|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj ne jeste da jih ne zvija ?
17.12.2006 16:28:44   
sabini
Ma našega 14 dni starega Jana skoz zvija če jem mlečne stvari  karkoli je z mlekom se izogibam . Punce daj mi povejte kaj sploh jeste da jih ne zvija to se pravi mlečnih stvari ne smem sladkega itak ne n, potem vem da kislega ne in surovega sadja in zelenjave pa celo kruh napenjauser posted image

Jaz sploh nimam ideje kaj naj jem kaj lahko še sploh jem da ga ne bo zvijalo?


Pa še nekaj se mi zdi da., ko dojim en obrok samo na eni dojki, da je skoz lačen. Kako ve dojite en obrok na eni dojki ali obeh?Kje začnete drugi obrok na isti dojki kjer ste ostale ali na drugi?

HVALA VAM ZELO BOM HVALEŽNA ČE MI KATERA IZ IZKUŠEN VEČ POVE user posted image

L.P. user posted image

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 27.12.2007 17:29:04 >


_____________________________

2005 SE NAM JE PRIDRUŽIL MATIC, 2006 PA JE DOBIL BRATCA JANA ..SEDAJ IMAM DVA KORENJAKA!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ???
17.12.2006 16:56:28   
eya
Jaz sem na začetku dojila iz obeh dojk, ko pa se je iz ene najedel, pa samo iz ene-po občutku.

Glede prehrane-nam je pomagalo, ko sem ukinila mlečne izdelke, ampak ne takoj-po dobrih 10 dneh. Sem se pa izogibala mleku popolnoma. Po treh mesecih sem začela spet jesti mlečne stvari, pa je bilo vse ok (enkrat vmes sem jedla skuto, pa ga je spet zvijalo tist večer).


Jedla sem pa salame, pa margarino in marmelado za zajtrke. Precej enoličnouser posted image

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ???
17.12.2006 19:59:51   
Mehičanka
Na začetku sem dojila en obrok na eni dojki, vendar je bila naša priklopljena od 40 min pa tudi do 2 ur. Potem sem pri 3 trednih, po nasvetu patronažne, začela dojit 10 min na eni strani in 10 min na drugi. To se je obrestovalo do dopolnjenega 2 meseca. Vmes sem dojila spet en obrok na eni strani, sedaj ko pa ima že 6,5 meseca pa sem že nekaj dni spet na obeh straneh pri enem obroku. Najlažje ti svetujem, da dojiš po občutku in otročka opazuješ, potem pa po potrebi spreminjaš tehniko.

Glede prehrane pa: začela sem idealno - jedla sem vse. Potem pa so se po 14 dneh začeli tako hudi krči, da sem se odpovedala mleku, jogurtu in skuti, svežemu kruhu, čebuli, svežemu sadju, solati, jajcem, čokoladi in še kaj bi se našlo. Na koncu sem pristala na zelo dolgočasnem jedilniku: star kruh, med, margarina, hrenovke, toast, krompir, meso, jabolčni kompot in bebe čaj. "Normalno" sem začela jest šele, ko je mala pričela z GH pri 5,5 m.user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ???
18.12.2006 10:25:14   
kaja11
Moj cuker je tudi občuljiv na mojo prehrano, tako da jem samo: meso, krompir, riž, ribice, kuhano zelenjavo, jogurte (na tone). Vsak drug dan imam za prilogo pire krompiruser posted image , ki ga obožujem. Mleko sem ukinila ker je mene fuuul napenjalo, nisem pa imela občutka, da malemu škodi. Pa še nekaj..... skoraj v vsako hrano dam malo mlete kumine (prej me je po vsakem obroku fuuul napenjalo).

_____________________________

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ???
18.12.2006 15:45:41   
stenx
živjo.

jaz sem jedla vse razen jagod.tud med sem jedla in ful mleka spila.Še sedaj ko se pri 5 mesecih polno dojiva jem hvalabogu lahko vse,razen juho iz  vrečke, ker je po njej dobila pikice.izogibam pa se raznih ostrih začimb.Včeraj sem jedla zelje in ji tudi nič ni bilo.

