|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   količina čaja
27.6.2008 11:08:14   
maktub
Svojemu sončku staremu skoraj 3 mesece poleg dojenja dodajam še čajka ali prekuhano vodo ( malček sladim ).Zdi se mi pametno dat malo tekočin saj ob taki vročini in tudi otroku po jedi tako kot nam paše malček osvežitve.Res da je mleko tekočina , vendar za njih je to obrok.
Čajček zelo rad pije ampak nevem koliko čaja lahko spije?
Ponavadi mi spije od 3-4 dcl na dan? je to preveč?
Koliko je priporočljivo ?...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: količina čaja
27.6.2008 11:10:57   
Volga
saj ob taki vročini in tudi otroku po jedi tako kot nam paše malček osvežitve.Res da je mleko tekočina , vendar za njih je to obrok.


Ja, zadnje je obrok, prednje pa osvežitev. Dojen otrok ne potrebuje dodatnih čajekov in sladkane vode.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: količina čaja
27.6.2008 12:08:03   
Irena88
Cukrana voda pa čaj...res ni potrebe, če že misliš, da mora pit še kaj drugega kot mleko, potem je to voda po žlički, nikakor pa ne v dcl.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: količina čaja
27.6.2008 14:38:44   
mojca83
maktub ti kar dajaj čajeka in vodo, če misliš da mu paše. Jaz moji user posted image  že od 2. meseca dalje dajem blagi čajek, zdaj ko je vroče pa samo vodico. Spije pa okrog 2-3 dcl na dan. Vidim da je žejna, zakaj ji nebi dala. Tudi P je rekla, da naj ji kar dam. Je pa res, da ji nič ne sladkam.
Vsaka po svoje ve kaj njenemu user posted image  paše.

(odgovor članu Irena88)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: količina čaja
27.6.2008 17:20:27   
Nasy
Naša dojenčica tudi dobi čajčka, blagega, je dojena in dodajam ji aptamil.  P pa nas je skoraj kregala, da ne sme spit veliko čaja, ker ga je en dan spila skoraj 1,5 dluser posted image Delaj po svoji vesti, ker vsak pove drugače

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu mojca83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: količina čaja
27.6.2008 18:33:08   
BUBICA17
Jaz mojemu dvomesečniku dodajam nesladkan čaj. Je samo dojen in v tej vročini se meni ne zdi dovolj tekočine , ki jo zaužije z mlekom. Dojiva se na dve tri ure.
Jaz osebno pijem na pol ure do ene ure. Zakaj bi moj otrok pil na tri ure? Zato ker so rekli..spet strokovnjaki...da dojenemu otroku ni potrebno piti. Včasih naredi tri požirke  pa tudi že 20 ml je spil v eni rundi. Saj ga ne siliš...ponudiš mu. Teorija ne predvideva vročinskih valov. Zdaj pa v knjigi piše, da dojenec ne potrebuje dodatne tekočine...pa najbolj, da je otrok žejen al kaj?

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: količina čaja
27.6.2008 20:26:23   
Naja30
V tej vročini je občasno mogoče res fajn mal tekočine dodat, čeprav je prvo mleko za odžejat. V nobenem primeru pa ti ne priporočam slajenja. Tega otrok res ne rabi. Se bo navadil na sladko in ti kasneje ne bo pil nič, kar ne bo sladko. Kot moja hčerka. Ko sva uvajali GH, sem ji začela dajat hipp instant čaj, ki je sladek in še zdaj pri 19m ne pije same vode ali nesladkanega čaja.

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: količina čaja
28.6.2008 0:05:26   
selma2
Jaz mojemu tud pripravim rahel čaj ponavadi pa kr vodo. Je polno dojen in prav vidim kdaj je žejen saj takrat sploh noče moje zizike, ko pa mu daj vodico pa z veseljem spije par požirkov. Spije pa tam med 20 in 40 ml na dan. Odvisno od vročine. No mogoče še to, tudi pediatrinja mi je v teh vročih mesecih tako svetovala je pa res, da ima moj že 5 mesecev.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: količina čaja
28.6.2008 0:36:57   
Marogica
Jaz sem v takšni vročini obema dajala tekočino(vodo ali čaj), kljub temu, da sem dojila. SE mi je zdelo, da bi bilo drugače premalo tekočine, saj sem ju dojila nekje na 3 ure. STa pa moja oba spila nekje med 2-5 dl tekočine na dan.(brez mleka, seveda)

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu selma2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: količina čaja
28.6.2008 8:37:08   
BibaMaJa
Ti kar lepo daj za pit med obroki. Poleti vsi potrebujemo več tekočine in ne vem zakaj bi bilo pri dojenčku drugače.
Tisti, ki pa poleg dojenja ne dobijo druge tekočine, se pa pogosteje dojijo za krajši čas, da se odžejajo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: količina čaja
28.6.2008 9:00:30   
misar
moja skoraj 5mesečna hčerkica je samo dojena. jaz naredim tako: doma ji ponudim prsi tud včasih na uro, ker mleko začetno tud odžeja, pač po občutku. ko grem ven pa pripravim kak deci prekuhane vode in ji prav tako pogosto ponudim, da ravno za vsakim vogalom ne vlečem prsi na plan user posted image (pač nisem čist komot okoli tega), pa spije tam od 20-30ml na dan tudi vode. delaj po občutku, doma ji/mu pa le ponudi najprej svoje prsi, saj tvoje mleko je pa le tisto kar zares potrebuje, ne ga šparat, saj se novo sproti dela user posted image ..pa tko kot so predhodnice povedale, ne sladkat vode al pa čaja, saj res ne rabi sladkega. če bo žejna/žejen bo itak pil/a tud samo vodo, če ne pa pomeni, da ne potrebuje dodatne tekočine.



_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: količina čaja
28.6.2008 12:32:04   
massylou
Mi smo v hudi vročini lani malecki tudi dajali še dodatno vodo. Je bilo vse ok.  Je tudi P rekla, da ni nič narobe.

Mogoče se 4 dl veliko sliši, ampak kar je viška, bo šlo itak ven. Da se le doji lepo. Mogoče lahko probaš malo krekerjev ali kaj bolj slanega pojest, da boš imela v mleku več elektrolitov, ki jih mali izgublja s povečano izgubo tekočine v vročini.

< Sporočilo je popravil massylou -- 28.6.2008 12:34:34 >

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?