|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   December 2004 - je še kje kdo?
1.6.2006 21:51:37   
kepa*
Tako rada bi kaj poklepetala s katero, ki ima otročka decembrčka 04. Sicer sem zadnje čase zelo malo na RR, pa vendar včasih prav paše kak tak čvek. Je sploh še katera kje, ki ima otročka iste starosti?
Ta mesec bodo dopolnili leto in pol. Kako čas beži, kajne?
Se mi zdi, da še ni dolgo, ko sem Gašperja gledala v inkubatorju, vsega malega in ubogega, zdaj je pa že pravi razbojnik.
In kako so kaj vaši malčki?
Oglasite se kaj.

_____________________________

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
1.6.2006 22:00:20   
Magi*
kepa, midve z Zarjo sva s tabo;)

naša mala razbojnica je s 17. meseci shodila - končno. govori pa že kot navita. in riše tako zelo rada (na to sem še posebej ponosna, ker ima to po meni, hehe). zadnja dva dni pa je šla parkrat že na kahlico lulat. in to je hotela sama od sebe. sprva je nismo razumeli, potem pa nam je le uspela dopovedati kaj hoče. sijajno! seveda to ne pomeni, da bomo kaj kmalu suhi. če bi pa bilo malo topleje, bi jo pa lahko pustila malo več brez plenice okoli tekati. zdaj je pa tak mraz, da še jaz razmišljam, da bi si plenico gor dalauser posted image user posted image user posted image

ne bom rekla, da spimo celo noč, ker se bi mi sigurno (kot vedno) dvakratno vrnilo nazaj. lahko pa rečem, da je tamala zelo naporen otrok. svojo voljo zelo jasno izraža in non stop so pogajanja in pregovarjanja. zna biti pa seveda zelo očarljiva in te hitro okoli prinese;)

no, takle mamo;)

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
1.6.2006 22:03:44   
Marogica
Še ena se javlja. Zdi se mi, da je prav hitro minilo, od Brinovega rojstva pa do sedaj, ko je naš Little Budha že pravi korenjak.
MI hodimo že 2 meseca v vrtec, se je prav lepo navadil, kar vriska, ko vidi otročke, tako da sem pomirjena. Kar se prehrane tiče ,se mi zdi, da skoraj pretirava in da nima nikoli zadosti.
Se zna tudi sam prav lepo zaposliti, najraje sestavlja kocke, plastične kozarčke in se igra s plastenkamiuser posted image , le zakaj ima ostale igrače???
Kar se govora tiče, bi rekla, da ni ravno neka klepetulja, vsaj kar se razločnih besed tiče, drugače pa ga težko ustaviš.
Zadnji teden pa zelo pogosto poje ringa-ringa-raja, besedila sicer nisem razumela, melodijo pa tako zadene, da sva jo z možem takoj prepoznalauser posted image  Pa plesalec bo najbrž tudi, ker skoz zahteva, da mu predvajamo cD-je, da lahko pleše.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
1.6.2006 22:08:43   
kepa*
O, Magi, se spomnim tvoje navihane Zarje, ja. Verjetno bi bila prava družba za Gašperja.user posted image
Naš je tud pozno shodil, pri 16ih mesecih, zdaj pa ga ni moč ustavit. Govori ogromno, a v svojem jeziku. Nekaj besed že pove, a ni bo že. Jaz pravim, glavno, da je zdrav in zadovoljen. Je pa totalni dobrovoljček. To vsi opazijo, zelo prijazen in priljuden. Zelo je rad v družbi ljudi in takrat pozabi, da ima mamo.user posted image  Ko sva sama, sem pa zakon.
Drugče se zadnje čase rad igra z avtomobilčki, jih vozi sem in tja, meče kocke naokoli, nič pa še ne riše ...
Tudi jaz se ne bi rada hvalila, a sem srečna, ker spi v svoji sobi in večinoma celo noč. Smo pa pred tem imeli prave boje.
Drugače je še vedno bolj kot ne neješč in velik izbirčnež.
Zaenkrat delam polovični čas, tako da sva veliko skupaj, dopoldne ga pazi ati. Sicer pa ga bova vpisala v vrtec, da bo vsaj malo med vrstniki.


