|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po 1 letu ponoči še vedno ne spi
22.10.2007 14:05:08   
Nety
Pozdravljene!
Skoraj sem že pri koncu z energijo, ker naš 1 leto star sinko ponoči še vedno ne spi. Odkar je v vrtcu, ima spanja čez dan približno 1 urco in pol po kosilu v vrtcu in spi nekje do 13.30h. Zvečer gre spat malo čez 19h in se čez kakšno dobro urco že zbudi in joka. Poskusila sem že skoraj vse metode. Ker nima dude, se potolaži s flaško, ampak ne za dolgo, če kakšne pol ure je spet budnica in tako traja skoraj celo noč.  Naš otrok še nikoli ni prespal noči, ampak zadnje 3 mesece je pa noro. Probala sem tudi tisto varianto,da ga pustiš v postelji in naj se zjoka. Po 1 tednu ni bila situacija čisto nič drugačna. Otrok se mi je od 19h do 23h zvečer jokal kot dež, vmes mal podremal, potem pa spet jok. Nevem več kaj naj naredim. Otrok je čez dan čisto dobrovoljen in pol energije, ampak ponoči je pa neznosno. Včasih celo bruha od joka in napenjanja.... Rada bi, da bi se tudi on ponoči spočil, ne pa tako matral z jokom...
Če ima katera še kakšen nasvet kaj narediti,da bi otrok spal, mi prosim čimprej odgovorite.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po 1 letu ponoči še vedno ne spi
22.10.2007 14:12:18   
sazi
žal kakšnega pametnega nasveta nimam. Naš mali ni spal pri 18ih mesecih, ampak tako hudo, da bi se celo noč zbujal in jokal pa ni bilo. Je imela pa prijateljica podobne probleme s hčerko. Zbujala se je na 15min-pol ure. Se je kar z njo v drugo sobo preselila, da se je vsaj mož malo naspal, sama je bila pa čisto uničena. Stanje se je začelo izboljševati samo od sebe, največji preskok je pa bil, ko sta jo 1x peljala za čez vikend k starim staršem - tam je pa spala - se je zbudila samo 1x in od takrat naprej je bolje.

Je drugače z malim vse v redu? Ga matrajo kakšne alergije ali kaj podobnega? Naš se je pogosto zbujal in jokal, ker ga je tako srbelo - zdaj ima strogo dieto in je stanje neprimerno boljše in tudi čisto mirno spi.

(odgovor članu Nety)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Po 1 letu ponoči še vedno ne spi
22.10.2007 14:25:47   
smigli
Hudo ne!? Vem kako je to grozno, ker sem bila na istem. Sam meni se je situacija po enem letu malo umirila, sm pa preiskusla metodo, da ga nikakor ne dviguješ s postelje, ampak hodiš k njemu in mu poveš, da mora ninat in da ga imaš rad, pa ponoviš vajo čez pet minut, potem pa stopnjuješ na vedno daljše intervale. Je blo hudo, meni se je srce paralo, trajalo je kar dolgo, da je začel spat. Redko da prespi celo noč, sam se vsaj ne zbuja več tako pogosto, enkrat do dvakrat na noč. Sm pa ugotovila, da spi veliko bolj mirno odkar je začel bolj jest, ker do nedavnega ni dal v usta skoraj nič in po moje se je zbujal mal z navade in malo zaradi lakote. Drugače je pa alergik in temu primerno sem ga zelo pozno začela navajat na gosto hrano, ki je ni hotel niti pogledati.
Pomaga tudi to, da imate vedno isti postopek pred spanjem - ritual. Umivanje, pižama, mirna glasba, priljubljena risanka ali pravljica (kar mu je ljubše), cartanje, umirjeno okolje, flaška mleka v maminem naročju. Včasih sem ga uspavala po tri ure, sedaj ga tako umirim in še napol budnega dam v posteljico, vklopim mu majhno lučko, dam mirno glasbo in mu pustim vrata sobe odprta, da me sliši ko kaj delam po stanovanju. V 10 do 15 min. zaspi.
Trajalo je zelo dolgo preden smo prišli do tega, mesce ne tedne, sam trud se je obrestoval.
lp in srečno

(odgovor članu Nety)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?