|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Flaška,....!
10.9.2007 23:28:16   
Mlada mamica
Pozdravljene mamice!
Prosim lepo,če mi lahko delite vaše izkušnje z vašimi malčki!Zanima me,do katere starosti,ste vašim otrokom dajale za zajtrk in večerjo flaško?Kdaj ste ukinile,da je s flaške pil/a samo še čaj?HVALA!user posted image

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 6:38:14   
žlička
mi smo stari 2 leti in jo imamo še vedno za zajterk...to zanima tudi mene

_____________________________

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray


(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 7:02:13   
Udb
Moj bo tut kmalu 2. Iz flaške pije samo še zvečer čokolino - njegova prilubljena večerja.user posted image

(odgovor članu žlička)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 7:17:05   
Lenny
Pri nas ni bilo flaške za hrano, samo za pijačo. Vse smo jedli "na žlico". Maxi iz flaške ni več pil pred 1. rojstnim dnevom, se je takoj navdušil nad lončkom. Mini pa je zdaj star 16 mesecev in svoje flaške ne da, pa tudi, če je samo voda noter, v lončku pa najljubši sok.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 7:33:29   
srki
Že pred  enim letom, enostavno je ni več hotel. Ne vem, ali mu ni mleko odgovarjalo, niti kakava ni maral.

(odgovor članu žlička)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 7:52:37   
Marogica
Ta starejši ji nikoli jedel po flaški, ta mlajši do nekje 9 meseca, nato sam ni več hotel. Očitno se mu je zdelo čudno, da mu dajem drugo hrano po žlički, mlečne kaše pa po flaški. Ni hotel več "dokler" mu nisem dala v  krožnik, potem pa je jedel.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 8:52:52   
Jančika_
Oba sta po flaški pila izključno mleko in to od konca dojenja (tavečji od 8. meseca, mali od 10,5m). Vodo in (redko) kakšen sok pijeta iz navadnega ali iz magičnega lončka, tu pa tam po slamici; čaja nista pila nikoli.

Tavečji  je flaško imel do dveh let in pol; bi mu jo ukinila že prej, pa je vedno zelo slabo pil druge tekočine, tako da sem mu potem mleko mešala z vodo pol-pol, da je dobil dovolj tekočine. Po štirih zaporednih vnetijh ušes nam je pediatrinja zabičala, naj ukinemo flašo, ker jo je pil leže in pri tem (torej pri pitju flaše leže) se odpre prehod med ustno votlino in ušesi in tako pridejo bakterije v uho, sledi vnetje (od ukinitve flaše ni imel niti enkrat več vnetih ušes). Slučajno je istočasno dobil rota virus in mleko pri driski in bruhanju ni primerno, tako da je bil to idealen čas za ukinitev.

Tamali pa pri 14 mesecih tudi spije eno flašo pred spanjem in eno zgodaj zjutraj, potem pa še potegne za kakšni dve urici. Predvsem zaradi tega jutranjega dogajanja mu je še ne misliva ukiniti, ker brez tega ne zaspi nazaj, jaz pa ne vidim nič lepega v vstajanju ob petihuser posted image . Ampak če bo spet imel kakšno vnetje ušes, bo treba razmisliti. Sicer strogo paziva, da ne nikoli ne pije flaše leže, ampak kaj veš... Pije še adaptirano mleko, ki mu ga tudi precej razredčim (3-4 merice namesto 7, kot piše v navodilih). Pač zato, ker ima flašo za dodatek in ne nadomestilo ostalim obrokom, pa pri 14 mesecih ima skoraj 12 kil.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 8:59:53   
Anonimen
Po moje moj tam do enih treh let in pol (ali pa do 4 in poluser posted image ), če se prav spomnim. Kakav zjutraj in zvečer.  Na morju smo potem stekleničko ukinili, ker se je meni ni dalo skozi prati in je seveda razumel. Saj je bil skoraj že v puberteti.user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 9:20:37   
Pikaču
Tudi jaz naši dajem še čaj v flaško, čez dan, ampak samo če kam gremo.  Pa vam moram povedati, da jo noče več, tko da jo bomo ukinili, zdej želi samo po kozarčku, pa še to jih moram pet najprej ven pokazat, izbere pa čist enga druzga.
Stari pa smo dve leti.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 9:27:09   
Tiamo
Tavečji je flaško imel do dveh let in pol; bi mu jo ukinila že prej, pa je vedno zelo slabo pil druge tekočine, tako da sem mu potem mleko mešala z vodo pol-pol, da je dobil dovolj tekočine. Po štirih zaporednih vnetijh ušes nam je pediatrinja zabičala, naj ukinemo flašo, ker jo je pil leže in pri tem (torej pri pitju flaše leže) se odpre prehod med ustno votlino in ušesi in tako pridejo bakterije v uho, sledi vnetje (od ukinitve flaše ni imel niti enkrat več vnetih ušes). Slučajno je istočasno dobil rota virus in mleko pri driski in bruhanju ni primerno, tako da je bil to idealen čas za ukinitev.


