|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
31.3.2005 8:05:15   
majča
nikoli nisem razmišljala, da bi rodila kje drugje, kot v ljubljanski porodnišnici, zdaj 1 mesec in pol pred PDP, pa me vse ženske okoli mene prepričujejo, da je v Postojni veliko boljše in če sem nora, da bom šla v Ljubljano...

do sedaj sem ves čas pač razmišljala, da roditi bom itak morala, in bom pač šla v LJ, ker mi je bliže... zdaj sem pa čisto zbegana... pa ja ne more biti tako hudo v ljubljanski porodnišnici, da se je vse izogibajo....

saj ne zahtevam nobenega posebnega tretmaja, kakšnega posebnega načina poroda... le mojo pikico bi rada čimprej cartala.... :)

za kakšno spodbudno izkušnjo bi vam bila zelo hvaležna....

lp, zbegana Maja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
31.3.2005 8:13:32   
Lunca1
Ojla!

Jaz bi šla na tvojem mestu v Postojno, samo če bi želela EA ali pa rodit v vodi, drugače pa je najbrž tudi Ljubljana v redu.

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
31.3.2005 8:17:04   
Jančika_
Saj ne vem, če ti bom kaj pomagala s temle, ampak Kimi je enkrat tako lepo napisala - ko gre zares, bi lahko rodila tudi sredi ceste:)!

In to je čisto res, veš. Ko sem na ogledu porodnišnice Celje videla tiste stare ploščice v porodni sobi, nisem ravno skakala od navdušenja, ko pa sem prišla rodit, mi je komplet dol viselo, kako zgledajo ploščice in vse ostalo, glavno, da je mali prišel ven.

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
31.3.2005 8:18:54   
lunca77
hojla!

sm jst tud komplicirala pa sem se odločla kr za ljubljano, bližje je pa če je kaj narobe te tko al pa tko tja peljejo.

po moje je itak tko kar daš, dobiš (kar se prijaznosti tiče), je pa res, da lahko naletiš na slab dan babic in sester v vseh porodnišnicah:(.

lp lunca77 :nosecka:

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
31.3.2005 8:22:59   
Rozalija
Sem isto razmišljala, pol sem se pa odločila za LJ. Najprej sem razmišljala o EA, ampak sem bila vedno bolj proti.

Bil pa je en poglavitni razlog zakaj LJ. Prijateljica je rodila v PO in je bilo nekaj z otročkom narobe, pa so ga poslali v LJ, ona pa je ostala v PO, dokler ni bila nared za premestitev.... meni je to grozno in če že, pol sem raje v LJ pa mam vse na kupu.

Ja z babco, sestrami in zdravniki se pa lahko ne razumeš v vseh porodnišnicah. Tako da vsaka ima svojo izkušnjo z njimi.... lahko bo meni najprijaznejšo sestro katera čisto skritizirala.

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
31.3.2005 8:47:11   
Magi*
tako kot so vse pred mano napisale. jaz sem tudi bila v dilemi, pa sem se odločila za LJ in mi ni prav nič žal. se je zakompliciralo pri meni in so me super zrihtali, prijaznost in strokovnost osebja lahko samo pohvalim, za otročka so lepo skrbeli, ko sem bila jaz še fuč. skratka ena lepa lepa porodna izkušnja iz Ljubljane! itak se je pa mala odlčila na hitro ven pokukat in tudi ne bi blo časa it v PO.

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
31.3.2005 8:52:57   
Mina1
Če te slučajno doleti CR, naj ti povem, da je LJ idealna. Ekipa je fenomenalna že pred porodom, po CR pa te namestijo na intenzivni odeelek A, ker so res super, moški del ekipe še posebej.

Tako je bilo prvič leta 2002 in sedaj drugič, februarja 2005. Druga porodna izkušnja je bila namreč "lepša", ker sem imela načrtovani CR, prvič pa so mi ga naredili po 16-tih urah matranja, ker je bil mali prevelik, jaz pa predorobna.

Hočem povedati, da brez strahu izbereš LJ porodnišnico;). Zdej pa, kakšno cimro dobiš, je pa druga pesem. Pa tudi kakšna babica iz stare šole zna biti sitna, drugače pa so super ekipa;) To pa je povsod, kajne;)

pa-pa Mina1

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
31.3.2005 9:02:23   
majča
PRAV IMATE!!!

kot sem napisala... vedno sem se hecala, da roditi bom itak mogla, pa je vseeno, ali kričim v LJ ali v PO :) :)

res ne vem, zakaj tako komplicirajo... važno mi je, da bo z bebo vse ok, ne pa, ali me bodo sestre tam na veliko cartale in se ukvarjale z mano.... moj bodoči sinček mi je pomemben... in če bi bilo potrebno... bi tudi na cesti, tako je!!

hvala za spodbudne besede in da ste mi pokazale, da vse le ni tako črno in belo in da s to dilemo nisem sama...

hvala punce!!
pozdravček od dokončno odločene Maje - LJ je bila in bo ostala!!!


