|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skrajšani delovni čas
18.12.2007 11:43:56   
Anonimen
Sem že kar neki prebrala na to temo na forumu, ampak me vseeno zanima še nekaj. Gre za to, da se mi po izteku porodniške obeta služba v malo oddaljenem kraju. Glede na to, da bo šla hčerka z 11 meseci v vrtec (kar je zame še ful majhna), me zanima kakšne so realne možnosti za skrajšan delovni čas (npr. na 6 ali 7 ur dnevno). Vendar jaz tega tam sploh še nisem omenila, se ne upam. A je to odvisno tudi od tega, kako bom zaposlena ( za določen ali nedoločen čas), ali je to odvisno predvsem od delodajalca in od njegove volje ali kako?
Razlog zakaj razmišljam o tem je predvsem ta, da ne bo tamala tolk časa v vrtcu, ker ima tudi partner zelo nestalen delovni čas, doma ga ni nikoli pred peto uro.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Skrajšani delovni čas
18.12.2007 11:48:10   
mojca*
jaz tudi delam skrajšan čas.
načeloma kolikor mi je znano,se  delodajalec ne rabi strinjat, ti si ga pa dolžna obvestit 1 mesec prej, da ti pripravi aneks k pogodbi. kopijo neseš še na csd.
lahko izbiraš koliko ur od 4-7 in tudi kako dolgo, vmes lahko tudi prekineš, pa potem spet uveljaviš ...
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Skrajšani delovni čas
18.12.2007 11:55:05   
sarka
mojca, jaz pa ne verjamem, da je to tako enostavno! Tudi jaz trenutno iščem službo, sam se na razgovorih ne upam omeniti kaj takega, ker mislim, da potem avtomatsko ne bi imela šans za zaposlitev.
če se pa res to da, potem pa super, sem takoj za to!

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Skrajšani delovni čas
18.12.2007 12:31:38   
2 Sraki
Po zakonu bi ti morali omogočiti, vendar kako pa je v praksi pa je vse odvisno od delodajalca.

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Skrajšani delovni čas
18.12.2007 12:33:18   
Nika v službi
Ja, pa ja. Kar tako na izi. Po zakonu mogoče že, v praksi pa je druga pesem.

Jaz bi takoj delala 4 oz. 6 ur, pa pri nas ni take opcije. Pa sem na vodstvenem položaju. Da bi delodajalca kar obvestila, da sedaj pa delam samo polovični delovni čas, ha, ta bi bila pa res dobra. Mene potrebujejo polni (pa še kaj zraven) delovni čas, če imam s tem probleme, si naj pač iščem delo, kjer nekoga iščejo za polovični delovni čas. To je pač tako. Si drznem reči, da v večini primerov.

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?