|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pretepanje med bratom in sestro
12.2.2008 11:04:01   
tatam
Problem je omenjen že v naslovu.Gre pa takole:fant prvošolec,punca tretješolka.Odkar je fant v šoli so vsak dan na sporedu grde besede kot ušiva coprnica,krastača,****user posted image Seveda ponavadi ne ostane dolžna in potem kmalu sledi fizično obračunavanje-lasanje,brcanje,grizenje,konkreten pretep!!!
Kaj naj naredim????????????Probali smo že menda vse in še več,pa ne pomaga! Vedno sem posegla vmes na lep način,se z vsakim pogovorila...Nič!Potem sem začela s strožjim glasom.En čas nekaj uspeha,potem še huje naprej!
Danes zjutraj navsezgodaj sta se stepla pri oblačenju!Ker sem bla v kopalnici nisem vidla kaj je blo,kar naenkrat se začnejo vsi zverinskoooo dret(imamo še dva 14 mesečnika).Ker sem se seveda prestrašla,da ni kdo s postelje padel ali malidva iz stolčka sem priletela v dnevno cela medla od straha in mi Aljoša začne,da ga je Tjaša brcnila!!In sem brez premišljanja pritisnila oba!!!user posted image user posted image user posted image Prvič se mi je zgodilo,da sem čist zgubla živce in sedaj ne morem k sebi!!Še sedaj bi se najraje zjokala!No,v glavnem kaj naj naredim oz.na kaki način,da se bo to nehalo???
Še to:dosti bolj problematičen je fant.Ponavadi on začne!Prej je bil v vrtcu,ni blo problemov.Sedaj ima nove prijatelje in je ful pod vplivom.Kak naj preprečim ta slab vpliv,brez da bi mu prepovedala,da se druži z njimi!?
Pa pri nas doma takih besed ne uporabljamo,niti se ne pretepamo drugače-niti kako kazensko po riti ne!!Mislite,da to manjka??Sama osebno sem ful proti vzgoji "z roko" ,ampak včasih več ne vem kaj naj!!
Kak ste same rešle podobne situacije??Ali če jih niste imele(srečne ve) kako jo bi rešle???Vsak nasvet dobrodošel!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pretepanje med bratom in sestro
12.2.2008 11:29:23   
Lunc_a
odvzem mobitelov,prepoved gledanja tv,po šoli takoj domov.... skratka pa tudi vsak dan bi se vsedla z njima za mizo in bi se pogovarjala-kaj jih moti,česa nočejo itd. če to ne bi zaleglo pa k strokovni pomoči

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pretepanje med bratom in sestro
12.2.2008 11:33:25   
tatam
Mobitelov nimata,TV tak ne smeta gledat,niti igric igrat po PC ali PS.
Pogovarjamo pa se itak vsak dan.Ampak je res,da se fant zelo težko "odpre".Ponavadi reče,da je vse o.k.,kak je blo v šoli moraš že vlečt iz njega,kaj več pa je tak utopijauser posted image Sem že razmišljala tudi o strokovni pomoči,ja...Ampak bi vseeno rada še sama probala kak drugače,pa ne vem več kak,nimam več idej!!

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pretepanje med bratom in sestro
12.2.2008 13:19:13   
nuala
Uh, če že itak ničesar ne smeta, ju res nimaš s čim kaznovat.
Kaj pa sistem nagrajevanja, da se zmenite v nedeljo zvečer, kako ta teden ne bo pretepanja, čemur bo v petek zvečer sledila primerna nagrada ( obisk kina, skupen ogled filma, mamica na razpolago 2 uri samo enemu otroku,... )