(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
1.4.2005 20:59:42   
Gina
Kolikor ljudi, toliko mnenj. Mene so v Lj. 2x zašuštrali in v njihovo strokovnost pač več ne morem verjeti. Nekateri pa Lj. zelo pohvalijo. Kakor naletiš, tako pa bo. S Po. imam krasne izkušnje in svoji hčeri bi rekla, naj gre tja in naj se izogne Lj. na daleč. To je vse le na podlagi mojih zares slabih izkušenj. Lahko pa naletiš na vse sorte. Mogoče ti tudi v Po. ne bi bilo všeč ali pa bi ti bilo v Lj. super.
Tu imaš en link, pa v njem še dva na temo porodnišnic, pa si preberi.



http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=30429&idk=98

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
6.4.2005 11:32:34   
anitaz
Jazsem tudi zelo razmišljala o tem kam bi šla rodit,pa sem se na koncu odločila za Ljubljano. Iz enega samega razloga-so definitivno bolj strokovni in jim bolj zaupam moje in otrokove zdravje kot pa v Postojni.Me niti ni več zanimalo kako se bom počutila med bivanjem v sami porodnišnic....res je da so v Po bolj prijazni,saj so lahko,če imajo pa največ 2 poroda na dan,pa več osebja na oddelek.Res imajo pa v LJ več dela,več jih rodi(ko sem jaz rodila,jih je še 30!!!!-polna luna dela svoje :)-...ampak preživiš tiste par dni,pa je!Jaz sem gledala le na to,da če se karkoli zakomplicira,da sem 100% da bo vse ok!Za PO pa nisem bila in še vedno nisem 100%,ker itak če je kaj narobe,ti pa otroka v LJ pošljejo,ti pa dol ostaneš???? HALOOOO??!!! Men bi se zmešalo,če bi mi odpeljali mojo Tjašiko!!!

Tako jaz mislim....odločila se boš pa tako ali tako sama.

Lep dan!

Anita

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
6.4.2005 12:15:02   
Gina
anitaz, se strinjam s tabo, da v Postojno ni za hodit, če jo izbereš samo zato, da se preseravaš. To je brez veze! Je pa tako, da so ljudje nepoučeni o Postojni.
Kakšna 2 poroda na dan, kje pa ti živiš? Jaz sem bila tisti dan, ko sem prišla ob 6.30 zjutraj 9. za rodit. V Postojno pride ogromno žensk rodit, že vejo zakaj.

O strokovnosti v Lj. imam pa jaz sama zelo slabo mnenje. Niti v porodnišnici niti na ginekološki kliniki ne dela več kot par zares dobrih strokovnjakov. Tisti prekašajo res menda prav vse, samo ogromno jih pa nima pojma.

No, če hočeš ti pa razložim, kaj vse "strokovnega" se grejo:

- proglasili so mojega 8. tednov starega zarodka za mrtvega in mi svetovali splav (hvala bogu nisem šla, imam zdravega otroka)
- po prvem porodu me niso dobro pregledali in posledično me niso notri zašili, zato so me morali na vsakem naslednjem porodu po urah ugibnja, kaj je narobe, dobesedno raztrgati mat. vrat, da je šel porod ok naprej
- pri drugem porodu 3 ure niso ugotovili, da otrok leži narobe!!!
- pozabili so mi dati imunoglobulin po 2. porodu, ker sem rh d- in so se spomnili na to šele, ko sem jih oblečena in zrihtana za domov vprašala, če je otrok negativen, ali zakaj nisem dobila?
- ko mi je enkrat pri ovulaciji (pri razpoku jajčnika, ki se pri tem zgodi)kri zalila trebušno votlino, so me na G. kliniki v Lj. 2 dni gledali (jaz pa take krče, da se premaknit nisem mogla) kaj mi je, dokler ni prišel primarij in potem so me lahko na brzino operirali in ne vem kaj so z mano delali, ker sem bila še 3 dni na intenzivni s popraskanim grlom, pa zbuditi se nisem mogla ves ta čas
- o prijaznosti v Lj. porodnišnici nimam besed, ker me zaboli pri srcu, ko se spomnim mojega bivanja tam, predvsem na oddelku in ja ni ti vseeno, ko te po porodu vse boli in ti hormoni divjajo, kako delajo s tabo in z otrokom
- ne bom več naštevala, ker bom nevljudna

Ampak lepo prosim, ne hodite v Postojno, če se o tem sprašujete. Ker imajo itak preveliko gužvo, so mi rekli, ko sem odhajala, da nikar reklame delat. Vsak mora iti tja, kamor mu pravi srce. Če se sprašuje kam, potem tista druga odločitev ni prava. Nekateri pač verjamejo v Lj. porodnišnico, tako kot drugi v zavarovalnico Triglav. Sta pač največji. Pa porodnišnica Lj. ima v resnici največ aparatov. Vendar je resnica, da imaš zelo malo možnosti, da jih bo tvoj otrok v resnici rabil.

