|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   počivanje po porodu
11.12.2008 21:26:14   
Anonimen
Pozdravljene!

Zanima me koliko, kako ste počivale po porodu? Ste res nonstop ležale ali ste bile bolj na nogah? Ste se tega držale vseh 6 tednov? Kakšne pa so posledice, če se ne počiva dovolj oz. si že dokaj aktiven, kajti vsi govorijo počivat, počivat, počivat...in nihče ne o posledicah?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: počivanje po porodu
11.12.2008 21:27:58   
Najaa
Mene so kar čuvali po porodu, moram priznat. In mi je pasalo. Ene pa pravijo, da so bile že ful aktivne praktično takoj. Ne vem, po moje telo rabi malo počitka, saj je opravilo veliko delo.
Jaz imam na srečo tako dobrega moža, da si je res vzel čas in skrbel za vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: počivanje po porodu
11.12.2008 21:29:28   
zmajaz
Mah js nism nič kaj počivala. Kaj čem ležat, če mi pa nič ni blo - sem imela srečo, da nisem bila niti šivana in nič. Prvih par dni sem se še tu in tam mal ulegla - bolj po silem ko kaj drugo, pol pa ne več. Se mi je zdelo da že več kot dovolj ležim zraven male, ki se je vsakič po 40-60 minut dojila - sva se pa večinoma leže dojile, ker sem se tako navadila že v porodnišnici, pa tudi sicer je bilo najlažje tako, glede na to, da je tako dolgo časa jedla.

Posledic ni bilo - kake so pa lahko, pa ne vem. Moram pa rečt, da mi pa vseeno ni bilo treba kuhat, prat, obešat perila ... ker si je tašča vzela prvi teden dopust in je ona vse porihtala. Delala nisem lih ne vem kaj, nisem pa tudi ne ležala.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 11.12.2008 21:31:07 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: počivanje po porodu
11.12.2008 21:37:22   
Anonimen
Sem bila pri mamici doma, ker sem mislila, da bom počivala.Imela sem vse k riti prinešeno. Pa nisem počivala. Smrt v družini, selitev...ogromno likanja, pranja...in mi je še danes žal, da nisem več počivala. Šivi popustili, hrbtenica aleluja...imela sem samo srečo, da je tamala spala ponoči, se je zbujala samo 1x v noči.


Počivaj, ni brez veze rek 6 tednov truga pod posteljo. Če bo počitka dovolj, boš tudi ti bolj sproščena, mleka bo več...

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: počivanje po porodu
11.12.2008 21:40:22   
Anonimen
Prvih sest tednov na full. Saj ne da me je porod utrudil, ampak sem se pustila streci od spredaj in zadaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
11.12.2008 21:56:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: počivanje po porodu
11.12.2008 22:02:17   
Anonimen
Nisem počivala. Ko sem v porodni sobi zaslišala zajokati svojega sina, sem dobila toliko energije, da me je le ta 14 dni non-stop držala pokonci.
Je pa res, da tudi jaz nisem bila šivana in nisem imela nobenih posebnih težav po porodu, ki bi me "prisilile" k počitku. V vsako delo sem se kljub pomoči "vtaknila".user posted image
Na koncu sta me moj najdražji in moja mami postavila pred ogledalo, da sem si ogledala podočnjake in telo, ki je bilo dejansko izsušeno. Iz porodnišnice sem prišla z enakimi kg kot pred nosečnostjo, potem pa sem kg dnevno izgubljala (predvsem vodo) in sem bila res izsušena, kar je pripeljalo do pomanjkanja mleka. No, potem sem začela malo bol počivati, piti in se je stanje izboljšalo.

Tako je, ko si v tisti evforiji ko imaš prvega otročka. user posted image



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: počivanje po porodu
11.12.2008 22:09:43   
Petr_a
ne,nisem počivala-še isti dan generalko po stanovanju naredila,ker mi je bilo dolgčas.
Sicer pa ne vem zakaj ene pišete,jaz nisem bila šivana in sem pospravljala.Kaj pa ima šivanje veze s pospravljanjemuser posted image

vanja zakaj pravijo počivat- ja,saj ne boš rekel mmaici zdaj se pa vstani in pospravljaj ,kuhaj kajne.vsi ti bodo rekli počivaj,saj si rodila.Jaz ne vidim zakaj bi počivala,a samo zato,ker sem rodila user posted image
ne vidim logike tukaj jeb... ga user posted image

