|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Možnost ...dvojčki...
28.9.2007 13:30:36   
nima
Kdo ima možnost da zanosi in ima dvojčka? Kakošna je sploh možnost če v družini že to je?Baje je veliko primerov ko tega v družini sploh ni pa se zgodi,kako pa je s tem ko je v družini. Moj oče je imel dvojčka....od mojega babica pa je tudi dvojčica. Mogoče je podoben forum že kje toda jaz ga ne najdem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Možnost ...dvojčki...
28.9.2007 13:39:30   
spelka12
nima upam, da ne bom kozla ustrelila (če sem naj me kera popravi).
dvojčki naj bi bili dedni po strani žensk- torej tvoja mami, babi, prababi ali njegova mami...
Sem pa zasledila, da naj bi bila dedna samo ena vrsta dvojčkov (enojajčni ali dvojajčni) druga pa je posledica genskih napak ali dovajanja umetnih snovi v telo, kri.
Sem šla to na internet pogledat.
LP

(odgovor članu nima)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Možnost ...dvojčki...
28.9.2007 13:41:35   
spelka12
http://www.mojmalcek.si/revija-11-05/dvojcka.php
evo našla eno stran.
LP

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Možnost ...dvojčki...
28.9.2007 13:42:04   
Anonimen
Oplojeno jajčece ima dedno zasnovo obeh staršev. Tako da vse to je lahko od očeta ali mame. Dokazano pa je, da se največkrta večplodna nosečnost zgodi s pomočjo zdravil za neplodnost, umetna oploditev...

(odgovor članu spelka12)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Možnost ...dvojčki...
28.9.2007 17:33:27   
Muklla
Dvojajčni dvojčki nastanejo, ko se ženski izločita dve jajčeci (iz vsakega jajčnika ena) in pride do oploditve obeh. Torej dvojajčni dvojčki so odvisni od mame. Enojajčni dvojčki pa so v bistvu "nespolno razmnoževanje pri človeku". Ko pride do oploditve enega jajčeca, se ta zaradi še nepojasnjenih vzrokov deli in nastaneta dva zarodka. To sta v bistvu klona. To pa ne vem od koga je odvisno, ker se baje ne ve, kdo sproži to delitev.
No, nekako poenostavljeno.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Možnost ...dvojčki...
11.9.2008 10:04:13   
Anonimen
Meni je G rekla, da imam zasnovo za dvojčke, mogoče kdo ve, kaj to pomeni? Nimam pa nobenih prednikov dvojčkov ... 

(odgovor članu Muklla)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Možnost ...dvojčki...
11.9.2008 10:13:27   
sakuL
jest jo imamuser posted image in tudi upam, da se uresniči... imajo jo po mamičini strani, po atijevi strani in pa po deščevi strani!user posted image user posted image user posted image

aja, pa še vedeževalka jih je moji mamici napovedala, da ji bom dala dva vnuka naenkratuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu nima)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Možnost ...dvojčki...
11.9.2008 10:27:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sakuL

jest jo imamuser posted image in tudi upam, da se uresniči... imajo jo po mamičini strani, po atijevi strani in pa po deščevi strani!user posted image user posted image user posted image

aja, pa še vedeževalka jih je moji mamici napovedala, da ji bom dala dva vnuka naenkratuser posted image user posted image user posted image


sakuL, tudi jaz takoj podpišem tole user posted image ... mojega dragega je sicer malo zaskrbelo, ko sem mu povedala, ampak ni važno user posted image Verjetno, če je ta zasnova, to pomeni, da je večja možnost za dvojajčna? Imam prav?
sedaj pa hitro user posted image v lov za user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sakuL)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Možnost ...dvojčki...
11.9.2008 12:14:53   
pokica_
Bojo pa sami dvojčki! Moja mami je tudi dvojajčni dvojček, vendar je njen brat takoj po rojstvu umrl, žaluser posted image .
Tako, da obstaja velika verjetnost, da bomo tudi mi imeli dvojčke.
Jaz se mojmu user posted image vedno šalim, pa rečem, da zdaj bomo imeli enega, pol v 2. bojo pa dvojčki! Vedno ga pot oblijeuser posted image .



