|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:28:40   
Anonimen
Malo več kot tri leta sva skupaj. Živiva vsak pri sebi s svojim stanovanjem cca 30 km narazen. Nikoli nisem bila zaljubljena v njega bil pa mi je všeč. Počitnice sva preživljala skupaj, pa vse praznike itd...
Ko sem spoznala njega sem bila še v fazi prebolevanja bivšega fanta v katerega pa sem bila noro zaljubljena. Včasih si rečem taka ljubezen te doleti samo enkrat v življenju, nekatere nikoli. 
Uglavnem, s sedanjem fantom se mi je na novo odprl svet. Spet sem začela hoditi ven pa na morje pa v hribe skratka vesela sem bila, da sem si našla družabnika in s tem vsak dan bolj pozabljala bivšega. 
Problemi pa se dogajajo že kako leto.
Že večkrat je predlagal, da bi se jaz preselila k njemu ker on je iz Ljubljane pa še tukaj imam službo ampak meni ni in se rajši vsak dan vozim v Litijo. Imam občutek , da bi to rad, da bi me imel še bolj na očeh. Fuj kako ga sovražim. Je zelo zelo bolestno ljubosumen. Nikoli mu nisem dajala nobenega povoda za to. Še celo sem svoje kolegice zelo zanemarila kar mi je zelo žal. Ljubosumen je če sem celo nedeljo doma pri starših na kosilu, če grem popoldne po službi direktno k sestri ker ima doma dva cortkana dvojčka, ljubosumen je na moje sodelavce, če kdaj povem kak dogodek iz službe, ljubosumen je če grem k frizerju in mu tudi rečem, da naslednjič si bom dala pramena, da mal osvežim frizuro, a ko sem dobila podkožen mozolj na licu zaradi M me je veselo zbadal, da kok me pobrteta meče pa da sem mozolarka... sovražim ga tolk....pa čeprov nisem tak človek. Z vsemi imam prijazen odnos...že sigurno 5 sva imela konc. A kaj ko hudič zdrži 2 dni potem pa začne s SMSji, pa pisemčka po pošti, pa cmera tja v telefon, pa kako se bo on spremenil.....to njegovo cmeranje, pa jokanje, pa hlipanje za zrakom, pa prosjačenje mi je pa tako odvratno....pa rožice nosi, pa ovo pa ovo.....
Kako se ga nej rešim? Tudi pred vrati je enkrat čakal dokler ga nisem spustila not, ker me je bilo sram pred sosedi. Enkrat ko sva imela konc je prišel v službo in se menil z mojo sodelavko in me hvalil kako sem jaz fajn punca, kako me ima rad, da pol men sodelavka reče kako sem jaz lahko srečna, da imam tako fajn fanta. Pa še rože prinese. Men je takrat jeza sopihala iz ušesov. Pa spet me je bilo sram, da bi v firmi naredila cel kraval in mu rože zabrisala v siht. Točno ve kje me lahko pridobi.
Stara sem 28 let imam redno službo in razmišljam o otroku. Z njim ne!!!! vsak dan molim, da bi nekoga spoznala in si z njim ustvarila družino, samo da me kaj ne zavede da bi bilo z njim kaj....Zagrozila sem mu tudi s policijo, pa sej ne vem kako to zgleda? A ti more kej prej naredititi, da oni ukrepajo, al kako.
Pa kako se ga naj rešim? Pogovor z njim zgleda nekako takole: najprej je ves besen, potem reče kako ne more brez mene živet, pa da se bo ubil (pol jst njemu, da se že naj, kaj sam govori...pol on meni kako sem brez srca user posted image  )zraven se pa še cmera pa hlipa, da bi ga tako brcnila, da se ne bi nikol več pobral.   Zraven njega se nič več ne smejim, razjeda me v želodcu ko samo kako pisne... Resnično ga sovražim za mene je psihopat, pa da se nima nič rad...kar sem mu že tud parkrat servirala on pa meni nazaj, da sem ga jaz takega nardila....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:40:35   
Miška76
Če ga tako sovražiš oz.če ga ne ljubiš, je brez pomena da vztrajaš z njim v vezi.Sploh ne vem, kaj še delaš z njim, glede na to, da se ti upira imeti z njim otroka.Bodi pogumna in končaj to zvezo, saj v tej ne boš nikoli SREČNA!!

