|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diagnostična histeroskopija
28.8.2009 10:49:15   
divans1
Septembra me verjetno čaka diagnostična histeroskopija pri dr. Voglerju zaradi dveh spontanih splavov. Pa me zanima, kako to poteka in če slučajno zdravnik kaj vidi za odstranit, recimo manjšo pregrado ali jo pri tem posegu odstrani ali se moraš spet ponovno naročiti za odstranitev? Zanimajo me vaše izkušnje. Hvala in lep dan vam želim!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Diagnostična histeroskopija
28.8.2009 15:56:05   
golobica82
Ojla...
jaz sem imela diagn.. histero in laparo 12.8. letos.
zjutraj sem prišla ob 7.oo na sprejem, ob 8.30 sem bila že v narkozi. Najprej mi je G naredila histero, kjer je ugotovila, da mam pregrado in jo tudi odstralnila. To naredi vaginalno. Potem pa še laparo, kjer mi je "prešpikala" ovarije ker sta oba PCO, tako da naj bi zdaj prihajalo do O. bomo videli. Vse skupaj je trajalo cca 1 uro. Zbudila sem se okoli 11, svaj kar se jaz zavem in potem sem pridno bruhala cel dan, tudi če nisem nič kaj jedla že prejšnji dan. Okrevanje je bilo hitro, po 3 dneh je bilo že vse ok, razren napihnjen trebuh sem imela še kakih 10 dni (od plinov pri laparo).

Opravi čim bolje. Kako si kaj ti zdaj, te že dolgo nisem nič brala tukaj?

A MI KATERA LAHKO POVE, KDAJ PO LAPARO IN HISTERO LAHKO PRIČAKUJEM 1. MESTRO? no jaz upam, da je ne bo, da bo kaj drugega ;)

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Diagnostična histeroskopija
28.8.2009 17:06:31   
Anonimen
jst sm bla na histeroskopiji.po posegu sem po navodilih zdravnika še en cikl jedla kontracepcijske tablete in sem dobila menzo tri dni po prenehanju jemanja tablet... naslednje menze pa ni bilo več :)))))

(odgovor članu golobica82)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Diagnostična histeroskopija
29.8.2009 10:51:38   
divans1
Meni niso nč rekli, da morm jest kontracepcijske tablete, ker mi bo to delal v času, ko je sluznica še tanka, torej max do 12.dneva ciklusa. Golobica, sem ok, sem se spet pobrala in čakam........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Diagnostična histeroskopija
29.8.2009 19:39:40   
Anonimen
Jaz sem imela najprej diagnostično, na kateri bi naj G. ki mi je poseg opravljal, videl 3 cm pregrado! Bila sem v narkozi in mi je kljub temu ni odstranil. No meni tole nekaj ni štimalo in sem pač rekla, da želim še UZ (na katerem se pregrada ni videla) in drugo mnenje. Dolgo sem čakala in dokazala, da sem imela prav. Še dobro, da me G., ki mi je delal poseg ni rezal, ker bogve kaj bi on meni sploh odstranil user posted image Na naslednji HSC drugje, se je izkazalo, da je bila pregrada samo minimalna (nekaj mm).
Nič bat, če boš samo v lokalni, ker ne boli. Vsaj mene ni. user posted image

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Diagnostična histeroskopija
12.9.2009 22:16:56   
srcolinka
HSC je zelo eleganten kratek poseg, ki se ga opravi skozi nožnico, torej če je pregrada jo bo operater odstranil, potem pa priporočajo, da naj se ne zanosi takoj do naslednjega cilkuca, ampak se poačaka M, potem pa se že lahko. 
VELIKO SREČE, upam, da po posegu uspe čimprej zanosit.
user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Diagnostična histeroskopija
14.9.2009 16:51:18   
divans1
Najlepša hvala srcolinka!!!

(odgovor članu srcolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Diagnostična histeroskopija
30.9.2009 14:53:38   
nushka
ojla,

tudi jaz imam jutri zjutraj diagnostično histeroskopijo. niso mi dali kakšnih posebnih navodil, le tešč moram biti. prosim lepo, naj mi katera pove, a je ta pregled boleč oziroma ali je neki takega kot takrat, ko ti vzame bris. histeroskopijo mi bo pa opravil zaradi neuspešnega prezgodnjega poroda dvojčic. s samo zanositvijo pa nisem imela nobenih preblemov in je pravzaprav uspelo v enem samem poskusu. ginekolog mi je tudi tako mimogrede omenil, da se lahko zanosi po opravljeni histeroskopiji, če ni pregrade, že v tem ciklusu.

kako je bilo pri vas?