Lep porod, pa kjerkoli že!

p.s.: stanujem bližje Po. kot Lj.

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
7.4.2005 13:01:27   
Tinna
Sej ne bi niti pisala ampak ne vem zakaj nekateri mislijo, da gre kdo v Postojno se preseravat :zmeden::zmeden::zmeden:.
Jaz sem pred pol leta rodila v Postojni a ne zaradi preseravanja ampak zato, ker mi v Šempaterski porodnišnici ni hotel nobeden svetovat kako in kaj glede poroda saj sem imela potencial težkega poroda zaradi prej utrpelih poškodb nesreče. Tam so mi svetovali samo to, da se bojo že zmenili takrat, ko bom imela popadke in ko mi bo odtekla voda kako bo. K sreči sem odšla tudi v Postojno po nasvet. In brez kakršnegakoli doplačila sem bila štirikrat pred porodom na pregledu pri dr. Merlotu, ki je ugotovil, da se plod ne more spustiti in je bila edina možnost CR. In potem mi je povedal, da k sreči, da so se odločili za CR, ker je bil Luka dvakrat zelo tesno ovit s popkovino in bi ga mogli oživljat, če bi imela naravni porod. No k sreči sem prišla v strokovne roke in porodnišnico s samimi lepimi vtisi po osmih dneh zapustila.
Verjamem, da ima vsaka drugo izkušnjo ampak osebno lahko Postojnsko porodnišnico samo pohvalim :bravo::bravo::bravo: pa čeprav nisem nobena znana osebnost in nisem šla rodit tja, ker sem imela namen se preseravat.:zmeden:

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
7.4.2005 16:21:18   
Gina
Ne, Tinna, nikakor nisem mislila takih, kot si ti! Res ne. Samo če bi brala vse poste, ki so bili napisani o Postojnski porodnišnici, v zadnjih parih mesecih in kako ljudje mislijo, da je to en sam blef in da jo samo zato tako hvalimo, ker je moderna, pa da niso strokovni in take bedarije, potem bi dobila občutek, da bi nekateri, ki se ne morejo odločit kam bi šli rodit, najraje šli tja samo zato, ker je moderna. Torej bi se šli preseravat.
Jaz mislim, da si tako dobra porodnišnica, kot je Postojnska, takih ljudi ne zasluži.
Saj je brez veze koga prepričevat, ljudi je sama nevoščljivost.

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
7.4.2005 16:37:01   
anitaz
Gina...na Vrhniki živim :)-;);) A si se mal razjezila,al se meni samo zdi?:ups: PAč tko je...vsak ima svoje mnenje,mogoče sem jaz zato tako dobro prišla skozi,ker sem poznala babco na oddelku,ki me je že predčasno rezervirala posteljo v 2-posteljni sobi (pa še fuuul gužva je bla,da so mogle revce po 4 ležat v sobi s 3-posletjno)in mi bila vedno ko je bila njena izmena 100% naklonjena :) Res je tudi,da so ostale babce za kooooooooozlat :grrr::grrr::grrr: smotane in nesramne!Razen še ene,ki je bila izjema,o ostalih pa raje ne bi tukaj ..
O PO pa tako ali tako vse dobro,edino rekli so mi,naj ne hodim raje tja,ker itak že vse grejo zdej tja,pa da je isto kot v LJ?:zmeden2:
Kva sm zdej sploh skropacala skupi?:ups::zmeden2:Bolš da neham....v glavnem...kar ti srce pravi, tja pojdi!

Pa čim lepši porod želim¨!

Anita

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
7.4.2005 16:45:15   
Tinna
Ne ne Gina sej tudi jaz nisem mislila, da si ti tista, ki tako govoriš. Sorry če sem dala tako vedet. :zmeden:
Sem pa brala tvoje odgovore in se v vsem strinjam s tabo.
Vsakdo naredi po svoji volji in vsi imamo pravico do mnenja a ni mi všeč, da nekateri posplošujejo stvari.

Lp:sloncek:

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
7.4.2005 18:02:02   
Lunca1
Jaz bi šla v PO izključno zaradi EA ali pa poroda v vodi, ki jih pa LJ načeloma nima. Dobro EA v rednemdelovnem času če se ne motim. Potem lahko samo upaš, da se bo porod začel takrat.:)

(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Ljubljana ali Postojna - zbegana
14.4.2005 8:32:28   
lidia
Jaz mislim enako kot Lunca1, glede na to, da je bil moj porod kar težek, bi šla v Po zato, da bi imela možnost EA!


(odgovor članu majča)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?