< Sporočilo je popravil Miška76 -- 30.3.2007 10:42:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:40:37   
Taula
Pa kako se ga naj rešim?


Prekini vse stike z njim. TAKOJ. Če te bo nadlegoval in se pojavil v službo, domov pokliči policijo. Uredi si odlok o prepovedi prebliževanja.
Kaj te briga kaj si drugi mislijo o njem in to kako je sladek in kaj ima tebe za biti sram če ti dela galamo doma, v službi. Ti nisi tega kriva, kriv je on. Če se da zrihraj da ima prepoved vstopa v tvojo službo. Če te je strah biti doma, se preseli za nekaj časa domov.
Na grožnje da se bo ubil, pa da si ti kriva se ne oziraj ker te čustveno izsiljuje.
V glavnem znebi se ga čimprej, preden ti kaj naredi.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:42:08   
Anonimen
Ne razumem kako se ga ne moreš rešituser posted image
Zamenjaš telefonsko. Ko pride pred stanovanje zakleneš vrata če začne noret pokličeš policijo. V službi poveš da te nadleguje(če imate varnostnike še boljš, se z njimi pomeni oz. z receptorjem da ga ne spusti do tebe), v najslabšem primeru pojdi do odvetnika in si zrihtej da se ti ne sme približevat zaradi nadlegovanja.

A ni vse to lažje k pa "hodit" s psihopatomuser posted image

Pa ne razumem te res ne. A pol k se "pobotata" tud seksata in ga lubčkaš in .....pa gnusi se tiuser posted image

Vzemi svoje življenje v roke in ne čakaj "princa na belem konju" da te bo rešil, ampak se dej sama!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:42:53   
Anonimen
Če ga res tako sovražiš tako kot pišeš, pojdi čimprej od njega stran. Prekini stike in ne glej na druge kaj oni mislijo o njem..

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:43:05   
Skorpija
Začetek tvoje zgodbe, me je zelo spominjal na mojo... Razideš se s fantom in, bumf, takoj skočiš v novo vezo, v katero pa ne čutiš zaljubljenost, ampak se z njo bolj zamotiš in faza prebolevanja je zato lažja. Okej... Vsem se to lahko zgodi. Očitno si hotela vezo razdreti, a on te vedno izsiljuje... Pa si mu povedala, da v bistvu nisi bila nikoli zaljubljena? Da si se z njim le tolažila? Ljudje delamo v življenju take in drugačne napake, najhuje je, ko z njimi bolj prizadanemo druge kot sebe, a edini način, da jih rešimo, je ta da jih priznamo... Pa čeprav seveda izpademo potem mi kot gnoji in na kratki rok nismo vredni biti na tem svetu... Dolgoročno pa se obrestuje in je edino fer! Torej bodi fer, povej mu tako, kot je, ne olepšuj stvari in ne skušaj se povlečti ven s čim manj posledicami...

To, da te takole čustveno izsiljuje, je res sitna situacija, a mislim, da če boš odkrita in boš potem na svojem tudi vztrajala, bo čez nekaj časa tudi on spoznal, da je le tako prav. Saj zdaj ne delata nič drugega, kot da se vzajemno maltretirata...

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:48:16   
Taula
Vzemi svoje življenje v roke in ne čakaj "princa na belem konju" da te bo rešil, ampak se dej sama!


