|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hranjenje po sondi
22.1.2008 22:03:08   
biba 78
Pozdravček,

če ima katera mamica izkušnje s hranjenjem po sondi, naj se mi prosim javi. Jaz imam namreč zelo težave s tem, kako nahranit otroka, ne da bi uporabljala sondo. Alina bo korigirano stara 6 mesecev, ker imama zelo omejen obrok hrane, se nikakor ne znajdem več. Danes so mi v bolnici rekli, da naj ji adaptirano mleko zgostim z rižolinotom in jo hranim z žličko. Na pomoč!!! Jaz sem zgubljena. Ne vem, kako se naj lotim tega hranjenja. Sicer dopoldan že poskušama sadne kašice in jih rada papa. Koliko poje kašice, toliko manj ji dam mleka. Ampak naprej pa sem v temi. Mogoče sem malo zakomplicirala, ampak če ima katera kakšen nasvet, bom zelo vesela.

_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hranjenje po sondi
22.1.2008 22:19:24   
Afnica
Joj, sej ti ne znam pomagat. Naša 2 sta oba brez sondice od dneva, ko sem prišla k njima v bolnico.
 
Glede kašic pa...ne vem kaj te je zmedlo? Riževo kašico narediš takole...adaptirano mleko po 'receptu', vanj pa nekaj žličk bio milupine riževe kašice. Približno 3 merice od aptamila na 60ml mleka. Pač gostota nekje takšna kot je sadnih kašic. Hraniš jo pa lepo isto po žlički kot sadno. To jo bo bolj nasitilo kot samo mleko, zato ni potrebno, da delaš iz iste količine mleka kot ga poje sicer.
 
No, ne vem če sem dobro razumela tvoje vprašanje...

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hranjenje po sondi
22.1.2008 22:44:52   
biba 78
Afnica hvala, dobro si razumela vprašanje ja. Jaz sem bolj komplicirano napisala. Ravno to me je zanimalo, če npr. Alina poje 50ml riževe kašice, a ji moram potem dodat še 50 ml po sondici samega mlekeca? Mislim da ni potrebno a ne? Ker težava je tudi v tem, da moja pupa nikoli ne pokaže lakote. In to je baje slabost sondic. Kako naj potem vem, da je dovolj pojedla po žlički. Joj, to je tako zakomplicirano. Pa kar neke misli se mi porajajo v zvezi s tem. Morate me razumet, da hranjenje  pri nas še zdaleč ni tako kot pri drugih otrocih, pa čeprav so nedonošeni. Mi moramo količinsko zelo pazit, koliko Alina poje. Ker če ima prepolni trebušček, težje diha.  Zato en kup skrbi in vprašanj. Koliko, kaj, kako, kdaj.......... Mislim, čisto sem zmedena no. user posted image user posted image user posted image Jaz bi bila tak srečna, če bi po cuclju pila...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hranjenje po sondi
23.1.2008 0:19:01   
Afnica
Pismo...res je hudo tole. user posted image  Nate in Alino se pa res velikokrat spomnim.
 
Hmmm...če ti rečem za primerjavo...naša dva sta prej po steklenički pojedla 200-230ml mleka. Sedaj kašice pa nekje iz 120-150ml mleka.
Koliko ml pa daješ Alini in kako pogosto?
Vedet moraš, da po sadju ni tako dolgo sita. Naša dva s sadjem ali z zelenjavo zdržita samo 2 uri. Z mlekom 3. Z riževo kašico pa ene 4 ure. Približno. Sej tudi odvisno od dneva.
 
Joj, tole da ne pokaže lahkote je pa hudičevo user posted image .
 
Upam, da se čimprej reši sondice in da bo lepo papcala tisto kar bo sama mamici naročila. user posted image

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hranjenje po sondi
23.1.2008 4:21:02   
Anonimen
Pozdravljena.

Imam veliko izkušenj hranjenja po sondi, tudi pri nedonošenčkih in otrocih. Če te zanima karkoli, se mi javi na ZS. Drugač bom kmalu tudi diplomirana medicinska sestra, tko da ti lahk pomagam tud strokovno.

aspirinčica


(odgovor članu biba 78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hranjenje po sondi
23.1.2008 8:14:17   
anajmad
Kaj zaradi kisika(oz.brčic) ji ne moraš dajati po steklenički? Ne vem,Biba. Naša Ula se je tudi zelo težko navadila po steklenički,oz. po cuclju pit. Kolikor jst vem,mora biti tako,kot si ti opisala. Res,da mogoče daš po žlički in potem količinsko zmanjšaš mleko,ne vem?
Mogoče ti bo v pomoč to,da sem jst dajala,ko smo začeli uvajati GH,mleko samo v določenih urah. Npr. zjutraj,potem naslednji obrok sadna kašica,za kosilo zelenjavna in popoldne mleko,za zvečer pa rižkota v mleko,oz.ti pa lahko daš po žlički.
Res ne vem?Se mi pa kar smilita obe. Pa saj bo sčasoma boljše,sam da je Alina zdrava in vesela deklica.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hranjenje po sondi
23.1.2008 13:30:55   
biba 78
Ja res je kar hudo to. Alino so v bolnici že hranli po cuclju, vendar je prišlo potem do pešanja srčka in je niso hoteli več obremenjevat s hranjenjem po cuclju, ker se je full utrudla in so se zbali, da bi ji srček zaradi obremenitve odpovedal. Že tako je težko dihala, potem je se je kar trudla, da je kaj popila in na koncu je bilo za njo vsega preveč. Zato so potem cucelj opustili in jo hranili samo še po sondi. Jaz sem se sicer zelo vstrajala in jo dobesedno silia papat fo steklenički, ampak je ne sprejme. Zelo se razkuri, joka, se upira tako da nima smisla. Lahko samo še stvar poslabšam, ker se ji lahko zaleti in ji mleko pride v pljučka.

Bom pa res začela gostit mleko in jo hranit po žlički. Počasi se boma že navadili obe.



_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hranjenje po sondi
23.1.2008 17:43:14   
Janeja
biba 78, sicer ti ne morem govorit iz izkušenj, ker je tudi Lea domov prišla brez sondice. Sem pa skoraj diplomirala iz hranjenja, ker je bila - in je še vedno - zelo neješča. Jaz sem vse obroke gledala nekako po kalorijah in to mi je prvo padlo na pamet tudi pri tvojem vprašanju. Jaz bi si izračunala koliko kalorij ima količina mleka, ki ji ga daš zdaj po sondi in potem to preračunala na količino mleka z riževo kašico. Sigurno pa je količinsko to dosti manj kot samo mleko.

Držim pesti, da se čim prej znebite sondice in začne Alina jest po žlički.



(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hranjenje po sondi
23.1.2008 20:25:57   
* Mateja *
Razumem tvojo zagato, ampak dej se čim manj obremenjevat s količino. Mal že pokaže, da ima dovolj žlice, pol jo lahko še mal posiliš in to je to. ne jo silit kot sem jaz mojga in ga moram še vedno, Ker boš glavo zgubila zaradi vsega hudega, tako kot sem jo jaz,

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?