|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod v vodi
7.5.2007 21:22:54   
na5o
haj,
mene pa zanima ali ima katera izkušnje s porodom v vodi? Jaz bom rodila meseca novembra tretjega otroka in si želim, da bi tokrat potekalo malo drugače.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porod v vodi
8.5.2007 9:16:05   
Nenya
Živijo!

Neposrednih sicer ne, vem pa to, da si v vodi (v Postojni) le do 2. porodne faze, za iztis greš ven, na posteljo. Imeti moraš tudi potrdila o raznih boleznih, da si se pregledala in jih nimaš (npr HIV).
Kolikor jaz vem, ni možno do konca biti v vodi.
Naj me popravijo, če se je kaj spremenilo od lanskega leta.

Čimlepši porod!


_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu na5o)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porod v vodi
8.5.2007 16:14:23   
Pikicapokica6
Mislim, da je kar točno napisano. Roditi je treba na postelji in menda sploh ni prijetno, ko te vmes prestavijo iz vode na posteljo. Je tako rodila moja prijateljica, pa ni bila preveč navdušena.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porod v vodi
8.5.2007 16:59:51   
dulcinea
Moja kolegica je dvakrat rodila v PO v vodi in ni nič omenila o tem, da bi mogla it ven. Je pa res, da posteljico porodiš na postelji.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porod v vodi
16.5.2007 9:30:10   
orka**
Tole piše na njihovi internet strani:

ZAČETKI
Zaradi vse pogostejših želja po alternativnih porodih, med katere štejemo porod doma, porod v drugačnih položajih ali porod v vodi, smo začeli razmišljati, kaj od tega bi lahko ponudili našim nosečnicam. K odločitvi nam je pomagala mati, ki je zaradi želje po porodu v vodi prinesla bazen kar s seboj. Mi smo ji rade volje ponudili pomoč in k sodelovanju povabili tudi dve babici iz alternativnega centra GRAM v Trstu kjer je porod v vodi že ustaljen način rojevanja.

Rezultat tega prvega poroda v vodi je pripeljal do odločitve, da eno od porodnih sob preuredimo in vanjo damo vgraditi kad z masažnimi ventili. Tako se je 8. avgusta 1995 začelo obdobje porodov v vodi.  POSTOPEK
Porodnica, ki želi roditi v vodi, mora biti zdrava, nosečnost mora potekati brez zapletov. Če porodničar oceni, da porod ne napreduje, kot bi moral, se porodnica preseli na posteljo. Za porod v vodi zahtevamo poleg običajnih preiskav tudi ugotavljanje okuženosti z virusom HIV ter hepatitisom B in C, saj pri tej vrsti poroda obstaja večja možnost okužbe za babico in otroka.

Postopek sprejema v bolnišnico je enak kot za druge porodnice, dobro pa je, če bodoča starša pred porodom obiskujeta šolo za starše in se seznanita s postopkom poroda v vodi. Bodoča mati se odloči, kdaj bo šla v vodo in kdaj iz nje, vendar pa morajo biti popadki redni in porod v teku. Ravno tako ji je prepuščena odločitev, ali želi biti v kadi le do iztisa otroka ali pa želi tudi roditi pod vodo.

Temperatura vode v kadi je 36–37 °C, dodamo ji še nekaj kuhinjske soli. Porod v vodi je težje voditi kot običajni porod, zato je potreben nenehen nadzor stanja ploda s kardiotokografijo.
Po porodu novorojenčka počasi dvignemo iz vode (najprej glavico in obraz) in ga položimo materi na prsi, kjer prvič zadiha. Če novorojenčku ne primanjkuje kisika (ni hipoksičen), se dihalni refleks sproži, ko pride v stik z zrakom in ob nenadni temperaturni spremembi. To tudi prepreči vsesavanje vode, ki se ga pri tej vrsti poroda sicer bojimo. Da se izognemo nevarnosti embolije z vodo pri materi, mati porodi posteljico na postelji.

PREDNOSTI
Topla voda in masaža, ki blaži boleče popadke, zlasti bolečine v križu, ter visoka vlažnost v zraku in želeno vzdušje, vsi ti dejavniki delujejo analgetično in s tem znižajo uporabo dodatnih zdravil za zmanjšanje bolečin. Porodnica se sprosti, sprostijo se tudi mehke porodne poti, zato je manj epiziotomij (rezanja presredka), pa tudi raztrganine so bolj redke.

Naše izkušnje s porodom v vodi so kljub nekaterim pomislekom ob uvedbi te metode v porodništvo dobre. V primerjavi s klasičnim porodom razlik v dolžini poroda ni, prav tako do sedaj ni bilo komplikacij niti pri materah niti pri novorojenčkih. Ocene stanja novorojenčka po porodu s točkovnim sistemom po Apgarjevi so bile dobre in v obeh skupinah novorojenčkov primerljive. Ker je v literaturi opisanih več možnosti okužb porodnih poti (maternice in epiziotomijske rane) in ker je možna okužba novorojenčka zaradi kolonizacije (naselitve) klic po koži, smo porode v vodi večkrat analizirali.

Zadnji natančnejši pregled vseh porodov v vodi smo opravili v letu 2000. Bilo jih je 28. Ugotovili smo, da ni bilo razlik v pogostnosti poporodnih okužb pri porodnicah, ki so rodile v vodi, v primerjavi s skupino 28 porodnic, ki so rodile na klasičen način (v obeh skupinah je bil po en primer vnetja maternice (endometritis)). Prav tako ni bilo razlik v pogostnosti okužb in preventivni uporabi antibiotikov med novorojenčki iz obeh skupin. Noben od novorojenčkov se ni okužil. Zato menimo, da porod v vodi ne povečuje možnosti za prenos okužbe in da je ob natančnosti in pazljivosti ne le zaželena alternativa, temveč tudi zanesljiv način rojevanja.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porod v vodi
16.5.2007 19:59:13   
Anonimen
user posted image  Jaz že ves čas sanjarim o porodu v vodi....

A katera ve ali moram prej to v Postojno javit? Ali moram prej na kak pogovor in posvet?
Kam greš na test za HIV in hepatitis? A to opraviš pri svoji G če ji poveš za željo?

(odgovor članu orka**)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?