Tačno takole. Ne bo princa ki te reši, sama se boš mogla rešiti.
Pa še nekaj....vsa tvoja kolobocija z njim, lahko odvrne potencialnega, dobrega partnerja zate. Zakaj bi se zapletal s tabo, če bo videla da nisi končala zveze z tem tipom.

Nekako mi daješ občutek, da se bojiš biti sama...da imaš raje psihopata, kot da si sama in da z psihopatom čakaš boljšega. Kaj se bojiš da boš večno sama ostala?

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:48:50   
Dream
Tole me malo spominja tudi na mojo preteklost. Malo se vprašaj, če si pripravljena takole bedno živet do smrti - z njim. Sama sem namreč prekinila vse stike. Nekaj je še tečnaril okol mene, pa ga je moj oče malo zaustavil in spustil na realna tla... Od takrat naprej imam mir in sem v srečni zvezi! Sploh ne bi vedela, kaj zamujam, če bi še vedno vztrajala in prenašala njegove izbruhe ljubosumnosti ter "čustvena" nihanja...

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:49:55   
Felicity
Takega psihiča je imela moja sestra. Ko mu je rekla da je konec, je tudi on hodil okrog hiše in jo čakal, pošiljal rože, slike,... zares shrljivo. Pa govoril je stalno da se bo ubil, ker ne more brez nje...

Pogovorila sta se večkrat in nista bila več skupaj. Potem je počasi nehal, ampak rože so prihajale še nekaj časa. Sestra pa je polnila kontejnerje.

Jaz upam da se ga rešiš čimprej in če je konec je konec. Pa nej te ne bo sram pred sosedi. Nisi ti kriva, če je premaknjen.

Srečno.user posted image

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:50:34   
žmož
Mislim, da si tudi ti nisi ravno na čistem kaj bi rada. Praviš, da ga sovražiš..., mam pa občutek, da se ga bojiš zapustiti, ker se bojiš vnovične samote. Če se ti je z njim ponovno odprl svet in si zopet začela hoditi ven, to še ne pomeni, da moraš vztrajati v zvezi, katera ti je samo v uteho. Naredi že enkrat konec, in se najprej postavi na svoje noge, nauči se živet sama s sabo, naveži ponovne stike z prijateljicami in šele ko boš razčistila sama s sabo in si razbistrila misli, se spusti v novo zvezo.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:53:40   
Anonimen
Sploh nisem brala do konca. user posted image
Ti si zelo čudna, sovražiš ga, odvraten ti je, pa si z njim? user posted image user posted image user posted image  Očitno sta popoln par.

(odgovor članu žmož)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:54:09   
Anonimen
predvsem je trapast da si ga nazaj vzela že 5x zato k te je sram. ma zarobant enkrat na veliko nej vsi vejo pa nej bo njega sram matr!

(odgovor članu Dream)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:55:33   
piščanc
zakaj stran mečeš življenje, svoje in njegovo. če nisi srečna prekini, kako - lepo. drug telefon, drugo življenje. samo ne premisli si, kakor si si že prevečkrat.

zakaj ga sploh poslušaš in gledaš?

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 10:56:35   
srki
Če ga sovražiš in pravzaprav nikoli do njega nisi čutila tiste prave ljubezni, ga pusti. Kako, so ti pa že ostele svetovale. Enostavno mu povej, da tega več prenešala ne boš, pa naj celo noč preždi pred vrati. Ali pa se odseli in mu ne povej, kam.

A si predstavljaš, da boš s takim človekom nekoč živela? (če se seveda ne boš odločila drugače).

Pogumno in prekini stike z njim že zaradi sebe, da ne bo iz tebe naredil kakšne živčne razvaline, potem bo prepozno vse.

(odgovor članu žmož)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 11:03:08   
Teja N
Ne pusti se mu, saj vidiš, kaj dela iz tebe. Zakaj za vraga bi pa moralo TEBE bit sram, če je on butec????
 