želim vam čim manj krčkov

lp

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ???
18.12.2006 19:45:39   
Mojca P.
Od cesa pa otrok potem dobi vse vitamine (ki jih rabi), ce ne jeste sadja in zelenjave??...
Pri mojih obeh: sem ugotovila, da so krci enostavno faza (ki pa ni povezana samo z mojo prehrano). Pridejo in grejo brez, da bi tocno vedel zakaj. Morate pa razumet, da je ze mamino mleko novost za otroka in, da po rojstvu prebava ne glede na to, kaj jeste sele zacne delat...in to otrocki razlicno dozivljajo. Vseeno pa je mamino mleko za otrocka vir, preko katerega otrok dobi vse vitamine, ki jih rabi....tako, da po tej logiki sem se jaz odpovedala samo stvarem, ki tudi odrasle napenjajo: zelje, fizol, hruske....Ostalo pa vse v mejah normale...pac ne pojes celo skledo solate ali 6 jajc, ampak malo po malo.

Hocem rect, da tudi ko sem se ze pri prvem odpovedala vsemu (kot ve pravite) ni bilo nic bolje...minilo je pac, ko se je telo navadilo na vse novosti in to je to...

(odgovor članu stenx)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ???
18.12.2006 20:18:07   
Katrin
Prvih šest mesecev (polno dojenje) nisem jedla: svinjine, narejene zelene solate, jagod, stročnic, kisle in začinjene hrane, hrane, ki napenja; čokolade, ...

Dojila sem vedno po občutku: ali iz ene, ali iz obeh (po potrebi); Pikici pa sem vedno ponudila dojko, ki je bila na otip bolj polna.

lp in srečno user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ???
18.12.2006 20:34:08   
Seven*
Hmm. Najvecji ucinek je, ce popolnoma ukines mleko in mlecne izdelke. AMPAK!! Mleko je skrito v vecini izdelkov, tako da moras za popolni ucinek prebrati vse deklaracije, pa se potem ti ostane bore malo hrane. Pa baje kravje mleko pride iz sistema sele nekje po 14 dnevih, tako da ne obupat.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ???
26.12.2007 11:13:12   
dinka
pisala bom svojo izkusnjo.

Meni so vsi govorili, da nic ne vpliva kaj jes, sama pa vem da ni tako. Sicer krci so lahko se vedno vendar JE ODVISNO kaj jes oz. zadevo lahko ublazis.
Sama sem vse zivo eksperimentirala in ko nisem pazila ga je ful zvijalo in se mi tudi zdi logicno, da dokler nima crevesja prilagojenega na "nase zivljenje" ga pac zvija-in ce jes tezka zivila ga bo se bolj bolelo ... Poleg tega imamo zalogo, ki jo dobilmo cez nosecnost zato po mojem ni panike, da se enim zivilom odpovemo, vsaj za nekaj casa potem pocasi uvajas zivila, ki jih prej ne jes.
lahko nadomestis tudi z drugimi zivili npr. jaz sem ukinila tudi mleko in mlecne izdelke nadomestila sem jih z sojinimi izdelki in rizevim mlekom.
Jaz pojem veliko kuhane zelenjave, makaronov, riza, krompir, meso jem skoraj vse. Salam se izogibam ... Vceraj sem probala malo prsuta, pa je vse ok. Ne jem medu, jajc ... kupila sem si ene piskote v sparu, ki nimajo nic jajc niti mleka pa se ful dobre so. Aja, pa pijem tudi Noni sok. Meni se zdi, da imamo tudi v glavi, da moramo vse zivo.

Meni je bilo ful grozno, ko nisem pazila na hrano malega pa je zvijalo in nebi mogla tako nadaljevati, pac sama sem se morala prepricati kaj je res in kaj ni, pr meni je pac tako, mogoce pa nekje to, da se odpoves nekaterim zivilom nebi pomagalo in bi otrok enako jokal.