Posledic ni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: počivanje po porodu
11.12.2008 22:21:30   
Anonimen
Sicer nisem imela težkega poroda, samo me pa ubija tole spanje po etapah, ker sem bila prej kar zaspanka. Tako da jaz kar počivam ... sem 3 tedne po porodu in prva 2 tedna je bil moj dragi doma in spedenal gospodinjstvo, zdaj mi pa mami veliko pomaga, mi lika, skuha in to. Jaz kvečjemu dam cote prat in jih potem v sušilca zmečem. Drugače se pa držim pravila, da ko dete spi, grem v horizontalo tudi jaz.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: počivanje po porodu
11.12.2008 23:00:55   
lex
prvič sem se pustila pedenat od spredaj in od zadaj, predvsem zato ker sem imela ful šivov in so boleli kot user posted image
drugič sem tak na easy rodila, da sploh ni blo neke panike počivanja, sem se pa tu pa tam kdaj ulegla
tretjič sem pa rodila glih med največjo zidarijo hiše in sem v nedeljo prišla domov, v ponedeljek pa sem že kuhala za vse delavce, no starejša dva so babice popazile, ker sva z Vito morale bit še not.

Zaenkrat se mi ne pozna še nič, me je pa strah, da mi bo na stara leta vun vsekalo, ampak res ni blo druge. ni bilo koga, da bi me cartal. babice so imele otroke, dragi in ostali moški del družine (dediji in strici) so bili pa na bajti

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: počivanje po porodu
11.12.2008 23:33:26   
frutka_
Jaz sem počivala kolikor sem lahko. Počivala in dojila pa spoznavala otroka.  Za ostalo me ni skrbelo. Imam moža pa je pomagal pri gospodinjstvu in pri prvem otroku, nekaj mi je kuhala moja mamica (ravno je imela dopust, ker sem poleti rodila), nekaj je bilo instant hrane. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: počivanje po porodu
12.12.2008 8:12:11   
Naja31
O ja, jaz bi že počivala,pa je bil cel mesec po drugem porodu doma starejši sin ker je imel šklatinko,tako da ni bilo mogoče počivati.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: počivanje po porodu
12.12.2008 9:11:13   
frutka_
Naja moj je dobil gnojno angino prvi dan, ko sem prišla domov.Jaz z novorojenčkom, cela posrana sva bila da ne bo kaj mala fasala. Spala sem v dnevni na trosedu.
Najbrž je zbolel zaradi psihe. Je pa imel angino takrat prvič in zadnjičuser posted image .

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: počivanje po porodu
12.12.2008 10:03:45   
end1
po prvem porodu CR sem kar hitro okrevala, malo me je bolelo pod trebuhom in to je blo več al manj vse, drugič po naravnem porodu pa sem ko sem pršla domov s porodnišnice, imela ful energije, sam kaj ko telo ni pustilo, sem dobila kmalu vročino in čišča, ki je že skoraj zginla se je spet pojavla. Dolgčas mi je blo za znoret, tamali je sam jel in spal, tako da nisem mela z njim doti dela. Pa sem počivala, nardila ta nujno in se ulegla na kavč in gledala v steno za znoret, ko pa sem po šestih dneh spet začela naspidirano skakat po stanovanju se mi je vročina spet pojavla in pol padla, ko sem se fanj odpočila. Zato sem se prisiljeno odločla, da počivam do konca šestih tednov, tako kot parvijo, da si z eno nogo v grobu še.

Pol pa je šlo. In zdaj sem ko lučka, pucam, likam, kuham.... skratka na starem tiru. HVALA BOGU

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: počivanje po porodu
12.12.2008 11:25:56   
Lona76
Po prvem porodu sem kar počivala in se pustila kolikor toliko strešti možu. Vsaj prve 3 tedne ko je bil doma. Po drugem porodu nisem počivala, ker me je doma že nestrpno pričakal starejši sin. Posledica nepočivanja je bila edino ta da sem bolj krvavela. In ko sem se malo ulegla in se "spočila" je bilo bolje. Drugače pa že v porodnišnici nisem počivala ker je bila user posted image  na intenzivni in sem skakala non stop pa črpat mleko, pa k mali na intenzivno, pa spet črpat mleko,.......

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: počivanje po porodu
12.12.2008 13:47:54   
Pšemek
Prvih 14 dni sem ful počivala. Skrbela sem le zase in za malčico seveda. Čeprav sem se zelo hitro spet dobro počutila. Kuhanje je že pred porodom prevzela tašča, ostalo gospodinjstvo je prevzel možek, ko pa je šel nazaj v službo, sem jaz začela malo migati. Stanovanje sicer še vedno on pospravlja...

