|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zvezki tako lahko
13.6.2008 6:53:23   
gumbek
Zanima me zakaj morajo imeti prav to firmo a drugi niso dobri.

_____________________________


Firbec sem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zvezki tako lahko
13.6.2008 7:33:19   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: gumbek

Zanima me zakaj morajo imeti prav to firmo a drugi niso dobri.


Katero firmo? 

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zvezki tako lahko
13.6.2008 7:49:02   
oka
Če kaj prav vem, tako lahko ni firma zvezka ampak poseben zvezek z vmesno črto. Naš ta večji ga je uporabljal v prvih treh razredih. Uporabljali pa naj bi ga zato, ker je pisanje v ta zvezek lažje. Vsaj tako je meni razložila sinova učiteljica.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zvezki tako lahko
13.6.2008 8:41:27   
naniplus4
Tudi kopija nova ima take zvezke, ki so enak kvalitetni in cenejši od tako lahko. So pa njihova blagovna znamka Ajda - poglej si na internetu.

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
13.6.2008 9:27:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu naniplus4)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zvezki tako lahko
13.6.2008 9:49:35   
urška
jaz se spomnim teh zvezkov. smo jih imeli v prvem razredu. rekli smo jim ozko-širko črtaniuser posted image user posted image fajn zadeva, da se otrok nauči, da so male tiskane in male pisane črke manjše od velikih.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zvezki tako lahko
13.6.2008 10:33:00   
lelaval
Tudi kopija nova ima take zvezke, ki so enak kvalitetni in cenejši od tako lahko. So pa njihova blagovna znamka Ajda - poglej si na internetu.


Kateri učenci so pri naših imeli druge zvezke, jih je učiteljica vrnila in prosila, če prinesejo zvezke Tako lahko. Tako, da ti svetujem, da raje kar te kupite, če na seznamu tako piše, saj je baje razlika med črtami.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu naniplus4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zvezki tako lahko
13.6.2008 14:21:17   
...taša...
nam so rekli, da je ta knjigarna propadla in da teh zvezkov več ni. So nam jih pa dali samo za primerjavo, da vemo kaj kupiti.

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zvezki tako lahko
13.6.2008 17:29:02   
staši
Moja hči jih je imela tri leta ,zato ker jih ima šola na razpisu vsako leto in jih zberejo .So pa fajn zaradi kvalitetnih listov(npr.ko radira se ne strže list in nastane luknja)in zaradi tistih vmesni črt.Imela pa je za vse predmete ne samo zaSLO .Mi smo bili zadovoljni. 

(odgovor članu ...taša...)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zvezki tako lahko
13.6.2008 17:51:51   
mojcaziga
Tudi mi jih imamo na seznamu in so nam ravno včeraj na sestanku omenili, da bi bilo fajn kupit te, če pa straši nočejo/ne želijo/ ne morejo,.... lahko tudi druge. Imajo pa večji razmak med dvema vrsticama kot navadni, pa vmesno črto za majhne tiskane,..........

lp, Mojca

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zvezki tako lahko
13.6.2008 20:06:02   
Gina
Iz prakse moje izkušnje:

Zvezki "Tako lahko" so zvezki firme Mapet. Tako lahko je ime zvezka. Včasih so se imenovali, firma namreč  MA-TISK, potem DR. MAPET, zdaj pa se mi zdi, da so samo mapet, za zihr pa ne vem - mi rečemo mapet. Narejeni so posebej za "ta male". Zvezek je širši od navadnega malega zvezka in tudi majčkeno višji. Še vedno pa je manjši od A4 formata. Črte so posledično daljše in v eno vrstico otrok spravi vsaj tri povprečno dolge besede, ko piše. V navadnem A5 zvezku je prostora za 2 in pol besede (zdaj zelo posplošjuem, ampak v praksi opažam ravno to) in je za prvi razred, kakor tudi za 2. in celo za tretji manj primeren, ker otrok ali tlači vanj ali pa gre za vsako figo v novo vrsto. Skratka mali zvezek je mnogo manj pregleden. V 1. razredu sicer otroci pišejo zgolj vzorčke v zvezek in celo za te je manj pregleden navaden mali zvezek, kot mapetov. Starši pogosto spregledajo, da mora biti zvezek 11mm. Vsaj mi take naročamo in po večini šol tudi, ker je ta višina mnogo lažja za učenje pisanja, kot manjši razmak med črtami. Moji otroci imajo sicer večinoma tako lahko, se pravi mapetove zvezke, če ap nimajo, se pa tudi ne pritožujem, ker v bistvu naredijo zgolj sebi več dela, manjšo preglednost in manj prostora za pisanje. Ti zvezki so tudi precej kvalitetni tako po papirju, kot tisku, pa tudi platnice so kvalitetne in zdržijo kar dolgo. Je pa za te zvezke zaradi drugačnega formata, potrebno tudi kupit točno določene pripadajoče ovitke, niso navadni ok. Zvezki niso glih poceni, ampak so pa vsekakor vedni svojega denarja, kasneje se porabijo, kasneje se jih popiše, kot navadne zvezke. Zelo podobne zvezke ima tudi založba Izolit, vsaj imela jih je, le da so ravno črte malo krajše, ko bi lahko bile do konca vrste, pa niso, imajo precej praznega "roba". So pa tudi izolitovi zvezki, vsaj ti, ki so tako zelo podobni mapetovim, gotovo boljši od navadnih malih zvezkov s črto, ker imajo podobno kvalitetne platnice, kot tistk. Se jih pa ne dobi kjerkoli - tele izolitove še težje, kot mapetove. Mapetove vem da imajo v dzs-ju, pa v ta velikih intersparih tudi ponavadi, pa zihr še kje.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zvezki tako lahko
13.6.2008 20:38:17   
gumbek
Punce hvala za odgovore, sem bila danes v nabavi za šolske stvari in sem vse nabavla tako da imam tudi te zvezke ki sem jih komaj dobila ker so novi motivi in jih še ni toliko po dzs-jih. Za moja prvošolčka sem porabila točno 300€ plus šolski torbici sta bili  150€. Zdaj bom šla pa na dopust. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________


Firbec sem!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zvezki tako lahko
18.6.2008 11:53:19   
nejcko
a to je isto kot mali črtani zvezek založbe Izolit, 11mm - ABC 1 za predpisalne vaje? Mi moramo namreč tega kupiti.

aha, sem zdaj pri Gini prebrala, da so podobni oz. na isto foro. In kje jih kupim, katera ve oz. če jih zasledi, naj sporoči, prosim.

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zvezki tako lahko
28.6.2008 18:07:55   
staši
Imajo nove motive in so prav simpatični ,so pa dobri in jaz sem jih zasledila v pairnici Leonardo(koper) DZS

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?