|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   januar 2005
15.11.2004 17:17:40   
babylove
Živjo!

15. januarja imam rok, pa me zanima, če je med vami še kaksna 'januarka', da si lahko izmenjamo mnenja in izkušnje. Sama sem prvič noseča in malo izgubljena, saj nobena izmed mojih kolegic še ni mamica, da bi mi lahko kaj svetovala, poleg tega pa se še sproti seznanjam z zdravstvenim sistemom, ker nismo v Slo. Tako da sem pridno spremljala vaše forume zadnji mesec (odkar sem jih odkrila) in moram reči, da sem našla odgovore na že kar nekaj vprašanj. Super zadeva, tale Ringaraja :bravo:!

Nekaj me pa teži zadnje dneve - po moji oceni imam bolj majhen trebušček; na predporodnih vajah sem malo poskilila na druge trebuščke s približno enakim terminom in so vsi dooosti večji kot moj :zmeden2:. Poleg tega sta mi oba, ekografist in ginekolog, rekla češ da je vse v redu, ampak da bo :duda: bolj majčken. Zdaj pa sem malo nesigurna, ker me vsi opozarjajo na to, v isti sapi pa mi pravijo, da je vse ok. Pa razlika v primerjavi s trebuščki drugih mamic je res velika. :zmeden: Komaj čakam naslednjo ekografijo, da vidim, koliko je zrasel!

Lp!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   januar 2005
15.11.2004 17:58:01   
kepa*
Ojla!:metulj:

Naj ti prva odgovorim. Tudi januarka z uradnim PDP 9.1.2005.
Sem kar ok, le da sem na dieti zaradi motene glukoze in si veckrat dnevno merim sladkor. Pocasi ze komaj cakam, da bo napocil januar, ceprav kakih posebnih bolecin in tezav k sreci zaenkrat nimam.
Za bebico sem ze precej stvari nakupila, nimam pa se vsega in bo treba pocasi v nabavo, a sem ze tako lena za hodit po trgovinah. Pa vsa sitna sem, ker sobica se ni narejena (beri: ocku se zdi, da je januar se zelooo dalec in se nikamr ne mudi!:()
No, me pa precej dajejo nosecniski hormoni in se kar nekaj jocem zadnje case. :ups: Upam vsaj, da so krivi hormoni in bo po porodu bolje.
Jutri imam pregled in obljubljen ultrazvok, da vidimo, koliko je beba velika in tezka. Upam, da je vse ok.
In ti ze ves, ali bos dobila:modri: ali :roza:? Jaz ne vem in verjetno do konca ne bom.
Imeni pa ze imava izbrani, in sicer Zala ali Gasper. Kaj pa ti?
Ok, dovolj cvekanja zaenkrat.
Lepo se cartajte in nikar ne bodi zaskrbljena zaradi velikosti svojega trebuha. Zaupaj dr., ce pravijo, da je vse ok.
In seveda oglasi se se.
Pa pa:sloncek:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   januar 2005
15.11.2004 20:23:42   
malika
JOj:bravo: , Moram se javit, čeprav nisem noseča, ampak jaz sem ravno na ta datum rodila in saj veš spomini.:)-
Drugače pa jaz tudi nisem imela nekega velikega trebuha, pa je bil mali vseeno velik 51 cm.

ne sekiraj se po nepotrebnem in uživaj v nosečnosti

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   januar 2005
16.11.2004 2:58:02   
tini*
Halo,

tudi jaz se pridružujem - PDP 06.01.2005, če pa bo takrat, pa bomo videli.

Ne sekiraj se zaradi velikosti bušija, saj je čisto odvisno od telesa kje in kako nosiš, glavno da so dr. ugotovili vse O.K. :bravo:

Sicer sem tudi jaz malo nejeverna, pa vseeno jim je treba zaupati. Uživaj svoj čas, kolikor ga je še preostalo do prihoda bebice, potem bo drugače, pa saj to smo hoteli, ali ne?

