|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Navajanje na dudo
17.12.2007 16:04:24   
Jenny Anny
Mogoče se res čudno sliši ampak mojo štručko, ki je stara 2m bi rada navadla na dudo. Občasno cuza palec, ampak če si ga ne more zarinit v usta pa je huda da je joj.
Očitno je, da ji zelo manjka sesanje, včeraj sem ji v usta dala moj prst in ga je cuzala, da je blo joj. Če jo dam pa na zizo, pa noče, ker je sita in jo sam poliže in izpljune user posted image .
Predvsem bi to rada, da bi lažje zaspala, ker ko je full utrujena se matra in ne more zaspat, če bi pocuzala dudiko, se mi zdi da bi šlo prej. No doma imamo že ene 12 komadov dud (nobena ni dobra, moža pa me zafrkava, da jih imava za naju dovolj do penzije), ugotovila sem samo to, da ji kavčuk ne paše. Če dobi v usta kavčukovo hoče kar bruhat, silikonsko pa 1x al pa 2x pocmoklja in ravno tako leti ven.
Vem da prosim za nemogoč recept, toda vsaka ideja je dobrodošla.
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Navajanje na dudo
17.12.2007 17:27:08   
Anonimen
Ja, veliko vztrajnosti pa bo uspelo, se mora dojenček navaditi... Upam, da imate pravo velikost user posted image

(odgovor članu Jenny Anny)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Navajanje na dudo
17.12.2007 17:50:11   
benika
Moje mnenje je, da če otrok dudo zavrača, ga ne sili v to. Očitno je tvoja mala (še) ni pripravljena sprejeti in dvomim, če bi z dudo trenutno kaj lažje zaspala.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Navajanje na dudo
17.12.2007 19:07:01   
petea
Imaš majhno dudo? Poskusi jo namočiti v kaj okusnega in jo potem ponuditi user posted image .

Jaz sicer nisem pristaš dud, je pa moj sinček pri 6 mesecih vedno bolj izražal potrebo po sesanju in takrat tudi sprejel dudo, ki jo je do takrat vztrajno zavračal (smo mu jo nekajkrat ponudili, iz radovednosti, kaj bo). Prsti so bili pa vedno odlični za sesanje. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Navajanje na dudo
17.12.2007 19:13:41   
naraščaj
no jaz sem mela isti problem stara je dobre 3tedne. ker je nonstop visela na men in sam cucljala moje prsi /bradavice, da me je že vse bolel. je patronažna rekla naj ji dam dudo, čepraj jaz nisem prej hotla o tem slišat. Sem ji par dni devala pa ni in ni hotla, pol pa mi je en dan ratal. sem ji dala ko je bla že kr mal lačna in ji mal zadržala in lejga zlomka je začela vleč ko upalena. Sicer jo ma sam občasno, ko jo hočem mal zamotit, da še ne bi jedla oz, da se neb preveč crklala na men. Danes pa je z njo celo sama zaspala na ležalniku.
Probaj ji mal pridržat. nam ni pomagalo, da smo ji kaj gor namazal.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Navajanje na dudo
17.12.2007 19:14:48   
mama06
Jenny Anny katero pa si mu dala? Mi imamo NUKa in imamo tao silikonsko kot iz kvčuka, pa obe zelo rad sesauser posted image . Sva mu jo dala že v prvem mesecu, ker je začel sesat prste. Res je, da z njo laže zaspi ali če se vmes zbudi, ga duda uspava ali pomiri med tem, ko je tečen. Samo vsi otroci niso enaki.

Npr: od Aventa ne zna sesat, ker ni oblikovana.



(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Navajanje na dudo
17.12.2007 20:48:05   
Naja30
Se strinjam s tisto, ki je napisala, da če otrok noče dude, ga ne sili. Mogoče daje prstek v usta, ker ga tako spoznava.
Te pa čisto razumem, sem tudi sama hotla na začetku svojo hčerko navadit na dudo, ampak ko je zavrnila 3. je nisem več silila.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Navajanje na dudo
17.12.2007 20:54:01   
kristinaj
zakaj ji pa je nisi ponudila že prvi dan prihoda domov?

mislim, da jo boš sedaj zelo težko navadila....

