|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moj mišek noče jesti ne mleka ne GH
8.7.2007 10:37:13   
Spelchi
Lep pozdrav,

moj 6 - mesečni sinček odklanja hrano, samo da vidi žličko ali pa flaško z mlekom se začne jokati. V enen tednu je shujšal iz 8,850 na 8,500. Sploh ne vem kaj naj storim, zato vas prosim za pomoč. user posted image user posted image user posted image Čaja bi pa spil kar ga vidi!!!

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moj mišek noče jesti ne mleka ne GH
8.7.2007 10:58:13   
barbi007
Ne se sekirat, bo že. Naš se je v enem tednu odstavil z zize in noče flaške z mlekom na noben način. Ne gre in ne gre. On bi pil po flaški samo sok, sok in še enkrat sok.  Problem je še v tem, da smo alergični na kravje mleko in moramo piti sojino mleko, kar je user posted image . Tako da... Samo ne obupat. Zato počasi začnita z GH, žličko za žličko. Poskusi mu dati, kar mu je res všeč. Mi pa mleko v našega spravimo s pomočjo sadnih kašic, v katere zmešamo adaptirano mleko in pa kakšen keks. Popoldne pa kakšen sojin jogurt.
Samo ne obupat, poskušat, pa bo...
VELIKO USPEHA!!!

(odgovor članu Spelchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Moj mišek noče jesti ne mleka ne GH
8.7.2007 11:01:50   
suzi
Sočustvujem s tabo in vem kaj prestajaš, mi smo imeli enako težavo pri 4,5 mesecih in po treh dneh brez hrane in pijače pristali na pediatrični kliniki na infuziji. Najbolje je da greš najprej k pediatrinji, tam zaženi vik in krik. Pri mojemu so potem po enem tednu matranja ugotovili refluks in kislino zaradi česar je zavračal mleko ter okužbo s kalici virusoim zaradi česar ni hotel goste hrane. Po nekako 14 dneh smo uspeli začeti jesti GH. Mleko sem čisto črtala z jedilnika ker je kar kričal ko sem mu ga ponudila, z GH sem pa kar vztrajala. Na začetku sem sadne kašice: banana ali jabolčna čežana redčila z čajem ali mu dajala kompot da se je počasi navadil, potem sem začela dodajat korenček, cvetačo, kolerabo in krompirček, seveda vse zmleto v redko kašico. Počasi počasi je šlo. Meni so potem na kliniki rekli da naj kar eksperimentiram s hrano da najdemo tisto kar mu bo všeč, tako da je že po 5 mesecu začel dobivat jogurt, pa mlečno kašo - redko, pa kislo smetano za kalorije. Kakega zelo učinkovito pametnega nasveta ti žal ne vem dati, poskusi z različnimi stvarmi, te pa razumem kaj prestajaš. Najhuje za mamo je ko otrok ne je. Moj bo kmalu 1 leto pa ima še zdaj kake dneve ko noče jesti in v celem dnevu poje pol jogurta pa šeflo goveje juhe - me totalno spravi iz tira, vsakič znova. Ampak se ne dam, se boriva s hrano, pa če samo pol jogurta pa 3 dcl čaja pa to. Iz tega razloga sem mu začela po nasvetu gastroentereologa tudi sladkati čas, mu vsake toliko dam otroški sadni gosti sok - banana ali marelica (frutek) za kalorije, zmešam v tisto polovičko jogurta marmelado itd. Najprej pa izključi da ni kaj bolezenskega in če je vse OK začnita eksperimentirati in v tisto malo hrane dodajat dodatne kalorije. Drži se in ne obupaj, ti naši ta mali so večji borci kot si mislimo.

(odgovor članu Spelchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Moj mišek noče jesti ne mleka ne GH
21.7.2007 16:39:44   
Spelchi
HVALA VAM ZA PODPORO!!!!

SE TRUDIVA

LP

(odgovor članu suzi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Moj mišek noče jesti ne mleka ne GH
21.7.2007 16:44:41   
Anonimen
Kaj če mu v tej vročini sploh ne paše jest? Da bi samo pil?

Če me spomin ne vara, lahko dojenček teden dni komot zdrži brez hrane, samo piti mora dovolj.

(odgovor članu Spelchi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Moj mišek noče jesti ne mleka ne GH
21.7.2007 17:23:05   
nena82
Jah, te težave imamo tudi mi. A se tolažim, da je to zaradi vročine. Spije res dosti, kuham ji pa samo to, kar res rada je, da vsaj nekaj poje. Ali pa ji miksam sadje, pa dajam jogurte, da se osveži.
Saj bo, glavno, da ne dehidrira. Vsaj da pije...


_____________________________

Dobili smo drugi zobek...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Moj mišek noče jesti ne mleka ne GH
21.7.2007 21:10:37   
dalinc
Tudi pri nas smo imeli enak primer. Sem mislila, da ji pač mleko ni več všeč, pa sem poskusila z gh. Ko sem ji žlico dala v usta je  hrano držala v ustih in jo je gor dvigovalo tako dolgo, da je zbruhala ven. Sedaj pa prakticiramo tako, da z paličnim zmiksam banano pa kak jogurt ali pa skutico, pa malo z mlekom razrečim, da je malo tekoče in to vlijem v flaško, na cuclju pa sem naredila veliko luknjo. Pa nama kar uspeva.  S tem, da moja ima pri 6 mesecih čest kilogramov.

(odgovor članu Spelchi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?