|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Polycal
4.2.2008 13:11:34   
monika trtnik
pozdravljene,                                                                                                                                                    
v 36.tednu sem rodila punčko tezko 2,950 kg,
ob polleta je tehtala 5,800 kg! zdaj pri enem
letu kljub temu da dopoldan dosti poje,
popoldan maalo manj težka 7,900 kg! nisva
bili na nikakrsnih preiskavah, zdravnica namrec
meni, da je živahna zdrava puncka ter da je
majhna teza le dedna po ocetu in babici!
ko sem vprasala po kaksnem kaloricnem dodatku
je menila, da ni potreben!pa vas sprasujem,
ce ji sama dam ta dodatek, ji  si
(namrec zelim da bi bila njena teza bolj blizu
njenim vrstnicam)
lahko skoduje? so vam zdravniki predpisali dodatek?
mogoce katera ve ali floradix res povecuje tek?

hvala za odgovore!


< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 6.2.2008 21:57:29 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POLYCAL!!!!!
4.2.2008 13:25:47   
TONČI.
Jaz ji pri enem letu nebi dajala dodatkov. Pri tej starosti lahko že je skoraj take obroke kot mi. Tko da ne vem kje je problem.
Je pa tko, da ne moreš pričakovat, da bo mala tolk težka kot ostali otroci pri tej starosti. Rodila se je 4 tedne prezgodaj. Imela pa slabe 3kg. Ne more biti enako težka kot otrok , ki je ob rojstvu tehtal slabe 4kg.

(odgovor članu monika trtnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: POLYCAL!!!!!
4.2.2008 13:28:19   
oka
  Če ti je zdravnica rekla, da dodatek ni potreben, potem ji ga jaz na tvojem mestu ne bi dala, sploh ker mora zdravnik predpisati dnevno količino dodatka (glede na težo otroka). Naša še zdaleč nima take teže kot jo imajo njene vrstnice  in se zaradi tega čisto nič ne sekiram, ker je čisto zdravo dete. Jaz bi ji na tvojem mestu v hrano dodajala slako ali pa kislo smetano, veliko skute in močnatih izdelkov. Tako je meni svetovala dietetičarka na pediatrični. Nikakor pa ne bi sama na lastno pest dajala dodatkov.

LP

(odgovor članu monika trtnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: POLYCAL!!!!!
4.2.2008 23:42:46   
tinas
Moja je pri enem letu imela 8 kg, pri dveh pa 10,5. pa je kar ješča, sploh ni izbirčna, le količinsko ne poje veliko, ker nima časa! se preveč dogaja. malo sem se tudi jaz sekirala, ampak ker je otrok zdrav, se lepo razvija, sem se kar nehala. ne dajaj ji nikakršnih napitkov. Ima punca pač srečo, bo najbrž vedno bolj pri suhih. važno da napreduje po neki svoji krivulji, tudi če je ta nižja od povprečja.
Hčerka se je rodila z 3,5 kg. Vedno je lepo napredovala po neki svoji krivulji. Velika je povprečno, celo malo nad. Ima pa zelo drobne kosti. Drugače pa je cela zalita (ima ful lička, že od rojstva). ne primerjaj svojega otroka z drugimi, vsak je drugačen. Tudi odrasli nismo vsi enaki (čeprav nas družba sili v to da bi bili).

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: POLYCAL!!!!!
5.2.2008 8:52:38   
nanka
Rodila sem hči težko 2920g in pri enem letu je tehtala 7100g. Posalni sva bili na vse preiskave, pa niso nič odkrili. Prav tako je bila zdrava in živahna deklica. Predpisali so ji dodatek Polycal, ki pa ji ga NISEM dajala, ker sem se odločila da ji umetno z ogljikovimi hidrati teže ne bom dvigovala in to samo zato, da bo težka toliko kot njeni vrstniki, oziroma da bo pristala v zdravniški tabeli. To je bila moja osebna odločitev in ni mižal. Je pa to najin tretji otrok, zato vidim, da otrok pridobiva na teži in velikosti z leti. Eni se zredijo in zrastejo prej, drugi kasneje. Meni se zdi najpomembneje to, da otrok je, da je zdrav in da napreduje. Ne tehtaj otroka in se ne boš sekirala, sploh pa upoštevaj nasvet zdravnika. Naša je pri 2,5 letih težka 9200g.

