Römer ima 3 različne kvalitete oblazinjenja pri vseh svojih produktih) Highline, resda rabljen, a vseeno zelo lepo ohranjen.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
7.3.2007 11:41:20   
petja
Jaz mislim, da pravilno razmišljaš ... Pravijo sicer, da naj bi otroka dal v "navaden" sedež, ko zna samostojno sedeti, torej pri cca 8. mesecih. Samo realnost je pa drugačna ...

Nam se je zgodilo isto, tamala je bila kar velika, in je ves čas tečnarila, ker ni mogla stegniti nogic, se je ves čas dotikala zadnjega sedeža oz. imela pokrčene nogice. Potem je prišlo celo do tega, da se je "zritala" v lupinici čim bolj dol, nato pa se usedla user posted image user posted image user posted image  Ful težko razložiti, ampak dejansko je v lupinici hotla sedet, tako da sem morala ful zategniti pasove, da se ni mogla dvignit. Pa non stop je težila, jokala, nikamor več nisem mogla z njo.

Tako da sem jo jaz pri cca 7. mesecih dala v Maxi Cosi Tobi sedež, pa nisem ga imela v sedežem položaju, ampak v bolj ležečem (ima več naklonov). Saj verjetno bo imel vaš naročeni sedež tudi naklone, tako da ga boste pač malo bolj polegli, če še ne zna samostojno sedeti.

Lumpa je potem, ko sem jo dala v sedež, bila čist srečna in nehala tečnarit med vožnjo user posted image .

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
7.3.2007 11:51:57   
Nixxon
Hehe, ja tale se tut poskuša dvignit, samo so pasovi tako zategnjeni (z občutkom, seveda), da se ne more. Ja, nov avtosedež ima tudi več nastavitev naklona, tako da bo na začetku bolj ležečki. Hvala za mnenje, sem se bal da edini tako razmišljam.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
7.3.2007 12:53:04   
LEJLA
No jaz bi samo dodala, da naj bi otrok sedel do prvega leta starosti tako, da gleda nazaj. In predvidevam, da je to moznost pri sedezu, ki ste ga narocili.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
7.3.2007 13:32:59   
Nixxon
Mislim da noben sedež kategorije 1 nima te opcije. Edino lupinice se dajejo v nasprotno smer vožnje.

Že lupinico je blo včasih težko dati zadaj, da bi še večjega si pa res ne predstavljam. Malo imam res pomisleke glede nesreče in vratu, tudi videl sem da imajo določeni sedežki dodatno eno peno v naročju, da, domnevam, v tisto otrok prileti z glavico, samo to so bili vsi sedeži v ZDA.

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
7.3.2007 13:45:40   
sazi
v nasprotno smer vožnje se da namestiti tudi sedeže, ki so kategorije 0+1 in so večji od lupinic - od 0 do 18 kg. Je pa tako, da je mišljeno, da bi bil otrok obrnjen v nasprotni smeri vožnje kar nekaj časa, saj se v primeru trka nasloni z glavo nazaj na lupinico, če pa je sedež obrnjen naprej, ga pa zategne na pasovih in glavo sunkoma potegne naprej - jaz si našega, ko je bil star 6 mesecev ne predstavljam v tem položaju - no, dokler ni nesreče, pač ni problema, ampak sedeže imamo ravno zaradi varnosti. Če pa v lupinici ne more do konca stegniti nogic in brca v naslon sedeža, pa vseeno dvomim, da bi se mu ob trku nogice polomile.
Romer je res super sedež in varen tudi, ampak jaz v njem še ne bi prevažala 6 mesečnika.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
7.3.2007 14:03:33   
Nixxon
In kaj naj potem naredim? Ga vozim v premajhni lupinici?

Sedež pa ni 0+, ampak je lupinica 0, novi sedež pa 1. Poleg tega so se vsi tej 0+1 sedeži an testih izkazali zelo slabo. Mislim da je pozitivno ocenjen celo 1 sedež.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
7.3.2007 14:09:04   
kofetek2010
naša je tud šla v Maxi Cosi Tobi in Römer Duo Plus malo preden je dopolnila 9kg (torej pri cca. 7m) - razlog enak kot pri tebi... noge so ji štrlele čez user posted image  

v Tobiju sem ji pod ritko zložila pleničko in je bilo OK - pri Duo pa smo ji dokupili oporo za glavo user posted image  

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
7.3.2007 14:11:24   
Nixxon
Ravno za to oporo sem se zanimal pred pol ure in jo bova dokupila.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
7.3.2007 14:16:02   
kofetek2010
pa Duo (Isofix) ima še eno podlogo za zaščito avtomobilskega sedeža (sicer ne vem, če je za vse avtomobile, za našega je bila za dokupit) user posted image

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
7.3.2007 22:30:28   
eya
Zdaj bom pa malo posmetila tole temo, Nixxon, upam, da ne zameriš...

Sem zadnjič vprašala našo mami, kako so mene prevažali v avtu, pa je rekla, da sem ležala na zadnjem sedežuuser posted image user posted image user posted image

Sicer pa smo mi malega prestavili iz lupinice v Tobija pri 9 mesecih.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
8.3.2007 9:29:58   
Nixxon
Ja, to je sicer res, tudi opreme in nevemčesa še  ni bilo niti približno toliko.