K sem tole prebrala sem rekla, da flašo ukinem. Stara je 2 leti in 2 meseca, pije po flaši samo zvečer in zjutraj čokolino. Zvečer leži v postelji in popije čokolino, zjutraj sedi v stolčku in pije čokolino. Zjutraj je še tok zaspana, da kar v transu pije user posted image  Po žlici pa noče...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 9:57:14   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Po štirih zaporednih vnetijh ušes nam je pediatrinja zabičala, naj ukinemo flašo, ker jo je pil leže in pri tem (torej pri pitju flaše leže) se odpre prehod med ustno votlino in ušesi in tako pridejo bakterije v uho,


A resno Jančika?user posted image Misliš, da je tudi pri dojenju tako? Ker jaz velikokrat dojim leže, mi je lažje.

Drugač se pa ne spomnim točno, ampak vem, da je bilo že pred enim letom, sicer pa naša nikoli ni bila neka ljubiteljica mleka, no, razen dojenja seveda.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 10:00:32   
Anonimen
moja 3 leta pa 2 mesca ma še kr flašo. ampak samo zvečer za pocrklat v pojstli popije eno flaško mleka. itak je zasvojena s to flašo zato hoče mlek še ponoč. pa ji ga ne damo več, dobi ga pa zutri ob 5h ko mož vstane za v službo
tamala 16 m stara pa zaspi na flaši, drgač ne zna
čez dan pa pijeta po slamci, kozarca al pa magičnega lončka.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 10:06:55   
Jančika_
Taška30, ne vem za dojenje, ampak logično bi bilo...je pa nevarnost večja, ko je otrok prehlajen, ker ima pač več bakterij v ustni in nosni votlini. Verjetno je odvisno tudi od nagnjenosti otroka, kaj pa vemuser posted image . Meni nikoli ni ustrezalo dojiti leže, tako da me to ni skrbelo. Me je pa včeraj mož natulil, ker sem precej bolna (vročina, zelo vneto grlo) in sem pila iz leže iz športne flaše. Ga je kr v luft vrglo, da če zdaj pa še vnetje ušes izzivam. Uh, sem tak zabrisala flašo stranuser posted image !

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 10:32:04   
Pajaca
Nikoli nista dobila hrano v flašo. Pri nas je bila od kakšnega 10 meseca pri obema flaša le za večerno mleko. Pajacka je to ukinla šele po sistematskem pri 3 letih, ko je zobozdravnica pokazala kakšni grdi ratajo zobki ko piješ po flaši. Pajackovo pa smo pozabli ko smo šli na morje in ni bilo nobene panike. Tko da pri letu in pol je čist ukinu flaško.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 12:43:28   
pikipu
Naš falot ima 14 mesecev, pa pije iz flaške samo kompot (vode ali čaja ne mara). Kompot mu skuham brez sladkorja in zelo redek, toliko da ima voda po nečem okus. Mleka pa po flaški noče več piti že od 10. meseca, odkar je za večerjo dobil kašo na žlico. Pa mislim, da bo ta flaša ostala samo še za ponoči in za na sprehod, ker čez dan bi kar pil iz kozarca. Hrane oz. kašic iz flaše pa ni nikoli dobil.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 20:53:12   
Mlada mamica
Hvala vsem za odgovore in pomoč!user posted image Moram priznat,da sem pričakovala več odgovorov,da ste jih ukinle po kakem enem letu!user posted image Ampak sem prav presenečena,da so vaši otročki imeli tako dolgo flaško!Me pa zanima še eno dodatno vprašanje...kaj pa os.zdravnice vaših otrok niso nič komplicirale,da bi flaško morale ukinit prej ali kaj podobnega?

