|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zobki kljub umivanju - črni?!
12.10.2007 22:21:39   
Vesnika
Zanima me, če ima katera od vas podoben problem: Svojemu sinu umivam zobke že od 5. meseca dalje. Najprej sem uporabljala tisto gumijasto zadevo za na prst, kasneje sem prešla na otroško krtačko. Resnično se trudim, da mu dam čim manj sladkih stvari, pije samo vodo ali nesladkane čajčke, zgornji sprednji štirje zobki pa so ob dlesnih ratali črni...

Kaj je to????

Seveda nadaljujem z umivanjem, ampak opažam, da se nekaj dogaja tudi na spodnjih zobkih. Kličem zobozdravnico, pa se že tri dni ne javi na telefon. Zato sem se še obrnila na vaše izkušnje. Jutri bom pa šla še osebno iskat dohtarco.

Hvala za odgovore!!


_____________________________

Andražek je pa smeheca pojedel... :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zobki kljub umivanju - črni?!
12.10.2007 22:37:03   
Petraa
hmm,ima flaško mordauser posted image

(odgovor članu Vesnika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zobki kljub umivanju - črni?!
12.10.2007 23:21:44   
pravljica
ne vem...jaz se tega najbolj bojim pri našem user posted image  tavelika ni imela nikoli nobenih problemov z zobmi, ampak ni imela nikoli flaše...tamali pa vsak večer po umivanju zob pije mleko na flašo user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zobki kljub umivanju - črni?!
12.10.2007 23:51:44   
Vesnika
Ne, nikoli ni hotel imeti flaške. Dojila sem ga 10 in pol mesecev, potem zize ni in ni hotel več, in sem ga morala začeti hraniti po žlički. Pri petih mesecih se je komaj navadil na dudo, ker je hotel non stop viset na zizi, da sem že imela čisto oguljene prsi :) . Z dudo sta še vedno prijatelja, ampak ima jo samo za zaspati, nato jo izpljune do jutra. 

_____________________________

Andražek je pa smeheca pojedel... :)

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zobki kljub umivanju - črni?!
13.10.2007 7:20:48   
Dashenka
zgornji sprednji štirje zobki pa so ob dlesnih ratali črni...


To kar opisuješ ni karies, pač pa zobni kamen, ki ga bo zobozdravnik odstranil.




(odgovor članu Vesnika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zobki kljub umivanju - črni?!
13.10.2007 9:24:25   
Spark
Naša mala ima tudi en zobek, malo načet in se mi zdi da bo črn. Res je da naša punčka spije veliko soka in poje veliko sladkarij, ampak ji pa redno peremo zobke. Sem naročena k zobozdravniku novembra, pa bom videla kaj bo. Upam, da jo do takrat pripravim da bo hotela odpreti usta. 

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zobki kljub umivanju - črni?!
13.10.2007 9:34:11   
mily
Jst mislim, da to ni povezano z umivanjem, ampak kvaliteto zob. Nekateri otroci imajo bolj slabo zobno sklenino in kljub rednemu umivanju gnijejo al kako bi temu lahko rekla. Od prijatlce fantek ima enako, pa vem da si lepo umivata zobke, ampak žal se že vidijo spremembe na zobkih. Pomoje nimaš kej nardit, razen da jih še naprej lepo umivaš. Sej ko bodo pa izpadli in zrastli stalni, bodo pa lepi. Me pa prav zanima kaj bo zobarca rekla, če se da kako zaustavit.

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zobki kljub umivanju - črni?!
13.10.2007 10:30:26   
Isabellabina
Zdravo!
Enako sem se jaz spraševala pri prvemu otroku kaj to pomeni da so zobki črni ,potem pa so jih in jih imajo tudi vsi moji štirje otroci in to pomeni da se v telesu nahaja ena žleza ki oddaja neko snov ki gre na zobe in ta stvar preprečuje gnitje zob.Nobeden od mojih otrok še nima popravljenega zoba pa je tavečja hči stara 13 let.Mi samo hodimo na pol leta čistit to črnobo ki se v tem času nabere in hvala bogu da nimamo problemov s tem.Naj povem da imajo po moževi strani v družini vsi zelo dobre zobe in očitno so otroci to podedovali saj je njihova teta stara 41 let pa še nima popravljenega zoba.Lep pozdrav!

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zobki kljub umivanju - črni?!
13.10.2007 12:49:07   
blak
Glej, po mojem se ni za sekirat, če toliko skrbite za higijeno. Nečak je tudi tako imel, čeprav so mu redno in od vsega začetka umivali zobe in jim je zobarka povedala, da je to neka žleza ali nevem kaj-verjetno to, kar ti je povedala bigmamma. To pa je imel nekje tam od 1,5 leta naprej. Zdaj ima fantek tri leta in te "oblogice " so izginile. Tako da vi kar pridno naprej zobke umivat in bo vse okuser posted image

(odgovor članu Vesnika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zobki kljub umivanju - črni?!
25.10.2007 17:35:28   
jezika
TAKŠEN PROBLEM IMAM TUDI JAZ, S SVOJO 14 MESEČNO PUNČKO. ZOBE REDNO UMIVAMA, AMPAK JI ZGORNJA DVA ZOBKA RJAVITA IN KAR NEKA IZGINJATA. DEJANSKO IMA TAKO KRHKE DA SE JI KAR STARN "cUFA". OSTALI ZOBJE SO PA LEPI. ME JE PRAV STRAH KAJ BO NOVEMBRA POVEDALA ZDRAVNICA. VERJETNO JIH BOM POSLUŠALAM, KER JE BAJE MALO PRTISNJENA!

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zobki kljub umivanju - črni?!
25.10.2007 18:57:25   
aezzy
no, samo tega ne verjet, da ce ima flaso ali dudo, da ima potem take zobe!!! to nima veze, ker nasa zvecer zmerej zaspi s flaso in takoj zjutraj jo ima (14m), pa ima cudovite bele zobe.
medtem ko od prijateljice, nima flase, je ne mara od 6m in nima dude (nikoli, tudi za zaspat ne) in ima crne.
to je res, kar je rekla ena zgoraj, da je odvisno od kvalitete zob.
verjetno je pa to zobni kamen, ker ga je imela tamala od sestricne in ji je zobarca spucala.

(odgovor članu jezika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?