Sicer pa moram priznati, da me malo že panika grabi, za bebico še nimam pripravljenih vseh stvari. Pa bo že, samo, da bebica ne prehiti mene in mojega dragega.

Mi bi naj imeli :modri:, če pa bo pa bomo še videli.

Povejte kaj kako je z vašim spanjem? Kot lahko vidite, je pri meni noro. Zbudim se vsako noč ob cca. 1.00, nato pa nekaj ur budnice, čisto smo prebujeni, norimo, ne spimo... upam, da bo potem, ko rodim boljše. :zmeden:

Uživajte in cartajte svoje bušije :rozica:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   januar 2005
16.11.2004 8:29:52   
smrček
Jaz imam rok 11.1.04, rodila bom v Celju. Kje pa ti?
Tudi jaz imam zelo majhen trbuh, tako da sem si šele pred 14. dnevi kupila prve nosečniške hlače in nogavice. Ne skrbi zaradi velikosti trebuha. Mogoče pa da ti bo v zadnjih tednih začel močneje rasti, ko se bo otrok začel spuščati ( tako je meni rekla G). Koliko cm pa meri in tehta? Mojega so natehtali 1800g in je pravi :sloncek:
Uživajmo še zadnja dva meseca kot srečke:nosecka:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   januar 2005
16.11.2004 9:12:40   
pia1
no evo se mene. jest mam pa pdp 21.1. hm, glede trebuscka... men se zdi ogromen, drugi pa pravijo, da me nic ni, kaj pa vem... g pa pravi, da je vse v redu. no jutri imam spet pregled. ja jest nosecniske cunje nimam se nobene, dvoje hlace so mi se prav, ene so tko nizke, da jih cist na komot oblecem, druge pa so elasticne. sem pa bla zadnjic v btc-ju v kepici pa me je kr na rit vrglo k sem vidla da so ene cist navadne kavbojke 17.000,00 sit. :( a ni to mal tu mac?!?
ja tud jest komi cakam, da nas bejbi pride, mam ze kar velik stvari pripravljenih, no ja se za oprat in zlikat, pa par stvari greva se kupit. sva bla zadnjic v h&m in majo ful lustne stvari, pa velik izbire pa se ceneje se mi zdi. no ja dela je se dost...
kje pa ste pol vi ce niste v slo, pa ce nisem prevec firbcna?
lep dan

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   januar 2005
16.11.2004 9:53:08   
urši*
juhu!!!
lep pozdrav! moj oz. najin rok pa je 3.1! tako, da mogoče bo še letos, ali pa tudi ne!ko bo pa bo!!rodila bom v porodnišnici sg in sicer z epiduralno!! a bo še katera tako?? tile moški so pa res smešni , a ne , kepa? moj bi tud vse šel kupovat tam nekje konec decembra! halo!?!?!no ampak , ker ima mamica besedo ( ker drgač je tečna ko....) , gremo pa ta teden po voziček in ostale stvari:sloncek:!!
nč, punce , uživajmo še zadnji mesec kot:nosecka:, potem bomo pa že svoje:duda: cartale!!!!
lp

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   januar 2005
16.11.2004 9:58:45   
babylove
Hi hi, pa vas je kar nekaj januarskih!

Mi2 čakava :modri:, imena pa še nima čisto izbranega. Če bi bila punčka, bi tudi bila Zala, za lulčka pa nisva imela pripravljenega imena, tako da se še odločava. Upam, da naju ne bo :duda: prehitel...

Glede trebuščka pa je tako, da sem si že zdavnaj kupila nosečniške kavbojke št. 38, pa so mi še zdaj prevelike :((. Drugače pa je malček bil v 31 tednu težek 1600g - kolikor pač gre zaupati tem meritvam, ker menda niso ne vem kako točne?