Veliko pametnih predlogov so ti že punce dale, izkoristi jih. Razloži mu, da je konec, če te je strah bit sama z njim, naj gre s tabo kak prijatelj. Povej mu, da želiš prekinit absolutno vse stike z njim in se tega potem tudi drži.
 
Čimprej stran, preden se nate spravi še fizično!

_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 11:16:35   
Špacka
 
Ko ga boš res tako zeeeeeeeeeeeeeelooooooooooooo sovražila, boš že našla način, da ga zapustiš.



(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 12:06:13   
Anonimen
Ljubosumen je če sem celo nedeljo doma pri starših na kosilu, če grem popoldne po službi direktno k sestri ker ima doma dva cortkana dvojčka, ljubosumen je na moje sodelavce, če kdaj povem kak dogodek iz službe, ljubosumen je če grem k frizerju in mu tudi rečem, da naslednjič si bom dala pramena, da mal osvežim frizuro, a ko sem dobila podkožen


Se podpišem pod Hijenco in pod špacko.

Jaz se ljudi, ki jih ne "morem prenašati" izogibam v velikem loku.

(odgovor članu Špacka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 12:30:26   
Anonimen
Jaz se ljudi, ki jih ne "morem prenašati" izogibam v velikem loku


user posted image user posted image user posted image Se podpišem. In to je zdravilo,za katerega ne rabiš recepta!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 12:34:20   
Anonimen
Verjamem, da se ga je težko rešit, še posebej zato, ker si ga 5x vzela nazaj. Težko bo dojel, da je tokrat zares. Svetujem ti resen in odrasel pogovor z njim, zapusti ga in takoj prekini z njim vse kontakte. Čisto vse.

Se pa zelo strinjam s Špacko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 12:36:13   
HHH
Glede na to, da si vsaj 5x napisala "sovražim ga" je rešitev samo ena. Enkrat in za vselej mu povej odločno, da je konec in potem prekini vse stike. Totalno in brezpogojno. Nekaj časa bgo še drežnal, pa bo že nehal. Samo potrpeti bo treba malo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 12:43:31   
Anonimen
Hvala za vse odgovore. To sem rabla...vsakega posebej ko sem brala sem čutila večjo moč....par nisva že od malo od novega leta, čeprav je res, da se po tel. slišiva in tudi vidiva (z moje strani samo kolegialni odnos, kar sem mu tudi povedala in on pravi, ja sej samo to znaš, da bi se pa mal potrudla pa ne morš, kak bi ga šutnla ob takih izjavah). Že parkrat sem mu ob izbruhih njegove jeze povedala, da njega ni v moji prihodnosti , da ne želim imeti z njim otrok...On tega seveda ni sprejel, še vedno me ima za punco. Rekla sem tudi, da, če me bo pripravil do tega bom šla do njegovih staršev pa da ga oni potem primejo v roke. Čeprov se mi to zdi totalno butasto in otročje, joj sm jezna, pa on ima 30 let!!!! Ne dam mu seksat zato pa je tak zoprn in ljubosumen. Se mi obrača ko napišem sex in on user posted image .

Ampak prvič ko bo poklical mu bom povedala, da naj me pusti pri miru, da ga v mojem življenju ni več, da si ga ne želim, še enkrat zagrozila s policijo in mogoče res zamenjala tel. št., pa da potem mogoče vidi, da mislim resno. Aja pa še to, vedno ko je konc se tako zanemari, da je res odvraten še za pogledat. Zabubi se v svoj kvartir, se smili sam sebi, kakšnega spije, neobrit, pomoje se tud stušira ne, vse rdeče oči od cmeranja..res nikakav dec. ...vam pa še javljam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 12:51:01   
Taula
Hvala za vse odgovore. To sem rabla...vsakega posebej ko sem brala sem čutila večjo moč....par nisva že od malo od novega leta, čeprav je res, da se po tel. slišiva in tudi vidiva (z moje strani samo kolegialni odnos, kar sem mu tudi povedala in on pravi, ja sej samo to znaš, da bi se pa mal potrudla pa ne morš, kak bi ga šutnla ob takih izjavah). Že parkrat sem mu ob izbruhih njegove jeze povedala, da njega ni v moji prihodnosti , da ne želim imeti z njim otrok...On tega seveda ni sprejel, še vedno me ima za punco. Rekla sem tudi, da, če me bo pripravil do tega bom šla do njegovih staršev pa da ga oni potem primejo v roke. Čeprov se mi to zdi totalno butasto in otročje, joj sm jezna, pa on ima 30 let!!!! Ne dam mu seksat zato pa je tak zoprn in ljubosumen. Se mi obrača ko napišem sex in on .