_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Možnost ...dvojčki...
12.9.2008 8:04:06   
lenna
Joj koliko nas je  kandidatov za dvojčke
Moj oče je tudi dvojček, stara mama po mamičini strani tudi. Po partnerjevi strani pa žal nič.
Vedno sem si želela dvojčka, vendar nama še enega ne uspe narediti:(
Upam, da bo s pomočjo medicine le uspelo

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Možnost ...dvojčki...
12.9.2008 9:51:45   
obayifo
res nas je kar nekaj
moja mami je dvojčica, njena sestra ima dvojčke.... in pri meni sta ponavadi po dva folikla v spontanih ciklusih...

(odgovor članu lenna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Možnost ...dvojčki...
12.9.2008 10:11:03   
Mijavček
Uf punce, mal vas moram na realna tla postavit.

Tudi jaz sem vedno mislila, kok je fino met dvojčke, ampak ker jih v družini nimamo, si nisem nikoli milsila, da bom jaz ta prva.

No, ko sem zanosila pa sem zvedela marsikaj, kar ni ravno za veselit se, če nosiš dva. Taka nosečnost je veliiiko bolj rizična; več splavov, več nepravilnosti pri zarodkih,.... Največji "šit" pa je, ker se dvojčki rodijo praviloma prezgodaj, kar prinese svoje posledice za otročke; težave z dihanjem, zaradi premalo kisika posledično možganske ovarice in okvare itd., nizka porodna teža, nimajo sesalnega refleksa... In potem gledaš tista dva mala bitjeca tam v inkubatorju kako se matrata....

No druga stvar je nevarnost za nosečnico... za nevem kolikorat večja verjetnost za preeklampsijo, visok pritisk, diabetes, holestazo,....

Potem pa se rodijo in greste domov in morate skrbet za dva nebogljena dojenčka naenkrat; pa že z enim je veliko dela....

Sej vas nočem strašit, veliko dvojčkov se rodi dovolj pozno, ali pa jih lepo oskrbijo v inkubatorju, da zrastejo v normalne  otročke, ampak ne bit preveč žalostne, če boste imele samo enega.

sama sem noseča 32. tednov z dvojajčnimi dvojčki. v primerjavi z nekaterimi drugimi smo kar daleč prilezli, ravno včeraj pa sem izvedela, da mi bodo čez 14 dni verjetno sprožili porod, ker jima bo zunaj boljše kot notri. Težka sta 1400 in 1600 kg. A si predstavljate kako majhno je to? Mene je groza.

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Možnost ...dvojčki...
12.9.2008 10:20:07   
obayifo
pri nama je pa tako, da se sama tudi malo bojim in ne želim met dvojčkov (kljub 'nagnjenju'), moj dragi pa bi jih bil izjemno vesel. si ne predstavlja, kako bo, sej vem. sploh k nimava nobene mame zraven, ki bi pomagala.
glede na moja leta pravi, da bi naenkrat zrihtal in se ne bi blo treba več matrat
po drugi strani pa glih zarad mojih let...se bojim, da sem že tolk navajena, da sva sama... da bom že enega sončka neizmerno vesela po tolkih letih čakanja...

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Možnost ...dvojčki...
12.9.2008 16:58:23   
sttj
MIJAVČEK,pa daj odrasti,koliko si ti stara,da tako razmišljaš in tako strašiš bodoče mamice.Jaz imam dvojčka pa sploh ni tako hudo kot praviš,ko ju boš povila,boš videla da vse zmoreš,če ju le imaš dovolj rada in razen, če seveda nista  bila zaželjena.V nosečnosti pa lahko imaš probleme tudi z enim plodom,to je zelo odvisno,res pa je,da ja malo vseeno rizično.Vedno moraš pozitivno razmišljat,ne o tem kaj pa če bo tako,ne bo,ne sme bit.Vsaka nosečnost je drugačna,tudi nosečnica.Da ti povem konkretno o mojem primeru,bila sem celih 9 mesecev aktivna,nič nisem doma ležala in se sama sebi smilila,furala sem se okrog do konca pa čeprav sem že bila kot sod,14 dni pred porodom mi je umr oče,vzdržala sem vse psihične napore,ker sem vedela da nosim dva majhna sončka,ki mi pomenita vse na svetu.Celo nosečnost sem že bila sama,nisem imela nobene podpore,le prijateljic in mame,partnerja pa ni bilo,zato mi ne govorit,da to ne gre.Z tremi otroci se prav dobro znajdem in verjemi ali ne ni lepšega ko se oba stisneta k tebi in se ti nasmejeta.Vse bodoče mamice pogumno naprej, mi ki imamo dva otroka hkrati ali več smo posebaj obdarovane,smo nekaj posebnega .