_____________________________

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: počivanje po porodu
12.12.2008 21:00:02   
Neža7
Zelo malo sem počivala po porod oz. CR.... Vse sem delala normalno razen, da nisem dvigovala zelo težke stvari prve 6 tednov.

_____________________________

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm



(odgovor članu Pšemek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: počivanje po porodu
12.12.2008 21:08:05   
mama_milchy
ko sem rodila, smo bili še pri mojih starših in sem seveda po porodu počival recimo da prva 2tedna kr veliko; sem pustila da me razvajajo drugi (moj možek pa mama in tata), ker nama dojenje ni takoj steklo (vnetje ustnic našega Žigca), sem si mogla mleko kr črpat in je bilo to včasih kr naporno in utrudljivo tako da sem pol mogla počivat; ko pa nama je steklo dojenje, sem se hitro lotila gospodinjskih del, no cunje sem dala prat in sušit pa kej malega polikala, kuhala pa je še vedno mami. Sem se pa tudi držala ˝pravila˝ da sem spala, ko je spal user posted image .
Sedaj v drugo, bom najbrž tudi počivala odvisno kako bo potekal porod; je pa res da se bo treba tudi starejšemu posvečat in bo najbž manj časa za počitek.

< Sporočilo je popravil mama_milchy -- 12.12.2008 21:09:06 >

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: počivanje po porodu
13.12.2008 20:10:40   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a

ne,nisem počivala-še isti dan generalko po stanovanju naredila,ker mi je bilo dolgčas.
Sicer pa ne vem zakaj ene pišete,jaz nisem bila šivana in sem pospravljala.Kaj pa ima šivanje veze s pospravljanjemuser posted image

vanja zakaj pravijo počivat- ja,saj ne boš rekel mmaici zdaj se pa vstani in pospravljaj ,kuhaj kajne.vsi ti bodo rekli počivaj,saj si rodila.Jaz ne vidim zakaj bi počivala,a samo zato,ker sem rodila user posted image
ne vidim logike tukaj jeb... ga user posted image

Posledic ni






A si bla šivana? Ti je premaknilo trtico? No pri meni je bilo oboje in ko sem stala kako uro me je tako bolelo, včasih šivi, vendar ko se je to pozdravilo, pa me je še lep čas trtica mantrala. Zato počivat! Če pa nisi čutila potrebe pa blagor ti, hvalabogu, eni pač imajo srečo. Pa zakaj ti ne bi vsaj enkrat v življenju kdo stregel z dobrim razlogom user posted image

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: počivanje po porodu
13.12.2008 20:38:50   
Petr_a
Seveda,imela sem epiziotomijo

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: počivanje po porodu
13.12.2008 21:30:37   
AnciM
Men niso pustili nič delat; tašča je prevzela kuhanje, možek pa vse ostalo. Po enem tednu sem že prala z moževo pomočjo. Ker je od njegovega sodelavca žena 3 tedne po porodu skoraj izkrvavela, mi ni pustil absolutno nič dvigovat. Rekel mi je le: Ti poskrbi za ta malega, jaz bom pa vse ostalo. Še za na sprehod sem se morala skregat, da me je spustil.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
13.12.2008 23:33:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: počivanje po porodu
14.12.2008 16:04:32   
lotty4
Po carskem rezu sem počivala. In pasalo mi je. Bila sem zelo utrujena in sem zaspala kaj hitro. Imela pa sem doma moža cel mesec tako da sem se res spočila potem pa mi je prišla pomagat mami. Nevem mogoče boste rekle da sem scrklana  ampak počitek sem res potrebovala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: počivanje po porodu
14.12.2008 17:17:50   
poli*
Lotty- in tako je edino prav! Jaz sem tudi počivala, ker je moj imel očetovskega, pa je vse postoril namesto mene. Bravo.
Mami mora počivati predvsem zaradi tvorbe mleka in zato, da ima "utrujeno" telo možnost okrevanja po porodu. No, saj se razumemo- počivanje v mejah normale, ane user posted image

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: počivanje po porodu
18.12.2008 9:15:54   
maja24
Jest sm ful počivala, vsa gospodinjska dela je moj opravlov,je biu en mesec doma.Je pa res da sm bla skor en mesec čist slaba sm bla po porodu ful slabokrvna pa še šivana in šivi so me tko bolel pa pekl da mi je šlo včasih prou na bruhanje (ko sm previjala tamalo sm komi stala ker me je spodi vse bolelo za znort).Pa nism mela težkega poroda je biu zlo hitr v dveh urah.

_____________________________

Ela čebela


(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?