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Diagnostična histeroskopija
30.9.2009 17:26:43   
cacaca
ojla

nushka nič skrbeti, ni nič hudega....

jaz sem bila na ginekološki v ljubljani in je blo tako, da sem zjutraj prišla na tešče tja, so sledili do 11 pregledi (se enkrat uz, ctg, kri, urin, pritisk..) pol pa dobis posteljo in tam okrog 13 je sledilo pitje nekega sirupa za čiščenje in pol do polnoči lahko piješ samo vodo, dobiš za kosilo in večerjo juhico brez vsega in kompot brez vsega....
pol ti pa se povejo vrstni red pa navodila kako vse poteka....pa dobis še eno tabletko pred spanjem pa lohk tud uspavalo če hočeš ni pa ti treba če ne želiš

no pol pa zjutraj tuširanje pa gres s sestro in posteljo ;) do operacijske sobe...pred operacijsko ti spet zmerijo pritisk, pol se pa tam uležeš, pa ti dajo tabletko za popit no naprej se pa ne spomnim, ker je pod narkozo potekalo....jaz sem potem po narkozi vse skupaj zelo slabo prenesla, druge punce v sobi pa kot da ni nič...po 3 urah spanja so lepo setkale same na wc, drug dan so šle že domov....jaz pa šele po 4 dneh, ker sem dva dni non stop bruhala..no pol je pa od tebe odvisno mene je prišel gin takoj pogledat, samo potek operacije mi je pa povedal šele drugi dan, ker nisem bla možna niti oči odprt...

velik sreče ti želim pa vse bo vredu :)

(odgovor članu nushka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Diagnostična histeroskopija
30.9.2009 17:31:30   
nushka
pri meni sploh ne ve, ali imam pregrado ali ne. sam na napotnico je napisal hsc, pa nič kaj ni rekel, da bi morala not ostat. kaj pa v tem primeru, kot ti samo pogleda v maternico?

(odgovor članu cacaca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Diagnostična histeroskopija
30.9.2009 17:45:05   
cacaca
oj

pol pa zjutraj prideš te zrihtajo vpižamco, (zdaj ne vem če poteka kaki pregled, to ti naj pove še kaka druga) in pol sledi operacija po operaciji ležiš do zvecer, proti večeru te pa odpustijo...to mi je razlagala cimra v sobi kakšne poteke  operacij delajo ne vem pa če to drži, ker jaz sem imela oboje laparoskopijo  in histeroskopijo...

lep pozdrav...itak ti vse lepo obrazložijo tam, samo brez panike :)

(odgovor članu nushka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Diagnostična histeroskopija
1.10.2009 17:31:58   
nushka
Ojla,

za informacijo, danes sem imela diagnostično histeroskopijo. pregled je trajal celih 10 minutk. bolelo ni nič oziroma kot neki menstrualni krči.  po pregledu sem šla kar domov. se mi je pa prejle kar vlila voda iz nožnice, ker ti pač v maternico spustijo tudi vodo. edino ko sem šla na wc, me malo peče, drugače pa ni panike. pa zdajle imam takšen občutek kot da bom pravkar dobila menstruacijo, malo me jajčniki bolijo. sem pa fuuuul vesela, da nimam pregrade user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . sploh ne vem, a moram kaj počivat. glede na letni čas me ful mika v gobe, pa sploh ne vem, če lahko grem user posted image . zdaj bova pa spet lahko  user posted image in načrtovala dojenčka.

lepo se imejte. dijo

(odgovor članu cacaca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Diagnostična histeroskopija
1.10.2009 21:33:46   
tinkatonka
jaz na tvoje mestu ne bi pretiravala. predvidevam, da si danes in jutri na bolniski a ne. Izkoristi bolnisko za pocitek, ker nikoli ne ves, mogoce te bo pa jutri kaj zacelo bolet. Upam sicer, da ne in da se boš tudi jutri dobro počutila.

Pa da čimprej zagledata user posted image . Pa nič čakat, kr takoj na delo.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu nushka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Diagnostična histeroskopija
5.10.2009 16:19:22   
Čuna
Meni je ginekolog odkril pregrado na ultrazvoku. V januarju sem imela ss v 7 tednu. Potem sva se trudila z možem in ni ratalo. Pa sem pomislila na pregrado in se naročila na ultrazvok. Pokazalo je, da jo vrjetno imam res. 8 septembra sem imela histeroskopijo, vidli pregrado in mi jo odstranili. Danes sem dobila user posted image , torej po 38 dneh. Zdaj se bom naročila na pregled in potem bomo vidli, če lahko začnemo delat na user posted image .
V splošni narkozi sem bla 10-15 minut. Zvečer sem šla domov.


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Diagnostična histeroskopija
6.11.2009 16:02:04   
A.M.O.
Vse tiste, ki ste imele laparo/histeroskopsko operacijo in ste imele predpisane kontracepcijske tablete - ste jih jemale tudi po operaciji ali samo do takrat? Jaz sem to pozabila vprašat, me pa čaka "veseli" dogodek v torek.
Hvala in lpuser posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Diagnostična histeroskopija
9.11.2009 6:01:49   
sanje2
pozdravljene!

tudi jaz imam jutri histeroskopijo, pa so mi rekli da ne rebim bit tešča in da grem domov.
sem imela 18.9 dokončanje spontenega splava in mi je not nekaj ostalo, kako pa bo to izgledalo, ali mi bodo kaj delali, ali je prvo samo pregled pol pa greš na kakšno čiščenje,....nešteto vprašanj, nič odgovorov,... veste morda ve kaj več, če vas lepo prosim za odgovor,!!!

(odgovor članu A.M.O.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Splav - da ali ne?
metimenka

Ali bi oz. si že naredila splav?

Lahko da bi ga naredila, a ga še nisem. (19%)

Da, sem ga že naredila. (14%)

Da, več kot enkrat. (2%)

Da, več kot trikrat. (1%)

Nikoli ga ne bi naredila. (45%)

Drugo. (19%)


Število vseh glasov: 623

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!