|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žrelnica
17.11.2006 19:41:15   
kepa*
Pozdravček!

Naš malček je, odkar je začel s septembrom hoditi v vrtec, kar naprej bolan. Vnetja ušes se kar vrstijo. Trenutno že četrtič jemlje hiconcil. Pediatrinja je omenila, da bo šel k specialistu in je možno, da bi šel na operacijo žrelnice.
S tem nimam preveč izkušenj. Mi lahko tiste, katerih otroci so bili na tej operaciji, poveste kaj več? Je potem res bolje? Koliko časa so v tem primeru v bolnici?


_____________________________

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Žrelnica
17.11.2006 19:51:30   
srki
Ojla, mi smo imeli site probleme. Ko je začel hoditi v vrtec, so se začela vnetja ušes. Vsak mesec vnetje, vsak mesec drugi antibiotik. Naš doktro je trdil, da ni kriva žrelnica, dokler nisem ob naslednjem vnetju šla k drugemu zdrvniku, ta mi je dal napotnico in še isti dan sem šla na Polikliniko-ORL, tam pa takoj dobila datum operacije žrelnice.

Sicer se je že pred operacijo vse uredilo in so se vnetja sama od sebe nehala, prej pa se je to vleklo soraj eno leto. Na operacijo je Aljaž kasneje tudi šel, moral pa je biti zdrav. Sicer smo dvakrat prestavili datum, enkrat zaradi driske, enkrat zaradi nizkega hemoglobina, trejič pa je ratalo.

Operacijo je imel letos junija. Otrok mora biti zdrav, sicer ga tam pregleda pediater, svetujem ti, da če je otrok kaj bolančkan, da poveš po pravici, zaradi anestezije.

Aljaž je bil operiran v LJ, imaš možnost, da ostaneš z njim. Jaz sem to možnsot izkoristila, sicer sem morala doplačati (za polna dva dni, tretji dan pa smo šli domov). Tam imajo sicer  tudi organiziran vrtec, ampak jaz sem vseeno ostala z njim, kar je res zelo dobro za otroka.

Prvi dan se ni dogajalo nič posebnega, drugi dan dopoldne je bil na operaciji, do operacije je mogel biit tešč, potem pa operacija. Le-ta ne traja tako dolgo, moram pa povedat, da je bil Aljaž po operaciji res bogi. Očitno na vsakega posameznika narkoza drugače vpliva. Aljaž je bil po njej totalno agresiven....no, nočem te nič strašit, saj pravim, eni so pa samo spali.

Naslednji dan po operaciji, če je vse OK, greš lahko domov. Mi smo tudi šli, ker je Aljaž normalno jedel in pil, ker ni imel bolečin.

Uh, sem se razpisala. Upam, da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Žrelnica
17.11.2006 20:02:47   
mmijau
Hja, tudi mi smo to preživeli. Pa ni panike, res ne. Pred operacijo mi je zdravnik vse razložil, sinu je odstranil polipe v nosku, oluščil žrelnico (na njej so bili kot neki žepki in to naj bi bilo leglo bakterij in razlog, da je sinek prehajal iz ene angine v drugo). Naslednji dan sva lahko že šla domov. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Žrelnica
17.11.2006 23:49:07   
sjug
Aja, a potem to pomeni, da odrežejo kot izrastke v nosku in žrelu? Ne vem zakaj, ampak jaz sem si vedno predstavljala, da režejo tkivo, kot npr. mandeljne. 

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu mmijau)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Žrelnica
18.11.2006 10:20:02   
soris
Žrelnice oz. polipov ne režejo, ampak jo s posebno "žlico" postrgajo. Sam poseg traja nekaj minut, tako da je otrok v približno 20 minutah uspavan, operiran in zbujen. Naslednji dan gre pa domov. Priporočljiva je tudi malo mehkejša hrana  prve dni.

