|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ekstenzijski vzorec
13.11.2007 22:09:33   
Meri 07
Naju je s sinom pediatrinja napotila v razvojno na pregled zaradi povišanega mišičnega tonusa in asimetrije. Res sva dobila mnenje, da gre pri sinu za ekstenzijski vzorec in terapevtka nama je pokazala par prijemov (pri 3 mes). Zaradi te zakrčenosti v ramenskem delu je imel palčke na rokah skoz skrite, kar pa je do pregleda čez 2 mes že čisto izvenelo. user posted image Lepo je imel odprte dlani, igračke je in še vedno lepo prijema. Opazila pa sem da zadnje dni spet ful skriva prstke-drži pesti oz. odpre dlan, ampak palčke pa kr ne bi uporabljal, ne sicer vedno. user posted image  Mi ni logično pa vseeno, ali je možno da bi se spet kaj poslabšal. Če je enkrat razvito, je razvito, ali kaj? user posted image  Kontrolo imava spet čez dva mesca. Ali je še katera kdaj kaj takega opazila pri svojih otročkih?

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ekstenzijski vzorec
14.11.2007 10:31:00   
Anonimen
posedi ga v lupinico, da se mu sprosti ramenski obroč in s tem rokice in tako trenirajta prijemanje in se igrajta....seveda ne more biti cel dan v tem, ampak parkrat na dan po par minut pa lahko vadita....pa tudi pri nošenju - položaj lupinice, rokice naprej, da bo lepo sproščen...pri previjanju ali pri igranju na tleh mu pa pomagaj da opazuje nogice, mu jih dviguj, bo hitro sam poštudiral, tudi to preprečuje zategovanje nazaj....pač aktivnosti skozi del dan v tem smislu, da se preprečuje oz. onemogoča to iztegovanje in zakrčenost nazajuser posted image

(odgovor članu Meri 07)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ekstenzijski vzorec
14.11.2007 21:48:55   
TinaM
Jaz sem ugotovila, da se je stanje poslabšalo takoj, ko sem malo popustila s handlingom ... to je takoj ugotovila tudi fizioterapevtka na naslednji "seansi". Takoj naju je kragala, če nisva bila pridna. Je pa res, da je bil moj mulc izredno hud primer in sem se res morala držati navodil in striktno delati po handlingu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ekstenzijski vzorec
15.11.2007 8:37:20   
Meri 07
Nama ni bilo teba hodit na nobeno telovadbo, le nekaj prijemov je pokazala, oz. rekla je veliko nosit v naročju, v položaju jajčka. To smo delali in se je res nehal stegovat nazaj, palčke je odprl, asimetrije ni več. Zdej je star 7 mes in ga je nemogoče držati v jajčku, če pa že skoraj sedi in se že odriva od podlage, ga komaj lovim v naročju. Sej palčke uporablja,npr ko se dojiva, ali v vozičku pa kr pestke stiska. Ne vem, sej mogoče pretiravam in je vse ok. Imava konc meseca pediatrinjo pa bo verjetno tud ona že kaj omenila, če je spet kaj slabše. Hvala vseeno.
LP

(odgovor članu TinaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ekstenzijski vzorec
15.11.2007 8:49:45   
kaya2007
Če je enkrat razvito, je razvito, ali kaj?


mislim, da ni čisto tako...je full pomembno kako ravnaš z otrokom, da dela vaje itd. naša je vmes že sama od sebe spala na boku, zdaj je  pa spet bolj nerada v tam položaju, verjetno tudi zato, ker sva popustile pri telovadbi user posted image  ampak ne sekiraj se, saj se bo vse popravilo!
mislim pa da bi bilo fino, da bi šla na fizioterapijo, vsaj enkrat, da ti pokažejo vaje, ki jih potem delaš doma.

(odgovor članu Meri 07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ekstenzijski vzorec
20.11.2007 7:21:44   
neja24062007
Naša princeska bo kmalu stara 5. mesecev in včeraj sva bili prvič v RA. Tudi naša ima zategnjen ramenski obroč, prstkov (palčkov) nima skritih-jih pa drži v pestki- in lepo prijema igrače ter jih nosi v usta. Komolce vsake toliko časa hoče dati nazaj, kot da bi se hotla upreti na komolčke. Nima dovolj razvitih trebušnih mišic in še sedaj ne pride z rokico do prstkov na nogah (prime se samo za kolenčka). Ima izrazit ekstenzijski vzores in asimetrijo. Čeprav asimetrija-ni huda, malo več gleda v desno (to bomo zrihtal).

Položaj jajčka ne smemo uporabljati več in ne sme sedet. Pri 5. mesecih je to težko ampak bomo zdržali. Sem pa dobila fizioterapijo (NFTH) in upam, da se ji bo vse popravilo.  

Kontrolo imava spet čez dva mesca.


jaz bi na tvojem mestu vseeno poklicala v RA in naj ga samo pregledajo-pač povej da se ti zdi da se je poslabšalo.

LP

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ekstenzijski vzorec
23.11.2007 8:58:54   
Meri 07
Hvala za odgovore.
Midva pa ravno sediva veliko, ker sva čez dan največ na blazini in on ležal ne bi več- premalo vidi okrog sebe.
V RA imava kontrolo zdaj že čez 14 dni tko da bom kmalu kaj zvedla. Rajši bi pa vidla, da me da na kakšno telovadbo kot pa v 15 min pokaže "preveč" prijemov in da kontrolo čez 2 meseca. Vem, očitno nisva "hud" primer, pa vseeno. Bomo vidli!
Lp

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?