Po drugi strani pa avto tvojih staršev takrat ni pospeševal od 0-100km/h v 8 sekundah ter dosegel končne hitrosti 233km/h. Ter avtomobilov ni bilo niti približno toliko na cesti. Časi so drugi. user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
9.3.2007 15:38:30   
crci06
ne vem zakaj se mi zdi, da bomo tudi mi imeli probleme s težo in velikostjo vs. starost... user posted image

ob branju tvojih postov razmišljam: kaj pa, če bi med lupinico in avtosedež namestil kakšen okrogel povšterček in nato primerno zategnil pasove? Tako bi lupinico fizčno rahlo oddaljil od naslonjala sedeža in tako bi otrok lažje stegnil noge.
Mislim, da bi bilo to za tistih par dni, preden pride nov stolček, čisto OK.

A segrozno sliši?



(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
9.3.2007 19:16:36   
Strawberrie Cherrie
No, tudi mi bomo verjetno nekje pri 6,7mesecih mogli presedlat v avtosedež (nabavili bomo pa Tobija) -> sedaj pri 3mesecih ima malo pod 7kg. tako da sklepam, da bo pri 6mesecih ziher imel že nekje 9kg, upam, da ne več.
Ker je dosti samostojen dojenček, in je glavico ful hitro začel držat in nasploh je njegov razvoj zelo hiter (ali pa se samo meni zdiuser posted image ), upam, da bo pri 7mesecih že kolikotoliko sam sedel in ne bomo imeli nekih hudih problemov...


(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
11.3.2007 12:29:22   
Anonimen
Torej, teoretično in bognedaj da se zgodi, bi lahko v primeru prometne nesreče, kjer bi lupinico zabilo v zadnji del naslonjala sedežev, malčku poškodovalo nogice, polomilo,...


Premisli, kaj se dodaja z njegovo glavo in vratom v lupinici in kaj v sedežu, ko otrok gleda naprej. Oglej si teste (posnetke) na ADACU. Jaz bi se ob tem gledanju in starosti otroka (slabega pol leta) definitivno na prvem mestu odločila za zaščito glave. Bohnedaj da se kaj zgodi, ampak noge se hitro zacelijo, za glavo in vrat pa raje ne razmišljam....

(odgovor članu Nixxon)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
12.3.2007 12:27:09   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Torej, teoretično in bognedaj da se zgodi, bi lahko v primeru prometne nesreče, kjer bi lupinico zabilo v zadnji del naslonjala sedežev, malčku poškodovalo nogice, polomilo,...


Premisli, kaj se dodaja z njegovo glavo in vratom v lupinici in kaj v sedežu, ko otrok gleda naprej. Oglej si teste (posnetke) na ADACU. Jaz bi se ob tem gledanju in starosti otroka (slabega pol leta) definitivno na prvem mestu odločila za zaščito glave. Bohnedaj da se kaj zgodi, ampak noge se hitro zacelijo, za glavo in vrat pa raje ne razmišljam....


Po drugi strani pa lahko stojim na semaforju, pa se en zaleti vame od zadaj, potem je pa ravno obratno, bo v lupinici manj varen. No, avtosedež se da tudi nagniti, kar bomo od začetka seveda prakticirali, tako da bi v tem primeru bilo vsaj malo drugače.

Lupinica je enostavno premajhna, noge so samo najbolj očitne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
23.3.2007 9:50:23   
Nixxon
Epilog: včeraj smo imeli pregled pri pediatrinji za 6 mesecev (btw, mali je cepljenje tokrat prestal kot še nikoli, ko da se nebi nič dogajalo, kot da nič ne čuti). Sem jo vprašal ravno o tem in je rekla, da ga lahko dava, saj mali že ima pravilno držo ob sedenju in iz tega vidika ni ovir, ter če je premajhen naj se gre na večji sedež.

Mali se v njem prav fino počuti, tudi zaspi v njem, tako da ga bova uporabljala.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
23.3.2007 13:23:58   
Pajaca
Ne skrbi, naš je tudi pri 6m romal v večji avtosedež, ker je bil prevelik za lupinco. Edino sedež smo do enega leta dali v ležeč položaj, da ni čisto sedel.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
23.3.2007 14:48:34   
Grascakinja
Otroci morajo iz lupinice najkasneje takrat, ko pasovi naramnic na zgornjem koncu lupinice pridejo nižje od otrokovih ramen.
Je pa odvisno tudi od posamezne lupinice - gotovo ni dobro, če gre otrokova glavica ali nogice preveč čez rob, ker to nikakor ne more biti varno.

Naša je šla v Roemer King TS+ pri 7m in cca 9kg, v počivalnem položaju.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
26.3.2007 11:45:49   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: pupa25

Naša je šla v Roemer King TS+ pri 7m in cca 9kg, v počivalnem položaju.


Kje se pa štela ta počivalni položaj? Nisem še opazil da bi se ga dalo nagibat (res pa je da sem tipičen dec in so navodila zadnja stvar, katera bom šel gledat user posted image )

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
26.3.2007 11:58:40   
Naja31
Nixxon, Roemer Kong Ts Plus ima res dva položaja. Spodaj pri nogicah, primeš za školjko in jo gor povlečeš. Bi se moral sedež premakniti v bolj ležeč položaj.

Navodila, navodila user posted image

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
27.3.2007 9:22:59   
Nixxon
Hvala, bom probal. user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Avtosedeži in vmesne stopnje otrok
28.3.2007 9:47:17   
Nixxon
Ratalo, hvala. user posted image

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?