|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izpad(anje) črevesja ali hemeroidi
4.4.2007 0:02:41   
nejcko
Pred časom sem pri sinu (5 let) zatipala pri umivanju rite po veliki potrebi nekakšne bulice okoli zadnjične odprtine oz. ven iz nje Ko pa sem po umivanju želela zadevo pogledati od blizu, ni bilo videti ničesar. To se je potem še parkrat zgodilo - med umivanjem sem bulico/-e nekaj časa čutila, potem jih pa ni bilo več. Najprej sem pomislila na hemeroide, ko pa sem to omenila možu, je rekel, da je tudi sam to opazil, kadar ga je umival (ej, ti deci, pa ne da bi mi kaj omeniluser posted image ), in da gre verjetno za izpad črevesa.

Naj povem, da tega v vseh teh letih nisem nikoli opazila, niti ko je bil sin še dojenček, kasneje pa smo mu rito vedno umivali na bideju in s posebno krpico, tako da direktnega stika z rito res nismo imeliuser posted image . Naj še povem, da sin zelo pogosto odvaja blato, celo po večkrat na dan in večinoma bolj redko, včasih samo vodo. Dobesedno mu gre hrana takoj ven, saj včasih že med kosilom leti na wcuser posted image Včasih sicer pojamra, da ga srbi rita, ampak po moje, če bi bili hemeroidi, bi ga srbelo oz. bolelo vseskozi, kajneuser posted image A gre potem res lahko za izpadanje črevesja ob odvajanju blata?

Čez 2 dni imamo itak sistematski pregled in srčno upam, da mož tega ne bo pozabil omeniti dr. - ga vsak dan vsaj 2x opomnim, v petek mu bom pa kar listek na čelo nalimala - me pa vseeno tole zelo mori. V nobeni knjigi nisem našla nič konkretnega, niti na internetu. Zato me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s čim podobnim.

Joj, tale naš sineuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izpad(anje) črevesja ali hemeroidi
4.4.2007 0:10:42   
Marogica
Nisem še slišala za to.user posted image  Res čudna reč. Najbolje je, da vprašaš pediatra. Upam, da ni nič resnega...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izpad(anje) črevesja ali hemeroidi
4.4.2007 8:28:07   
BaByGiRl
Mi smo imeli ravno obratno,..težko je kakala( ko srnica) in zelo poredko.  Če ste mu probali zamenjati hrano, pa vseeno tako pogosto kaka in redko,...men se ne zdi prav nič hecno.
Jaz mislim, da je to obvezno, da pove..ne sme pozabiti. Čudno je že to, da tako pogosto kaka.
Kar smili se mi. Pa vstrajajta, da najprej probate vse druge načine, kakor pregled črevesja. Zelo neprijetna stvar.

Bunkica oz. mehurček je pa sigurno črevo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izpad(anje) črevesja ali hemeroidi
4.4.2007 8:54:10   
Nika v službi
Ja, se strinjam. Tako pogosto kakanje in takojšnje odvajanje mi res ne deluje normalno. Obvezno k P!

Vse dobro!

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izpad(anje) črevesja ali hemeroidi
4.4.2007 9:24:28   
Naja31
Naj še povem, da sin zelo pogosto odvaja blato, celo po večkrat na dan in večinoma bolj redko, včasih samo vodo. Dobesedno mu gre hrana takoj ven, saj včasih že med kosilom leti na wc


Joj, meni to zveni zelo resno in nikakor ne normalno.
Zanimivo,da niste že prej pomislili, da bi bilo treba zaradi tega k zdravniku. Ne rečem odvajanje večkrat na dan, ampak redko in to včasih vodo, bi pa jaz sigurno pomislila, da je kaj narobe.

Držim pesti in poročaj kaj bo zdravnik rekel!
Lp, Naja

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izpad(anje) črevesja ali hemeroidi
4.4.2007 11:34:54   
lenika
Mogoče ima pa alergijo na kakšno vrsto hrane. Odvajanje večkrat na dan je normalno, tudi če je občasno redko je normalno, odvajanje vode pa ni normalno. Povejte pediatru in naj vam da napotnico za alergološko ambulanto.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izpad(anje) črevesja ali hemeroidi
4.4.2007 12:42:00   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Zanimivo,da niste že prej pomislili, da bi bilo treba zaradi tega k zdravniku. Ne rečem odvajanje večkrat na dan, ampak redko in to včasih vodo, bi pa jaz sigurno pomislila, da je kaj narobe.



Nikoli nisem nič posumila zato, ker je že od rojstva veliko sračkal, tudi po 5x na dan oz. je bil pokakan v bistvu vsakič, ko sem ga previla, blato pa je imel precej močno, zato smo imeli neprestano težave z vnetji rite. Ko sem pač na to opozorila pediatrinjo, je rekla, da ni to nič nenavadnega, da pa ima očitno tako kislo blato. Res se je zadeva popravila, ko je sin nehal kakati v plenice.
Kar se pa odvajanja vode tiče, pa sem se mogoče malce narobe izrazila. Večinoma ima mehko blato (zelo zelo redko pokaka "klobaso"), večinoma tako srednje gosto, kadar pa gre velikokrat na veliko potrebo, je vsakič to blato mehkejše, na koncu gre pač samo še voda od njega; tako kot pri človeku, ki ima drisko. Ampak pri njem ne gre za "klasično" drisko, ampak je to skoraj vsakodnevni pojav. otrok je zdrav, nima vročine, ne počuti se slabše, je nenormalno živahen, skratka vse ok.

Bom sporočila, kaj bodo rekli. Hvala.



(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izpad(anje) črevesja ali hemeroidi
4.4.2007 23:18:07   
caillou
Upam da je vse okej, vendar se tudi meni tole pogosto mehko kakanje ne zdi vredu ?!?

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Izpad(anje) črevesja ali hemeroidi
5.4.2007 21:55:37   
Pi-kica 1
Tudi meni se takšno odvajanje blata ne zdi v redu, čeprav je pri njem že skozi tako. Po moje je res nujno, da to poveste pediatru.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?