(odgovor članu tinas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: POLYCAL!!!!!
5.2.2008 9:56:18   
monika trtnik
hvala vsem za tolazilne odgovore!se bom ravnala po njih!user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: POLYCAL!!!!!
13.2.2008 13:49:15   
Shorty_
No jaz sem proti dodatkom 100%.
Lahko pa prosiš zdravnico da ji pregleda kri če je morda slabokrvna ker to zamnjšuje tek in ji predpiše železov sirup ki dviguje tek. Pri nas je bilo tako vendar kake bistvene razlike v kilah ni poje sicer več vendar ja začela hodit in vse ponuca pri 14 mesecih ima 7550user posted image
Če te še kaj zanima mi piši na ZS

(odgovor članu monika trtnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Polycal
13.2.2008 13:57:38   
Anonimen
Pa zakaj se ti zdi prelahka?
Moja hčerka se je rodila 2850 in pri enem letu je imela 8,5kg... Sedaj pri 20 mesecih jih ima skoraj 11kg...
Nikoli se mi ni zdela prelahka, res je drobižek ampak bolje kot pa da bi bila debela..

Meni je pomembno da je zdrava... če je tvoja deklica zdrava in ti celo P pravi da je o.k. se res ne rabiš sekirat..

Srečno!!user posted image user posted image

(odgovor članu monika trtnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Polycal
14.2.2008 20:40:21   
monika trtnik
hvala obema se enkrat,to da je njena teza manjsa od ostalih je opazeno,ker poznava kar nekaj puncic njene starosti!kot primerjam puncke svojih kolegic,ko sva na obisku ter svojo je razlika ocitna in ko jih pet tehta priblizno enako,moja pa kar priblizno 2 kg manj,se vprasas zakaj ali se hujse ze veckrat v kaki trgovini...,o koliko pa je stara,ko poves da eno leto se vsi cudijo aja a toliko...?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Polycal
14.2.2008 21:10:59   
BARBARA R.
Pozdravljena! Če te skrbi se obrni na dietetičarko pedijatrične bolnišnice v Ljubljani. Že samo po telefonu se bosta lahko dogovorili, če potrebujete še kaj več kot le telefonski nasvet.
Meni se moj otrok ni zdel nič kaj pretirano suh. Ko pa sem si narisala tabelo kako pridobiva na teži, sem prišla do spoznanja, da prav nič. V dveh mesecih je pridobil 300 g. Malo gor in malo dol. Preiskave v bplnišnici  niso nič pokazale in sem se odločila za posvet pri ga.černi. Sedaj smo na Polycal- u in teža počasi napreduje. Še vedno pa ne tako, kot bi morala tudi brez "umetnih" dodatkov. Upam, da mu bo Polycal dal vsaj toliko moči, da bo že končno sedel.
 
Uspešno! user posted image

(odgovor članu monika trtnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Polycal
15.2.2008 21:37:40   
Pikca
če ti bo kaj v tolažbo; moja hči je imela pri enem letu 6.700 g (ob rojstvu 3.300), preiskave niso nič pokazale, polycal je zavračala, zdaj je normalna, zdrava, živahna in bistra triletnica, sicer še vedno drobižek v primerjavi z vrstniki (12 kg), a vse ok... pač napreduje po svoji krivulji... sin je tudi lahkokategornik, a vseeno večji in težji - nekaj takega kot vaša - me ne skrbi preveč, pač ne bosta velikana...

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Polycal
5.3.2008 14:35:34   
kaya2007
sem šele zdaj odkrila to temo in ste mi res pomagale s svojimi izkušnjami. vsaj vem, da ni tako grozno, če je otrok pod krivuljo in mislim, da je ne bom mučila z nobenimi preiskavami kar se tega tiče-saj je tudi naš pediater tega mnenja!

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?