_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
1.6.2006 22:10:35   
kepa*
Marogica, mene je tud strah, ko bo moral malček v vrtec. Čeprav je pogosto v varstvu pri naših in nima s tem nobenih težav, se bojim, kako bo v vrtcu.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
1.6.2006 22:25:09   
Marogica
Nič se ne boj, kepa*, kot vedno rečem, smo starši v takšnih stvareh bolj zakomplicirani kot pa naši otročki. Najprej je skoraj mesec dni jokal, ko sem ga oddala vzgojiteljici, da se mi je srce trgalo. Ko pa sem ga nekajkrat opazovala, sem videla, da se je po nekaj minutah umiril in začel igrati. O jokanju ne duha ne sluha več. Ko pa sem prišla po njega, se pa je tako pognal proti meni, da je nekajkrat padel od hitrosti. Ubožček, je najbrž mislil, da bom odšla...
Sedaj pa ga oddam vzgojiteljici, Brin ne joče nič več, pa tudi v paniki ne priteče, ko pridem po njega.
Sem pa mnenja, da je bolje prej, kot pa kasneje dati otroka v vrtec, ker se lažje privadi, ker pač določene stvari hitreje pozabi. No, mogoče se pa motim, kdo ve?

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
2.6.2006 7:44:21   
Anonimen
Pozdravček še od mene. Joj kako beži čas, a ne?
Mi smo shodili s 11.meseci. Tudi jaz se moram pohvaliti, da spi celo noč in v svoji sobici. Kako pa vam kaj spijo čez dan? Pri meni gre spat ob enih pa spi do pol štirih.
Govori veliko, res da veliko v svojem jeziku, povem pa tudi okrog 20 besed že.
Glede hrane nimamo problemov je skoraj vseuser posted image
Edino ene 14 dni je postala Maša zelo sramežljiva do tujcev. Ko sreča nekoga, ki ga ne pozna, da takoj glavo dol in prav grdo gleda.
Zelo rada se igra s kockami, riše, pa tudi pri nas so plastenke zanimive.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
2.6.2006 8:08:04   
Magi*
hehe, kako so si naši otroci podobni in hkrati različni. Zarja npr zares rada riše. riše zjutraj, ko se zbudi, ko pride domov, pri babici, v varstvu, zvečer preden gre spat... kocke pa niti povoha neuser posted image  tudi sicer ji igrače (razen za razmetavanje) ne pomenijo dostiuser posted image  izjema so seveda žoge in avtomobili. to je pa zakon.

kepa, nič se bati za varstvo. naša je tudi na začetku jokala in je bilo meni zelo hudo. ampak sem jo morala pustiti tam, saj nisem imela druge izbire. slaba volja je trajala nekje 1 mesec, potem se je pa unesla. zdaj pa jo zjutraj mož odpelje in mi samo reče: "čau, čau mami" in že vriska od sreče, da gre v varstvo. tam ima še 5 ostalih lumpov in se sijajno razumejo;) ko pridemo po njo, včasih sploh noče z namiuser posted image user posted image . aja, še glede hrane: tam poje vse brez problema, doma pa zna še vedno komplicirati. tako, da se res nimaš kaj bati, gotovo se bo tudi Gašpi navadil in mogoče še celo začne jesti;)

Marogica, naša tudi poje ringa raja, pa tudi si sproti zmišljuje besedilo, večinoma zadane tam do muca pa na..., potem pa naprej v njenem vokabularju:-))

edino, kar me žre je to, da jo zadnje čase vidim samo ob večerih in vikendih, ker sem cele dneve zdoma. je pravi mali nomad. še dobro, da imamo atija, babico in teti in da jih naravnost obožuje.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
2.6.2006 9:03:58   
Lari
Tudi mi smo decembrski. Shodili smo pri 12 mesecih, jemo precej radi, čeprav se nam ne vidi nevem kako. Hodimo v vrtec od 11-tega meseca in smo jokali kar tam nekje do marca, aprila, zdaj je pa kakšen mesec že dobro in se mi zdi, da se kar veseli vrtca. Je pa res skoz nekaj bolana in se ravno malo navadi, pa spet pristane pri meni in se razvadi, potem je pa cel hudič.
Upam, da bo zdaj glede zdravja bolje. Mi pa najraje beremo knjigice in rišemo. Tudi stol smo že popisali. Upam,da je zaleglo, ker smo bili hudi.