_____________________________

"Pri nas smo vsi lepi: nobenega ogledala pri hiši ni. Pa se gledamo samo v mamine oči."(N. Maurer)

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Žrelnica
18.11.2006 10:56:51   
darjatimci
Tudi mi smo prestajali te muke,neprestana gnojna vnetja ušes.Odkar  je bil julija na operaciji,da potrkam je v redu.Prej pa mesec za mescem,groza.Kot piše predhodnica res žrelnico samo postrgajo,no mi smo imeli še ogromno tekočine v ušeskih tako,da je bilo potrebno posesati še to in vstavili so cevke,ki jih ima še vedno(so nemoteče,nevidne)izpadle bodo same v roku pol leta.Če se vnetja res kar naprej ponavljajo je operacija,ki res ni nič posebnega priporočljiva.Zaradi teh vnetij lahko otrok tudi slabše sliši in se mu sluh poslabšuje,lahko pride do trajne okvare sluha.

(odgovor članu soris)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Žrelnica
18.11.2006 11:27:59   
nejcko
Nas to čaka februarja in priznam, da me je precej strah, kako bo vse potekalo. Predvsem si ne predstavljam, kako se bo naš divjak obnesel tri dni v bolnici. Upam, da ne bodo vsi še pred operacijo zbežaliuser posted image .

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Žrelnica
18.11.2006 11:31:12   
darjatimci
Tudi jaz sem imela pomisleke zaradi našega,pa ti povem,da nas je presenetil,vse je šlo tik,tak.Moram pohvaliti sestre in zdravnike,znajo s takimi in imejo res super odnos.Kar pogumno.Govorim za ORL v LJ,oddelek je tudi nov in prijeten.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Žrelnica
18.11.2006 12:11:09   
nejcko
Hvala za vzpodbudo, Darjatimci. Ja, mi bomo poseg opravili v LJ in res upam, da bomo šli s čim manjšim stresom skozi to. Sicer pa, kar je treba, je pač treba, a ne.

LP

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Žrelnica
20.11.2006 7:20:40   
Grascakinja
Tudi mi smo imeli že 2 gnojni vnetji ušes do 16m in spremljamo žrelnico. Je pa še premala za operacijo, tako da bomo še čakali. Me je pa že zdaj strah. 

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Žrelnica
21.11.2006 20:47:06   
jasnika
moja hčera je imela iste težave in je bila na op žrelnice ko je imela 3 leta in mislim da op ni bivstveno izboljšala zadeve, jaz je danes ne bi dala še 1x na op
ni pa to težka op in je po 3-4 dneh otrok že doma

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Žrelnica
10.7.2007 18:38:13   
S&B&A
Pozdravljeni,

že dolgo se nisem nič javila...Naš fant ima še vedno pogosta vnetja ušesa user posted image  in v avgustu ga čaka operacija user posted image ...Bi imela pa vprašanje za tiste starše ki so njihovi otroci že dali operacijo čez..Zanima me če bom lahko ostala z otrokom v bolnici ali on ostane sam tam...groza me je ker vem da ne bom zdržala niti minute brez njega sploh pa ker bom vedla da je sam in da ga boli...se da na polikliniki na ORL v Ljubljani ostati z otrokom?

Hvala za pomoč

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Žrelnica
10.7.2007 18:56:59   
aljuška
Oj,

