|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj rizevo mleko?
22.9.2007 22:08:55   
zima07
Pozdravljene!
Ali katera ve, koliko mora biti user posted image  star, da lahko uziva rizevo mleko (obicajno, v tertrapaku). Ali mora biti prekuhano ali ne? Jaz mojo user posted image  se dojim, ji pa zvecer delam rizolino, ki sem ga do sedaj mesala z vodo (vcasih si tudi spumpam mleko, ampak obicajno ni priloznosti, ker se pikica redno doji). Kolegica mi je rekla, da njena alergologinja pravi, naj bi z rizevim mlekom zaceli po otrokovem prvem letu, medtem ko mi je terapevtka na bioresonanci rekla, da ni omejitve, da lahko rizevo mleko normalno uporabljam ze prej... user posted image

Kaj pravite???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj rizevo mleko?
22.9.2007 22:12:25   
A-N-J-A
Jaz sem ga pri naši Eli uporabila prej(okol 10 m),sam itak ni nič pojedlauser posted image .Pravijo pa da ni za otroke ker je "prazno".

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj rizevo mleko?
23.9.2007 8:51:50   
zima07
Jaz sem ga pri naši Eli uporabila prej(okol 10 m),sam itak ni nič pojedla .Pravijo pa da ni za otroke ker je "prazno".


Hvala za odgovor.user posted image
Ja, saj voda, s katero sicer mesam rizolino je tudi...je pa veliko bolj okusno z rizevim mlekom in obcutek imam, da bo veliko raje pojedla vecerni obrok....Saj jo po kopanju pred spanjem se podojim....

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj rizevo mleko?
23.9.2007 17:42:51   
Natali07
zima07 - riževo mleko je v bistvu skuhan riž. Meni je diatetik rekel naj ga sama kuham, ampak zase ne za malčka, ker naj bi bil res v bistvu samo riž in voda.
Še ne dolgo nazaj sem tudi sama delala rižolino za malčka večinoma z vodo. Največkrat sem naredila s tisto vodo ki je ostala od kuhanja bučk, zelja, kolerabe, jabolk in je zveseljem pojedel, ker je imelo nekaj okusa pa mislim da s tem tudi nekaj vitaminov. No sedaj je pa končko začel uživati allernovo vsaj z rižem, tako da mu pripravljam riževe kosmiče kar z alernovo. Saj to mleko tako dobiš na recept. Zakaj pa ne bi delala s tem?

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj rizevo mleko?
23.9.2007 20:08:35   
zima07
No sedaj je pa končko začel uživati allernovo vsaj z rižem, tako da mu pripravljam riževe kosmiče kar z alernovo. Saj to mleko tako dobiš na recept. Zakaj pa ne bi delala s tem?


Mi imamo cez dva tedna prvic alergologa in ne bi sama zacela s prilagojenim mlekom, ker je toliko debat okoli tega, katero je najboljse, da sem se odlocila, da bom pocakala in potem nabavila tisto, ki nam bo priporoceno...

Hmm, dobra ideja, da uporabim vodo od kuhanja...ceprav imam ves cas cuden obcutek, da gre vse slabo iz zelenjave in sadja v tisto vodouser posted image . No, ja, poskusiti velja...Bom porocala....

Hvala in lp!

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj rizevo mleko?
23.9.2007 20:09:39   
zima07
Največkrat sem naredila s tisto vodo ki je ostala od kuhanja bučk, zelja, kolerabe, jabolk


A zelje si mu tudi ze dala? Kaksno? Kako pripravljeno?

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj rizevo mleko?
23.9.2007 22:02:31   
Natali07
Glede mleka obstajata tako samo dva: Progemin na osnovi soje (mi smo imeli in imamo sum alergije tudi na sojo) - pa še diatetik je rekel, da naj ne bi alergičnim otrokom dajali soje do 1,5 leta. tako, da je nam alergologinja takoj predpisala allernovo.

Zakaj bi ga pa sama kupovala??? A nisi bila še na testih in ji še ni uradno dokazana alergija? Ker potem dobiš mleko na recept. V tem mleku je cel kup vitaminov, zato sem se tudi trudila, da bi ga užival vsaj z riževimi kosmiči in polento. Čeprav ima še 3 obroke dojenja in dva GH. Drugače pa je meni pediatrinja svetovala naj tudi sama začnem uživati allernovo, ker ne pijem mleka in ga dojim. Prvič sem čudno gledala, ko pa mi je drugič rekla sem jo pa vzela resno in sedaj si sem ter tja naredim kake koruzne kosmiče ali proseno kašo ali mlečni riž. Tako, da ga tudi sama malo uživam. Še posebno, ker nam nikakor ni ratalo porabit škatle mleka v treh tednih, ki naj bi bil rok uporabe.






(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj rizevo mleko?
23.9.2007 22:11:10   
Natali07
Glede vode, pa pravijo, da gredo ravno vsi vitamini v vodo, čim dalj časa se kuha zelenjava. Saj veš princip juhe. Tako, da se jaz trudim, da vedno uporabim tudi vodo. Pri njem tako ni panike, ker če je ne poje z rižem jo pa največkrat popije, saj to je tudi edina tekočina ki jo pije poleg mleka.

Ob uvajanju sem začela z belo zelenjavo in ker po bučkah, kolerabu, stročjem fižolu (bojo rekli, da ni za malčke) nisem več vedla kaj sem mu dala tudi zelje in ga je jedel. Tako, da to zelenjavo je še danes. No še korenje, ker ostalo kot je cvetača, blitva, brokoli mu škoduje.

Vso zelenjavo pripravim na enak način. Jo samo skuham v vodi in pretlačim. Zelje kuham tam okoli 30 minut, ker je malo trše. Zaenkrat mu nič ne solim niti kakih olj ali margarin mu ne dodajam. Bom pa postopno poizkusila, čeprav sem enkrat že probala z olivnim oljem pa mi je bruhal. Tako da brez vsega kuhana zelenjava in da mu malo zgostim in da se malo bolj naje mu dodam riževe kosmiče. No sedaj mu občasno skuham tudi kar riž. Tako imam občutek, da je vsaj nasitno, ker meni poje po 300g ali ml zelenjave ali sadja. Saj verjetno ker ni sladkorja in maščob je manj kalorično. Ali pa tudi ne??

V naslednjih dneh mu bom probala dati pa ohrovt, nato pa domčega zajčka.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj rizevo mleko?
24.9.2007 0:50:06   
zima07
Hvala Natali07, za izcrpno porocilouser posted image user posted image user posted image

Lahko noc!

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?