|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   visoka vrednost Ca125
20.6.2008 19:18:05   
becky
lep pozdrav! jaz imam eno prošnjo: prosim da mi vse, ki ste imele kaj podobnega poveste, kaj me čaka.

pred 2 tedni sem bila pri G in mi je zaradi ciste na desnem jajčniku dal pregledat kri na Ca125. bil je zelo povišan (normalno je do 35, jaz sem imela 136). danes sem bila na ponovni kontroli zaradi novega izvida in Ca125 se mi je skoraj podvojil (vrednost 340). cista je po M izginila.v desnem jajčniku je tudi nekaj, ki na UZ izgleda kot bula.

pa sem šla v bolnico, kjer mi je UZ ponovil in me naročil na ponoven pregled v torek, 24.6. rekel mi je, da je z maternico in jajcevodi vse ok. v miometriju je najdel miom (18x12mm), stena je rahlo odebeljena z  nekimi odmevi. poleg tega sumi policistične jajčnike in ademomiozo.

enostavno ne vem, kaj me čaka-no vem, da če v torek izvid ne bo vsaj boljši, bom ostala v bolnici in šla ziher na laparo. otrok še nimam, si jih pa zelo želim.

prosim povejte mi kaj me čaka, če katera ve. hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: visoka vrednost Ca125
21.6.2008 11:34:38   
anabanana
Ca125 je eden od tumorskih faktorjev...tudi jaz sem imela tako povišanega kot ti, šlo pa je za zelo razširjeno in težko obliko endometrioze. Ja, skoraj prepričana sem, da sledi laparoskopija, ker je to edini zanesljiv način za diagnosticirat endometriozo.

Želim ti vse dobro, če te pa še kaj zanima, pa kar na dan z vprašanji.

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: visoka vrednost Ca125
21.6.2008 16:35:40   
becky
hvala anabanana. mam pa enih 1000 vprašanj. vsa se pa nekak nanašajo na isto temo: bom lahko zanosila? ker men je G nekak rekel, da mi bodo v najslabšem primeru vzeli jajčnik. seveda morajo najprej točno ugotoviti, kaj mi sploh je. pa še to: nisem premlada za endometriozo? stara sem 25 

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: visoka vrednost Ca125
22.6.2008 18:30:21   
anabanana
Na žalost nisi premlada, meni so jo diagnosticirali pri 24ih in je bila že v polnem razcvetuuser posted image  Upam, da ne greš po mojih stopinjah, saj sem ostala brez obeh jajcevodov in enega jajčnikauser posted image . Trnutno se trudiva z umetnimi oploditvami, vendar je problem, ker endometrioza na splošno uničuje tkivo...

Sam pazi, da te ne bo zdaj panika, jaz sem izjemen primer, veliko punc ima endometriozo, pa ni tako hudo in so vseeno postale mamice.

Želim ti veliko srečeuser posted image

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: visoka vrednost Ca125
22.6.2008 19:27:46   
becky
hvala, v torek izvem naprej. mi lahko še napišeš znake, ki si jih imela? ker kolikor sem brala, sem kar dobra kandidatka za endo. pa še moja mama jo je imela, ampak pri 40ih

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: visoka vrednost Ca125
22.6.2008 20:05:09   
anabanana
endom. je na splošno bolezen mlajših žensk, ker je hormonsko pogojena...dokler so jajčniki aktivni...znake sem imela dolga leta, vendar jih nisem povezala s tem...nenormalno boleče menstruacije, neredne krvavitve, občasno bolečine pri spolnih odnosih, potem se mi je pojavila neka cista polna goste tekočine...potem pa sem 2x imela resne napade z neznosnimi bolečinami in bruhanjem, so posumili na žolč, slepič...vse živo...na koncu sem pristala na ginekologiji, naredili so mi laparo in diagnosticirali endom., sem imela že vse zabrazgotinjeno in zaraščeno...črevo na maternico...ma da ti ne opisujem...user posted image

Sam to je najslabši scenarij, večinoma se ta bolezen pojavi v blažjih oblikah, ni vrag, da boš imela tako klinčevo srečo kot jaz. Pri nekaterih je dovolj že laparo, da odstranijo žarišča endom. in imajo potem mir.

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: visoka vrednost Ca125
23.6.2008 6:39:07   
becky
upam, da vama bo čimprej uspelo. hvala za odgovore. se še lahko obrnem nate?

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: visoka vrednost Ca125
23.6.2008 8:00:08   
anabanana
becky piši mi kadarkoli sem ali na zasebno

vso srečo ti želim

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?