< Sporočilo je popravil sttj -- 12.9.2008 16:59:34 >

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Možnost ...dvojčki...
12.9.2008 18:44:59   
Mijavček
No, kakšna kultura je pa to? Post je bil namenjen tistim, ki si želijo dvojčke, ne pa tistim,ki jih že imajo.

Ojoj, sej nisem hotla strašit nosečnic z dvojčki, ampak opozorit vse punce, ki si tako neznansko želijo zanosit z dvojčki, da je to lahko (ni pa nujno) zelo rizično. Napisala sem točno tisto, kar sem slišala od zdravnikov, in če imaš ti srečno zgodbo za sabo, še ne pomeni, da jo imajo vsi.

Pisala sem zato, ker ene ženske v želji po dvojčkih gredo tako daleč, da jemljejo hormonske spodbude na črno... kar je pa totalno neodgovorno.

Stara sem 33 let. Zanosila sem po 4 letih matranja in 3-eh IVF-ih zato mi ne govort če je otrok zaželjen ali ne. In da naj odrastem pa take... kaj hudiča pa ti veš o meni? To je ravno tako, kot da bi jaz tebi rekla, da je gotovo kakšen vzrok, da si (bila) brez partnerja.

In če prebereš še enkrat moj post boš videla, da nisem nikjer napisala da to ne gre. Seveda se vse da, če se hoče. Jaz se svojih otrok neznansko veselim, je pa 100% da bi bila moja nosečnost fizično lažja in veliko manj skrbi, če bi bil eden.  A se ne strinjaš?

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Možnost ...dvojčki...
12.9.2008 21:24:10   
LunaLuna
Mijavček: držim pesti, da bo s tvojo nosečnostno vse dobro in da poviješ dva lepa mala cukrčka. Vse dobro!!!!

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Možnost ...dvojčki...
13.9.2008 8:05:48   
blanč
sttj bravo za uspešno nosečnost.
Tvoja nesramnost presega vse meje. Se ti zdi, da pišeš tako pametno, da mora bit ves tvoj tisk odebeljen. Lepo, da ti je uspelo, ampak vse preveč primerov je, kjer je tako, kot o tem piše mijavček.
Polagam ti na srce, da predno se lotiš takšnih postov še malo prej preveriš dejstva in šele nato piši.

(odgovor članu LunaLuna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Možnost ...dvojčki...
13.9.2008 8:08:18   
DaisyE
Morgen blanči. Dihaj, dihaj, saj ni vredno. Mijavček že ve. Prid na kofe in povej, kako si kaj.

_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Možnost ...dvojčki...
13.9.2008 8:19:06   
lara light
Se popolnoma strinjam z Blančem.
Mijavčkin post je bil namenjen vsem, ki si želijo dvojčke, češ 'kako lepo je imeti dva' in osvetlila je samo številne težave, ki to lahko spremljajo.
Jasno je, da si vsaka mamica, še posebno tista z dvojčki želi, da bi bilo čimmanj težav in velikokrat jih tudi ni, kot v tvojem primeru, velikokrat pač žal so.
In s temi bold črkami spodbujat nekoga, ki ga sploh ne poznaš, naj odraste, ....spraševat, če je sta otroka zaželjena nekoga, osebo, ki je poplnoma ti tuja in podajat kot dejstvo da straši, ko je povedala same resnice, je skrajno neokusno in na tem forumu nezaželjeno.
Mijavček je naša prijateljica in mi vemo, kaj in kako čuti. Kaj vse je prestala in kako močna oseba je. Vemo, da si otrok želi bolj kot vse in res ji ni treba poleg vseh priprav na morda zgodnji porod, ki jo sedaj bremenijo,  ukvarjat se s takimi primitivnimi opazkami. Žal mi je, da si to zapisala, ker vem, da ji sedaj ni vseeno.