mi smo ravno pred dobrim mesecem dali to zadevo skozi, zaradi težav z dihanjem skozi nos  ( pohrkavanje in smrčanje ) in je šlo vse bp. Celo bolje, kakor sem mislila. V ponedeljek smo bili sprejeti zjutraj na oddelek, v torek zjutraj je bila operirana ( bila je prva na vrsti, že ob 8h user posted image ker gredo po starosti, naajmlajši so prvi na vrsti ), v sredo zjutraj sva šle domov. Sama operacija traja natanko 7 minut, vsegaskupaj pa je bila na kirurgiji slabo uro..Ko je prišla vem, je jokcala ( ker se je ravno zbudila iz anestezije ) da jo boli grlo in da je fulll žejna, ma potem je odspala 2urci in je bilo že bolje, pa tudi vodo je dobila. Zvečer ( ob 18h ) pa je že dobila večerjo, resda bolj mehkejšo ( zmiksan korenček in majhna paštica z golažem ) + sladoleduser posted image . Bila je res korajžna, res pa je da sem jo na bolnišnico pripravljala pred samim sprejemom in takrat je tulila da ona ne bo šla. V bolnici pa je bilo ok, še prijateljške si je dobila in zvečer že šibala okoli kot rožica, nabita z energijo.
S&B&A, jaz sem bila vseskozi z njo, tudi spala sem z njo v sobi. Za samo bivanje sem plačala 20Eur/noč, nisem imela pa hrane ( pa itak mi je user posted image user posted image ). Ni šans, da bi jo v bolnici pustila samo. Sem si vzela dopust ou. bolniško in bila z njo.Seveda sem morala to prej povedat, ampak ni bilo težav. Nisva sicer imeli lastne sobe, ampak ok, važno da sem bila z njo. To otroku res veliko pomeni, posebno ko se zbudi iz narkoze.
Srečno!


_____________________________





(odgovor članu S&B&A)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Žrelnica
10.7.2007 19:09:24   
S&B&A
Joj hvala za odgovor..mi je že lažje...sama misel na to da bi ga pustila samega tam mi povzroča slabosti..že tako sem občutljiva na take zadeve kar se tiče otroka pa sploh...že če je bolan doma ne spim kaj da  bi bila doma on pa sam v bolnici..upam da bo res lahko z njim ker ni denarja da ga pustim tam...

hvala še enkrat in za vse želje...

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Žrelnica
10.7.2007 19:41:02   
aljuška
oj,

ti kar povej, da želiš biti z njim. Tu v Izoli niso komplicirali ( hvalaboguuser posted image , ker bi sicer tudi meni počilo srce ob misli da bi bila v bolnici samauser posted image ) in verjamem, da tudi v Ljubljani ne bo problemov. Jaz sem jo kar pred operacijsko ( no, na hodniku ) počakala, da sem jo takoj v naročje vzela ko je ven prišla..In to mi je res največ pomenilo, in njej seveda tudi..
lp


_____________________________





(odgovor članu S&B&A)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Žrelnica
10.7.2007 21:19:01   
S&B&A
Men pa res veliko pomeni da mi lahko kdo pomaga z nasveti..upam da v Ljubljani tudi ne bodo komplicirali in da bom z njim...

Hvala res še enkrat in veliko sreče še naprej..predvsem pa zdravja...to velja seveda za vse user posted image

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Žrelnica
10.7.2007 21:31:03   
nejcko
Mi smo dali operacijo čez ravno pred enim tednom na ljubljanski ORL. Jaz z našim nisem ostala notri (star je 5 let in pol) in ni bilo nobenih problemov, ker je imel družbo v sobi in so se imeli fantje prav fajn. Kako vse poteka, so že ostale napisale; naš je bil čisto fit že dobri 2 uri po operaciji in je take zganjal, da sem morala prav znoreti, nato pa je v sekundi zaspal za 3 ureuser posted image .

Je bila pa v sosednji sobi ena mamica s hčerkico, mislim, da je bila stara cca 3 leta, in je doplačala 18 €/ dan (brez hrane).

(odgovor članu S&B&A)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Žrelnica
10.7.2007 21:42:15   
S&B&A
Oh ja upam da meni rata, sej vem da sem mogoče boječka..samo res bi bila rada  z njim..Aljaž je star 3 leta...

Hvala vsem za odgovore

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Top poletno varstvo za otroke 2024
Napočil je čas, ko je treba poiskati in rezervirati termine za poletne počitnice. Mi smo vam pripravili izbor TOP idej z...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?