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Navajanje na dudo
17.12.2007 21:03:11   
Jenny Anny
mama06, mam vse žive proizvajalce najmanjše velikosti, od NUKa mam pa res sam kavčukovo, moram še silikonsko dobit nekje.


(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Navajanje na dudo
17.12.2007 21:39:14   
kšpela
moja tud rada pales sesa in ji kar pustim.dudo je pa sama od sebe zagrabla pri treh mesecih in to med igro.res pa je da mave dudo samo ko smo v vozicku ali ko je res panika doma.moja pa noce sesati nukove dude ampak ima rada od aventa dudo.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Navajanje na dudo
17.12.2007 22:51:19   
only_me
mi smo imeli iste probleme. Duda ni bla ok. In je palec cuzal - pa mu ne pustim, ker ne vem, kak ga bom odvadila tega. Dudo lahko odnese ne vem kdo, roke pa ne more. In sem ga silila z dudo, pa ni šlo. Pol sem pa že obupala in jo je menda za tem 2x mel v ustih. Sedaj pa spet ne. Pa ga niti ne silim več.

(odgovor članu kšpela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Navajanje na dudo
17.12.2007 22:52:43   
Anonimen
Smo poskušali....par dni...in ji ni bilo všeč, tako da nima niti dude niti prsta ne cuza.

(odgovor članu Jenny Anny)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Navajanje na dudo
18.12.2007 10:37:44   
Anonimen
Po mojem mnenju je bolje zdajle malo potrpeti in jo NE navaditi na dudo, kot pa čez leto, dve FUL trpeti in jo odvajati od dude.

Jaz sem jo obema tiščala, pa je ni noben sprejel. In danes pravim da hvala bogu, ker noben nima dude. Bog ne daj, da bi me čakalo še to odvajanje...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Navajanje na dudo
18.12.2007 11:12:39   
papica2
Se strinjam z Meto.. Naša ta prva ni hotela dude do enega sedmega meseca - tudi silila je nisem preveč. Ko pa so začeli poganjat zobki ji je pašala, da se je z njo drgnila. Zdaj ima 2,5 leti in je z dudo zasvojena user posted image ! Ker imamo dojenčka sem sicer rekla, da z odvajanjem počakamo do takrat ko se naše življenje malo umiri, se pa že zdaj bojim tega dneva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Navajanje na dudo
18.12.2007 17:37:08   
Solero
Malo mu jo pridrži v ustih, da ujame ritem. Jaz sem tudi sprva mislila, da jo ven meče, dejansko je pa tako silno potegnil, da jo je ob presledku kar izstrelilo iz ust.
Imam pa dve različni, eno silikonsko in eno iz kavčuka, in ko se njemu sesa, je čisto vseeno, katera je, samo da je. Sesa pa rad takoj po hranjenju čeprav čisto kratek čas, pa ko se umirja in drema.
Sem bila sprva tudi proti dudi, ampak ko se je z njo končno umiril, zaspal in ko ni več cele dneve tulil, sem ji bila zelo hvaležna.

(odgovor članu papica2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Navajanje na dudo
18.12.2007 20:26:20   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

zakaj ji pa je nisi ponudila že prvi dan prihoda domov?

mislim, da jo boš sedaj zelo težko navadila....


zakaj pa je sedaj ne bi mogla navadit? jst sm jo mojmu ponudla pri odhodu iz bolnice in ni blo šans, da bi jo vzel. tak je šlo neki časa in sm opustila. pri kakih 2eh mesecih jo je pa začel vlečti, da adijo. in zdaj se ga da z njo zlo fajn potolažit, pa še zaspi z njo.
glede odvajanja-mene je moja mama od dude odvadila tako, da jo je pomočila v nekaj grenkega (seveda neškodljivega). in od takrat je niti videti nisem hotela.

_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?