Pr nama je bilo tako, da mali skoraj ni imel zelenega drekeca, mogoce vse skupaj, 3x,4x ampak ga je zvijalo, tud ni imel tistih tipicnih krcev, ko joka eno uro skupaj ... to je bilo nekako cez cel dan, po jedi in tudi kar tako.
Brala sem tudi, da ko zacne manj kakat, npr, samo enkrat na dan ali se manj, da se zadeva ze pocasi normalizira in pr nama je tako in skoraj nima vec krcev (star bo 3 mesece) in zdaj bom pocasi zacela uvajat dolocena zivila pa bom videla.

Ne vem, mogoce bo moja izkusnja nekomu pomagala.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ???
26.12.2007 12:41:05   
Anonimen
Mene pa zanima. ali je prepovedano jesti čokolado, ko dojiš zaradi krčev ali alergije? Jaz v bistvu dojim + dodajam adaptirano? Ali mleka ni dobro samo zaradi krčev?
Kaj pa ni dobro jesti zaradi alergije?

(odgovor članu dinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ?
26.12.2007 14:21:28   
bina30
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Mene pa zanima. ali je prepovedano jesti čokolado, ko dojiš zaradi krčev ali alergije? Jaz v bistvu dojim + dodajam adaptirano? Ali mleka ni dobro samo zaradi krčev?
Kaj pa ni dobro jesti zaradi alergije?


Jaz sem taki chocolate junkie in jo še vedno jem, seveda v mejah normale, kaki košček na dan. Enostavno ne morem brez. Mali ima sicer krče, pa dvomim, da od čokolade, včasih jih ima, včasih ne.
Glede alergenih stvari pa je tako pri meni: ne jem jagod, kikirikija, orehov in takih reči.
Mleko pijem, oziroma pojem kake corn flakes, pa v kavo ga dam, tu in tam pojem kak jogurt... Saj moramo za svojo prebavo tudi poskrbet, pa strinjam se z enim od zgornjih postov, da otrok preko mleka dobi potrebne vitamine. Mamice pa tudi ne moremo shirat na pustem kruhu in medu, od kod se bo pa mleko tvorilo???
Krči pa trajajo praviloma kake tri mesece, ker se v tem času razvija otrokovo črevesje.

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 27.12.2007 17:29:24 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ?
27.12.2007 22:34:56   
only_me
jaz sem jedla in jem vse. Od svinjine, do sadja (svežega, prekuhanega), čips, čokolado... vse. Pa ne vemo kaj so krči. Sicer ne vem, komu se naj zahvalim....
Edino, kar je šlo narobe so moje kile. Namesto dol, so šle gor.... jao.... no, zdaj jih počasi zbijam.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ?
28.12.2007 14:43:23   
Naja30
Izogibala sem se svežemu sadju in zelenjavi, čokoladi... pač vsemu, po čemer jo je zvijalo.

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ?
28.12.2007 16:01:50   
Petraa
Od začetka sem jedla vse.Moraš se tudi zavedati,da ga očitno ne zvija po tvoji prehrani če ni nič boljše.pač krčki so žal...,bodo pa minilo za v uteho

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ?
28.12.2007 16:19:22   
ThinkPink
sem ugotovila, da so krci enostavno faza (ki pa ni povezana samo z mojo prehrano). Pridejo in grejo brez, da bi tocno vedel zakaj.


Se strinjam! Bolj sem pazila kaj jem, večje krče je imela. Po 2 mesecih pa sem začela jesti vse in tudi krči so kmalu ponehali.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj ne jeste da jih ne zvija ?
28.12.2007 22:52:56   
Eva*
Tudi midve se dojiva. jaz sem se odpovedala samo kavi, fizolu, zelju. Zmanjšala sem tudi količine mleka. In se imava super.

Najbolje bo. če boš delala po svojem občutku. probaj stvar po stvar pa boš videla kaj bo...


_____________________________

Na deževni dan, nama je zasijalo sonce!

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?