|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nasveti ob prihodu sestrice
24.4.2007 11:11:43   
cuma
Pozdravljeniuser posted image !

Naša punca ima 16m in septembra dobi sestrico. Glede na to, da imam že trebušček, ji ga včasih (mogoče 1x -2x dnevno) pokažem in ji povem, da je notri dojenček. Potem ga ona boža, mu daje ljubčka ... seveda ker ji jaz to sugeriram user posted image . Ta naša mala "BUAA" user posted image  kot jo poimenuje Ema v svojem jeziku bo pravzaprav kmalu med nami, jaz pa nimam občutka, da bodoča starejša sestrica to dojema in bi jo rada čimbolje pripravila.

Kako ste se tega lotili vi?
Mi svetujete kakšno knjigico?

Hvala vsem!

user posted image Cuma
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nasveti ob prihodu sestrice
24.4.2007 11:19:36   
Mina1
Seveda pričakuj kakšen ljubusumen izpad, ampak glede na razliko pomoje ne bo panike.

Ko bo dojenčica ob rojstvu prejemala darila oz. vi, naj dobi še sestrica kaj, paziti moraš, da obiski, ki bodo prihajalai in veselje v hiši ne bo usmerjeno samo na dojenčico, ampak tudi na prvorojenko, če me razumeš, tako da bo dobila občutek, da sta obe v središču pozornosti.

Tako nekako, potem bo samo od sebe steklo, otroci pač različno reagirajo ob rojstvu bratcev ali sestric.

Vse lepo vam želim še naprej.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nasveti ob prihodu sestrice
24.4.2007 11:42:33   
Jančika_
Midva ga nisva nič posebej pripravljala. Že od vsega začetka sva mu povedala, da bo dobil bratca/sestrico in da je ta v trebuščku, čepraj takrat tega po moje še niti slučajno ni štekal. O prihajajočem otroku sva se normalno pogovarjala, skratka nobenih posebnih ukrepov nisva izvajala. Vnaprej sva mu povedala, da bom šla v bolnico itd. in ko je bilo tako daleč, ni bilo nobenih problemov.

Dojenček mu je prinesel lutko Nodija, ampak ga le-ta ni pol tako zanimal kot dojenček sam, obiski so si pa tudi dali dopovedati. da naj ne planejo najprej po dojenčku in da naj upoštevajo še tavečjega. Kaj pa vem, sproti vidiš, kako se zadeve razvijajo in se prilagajaš.

Pri nas je mogoče malo pomagalo tudi to, da je tri mesece pred mano rodila svakinja, ki jo ima Vasja zelo rad, tako da je že prej videl dojenčka in takrat smo mu tudi razložili, da bom tudi jaz imela takega dojenčka kot Klavdija (je pa spet vprašanje, koliko je dejansko štekal). Se mi pa zdi, da je vendarle največ odvisno do otrokovega karakterja. Vasja je bil namreč do takrat z mano doma, torej ni bil v vrtcu ali varstvu, pa sploh ni bil kaj ekstra navezan name.

< Sporočilo je popravil Jančika -- 24.4.2007 11:43:01 >

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nasveti ob prihodu sestrice
24.4.2007 12:01:58   
CAPA
Jest mam isto razliko v letih user posted image . Starejši je bil ob prihodu sestrice star 22 mesecev (še ne)...
Od vsega začetka sem mu govorila, da bomo dobili dojenčka... in kadar koli sem ga vprašala, kje ma mami dojenčka, je stekel k meni in objel trebuh... pozneje, ko je bil že res velik (trebuh mislim user posted image ), je pa tud že "polubčkal" sestrico.
Ko je prišel v porodnišnico na obisk in jo je prvič videl... je že na vratih sobe kar obstal... pa ni rabil veliko... jo je takoj vzljubil... sem pa seveda morala paziti, da sem se večino časa posvetila njemu... SREČA, DA NOVOROJENČKI VELIKO SPIJO...user posted image
Je blo pa malo bol pestro prvi dan, ko sva prišli domov... seveda mu je sestrica prinesla igračo... traktor na potiskanje in veliko mašno gor.
Pokažem mu traktor - se je videlo da mu je všeč; samo ko pa je zvedel da mu je prinesla sestrica, se je trmal in ni hotel na traktor... tudi pri meni ni hotel ne vem kaj veliko bit... se pa je k sreči čez dan in preko hecanja z njim vse obrnilo na bolje... Drugi dan je že "drvel" s traktorjem...

z malo se imata rada in se vsak dan objemata in mislim(upam user posted image ), da bosta še velika prijatelja...user posted image
Stara sta pa 2 leti in pet mesecev in sedem mesecev.

NE SKRBI - MANJŠI KOT SO, LAŽJE SPREJMEJO SPREMEMBE...


srečno!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nasveti ob prihodu sestrice
24.4.2007 21:36:57   
biba mica
tudi jaz imam leto in pol narazen punčke in smo jo ves čas pripravljali na to da bo dobila sestrico. Ko je bila v trebuhu se je full veselila in je božala trebuh. Potem pa šok ko smo prišle domov. Mala sploh ni hotela en teden k men in full je malo jedla je pa zelo veliko bila pri zibki in bog ne daj da bi jo kdo vzel stran od nje, mislim da bi tako vpila da je nebi noben potolažil. Po enem tednu pa ko se je navadila pa je postala zelo ljubezniva tako do mene kot do sestrice in od takrat jo ima najraje in se zelo boji za njo. 

