|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ščitnica
11.1.2008 20:02:37   
natasarobi
Pozdrav!

Mene pa zanima koliko od vas ima težave s ščitnico in naprej z zanositvijo oz. z donositvijo?

Ali se vaši ginekologi strinjajo, da ščitnica povzroča težave z zanositvijo oz. donositvijo?

Sama imam probleme s ščitnico in sicer mi ta ne deluje (jemljem Eltroxin že nekaj let in skoraj leto nazaj so mi povišali dozo). Dvakrat sem bila noseča in obakrat sem morala iti na umetno prekinitev zaradi nepravilnosti pri plodu, ki so bile nezdružljive z življenjem. Od ginekologa  do genetikov so mi trdili, da ščitnica na to naj ne bi imela vpliva, le da hodim na kontrole (kar sem) in jem zdravila.

Danes sem šla na preiskave zaradi nekih izpuščajev (naj bi bila alergija) - po mnenju zdravnika naj bi za vse moje težave, vključno z ginekološkimi kriva ščitnica, ki je povzročila tudi probleme s kožo/alergijo. Pisno (izvida) še nisem dobila, ker so dodatno poslali še kri na preiskave.

KOMU SEDAJ VERJETI? Eni pravijo ščitnica, drugi pravijo, da to ni mogoče.
KAKŠNE SO VAŠE IZKUŠNJE?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ščitnica
11.1.2008 20:09:05   
digi
Helo,
jaz boleham za hipotirozo, ugotovili so mi jo na začetku nosečnosti, ko je torej najnevarneje za plod, če ščitnica ne deluje pravilno. moje mnenje je, da če imaš vse v mejah, ni kriva ščitnica....

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ščitnica
11.1.2008 20:15:14   
BAMBINA_
Tudi sama že cca. 5 let vsak dan jemljem Eltroxin zaradi hipotiroze. Zanosila sem prvi mesec poskušanja. Nosečnost je potekala brez posebnih zapletov. Sem pa morala redno (pribl. 1x na dva meseca) hoditi k tirologu, da mi je glede na TSH (ki v času nosečnosti prične nihati) prilagajal dozo tablet. Res je, da bi naj bolezni ščitnice vplivale na zanositev, kakor tudi na donositev, vendar le v primeru, če ne prejemaš ustrezne terapije. 

_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ščitnica
11.1.2008 20:57:13   
nynna
Tudi jaz imam že dolgoletne težave s ščitnico. redno jemljem zdravila in nimam nobenih težav. Hitro zanosila in donosila povsem brez težav. Mislim da tako kot pravijo moje predhodnice, če imaš se v mejah normale, ne more vpliati na take težave kot jih imaš ti.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ščitnica
13.1.2008 19:05:17   
natasarobi
Ja, to sem tudi jaz mislilia/verjela, sedaj pa nekako ne vem več.

Ali so kateri omenjali ali pregledovali ali ima ščitnična protitelesa???

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ščitnica
21.1.2008 15:58:20   
Katina
Moje težave s ščitnico so se začele v začetku leta 2006, ko so mi narutinskem UZ pregledu gla ugotovili, da imam bulo. Svetovali so mi obisk pri tirologu, kamor sem tudi šla. Junija 2006 sem bila že operirana - vzeli so mi malo več kot polovico ščitnice zaradi suma na raka. Sum se k sreči ni potrdil, vendar sem od takrat na Eltroxinu. Zanosila sem šele s pomočjo klomifena, vendar se je 1.user posted image po operaciji končala s ss, vzroka ne vem, ker je bilo odmrtje ploda ugotovljeno na NS. Sedaj sem 2.user posted image in v 24t. Bila sem na NS in AC, ki je potrdila, da je kromosomsko z user posted image vse OK. Tudi morfologijo smo že dali skozi, tako da upam, da je tokrat res vse bp - razen nosečniških težav. K tirologu hodim na cca 1,5 meseca dat kri, ki naj bi bila zaenkrat še v okvirih. Doze mi niso povečali.

Ker sem nekoč že zasledila tvojo zgodbo, sem se odločila, da ti za vzpodbudo na malo daljši način opišem mojo. Vsi zdravniki zatrjujejo, da z donositvijo nimaš problemov, če je staje hormonov pod kontrolo. Če greš na speltno stran metuljčic, boš našla še kakšno zgodbo, ki se je srečno končala, brez posebnosti.

Želim ti, da te tvoja bolezen ščitnice pri user posted image ne bo ovirala in da se ti končno izpolnijo sanje po zdravem user posted image .


(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ščitnica
21.1.2008 16:21:02   
Anonimen
Jaz zanosim brez problema, donosim pa ne(3je zgodnji splavi). Sam meni ne morejo uravnat hormonov, tako da sem se odločila za operacijo.
Pri meni je kriva ščitnica, potrjeno od več kot enega zdravnika.
Samo, če bi imela hormone pod nadzorom verjetno nebi imela teh problemov.
Če imaš s pomočjo zdravil vse v mejah normale, zaradi tega nebi smela met problemov.

(odgovor članu Katina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ščitnica
26.1.2008 21:31:34   
Anonimen
Karin24, katerega ginekologa pa imaš? Ginekološko imaš vse BP?
Sama sem imela iste težave, pa so mi tudi zagotavljali, da je zaradi teh težav prišlo do SS, ko pa sem prišla do ginekologa,pa je bila zgodba drugačna. HSG, LAPARO...klomifen...no, zdaj smo prišli do 17 tedna.user posted image  In vse te anamneze pri ginekologu so odpisale diagnoze in napovedi tirologov. Upam, da ti je zdaj bolje, želim ti user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ščitnica
26.1.2008 21:34:48   
Anonimen
V bistvu ti hočem povedati, da pri 2 SS si drugače obravnavana pri ginekologu.Za 3 SS pa je to zame malomarnost s strani tirologa, da ti tako zagotavlja oz. zagovarja motnje ščitnice. V končni fazi lahko potem celo življenje imaš samo SS.user posted image Čudim se besedam tvojega tirologa. Uredi čimprej.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ščitnica
26.1.2008 22:44:48   
Anonimen
Karin24, js sem imela do zdaj 2 SS. Pa imam tudi težave s ščitnico, ampak imam baje hormone ok. Tirolog mi je reku, da morma neko vrednost (ne spomnem se katero) držati pod 2. Izvid je bil en teden pred ss bp, tak da grem zdej na histeroskopijo. Tebi so G že delali kakšne preiskave?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?