Tisti, ki imate svoje sončke že v vrtcu, a se vaši tudi bolj zase držijo ali se lepo družijo z ostalimi otročki? Naša je namreč skoz sama zase, se sploh ne ukvarja z drugimi.

Sicer smo pa super.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Lara in Jan, moja sončka.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
2.6.2006 20:32:57   
urši*
Hoj!
kepa*, super, da si odprla to temouser posted image .
Naš knedl je tud že pravi navihanec, vedno več govoti, skos neki lavfa okol, shodil je pri 10,5m,zobkov mamo kakih 8-9, pa ga hvalabogu nič kaj dosti ne matra.v jeseni gre v vrtecuser posted image , me že zdej panika grabi.po moje bo meni bolj hudo , kot pa njemu.Pa sej po moje bo to prav fajn, se bo marsičesa naučil , pa z vrstniki se bo igral, ...
Drugače je bolj med suhcenimi , tam okoli 10kg ima, je pa kar velik, tak dolgin.zelo rad ima živali, še posebej našo user posted image  inuser posted image .Rad skače po lužah, se vozi po toboganu...Skratka je en tak naš mali veliki sončekuser posted image

No lepo se mejte, pa se še kaj beremo!!!user posted image  za vaše pikeceuser posted image

< Sporočilo je popravil urši* -- 2.6.2006 20:34:29 >


_____________________________

...na koncu bo vse dobro...če ni dobro, potem še ni konec...

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
11.8.2006 22:13:04   
kepa*
Da vas spet malo podrezam ... Kako ste? Ravno danes sem se zamislila, da bo naš smrkavček star že 20 mesecev. Je že pravi mali tolovaj. Rojen za to, da "pospravlja" po stanovanju. Že zelo zelo trmast, po novem cvili ko user posted image , če kaj ni po njegovem ...

Najbolj pa me skrbi, ker bo moral septembra v vrtec. Ta dan se bliskovito bliža. Toliko skrbi imam. Sploh ker se mi zdi, da je še tak mali in ima polno samosvojih potreb. Veliko se še rad nosi, cartlja ... Le kako bo s tem v vrtcu?
Urši*, vidim, da gre tudi tvoj navihanček v vrtec.

Pa naš je grozljivo navezan na dudo ...vedno bolj. Sploh ne vem, kako ga naj odvadim.
Ima kdo kako idejo?

In kako so vaši sončki?



_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
11.8.2006 22:30:19   
Marogica
Kepa*, lepo, da si nas malo podrezala, smo očitno bolj lene sorte. Kako kaj naš Brin? Mislim, da mu nič ne manjka, zdi se mi zelo samostojen, tako, da ne rabim stati vsak korak za njim, zna se lepo zaposliti, tudi do 30 min, če je treba (kar pri starejšem ne poznam, ki se še pri 5 letih z muko zaposli za pol ure).

Na morju smo bili 3 tedne, res smo uživali in se dosti kopali. Brina smo komaj sprapivli iz vode in to vsakokrat z jokom (beri z dretjem). Naokoli je hodil kar dosti brez pleničke in sem opazila, da se je prijemal okrog pimpija, pa malo je zajamral, kadar ga je tiščalo lulat. Vendar nama ni uspelo-je lulal kar na tla in nekaj komentiral (ga nisem razumelauser posted image )

Drugače se mi zdi, da od morja, kar nekaj več govori-tako avto ni vel brrrrrrr, temveč avto, ostale besede so še "ni avta", "tam pa tam" (sem mu na morju kazala lučke in mu govorila, tam je ena, pa tam, pa tam...)

Je relativno ubogljiv fantek, skoraj vsak NE zaleže, če rečem prestrogo, naredi čobico ali celo zajoka. Je res nežen fantek. Spi še vedno celo noč, tako, da tu nimamo problemov, je še vedno raduser posted image , zobkov ima tudi že precej, tudi trojke in petke. Ne vem pa, koliko točno, ker si ne pusti prešteti vseh...

Razmišljam, da bi ga dala spat na "veliko" posteljo in bi ga končno vzela iz kinderpeta, pa nekako oklevam, čeprav je Bor pri tej starosti že spal na veliki postelji. Kaj pa vem, bomo mogoče najprej poizkusili.