Mijavček, vem da zmoreš! Naj minejo dnevi do poroda mirno. Vse bo v redu, v to še kako verjamem. Tudi maleni malčki zmorejo veliko več kot si mislimo...o tem sva pa že govorili.user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil lara light -- 13.9.2008 8:20:43 >


_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Možnost ...dvojčki...
13.9.2008 8:35:37   
emaa
No da še jaz pristavim svoj lonček, se strinjam z Mijavček, da nosečnost z dvojčki ni kar tako, pa tudi komplikacije po porodu niso kar tako. Sem imela težko, zelo rizično nosečnost, ki sme jo glede na vse probleme, ustavljanja popadkov daleč pripeljala, pa se ni tam zaključilo, so bile komplikacie in je eden od dvojčkov skoraj umrl, preživel v bolnici 3,5 mesecev. In ja dvojčkov ne zamenjam za nič na svetu, da bi pa zavestno to hotela, pa ne, ker je preveč stvari, ki grejo lahko narobe.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Možnost ...dvojčki...
13.9.2008 10:24:42   
Mijavček
Punce, hvala za podporo user posted image . Sem vesela, da ste prav razumele, kaj sem hotla napisat.
Res nisem hotla strašit nosečnic, saj je to tema Upajmo skupaj in takih stvari zagotovo ne bi pisala na temi Čvekanje v pričakovanju.
Nisem pomislila, da itak vglavnem vse punce beremo tud kaj drugega, ne samo tisto, kar je aktualno za nas.
Kar sem napisala bi res lahko prestrašilo marsikatero nosečnico, ampak nosečnice z dvojčki vse to itak že vedo in je bilo namenjeno ne-še-nosečnicam. Meni se koža ježi, ko slišim punce, ki bi naredile ne vem kaj, samo, da bi imele dvojčke, ker je to pač fajn videt. Čeprav sem bila jaz prej tud na podobnem. Zdaj si pa želim nič drugega kot zdrave otroke. (se pa že ponavljam ko papigauser posted image )
Ko sem šla na IVF sem vedno pristala da mi vstavijo dva zarodka, ker je še vedno bolje dva kot nobeden. To še vedno mislim. Sem pa sama pač v taki prestrašeni fazi, vsak pač izhaja iz svojega zornega kota.
Pa hvala za lepe želje.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Možnost ...dvojčki...
13.9.2008 11:01:52   
pika74
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček
Sem pa sama pač v taki prestrašeni fazi, vsak pač izhaja iz svojega zornega kota.


Mijavček drži se, mi smo s tabo user posted image user posted image user posted image user posted image .

Punce vam povem, mogoče nekaterim ni čist jasno, ampak če bi vi videli našo drobceno Mijavček... je en mali drobižek... in nositi dvojčka ni mačji kašelj. Tko da Mijavček, kapo dol... in vedi, da mislimo nate!

Lp
user posted image

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Možnost ...dvojčki...
13.9.2008 11:43:00   
soncek.djukelica
ojla,

še jaz bi povedala svoje izkušnje z mojima dvojčicama!
Moja nosečnost je potekala krasno, nobenih večjih težav razen parih vnetij sem imela! V porodnišnico sem šla le rodit, niti en dan nisem preležala v bolnici, kljub mojim letom, ker nisem rosno mlada in otroka sta bila rojena v 36 tednu in kar je najbolj pomembno,da nista bila v inkubaturju!
Se pa strinjam z Mijavčkom,da je naporno, sploh prve mesece, ko je treba dojit tudi ponoči, ko pa se spanje uredi, ste na konju!
Se pa moram strinjat z sttj, da nobena stvar ni težka, če veš zakaj!
Dvojčke je super imet!
Mijavček, želim ti lep porod in glede na tvojo nosečnost sem prepričana,da sta že toliko velika in zrela,da ne bosta v inkubatorju!
Glede teže ti sploh ni treba skrbeti, bosta že nadoknadila, kot sta moji dve, meni je najbolj pomembno,da sta zdravi in da se normalno razvijamo!


_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Možnost ...dvojčki...
16.9.2008 16:35:15   
sttj
Mijavček sorry,nisem vedela,da sem te tako razjezila,da pa sem napisala z povdarjeno barvo pa sem komaj sedaj videla.Nisem hotela nič slabega,ampak ti si začela tako čudno uvod,pa še to,jaz nisem svojih otrok obdržala zato,ker je to tako "fajn "kot si ti napisala,na žalost je tako naneslo.

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Možnost ...dvojčki...
4.11.2008 9:22:23   
bybyka_1987
no naj se powem jaz moja babica je bila dvojcica,moja mami je imela dvojcka samo sta nazalost umrla v 6 mesecu nosecnosti pa se od mojega partnera je oce dvojcek,poleg tega sem imela terapijo klomifena? mislite da so moznosti?

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?