Po štirih zaporednih vnetijh ušes nam je pediatrinja zabičala, naj ukinemo flašo, ker jo je pil leže in pri tem (torej pri pitju flaše leže) se odpre prehod med ustno votlino in ušesi in tako pridejo bakterije v uho, sledi vnetje (od ukinitve flaše ni imel niti enkrat več vnetih ušes). O bogi!
Tega pa res nisem vedla!user posted image Daša še sicer flaške ne drži sama,jo pa kadar leži,tako da sedaj tudi to odpade!

Še enkrat hvala!user posted image

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu pikipu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 20:55:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mlada mamica

kaj pa os.zdravnice vaših otrok niso nič komplicirale,da bi flaško morale ukinit prej ali kaj podobnega?


Ne, saj ne vem, če je vedela, po moje, da se nisva nikoli to pogovarjali. Se pač nobeni ni zdelo pomembno.

Je pa vedela zobozdravnica za dudo pri treh letih, pa prav tako ni nič rekla. No, je rekla, da četuid bi šla prednja zobka zaradi dude naprej, da bosta šla itak takoj, ko bo nehal dudlat, sama nazaj v vrsto.

(odgovor članu Mlada mamica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Flaška,....!
11.9.2007 22:00:13   
Mlada mamica
No potem pa res niso to neke grono strašljive zadeve(duda in flaška) ki bi imele določen rok uporabe!user posted image

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Flaška,....!
12.9.2007 8:50:57   
mily
Mi smo jo ukinal flašo približnu pri enem letu, ko je končno opustila večerno mleko. Čokolinota in tega ji nisem nikoli mešala notri, ker to se je na žlico. Čaj je pa že prej pila iz magičnega lončka, tko da tut s tem ni blo težav.




_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Flaška,....!
12.9.2007 9:59:07   
Mlada mamica
Daša pa še ne uporablja tega magičnega lončka!Sploh nima interesa!je pa stara 10 mescev!Saj še je prehitro po mojem!user posted image Ali?

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Flaška,....!
12.9.2007 10:01:53   
Jančika_
Mlada mamica, moj tavečji je magični lonček pogruntal šele nekje pri 16 mesecih (no, pač lonček z nastavkom od Tommee Tippee, ne ravno magičnega od Aventa, a princip je podoben). Tamali ga je pa pri 6 mesecih že sam dvignil in nagniluser posted image , sploh nisem mogla verjet, ko sem ga videla. Različni so tile naši škrati...

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Flaška,....!
12.9.2007 10:03:48   
Anonimen
Naš ni imel nikoli ne flaše ne magičnega lončka in podobnih pripomočkov. (Ajnštajn, pač) user posted image  Po moje da ni take hude panike, če otrok popije večerni obrok po flaši in jo potem odstrani, veliko slabše je, če je oves dan vlači po ustih. Pa še s kakšnim sokom ali mlekom noter. To pa je hudo.

(odgovor članu Mlada mamica)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Flaška,....!
12.9.2007 10:38:24   
cmokec
Sara je imela do 3 let zjutraj kakav, prav tako ima Pia kakav zjutraj, ko se zbudi. Samo to ni cel obrok zajtrka, ker približno pol ure po kakavu je zajtrk. Flaška kakava je bolj za budnica. Čez dan ima tudi še flaško s čajem.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Flaška,....!
12.9.2007 11:04:13   
Mlada mamica
Zgleda da bom res mogla po nove flaške(majo že delovno dobo za sabo)user posted image !Jaz pa sem jih mela namen odstranit...seveda še ne zaj,po kakem letu pa že!Hvala še enkrat za odgovore!user posted image

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?