Ampak prvič ko bo poklical mu bom povedala, da naj me pusti pri miru, da ga v mojem življenju ni več, da si ga ne želim, še enkrat zagrozila s policijo in mogoče res zamenjala tel. št., pa da potem mogoče vidi, da mislim resno. Aja pa še to, vedno ko je konc se tako zanemari, da je res odvraten še za pogledat. Zabubi se v svoj kvartir, se smili sam sebi, kakšnega spije, neobrit, pomoje se tud stušira ne, vse rdeče oči od cmeranja..res nikakav dec. ...vam pa še javljam.


user posted image user posted image  Bodi močna. Povej mu svoje in potem se ne oglašaj več na telefon, čeprav te bo verjetno nadlegoval in klicali iz raznih številk. Če ne gre drugače poklili policijo in zamenjaj telefonsko. Povej pa domačim, kolegicam da te nadleguje, ker je možno da se bo na njih obrnil...pa v službi tudi povej.
Držim pesti in še enkrat bodi močna.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 12:53:35   
Anonimen
Zabubi se v svoj kvartir, se smili sam sebi, kakšnega spije, neobrit, pomoje se tud stušira ne, vse rdeče oči od cmeranja..res nikakav dec.


sorry, samo kaj si pa potem delala z njim, si kar malo nesramna no, če mene vprašaš.

Dolžna si mu iskren odgovor ali pogovor.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 13:39:45   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

sorry, samo kaj si pa potem delala z njim, si kar malo nesramna no, če mene vprašaš.

Dolžna si mu iskren odgovor ali pogovor.


To je pa tudi res.

Saj vem, da ti ni lahko, samo ne razumem pa tudi tega, zakaj si ga vedno nazaj sprejela, če imaš tako negativno mnenje o njemu? Ali si to mnenje šele sedaj dobila?

Očitno ima tudi velike probleme sam s sabo in to resne. Ljubosumje, pijača, vsaj tako si omenila v zadnjem postu in nenazadnje jok, po drugi strani pa takšna "objastnost" do tebe v tem smislu, da te nikamor ne pusti.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Tako zelo ga sovražim
30.3.2007 14:01:08   
Anonimen
Zakaj si ga vedno nazaj sprejela?

Zelo dobro vprašanje. Evo ne vem takoj povedat odgovora. Tako je pač bilo, ne vem....pol se je spet en čas lepo obnašal, pol pa spet ista pesem. Sej vem, včasih sem na sebe jezna da nisem odločna...ampak zdaj je pisker poln, še na splet sem dala, pol vem, da ga mam že poln kufer.

To sm mu tud že parkrat povedala, da ima probleme, ker se ne spoštuje...in da mu noben ne more pomagat glede njegovih ljubosumnih izpadov kot samo on sam. Itak se smeji mojim knjigam, ki jih tu pa tam vzamem v roke npr. Življenje je tvoje ....za njega je itak vse blesavo...

Vesela sem samo, da nimava kakšnega otroka skupaj. Pol bi ga najebala. Sicer si on zelo želi familije, ker pravi vsi okrog mene imajo otroke samo kao jaz jih nisem sposobna imet.

Po eni strani pravi kako ima on mene rad po drugi pa s takimi žaljivkami. user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?