|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Potovanje z letalom!?
31.3.2008 23:11:13   
kamy
Pozdravček!

Imam nekaj vprašanj, ker imamo za 1. maja namen odpotovati v Canado in ker se mi mudi vas prosim za čimprejšnje odgovore in vaša mnenja ter izkušnje:

1. Ali ste že kdaj potovali z 14m na tako dolgo pot in kako sploh zgeda v letalu? Kam posedeš otroka?

2. Kaj vse vzeti s seboj glede zdravil, ali priporočate kaj posebnega?

3. Kaj pa slabost? Ali obstaja kaj za tako male user posted image , da jim ni slabo?

4. Kje pa so spali? Ali so vam kaj jokali?

5. Kako je v primeru, če otrok zboli? Zavarovanje? Ga je potrebno kako dodatno zavarovati?

6. Kako pa prtljaga pa voziček? Se mi zdi noro, ker moja user posted image  še ne hodi in bi potrebovali voziček! Pa avto sedež????? Ali se da to kje rentati????

7. Kaj pa hrana?

Upam, da nisem preveč zamorila vendar se ne znajdem ravno bnajbolje pa še strah me je, ker ne vem, kako bo moja user posted image  vse to prenesla!

Ali mi katera mogoče odsvetuje  s tako majhnim user posted image  in zakaj?

Ful bam bom hvaležna za odgovore in hvala vsem!

LP,Kamy
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potovanje z letalom!?
31.3.2008 23:26:14   
tinatona
Hej!

1.Jaz sicer nisem letela tako daleč. Je pa bil moj sinko star ravno 14 mesecev, ko sva prvič šla z letalom na dopust. Letela sva na Škotsko (2x 2h). Če je otrok mlajši od dveh let, sedi pri tebi v naročju in dobiš samo nastavek za pas, s katerim ga privežeš.

2.Glede na to da ima škotska urejeno zdravstvo (vsaj kolikor sem ga jaz izkusila) nisem jemala s seboj nič posebnega. V bistvu sem vzela s seboj samo linex kapsule (za vsak slučaj) in pa Calpol. Po moje je v Kanadi enako...

3.Proti slabosti ne vem če je že kaj za tako male. Sem pa slišala da baje pomaga če si popek zalepiš z obližem. Jaz tega nisem prakticirala na sebi, niti se ne spomnim da bi njemu. Pa je bilo vse ok. Itak je najbolj problematičen vzlet in pristanek.

4.Meni je mali zaspal skoraj takoj po vzletu. Je pa spal kar v naročju. Kako je na tako dolgem letu pa ne vem. Ma če ne greš sama, ti lahko pa tvoj pomaga, pa se bosta malo menjavala. Meni ga je čuvala stevardesa ko sem mogla na WC.

5.Jaz sem imela s seboj Zappa in se je odlično obnesel. Avtosedež se pa da rentat. Vsaj vse večje renta-car poslovalnice jih imajo. Ne vem pa če ga lahko dobiš ne da rentaš avto. Malo preveri na netu... Sigurno imajo kje kaj napisano.

6.Jaz bi sklenila dodatno zavarovanje v tujini. Skleneš ga pa lahko na Corisu.

7.Glede hrane si jaz ne bi belila glave. 14.mesečnik itak že lahko vse je. Sploh pa tam ni neke full specifične hrane. Drugače bi bilo, če bi šla kam na jug, kjer imajo zelo specifično in precej začinjeno hrano.

Jaz bi na tvojem mestu takoj šla. Ti povem manj kot boš komplicirala in se sekirala bolj luštno bo. Ker če boš ti vsa nervozna, bo tudi otrok to čutil in se temu primerno vedel.

Full lepo se imejte na dopustu.

LP Tina




(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Potovanje z letalom!?
1.4.2008 9:17:59   
PIRANJA
Kami, mogoče bi dodala le še to, da naj med vzletom in pristankom otroček kaj pije, če še po flaški toliko bolje, zaradi izenačevanja pritiska. Seveda če ti ne spi.....

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Potovanje z letalom!?
1.4.2008 10:57:05   
Nea
1. Lani septembra smo leteli v Denver. Ta mlajša je bila stara 14m. Glede na to, da je bila mlajša od 2l ni dobila svoj sedež, ampak je sedela v mojem naročju.  Ta starejša, takrat 3.5l stara, je sedela v svojem sedežu.

2. Jaz sem zraven imela svečke proti vročini, v kufru pa še vsa ostala zdravila: fiziološko, kapljice za nos, sirup proti kašlju...

3. V lekarni sem kupila sirup, ki naj bi bil proti slabosti. Sem ga dala v vrečko in pri check-in-u omenila, da imam zraven sirup in otroško hippovo hrano, ter flaško z vodo. Niso nič komplicrali.

4.Za ta malo so nam prinesli stolček za spanje. Sedeli smo na samem začetku, v srednji  vrsti tako, da smo imenli več placa. Ko je zaspala v naročju, smo jo dali v ta stolček, ampak se je tam takoj zbudila in hotela k meni v naročje. Tako pa je tudi spala. Jokala je samo, ko je že postala zelooo utrujena, in ni vedela kako naj zaspi. Drugače je bila ful pridna.

5. Mi smo predno smo šli pri zavarovalnici plačali dodatno družinsko zavarovanje za tujino.

6. Vozičke in stolčke je organizirala moja teta v Denverju tako, da mi za to nismo rabili skrebt.

7. Hrana pa tako kot sem prej povedala... zraven sem vzela dve steklenički hippa in pa kakšno banano. Moraš pa pazit... ne vem kako je s Kanado, ampak v USA ne dovolijo nobeno uvažanje hrane. Nam so zaradi banan ful komplicirali, nam pregledali celo ročno prtljago in povedali, da bomo drugič mogli kazen plačat. Vse kar boš nesla in ne boš pojedla, raje vrži v koš za smeti.

Jaz ti ne bi nič odsvetovala. Čim manj kompliciranja in bo!!! Pa tudi če bo user posted image  kaj jokal... saj joka tudi doma, pa kaj!

Ne pozabi vzeti nekaj igračk zraven, da mu ne bo dolg čas.

Jaz sem mojo tarkat še dojila tako, da ko je bila ful kriza, je ziza bila rešiteljica user posted image

Pa fajn se imejte!
Nea



_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?