Živimo pa v Fanciji, že skoraj eno leto. In mimogrede - tukaj imajo uboge novopečene mamice samo 2 meseca porodniške!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   januar 2005
16.11.2004 10:08:55   
babylove
Aja pa še to: stvari imamo že skoraj vse nakupljene. Ima že en poln predal za naslednje poletje... Ati se pa že z balkona dol krega in dere, če me vidi s kakšno vrečko domov prihajat :)-!!! Saj ga razumem, ampak si pač ne morem pomagat, imam bolj šibki karakter :)-... Sebi ne morem nič kaj pametnega kupit, ker ne vem, če mi bo potem sploh prav, pa rajši malemu kupim. Ati pa pravi, da imamo že toliko stvari, da jih sploh ne bomo rabili prat, ampak jih bomo kar sproti stran metali...

Manjka nam pa še glavno - voziček z avtosedežem in posteljica. Sicer je tudi to že dalj časa izbrano, naročit pa bova šla menda naslednji teden. Se bo treba kar pošteno izkašljat :zmeden2:.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   januar 2005
16.11.2004 10:53:33   
žogica marogica
Živjo
Še jaz se vam pridružujem. Sicer nisem prvič noseča, imam že enega triletnika, pa se vseeno javljam k januarkam.
Rok imam konec januarja :modri:, točnega datuma še ne vem, ker bo carski rez in ga bomo verjetno z G skupaj določili.Sem pa ravno tako nestrpna kot prvič in se mi ti zadnji meseci straaašno vlečejo.
Pozdravček vsem ostalim

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   januar 2005
16.11.2004 13:05:40   
pia1
ha,ha, po moje imamo v otroskih trgovincah vse bolj svoh karakter. ja no, tko pac je.
jest sem si ravnokar kupila ene hlace, prve v nosecnosti! :bravo: sicer so cist navadne, ne nosecniske, st. 42, pa meislim, da bodo kar do konca v redu, saj so mi v pasu se kr ene 15 cm presiroke, pa se mal elasticne so. pa sem dala 6.000. skratka, ful zadovoljna.
a vi pa kr v franciji...the best! bo treba it enkrat v vaso dezelo na pocitnice, obvezno!!! sam prej bo treba se mal jezik obnovit, no ja sej cez ene dve let, k bomo lohka se nasga skratka s sabo vzel.
torej lp iz slo!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   januar 2005
16.11.2004 13:08:32   
Mojca 78
Pozdravljene!

Tudi jaz sem januarka, PDP 5.1.2005,in se že veselim malega cukerčka, še bolj pa se našega dojenčka veseli Matic, ki se že igra z njim kar v trebuhu, včasih pa ga kar vzame "iz trebuha ven" in ga za roko pelje na sprehod.

Rodil bi se nam naj še en fantek, ki bo dobil ime Nejc, če pa UZ laže pa se bo rodila Neja.

Opremo za dojenčka imamo polovično že pripravljeno, počasi še preperemo zadnja oblačila še nekaj dokupimo, še "kozmetiko" nabavimo, voziček, jajčko-lupinico, pojstlico,...pa bomo uporabli kar od prvega.

Tudi sama, sem med tistimi, ki imamo bolj velik trebuh, tudi v prvi nosečnosti sem imela večji trebuh pa se je rodil čisto povprečen dojenček. Po moje, če dr. reče, da je vse v redu, se ni bati.

Punce uživajte s svojimi pikicami pod srčkom in veselo cartajte trebuščke, ker nam bo ta čas do poroda še prehitro minil, pa še praznični december je vmes.

LP, Mojca

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   januar 2005
16.11.2004 14:07:20   
babylove
Vprašanja v zvezi s pranjem in likanjem:
1. kdaj je treba to postorit? (da ne bo prehitro ali pa prepozno, hudič je ujeti pravi trenutek :zmeden2:)
2. ali lahko perem s katerimkoli praškom in ali res ne smem dodati mehčalca?
3. ali moram prelikat samo bodije ali pajacke tudi?

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   januar 2005
16.11.2004 14:11:16   
babylove
ha ha, Pia, če tebe vleče k nam, naj ti povem, da bi jaz pa kar takoj v Slo letela! Že skoraj eno leto nisem bila doma, zdaj pa tudi ni ravno pravi trenutek. Čez kakšne pol leta pa se bomo menda že prišli domov pokazat z :duda:!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?