|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   agresiven
27.7.2007 8:26:50   
Anonimen
Pa smo tam....mali ima 21 mescev. Ne hodi v vrtec (da ne bo katera rekla, da se je naučil v vrtcu) v varstvu je pri nonotih. Doma ga ne tepemo (po mojem bi ga žiher kdaj user posted image )...je pa postal agresiven , da ne vemo kaj narediti .Še posebej je to vidno, ko je utrujen. Primeri:
večer, odpravljamo se spat, Mama tidi, mamammmma. Ker takoj ne pritečem pride on do mene in me ugrizne v stegno.
Njegove vrstnike vedno maltretira (včeraj je iz čistega mira udaril punčko po glavi user posted image , popizdim, to se ne sme ga umaknem, njena mamica mu reče, da ne sme tepst punčke... in smrad mali se obrne , nekaj razmišlja in jo hoče še brcnit.

Aja še to, rad ima kladiva, če z nonotom kaj zabijata, pa če kaj pade in se razbije. Ko gleda smešnice (gleda user posted image  kar ujeme tisti minutko, ko je pri miru) se reži kot pohan maček , če kdo pade ali če se avto zabije je veselje da je joj.
Se počuti m krivo. Kje sem zgrešila ? Kako naj reagiram , naj ga udarim nazaj ? Je to obdobje, ki bo minilo? Hvala za mnenja in nasvete.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: agresiven
27.7.2007 8:32:17   
Magi*
težko rečem, lahko pa da nonota vidi kako reagira pri takih pripetljajih. saj nono ve, da se sicer v družbi ne obnaša tako, lahko pa tako reagira - mu je smešno ipd na samem. mali pa tega ne zna razlikovati - kej je dopustno in kaj ne.

to je samo ideja, ker res ne bi rada nonotu naprtila tega, ker ne vem, če je res tako.

saj naša tamala ima tudi kdaj izpade agresivnosti, ampak večinoma je to kadar se z otroci ne zmenijo čigava je igrača. tudi meni gre to pošteno na živce, je pa kar normalno. boj za preživetje pač. mi ji vsakič razlagamo, da to ni lepo, da se to ne dela... upam, da bo kmalu zaleglo. no, hujših izpadov ni bilo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: agresiven
27.7.2007 15:05:13   
bobika
Sem ravno sama mislila odpreti temo kako se naj ubranimo te agresije pri naši leto in pol stari punčki, ki tudi ne hodi v vrtec in jo imam večina dneva jaz.
Pri nas se je to začelo že kar veliko prej kot pri vas user posted image
Ne pomaga noben pogovor in razlaga, ko ji je samo vdari. Sicer je to takrat, ko ni kaj po njenem.
Se mi pa zdi, da sedaj že kar tako hoče vdariti, da lahko pol reče oprosti, se pocarta in reče moj, moj. Tako sem ji vedno rekla, da mora narediti, ko je koka klofnila user posted image
S tem se že obremenjujem cel teden, saj je postalo neprijetno. Še malo pa se nas bodo začeli izogibati user posted image user posted image user posted image
Upam, da bo katera znala pomagati!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: agresiven
28.7.2007 8:20:58   
Mojca B
adelaide: Naš je v vrtcu. A potem je za agresijo kriv vrtec? Super pa imam izgovor za našega razbojnika... hahaha.. Hecam.. ampak tud naš je borben, da je kaj. kaj pa vem zdaj je star 3 leta in se počasi navajamo, da je pač agresiven. Saj mu dopoveduješ, da to ni to.. da se drugi tudi ne obnašamo tako, da gaja nihče ne tepe, zakj potem on.. pa tko naprej.. to traja že 2 leti in moram reči, da sem že kar naveličana teh stavkov. Včasih pride dan, ko si kar oddahnem.. evo pa je naš tudi lahko normalen..:) Ampak tako je...Še najbolj je pa agresiven kadar je utrujem, takrat vse leti po zraku. Umiri se za kakšno minutko šele, ko mu igračo, ki je letela po zraku vržem v smeti.. ampak čez 5 minut ponovimo vajo, pa ga vidno ne prizadane...Po moje bo minilo, tko k je prišlo..Saj ste verjetno že vse ugotovile, da ni univerzalnega recepta za otroke...Tko pač je in to so naši sončki...user posted image user posted image ..Saj če pomisliš na sebe.. če nekaj delaš in tudi če drugi plozajo, da to ni to nič ne pomaga...Po moje smo tko narejeni.. Otroci pa še tolk bl.. Ne vem mogoče naš tudi veliko od svojega bratranca pobira, ker 6 letnik skoz tiste glupe Ninja želve trajba.. sem alergična na te želve...grrrrr...In seveda je to njegov najljubši bratranec...

_____________________________

Gaj - 28.06.2004
Jona - 20.04.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: agresiven
28.7.2007 12:55:28   
Rubin.
Kadar gre za agresijo se starši ne smejo spustiti na raven otroka in ga udariti.
Najboljša metoda je, da malčku priskrbite družbo enakega otroka, torej tudi agresivnega in ju pustite da se "igrata", seveda pod strogim nadzorstvom. Tako bo malček na lastni koži občutil, kako je ko koga udari, brcne, ugrizne.
Sicer pa vidi samo reakcijo in mu je vrjetno všeč (dodatna pozornost - čeprav negativna, vrešačnje, jok, beg napadenega ipd.)

V kolikor vam ta metoda ne ustreza, potem je najbolje se izogibati situacijam pri katerih pride do agresije in otroku predčasno preusmeriti pozornost.

V kolikor agresija traja zelo dolgo in je pogosta, ter vpliva na kakovost živjenja bi se jaz posvetovala z specialistom.

< Sporočilo je popravil Orhideja. -- 28.7.2007 12:57:58 >

(odgovor članu Mojca B)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: agresiven
28.7.2007 18:38:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide

Ne hodi v vrtec (da ne bo katera rekla, da se je naučil v vrtcu) v varstvu je pri nonotih.


Mogoče potrebuje družbo in "akcijo" user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: agresiven
28.7.2007 20:14:34   
Mojca B
oj Orhideja!

Joj ko bi le bilo tako preprosto, kot razlagaš ti...

_____________________________

Gaj - 28.06.2004
Jona - 20.04.2007

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: agresiven
28.7.2007 20:25:45   
Anonimen
Aja, še nekaj.

Meni se zdi voda zelo dober "kompenzator" (ma se ne morem spomniti lepše besede) agresivne energije.

Naša Mičica Gangsterica postane prava mala sladka bubica potem ko odplava ene tri runde.

(odgovor članu Mojca B)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: agresiven
30.7.2007 9:56:20   
Anonimen
hvala vsem za odgovore. To , da bi se sprijaznili , da je pač agresiven ne pride v poštev. Da je živ, razvajen, razposajen...ja... AGRESIVEN pa no way .
Mič - to o vrtcu smo razmišljali tudi midva (s 3.9.2007 gre v vrtec - upam, da bo to kaj pomagalo, čeprav menim , da je to moja (starševska) naloga, da mu pokažem kaj je prav in kaj ne. Ker predvidem , da "streznitev" v vrtcu mu ne bo ravno prijetna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?