V vrtcu je vse OK, sem se malo bala, kako bo po treh tednih reagiral in če bo kaj jokal zjutraj. Pa ni bilo nič dramatičnega. Brez joka in žalosti je stopil k prijateljčkom. Ena skrb manj

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
11.8.2006 22:51:37   
kepa*
Marogica, naš Gašper že tud zelo lepo hodi na kahlico. Vedno lula in velikokrat tudi kaka. Kadar ga tišči kakat, kar reče: "Kaka." In če nam uspe na kahlico, je super. Za lulat pa še ne pove. Sem razmišljala, da bi mu kupila kar nastavek za WC.
Pri nas pa noben NE ne zaleže. Je pravi mali vragec. Ve, da ne sme in ko mu rečeš Ne, te le nagajivo gleda in počne to naprej. Včasih je za ponoret. Drugače pa obožuje gumbe za pritiskat. Kar naprej bi nekaj pritiskal in šraufal in vrtel. Tudi naš pove kar nekaj besed, nekatere še zelo posvoje. Avto je recimo apa, atija po novem kliče po imenu, ker je mene slišal, da sem ga klicala. In je tako smešen, ker ga kliče David. To zelo lepo izgovori.
Ima pa neko smotano navado, da vedno, ko ga grdo pogledam ali kregam, se udari po glavi. Pa ga nisem nikoli tepla po glavi, niti kdo drug. ne vem, od kod mu to.

Moram se pohvalit, da tud naš zelo lepo spi po vseh mukah, ki smo jih prestajali. Zdaj že od 1. rojstnega dne lepo spi v svoji sobici, le zjutraj se pride pocartljat.

Ena huda reč je pri nas hranjenje. Mulček bi jedel le klobase, pašteto in sladkarije, mama pa jezna.

Je pa drugače dobrovoljček in zelo družaben.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
11.8.2006 23:02:00   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: kepa*

Pri nas pa noben NE ne zaleže. Je pravi mali vragec. Ve, da ne sme in ko mu rečeš Ne, te le nagajivo gleda in počne to naprej. Včasih je za ponoret.


To poznam, je bil Bor takšen. Ti povem, da je včasih res grozno. Zato pa imam sedaj občutek, da je Brin balzamuser posted image

Vaš hodi že na kahlico? To je pa pohvale vredno, predvsem sedaj, ko so drekci že veliki in konkretno"dišeči". Z možekom si kar z veseljem deliva previjanje posračkane ritice-nekako tako "prej/včeraj sem ga jaz, bi ga sedaj ti?"user posted image

Pa ne sekiraj se zaradi hranjenja, važno je, da je. Mogoče mu probaj "uturiti" kakšen košček kruha. PRi Brinu je to sicer težko, ker si na vilici/žlici vedno vsak grižljaj najprej ogleda in prekontrolira, če je res to, kar si zamišlja, šele nato mu ga smem dati v usta. Je pa res, da imamo srečo, da skoraj vse je in da če kdaj pa kdaj česar ne poje, se ne sekiram preveč, ker vem, da ima zalogouser posted image



(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
7.2.2007 19:58:27   
Anonimen
Malo osvežujem temouser posted image .
Je katera še tukaj?

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
13.2.2007 21:44:54   
mika
jaz sem še tukajuser posted image . vidim, da sem rodila na isti dan kot kepa, le 5ur kasnejeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
13.2.2007 21:46:15   
Marogica
Jaz sem tudi še tu...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
13.2.2007 21:55:19   
Anonimen
Sem pa mislila, da nobene več ni.user posted image
Kako kaj vaši malčki?

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: December 2004 - je še kje kdo?
24.1.2008 23:39:07   
kepa*
Evo, po zelo zelo dolgem času v upanju, da je sploh še katera kje: Marogica, Magi, ninny, mika, Urši, ...

Vem, da imate decembrčke 2004, že triletnike torej. Kot sem opazila, nekatere že s prirastkom ali v pričakovanju. Bravo!

Jaz pa bi še vedno rada poklepetala z vami kdaj pa kdaj o naših otrocih. Ste še tu in ste za to?


_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?