Mojadva sta sicer majhna in se včasih tepeta, ampak odvzem igrač, ki so sporne, prepoved risanke,... pomaga. Sistem nagrajevanja pa pri večjemu ( 5 ) deluje, za tamalega ( 3 ) pa je še preveč kompliciran oz nagrada preveč dolgoročna.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pretepanje med bratom in sestro
12.2.2008 13:43:40   
tatam
Joj,zaj sem tak napisala,kot da nikoli ne smeta gledat TV ali igrat igric!Seveda lahko,ampak ko je kazen se pa tega držimo!
Tudi z nagrajevanjem je en čas šlo,potem pa ne več.Saj nekak vse en čas pomaga ,potem pa se naveličata in je spet vse po staremuser posted image Zato pa pravim,da mi je že zmanjkalo idejuser posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pretepanje med bratom in sestro
12.2.2008 15:20:44   
hejdi
Najprej čestitke za štiri nadebudneže!
Dobra si oz. sta, da jih vse lepo spedenata. Kar pa se tvojega vprašanja tiče, ti nikakor ne želim solit pameti, ker tvoje situacije nisem izkusila. Lahko ti povem le svojo izkušnjo z dvema puncama, ki se tudi kdaj scufata. Trudim se, da nisem razsodnica in me sploh ne zanima katera je začela in katera ima prav. To je njuna stvar. Poskrbim samo za njuno varnost in jima dam prostor in čas, da sami rešita spor. Od njiju pa zahtevam, da mi sporočita, kako sta se dogovorili. Ponavadi je težava v kakšni igrači ali v besedni igri ali v čem podobnem. Posadim ju narazen, vendar tako, da se vidita in slišita. Dokler se ne pogovorita in sami najdeta rešitev, se ne smeta ganiti od tam! Sama se umaknem toliko, da jima dam mir, vendar nanju "ne pozabim". To "treniramo" že od malega in sta se že navadili, da je na njiju, da se izkopljeta iz te situacije. Dosedaj se je še vedno obneslo, da sta se pobotali in našli skupni dogovor. Pravzaprav se velikokrat zgodi, da je dovolj, da se pokažem pa se že začneta dogovarjati. Da me ne prepričujeta katera ima prav, ampak pomislita, kako bosta to sami uredili. S tem se učita odgovornosti, odpuščanja in gradita medsebojni odnos. Itak, da sta sestri in bosta to ostali. Prej kot se naučita delovanja v skupno dobro, lažje jima bo. Poleg tega jima je jasno, da ne bom zagovarjala nobene (tu se hitro zgodi krivica) in da se nima smisla tožariti ali iskati potuho. Ko zadevo rešita ju objamem, jima dam vedeti, da ju imam rada in da sem zelo vesela, ker sta spor sami rešili. Pridigam se izogibam, ker so to neučinkoviti monologi.

Gotovo pa zjutraj, ko je čas omejen, ni vedno možno tak spor razrešiti. Takrat samo ukrepam, da se ne poškodujeta, o težavi pa sploh ne razpravljamo. Ne vidim nobenega smisla, da bi posegala v razsojevanje. Učim ju, da je dobro, če se imata radi in si pomagata. Če se pa kdaj spreta se morata znati čimprej pobotati. Sami!
Kar se tiče slabih vplivov družbe, nimam pojma kako to rešiti. Poskušala bi te vplive nevtralizirati z dobrim vplivom in zgledom družine. Z veliko potrpljenja, poslušanja in zanimanja za njegove prijatelje! Spraševala bi ga kaj pri njih ceni in česa ne. Kaj meni o besedah, ki jih uporablja? Se mu zdijo taki "obračuni" koristni? Bo s tem pridobil na ugledu... Spraševala bi ga dobrohotno s poudarkom na tem, kaj on misli.  Dala bi mu vedet, da ga imam rada a da se mi določena vedenja ne zdijo sprejemljiva. Pomagala bi mu do spoznanja, da svoja vedenja sam izbira in da ni treba da vse za drugimi ponavlja. S pogovori je že tako, da je pomembno o čem in kako se pogovarjamo.
Veliko sreče!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pretepanje med bratom in sestro
12.2.2008 20:47:56   
BAMBINA_
O, hejdi, tole je pa resnično eden najboljših načinov reševanja medsebojnih sporov med sorojenci, kar sem jih kdaj zasledila user posted image user posted image Če bomo (upam, da bomo) mi imeli kdaj več kot enega, se bom vsekakor poskušala ravnati po tvojem nasvetu. 

_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu hejdi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?