|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje GH in bolezen
7.1.2008 10:34:15   
rose
Naša user posted image  bo naslednji teden stara 6m. Zaradi alergije na mleko in jajca, smo želeli čim dlje počakati z GH. Pa se je zadnje par dni ponoči zbujala na 1 uro in na 2 uri sem jo dojila, je vlekla, k da cel dan ne bi nič dobila. Tako, da sem mislila, zdaj je pa že čas za uvajanje Gh. In smo začeli z jabolčkom - tekočino od kompota. Najprej eno žličko, naslednji dan kar nekaj žličk, s tem, da je šlo pol mimo. Potem je pa cel popoldan po malem polivala. Zvečer je pa še dobila norice.

In kaj sedaj? Naj malo počaka z GH? Kako dolgo? Je imela katera podobo izkušnjo? In kako zgleda, če zavrača GH oz. če je nanjo alergična? A dobi isto pikice, a se pozna na koži, blatu???

Hvala za vsak nasvet.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje GH in bolezen
7.1.2008 10:44:22   
petra a
zakaj pa ne povprašaš zdravnika

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uvajanje GH in bolezen
7.1.2008 10:53:57   
rose
Kot prvo bi njena pediatrinja najraje vidla, da se uvaja gh po 6, mescu. Sem jo spraševala že zaradi cepljenja, pa je že to rekla, da še kak teden po tem, ko bi bila že kar krepko proti 7. mescu. Kot drugo smo bli pa danes tko pri njej zarad noric, pa nas je na hitro odpravila. Da se bomo o GH menili pri cepljenju. Le to bo pa ko ozdravi.
Tko da ne vem kaj naj naredim. Osebno se mi zdi, da otrok po 6m že kar rabi še kaj drugega kot samo mleko. Pa tudi moja hoče bit non stop priklopljena name. Sej čez dan ko jo zamotim, ni problem včasih tud do 3 ure zdrži, največkrat pa jeve na 2 uri.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uvajanje GH in bolezen
7.1.2008 11:01:15   
anju
boš videla, če bo sploh hotela jesti. moj je zbolel (prehlad), ko sem dobro začela z GH. ničesar ni hotel ne jesti
ne pit, čeprav je prej lepo po žlički že spil jabolčni sok, se "igral" s piškotkom... poskusi ji dat in boš videla kolko je zainteresirana. verjetno se bo pa največ hotela cartat pri prsih, vsaj moj se je. no, s tem je le nekaj spil in pojedel. moraš računat na zmanjšan apetit zaradi bolezni, ampak jaz bi ji vsak dan ponudila.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uvajanje GH in bolezen
7.1.2008 11:13:20   
petra a
pol maš pa za en klinc zdravnico

če je že 6 mesecev stara, bi ji jaz dodajala gosto hrano,škoditi ji po moje ne more,saj če jo bo pa zavračala pa tako nimaš kaj,pa še če je zbolela se bo to verjetno rado zgodilo,problem je bolj če po dopolnjenem 7.mesecu ne pričneš z gosto hrano, ker lahko vodi v zaostanek rasti,nedohranjenost,v slabšo razvijanje motoričnih sposobnosti in ostalo...če pa tako močno vleče,kot da ne bi cel dan še nič dobila imaš pa mogoče premalo mleka (pri meni je bilo tako)

glede alergije ti pa ne vem nič povedati, moja punčka k sreči do zdaj ni bila na nič alergična,tako da ne vem kako zgleda,kakor poslušam in berem druge,se pojavijo rdeče pikice (kot si tudi sama napisala)

želim ti, da se tvoja punčka čimprej pozdravi 

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uvajanje GH in bolezen
7.1.2008 11:17:58   
jaša2
jaz sem tudmnenja, da bi otrok pri 6M že moral dobiti tud kaj bolj "krepkega" vase. me ful čudi, da P tako zavlačuje s tem. naj pa ti povem, da tu pri nas v ZD sploh letos nimamo pravega pediatra - to delo opravljajo splošni zdravniki - in se o tej temi GH sploh nisem pogovarjalaz njimi, ker se o tem učijo od drugih tako kot pa jaz. sicer mi je patronažna malo povedla, kaj že lahk je, samo to tud šele potem, ko smamidve že začeli z GH. pri nas v ZD je ful razpust, zato sem se jaz rajš obrnla kar na prijateljice in na forum - pa se mi zdi, da se tak več naučiš in izveš kot od zdravnikov.

ja, alergija se pa pokaže s pikicami. vsaj pri nas je blo tak, je dobla rdečepikice po trebuščku, ko sva jedli jagodno mlečno kašico.user posted image

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uvajanje GH in bolezen
7.1.2008 11:45:53   
rose
jah, zdravnica je edina pediatrinja v našen zd. je pa drgač glede ostalih stvari zelo vredu, kar se strokovnosti tiče.
sem tudi že sama pomislila, če mi zmanjkuje mleka. ampak, če ji ponudim še drugo dojko, jo sam malo obliže in to je vse.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uvajanje GH in bolezen
7.1.2008 18:35:28   
Naja30
Pediatri že lahko svetujejo, odločimo se pa starši sami. Če vidiš, da ji tvoje mleko ni več dovolj, začneš uvajat GH. Moja hčerka je tudi pri 5m že kazala zelo očitno zanimanje za hrano. Ko je začela pa ves čas viset na joški, pa sem ji pri 5,5m začela počasi dodajat.
Mislim, da če je bolana, je kot je že ena napisala, ji verjetno ne bo niti pasalo. In raje se bo cartala, tako da malo le še lahko počakaš, vsaj da se pozdravi.user posted image  Potem pa le veselo na GH user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?