|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gosta hrana pri alergiji na kravje mleko
16.7.2007 15:32:26   
annie17
Pozdravljeni vsi sotrpini, ki se spopadate ali pa ste se v preteklosti z nevšečnostjo kot je alergija na kravje mleko!
Ali je kdo izmed vas bil tako priden, da si je zapisoval zaporedje uvajanja goste hrane in v katerem mesecu ste jo ponudili otroku?
Vem, da je treba počakati do 6.meseca pred uvajanjem, imamo še nekaj časa, vendar pa bi se radi malo pripravili na to novo izkušnjo. Vemo, da je pri vsakem otroku drugače, vsekakor pa bi bila dobrodošla neka iztočnica.
Pa če imate kakršne koli nasvete, so utdi dobrodošli.

Hvala vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gosta hrana pri alergiji na kravje mleko
16.7.2007 21:17:18   
binabona
annie 17 jaz ti lahko povem kaj smo jedli mi in kaj so nam svetovali na bioresonanci, saj več ali manj se pri tem mnenja uradne medicine in alternative ne razhajajo.

Začeli smo z riževimi kašicami, ki jih pripraviš na prilagojenem mleku. Vzemi od milupe riževe kosmiče v modri škatlji. Nato lahko nadaljuješ z kuhanim jabolkom, korenčkom, cvetačo....

Uvajaj zelenjavo (izogibaj se paradižniku, papriki in malancanom, tudi stročnice pusti za bolj proti 1 letu), sadje (agrumi pridejo na vrsto po 10 mes.-če jih prenese), tudi koščičasto sadje (breskve, marelice, slive...)začni bolj proti 1 letu, uvajaj avtohtono in čim bolj sezonsko sadje.

Od žitaric lahko hitro uvedeš:riž, koruzo, proso, ajdo in druge žitarice brez glutena. Z glutenom svetujejo da počakaš do cca 1 leta prej ne raje pozneje.

Meso pride na vrsto po cca 10-11 mes. najbolje je zajčje, kozje, ovčje, konjsko-najbolje če je domače oz. eko. Tudi puranje in piščančje lahko če je eko oz domače. To ki je kupljeno je itak čist umetno pitano zato ni ravno zdravouser posted image -tako so mi rekli. Domača govedina je definitivno boljša kot kupljeno puranje-bajeuser posted image .

Vse sadje in zelenjava morajo biti na začetku kuhana oz. vsaj prevreta, hrano uvajaj 3-4 dni zaporedoma, da vidiš če se pojavi reakcija. Dajaj posamezna živila in ko so uvedena jih lahko začneš mešati med seboj npr. 4 dni kuhano jabolko, nato 4 dni kuhano korenje in po tem lahko daš korenček+jabolko.

Sliši se zelo zamudno in dejansko tudi je. Jaz sem se tolažila z dejstvom, da bo hčerka imela še celo življenje čas jesti in uživati vso živo hrano in da je ta previdnost moja dota njenemu zdravemu prehranjevanju.

Mi smo sedaj stari 11 mes. in jemo že kar veliko. seveda nas še mnogo stvari čaka. Zelo fletno je gledati otroka, ki spoznava nove okuse, še bolj fajn pa je da po njih nima reakcije. Večja previdnost pri uvajanju manj težav z reakcijami, zato kat počasi.

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gosta hrana pri alergiji na kravje mleko
5.8.2007 21:41:53   
ribicau
Zdravo!

Mi smo alergični na KM, stari pa smo 6 mesecev. Drugače se še dojiva,14 dni pa tudi že uživamo GH, začeli smo s korenčkom, potem jabolkom, banano, cvetačo, bučko, marelico, breskvo, melono...mala ima vse rada in z veseljem popaca. Zvečer sem ji prej dajala Pregomin pred spanjem, ker se mi je zdelo, da je samo jošk premalo, sedaj pa ji v ta Pregomin zmešam rižolino od Podravke, pa ga tudi z veseljem poje.

Mene pa zanima....kateri piškoti ustrezajo za tiste user posted image , ki so alergičnina KM, da ji bom s časom lahko kakšen piškot zmešala s sadjem....pa baje obstaja tudi neka "nuttela - eurokrem", ki nima nič mleka....jaz bi jo zase, ne za Evo, ker imam pač jaz tudi strogo dieto, pa bi jo ful pasalo na palačinke namazat. Pa če je še kaj....jaz pojma nimam če se druge stvari brez mleka tudi dobijo, pa kje!