(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nasveti ob prihodu sestrice
25.4.2007 9:12:02   
janja
Nas tudi še čaka ta korak, le da bo pri nas razlika kar 4 leta. Ko smo našemu prvič povedali, da bo dobil bratca/sestrico je bil njegov odgovor, da on pa dojenčka noče. Sčasoma se je sprijaznil in zdaj navija za sestrico. Se je pa ob tem tudi sam malo vživel v to vlogo. Že od nekdaj ima najraje svojega kužka Flokija, ki je zdaj postal njegov dojenček. Tako, da smo morali kupiti flaško in voziček, da ga lahko vozi po stanovanju. Včasih me prav preseneti s kakšno nežnostjo ravna s Flokijem, ker je drugače po naravi pravi divjak. Najbolj hecen pa je, ko pride do mene in me prosi, da mu Flokija zatlačim pod majico - češ da je tudi on noseč. Ampak pravi, da bo šel on prej k zdravniku in rodil Flokija. Skratka skuša me posnemati, se pa o dojenčku tudi dostikrat pogovarjava. Glede igrač še ni ravno prepričan, pa ga pomirim in povem, da so njegove igrače že za malo večje otroke in da bo dojenček imel svoje. Pa je zadovoljen. Mi pa velikokrat pove, da bo on pazil na dojenčka in z mano hodil na sprehode. No, upam, da bo to res in da ga bo dobro sprejel.

Sicer pa, kot so povedale že punce zgoraj bo čas pokazal svoje in potem se bomo sproti prilagajali.

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu biba mica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nasveti ob prihodu sestrice
25.4.2007 20:23:45   
moder
Pei nas je razlike 17 mesecev. Pikica je lepo sprejela bratca. Že prej se je rada stiskala k trebuhu, na vse načine smo ji dopovedovali, da bo dojenček, vendar ne vem, koliko je razumela. Ko se je rodil bratec, v lj. porodnišnici ni bilo obiskov in je bila malo iz sebe. Pa je hitro ugotovila, da ona zaradi bratca nima nič manj, mogoče še več, ker so jo babice in dedek, pa tudi oči še bolj razvajali in se ukvarjali z njo. Preden je šla v vrtec in takoj ko je prišla nazaj, je morala najprej videti bratca, potem šele mene. Zdaj ko jo vozim jaz in gre zraven seveda tudi bratec (Star je še 6 tednov), pa stoji zraven njega kot varuhinja, da ga ne bi kdo preveč pogledal - otroci pa so čisto neumni na dojenčka.

Mi je pa rekla vzgojiteljica, da je čez noč odrasla. Da zna počakati, da pride na vrsto, da je bolj uvidevna do drugih. Največ se igra z dojenčkom, vendar tudi mrdvedkom in zajčkom podpira glavico, ko jih nosi okrog. Danes, ko sem jaz dojila, je tudi ona držala dojenčka naslonjenega na prsi in ga trepljala po ritki.

Ne se bat, kako bo. Meni se zdi lažje imeti otroka in dojenčka, kot pa otroka in trebuh. Vsak trenutek izkoristi in bodi z njo, ker boš potem imela naročje za dva in jo boš objemala samo še z eno roko.  Pa ne boš je mogla vedno stisniti, ko bo jokala, ker bo jokal tudi dojenček.

Lepo nosečnost in čimveč lepih trenutkov s hčerko.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nasveti ob prihodu sestrice
25.4.2007 23:13:34   
SaaS
Jaz imam sinova 18 mescev razlike. sem se tudi jaz bala, kako bo. In ga je lepo sprejel. Smo se pogovarjali o dojenčku, a tako majhen otrok težko dojema take stvari.
Eno finto pa sem naredilauser posted image . Kazala (kakšen mesec ali dva prej) sem mu slikco njega samega v porodnišnici, v tistih zelenih majčkah in hlačah, ki jih imajo novorojenčki tam, in mu razlagala, da je to bratec. (Ime smo imeli že zbrano in mu ga večkrat omenjali.) Sin me je vztrajno prepričeval, da ne, da je to on, ampak potem je kar naenkrat sprejel in sam povedal, da je to bratec.
Ko je prišel v porodnišnico, mu je bilo prvi trenutek jasno, kdo tam spančka v zeleni majčki, koga mamica drži v roki (tudi na slikah sem ga)...
In na posteljici pri bratcu je čakalo majhno darilo, kot je že ena prej omenjala. Še zmeraj pove, da to mu je pa bratec dal.

Predvsem pa, ko smo prišli domov, sem se trudila, da sem se njemu veliko posvetila in da na račun bratca on ni bil prikrajšan za mojo pozornost in čas, ki sva ga preživela skupaj. Ja, zato časa zase takorekoč nisem imela... Le pri dojenju je vsake toliko pokazal ljubosumje in ravno takrat bi se on cartal. In pustiti mu, da ga boža, lupčka... (seveda pazit zraven), ne vse prepovedat.

Se pa naučiš držat oba otroka, dve torbi, kluče, telefon in si istočasno obuvat čevlje user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?