(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gosta hrana pri alergiji na kravje mleko
10.8.2007 18:18:14   
petranika
Pozdravljene! jaz imam pikico staro 9 mesecev  alergijo na km so ugotovili pri 4 m  in zdaj; že kar nekaj je. Piškotke najdeš na polici za zdravo prehrano oziroma tam kjer imajo prehrano tudi za diabetike! Niso tam samo piškoti tudi kosmički , moka itd.... uporabljaš lahko riževo mleko , margarino gea brez mleka itd. Več si poglej tudi na strani med.over.net forum pediatrija tam je seznam kaj lahko vse je in kaj je prepovedano. seveda tudi na tem forumu imaš veliko o tem napisanega.

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gosta hrana pri alergiji na kravje mleko
16.8.2007 21:39:14   
annie17
Oj!
Meni je ena mamica celo svetovala, naj se pozanimam v kaksni dobro zalozeni lekarni glede keksov, riza in čajev, jih mogoc najprej kupim tam, pol jih pa iščem po trgovinah, ker so bistveno ceneje. Majo jih pa zagotovo na policah za diabetike in bio-proizvodi. No, pač, vsaka večja trgovina oz. supermarket ima kako tako polico.

No, mi bomo začeli z GH čez kak mesec.
A je katera začela s sokovi, al kar s kašicami oz. npr. kuhano zelenjavo? S čim ste največ redčile zelenjavo? Z mlekom? Meni nekeko ne gre glih skup 'kuhan korenček in mleko'! A sem večino takih mešanic našla, tudi na netu. A lahk s prekuhano vodo tudi redčim? V bistvu, za sadje se mi sploh ne zdi čudno mleko, a z zelenjavo?!

Malo se ze bojim vsega tega poizkušanja. (Jutri imamo pa še pregled na gastroenterološki ambulanti, zaradi česa me tudi malo stiska v prsih. Vendar pa - če nam bododobro odkrili alergije - vsekakor v pomoč pri uvajanju GH, a ne?)

LP

(odgovor članu petranika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: gosta hrana pri alergiji na kravje mleko
20.8.2007 19:41:20   
sezam
IZVIRNO SPOROČILO: annie17
Meni nekeko ne gre glih skup 'kuhan korenček in mleko'! A sem večino takih mešanic našla, tudi na netu. A lahk s prekuhano vodo tudi redčim? V bistvu, za sadje se mi sploh ne zdi čudno mleko, a z zelenjavo?!


Lahko redčiš tudi z vodo v kateri si kuhala zelenjavo oz. sadje.

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: gosta hrana pri alergiji na kravje mleko
20.8.2007 20:24:01   
Natali07
Jaz vse redčim z vodo v kateri se je kuhala zelenjava ali sadje. Ponavadi pa tisto vodo tudi pije, ker druge tekočine mu za enkrat nisem uspela spravit v njegova usta. Kadar pa želim zgostiti mu pa dodajam riževe kosmiče.

Tudi večerni obrok - riževe kosmiče sem mu delala na vodi od bučk ali kolerabe ali jabolka, ker s prilagojenim mlekom (allernovo) mi ni hotel piti. No občasno sem mu naredila s svojim mlekom, ampak ker ni nič bolje spal ga zvečer samo dojim.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: gosta hrana pri alergiji na kravje mleko
6.10.2007 22:30:24   
annie17
Bravo mi.
Zaenkran nobenih posledic. Končno smo začeli s pravo hrano - zelenjavnimi in sadnimi kašicami! Mali mi je tak papcal in na začetku bi kar še hotel. Edino kar je bilo groznega je, da bi hotu še in je nekam živčen ratal.

Imam pa zopet eno vprašanje, ki je bolj splošnega značaja. Približno kako dolgo naj mu dajem nekaj žličk ob jutranjem obroku, nato večji oz cel obrok?
V bistvu, mi lahko kdo razloži, kak je sploh potek tega uvajanja, na kakšen način menjujem mleko za drugo hrano. Vsepovsod piše le, da se daje na začetku le nekaj žličk, nikjer pa nisem našla, po kolikšnem času lahko dajem otroku toliko, kot bi hotel. Mi mamo namreč vseskozi kar težke borbe s tem Pregominom.

Stari smo 6 mesecev pa še malo, jemo le 4x dnevno kar obilno količino mleka. Zaenkrat sem dala user posted image 3 različne kašice in me je malo strah, kako povečevati količino.
A mu lahko že zdaj dam riževe kosmiče, npr. zjutraj kakšno kašico, zvečer pa riževe kosmiče?
No, vsak napotek bi mi prišel prav.

Cav


(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: gosta hrana pri alergiji na kravje mleko
6.10.2007 22:33:59   
Putka
Daj toliko, kolikor bo pojedel. Ponavadi na začetku več kot par žličk ne pojedo, zato povsod tako pišeuser posted image . Tudi kak gost mlečni obrok po flaški lahko daš, rižolino npr. Oprosti, nisem šla nazaj brat kaj je s temi alergijami.

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?