|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako otroka umiriti da poje pri miru?
29.8.2008 19:25:05   
mimi84
Pozdravljene mamice in očki!

Že nekaj časa iščem po forumu odgovor na moje vprašanje in upam da mi boste pomagali najti odgovor!
Naš Tim ima 2 leti in je zelo živahen otrok, z čimer sem se sprijaznila in pač poskušamo to preživeti, saj vsi poznate to obdobje okoli dveh let user posted image  ! Nočne more!
Imam pa problem z hranjenjem, ne more se umiriti, da bi pojedel obrok, imam dve možnosti:
1. ali tekam za njim z žličko v roki
2. ali ga hranim ob risanki

vendar mi nobena možnost ni všeč, ker ga hočem navaditi reda, kadar se je se je in ne gleda risanke ali igra. Ko je bil manjši je jedel sam v stolčku, zdaj pa ko mu pokažem stolček začne vreščati. Noče jesti tudi kadar vsi ostali jemo. Pa tudi lačnega sem ga že puščala, pa nič od tega. Sicer je zdrav, samo rada bi da se nauči jesti v miru! Imate kakšne izkušnje okoli tega? Je mogoče prezgodaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako otroka umiriti da poje pri miru?
29.8.2008 19:45:37   
FORZA
Ga imaš v vrtcu????
Sprašujem zato ker moj najmlajši sin dve in pol leti, sploh ne morem verjeti kako si vzame čas ko je pri kosilu. Se lepo vsede in lepo je pa tudi priprave od njegovega krožnika do pribora to vse sam uredi. Ja pa slinček in pol umivanje po kosilu.
Vse to se je naučil v vrtcu. In to že kar neka časa, odkar je začel hoditi v vrtec.


Prva dva sina katera nista nikoli obiskovala vrtca sem vedno letala za njima z žlicouser posted image
Razen takrat ko nas je bilo več za mizo je kaj pojedel.

Po mojem jim je bol zanimivo ko jih je več skupaj za mizo po mojem mišljenjuuser posted image
Vsaj po mojih izkušnjah tako sklepamuser posted image


(odgovor članu mimi84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako otroka umiriti da poje pri miru?
29.8.2008 20:13:17   
Naja30
Moja je stara 21m in je ravno prišla v to obdobje nemirnosti za mizo. Mogoče je malo krivo tudi to, da zdaj sedi z nama za mizo in ne več na svojem stolčku.
Vsekakor pa za njo ne letam z žlico, niti je ne hranim ob risanki. Oprosti, oboje se mi zdi malo preveč. Se je že zgodilo, da kosila ni hotla jest in sem jo pustila še kakšno uro, da se je igrala, potem pa je sama šla do mize in nakazala, da bi jedla. In pojedla je vse. Pod nobenim pogojem pa ne bi skakala z žlico za njo ali jo hranila ob tv-ju. Je se za mizo ob času, ko jemo ostali. Če takrat ne gre, pa kasneje in še vedno za mizo.

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako otroka umiriti da poje pri miru?
29.8.2008 20:52:58   
blaža
Jaz sem mojemu pripovedovala pravljico. vedno sva se zmenila, da bo mamica povedala pravljico in on bo jedel, pa vedno si je želel o treh prašičkih. Sedaj ima pet let in ni več pravljice, pa škoda , da ne pali več ta fora, ker ni ne vem kakšen jedec. Ta mali pa ima šest mesecev in je med pitjem mleka tudi ful nemiren in maha z rokami in nogami in ga pa umirim s pesmico :Pika poka pika polonica, to je Blaž, pa še moj Matija lepi lepi fant, mama vas ma rada srčka sta oba in vsak ki vas pozna res prav res vas rad ima. Pa je tako srečen ko mu pojem!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako otroka umiriti da poje pri miru?
29.8.2008 21:02:18   
Naja31
Nikoli nisem imela teh težav in nikoli ga ob jedi nisem animirala. Od mize gre, ko poje. Če pa prej, pa ostane lačen. Niti na misel ne pade da ga lovim z žlico.
Pa to ni stvar živahnosti ali neživahnosti otroka, ampak vztrajnosti in doslednosti staršev.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako otroka umiriti da poje pri miru?
1.9.2008 10:40:52   
honey
Mimi84, očitno so vsi Timi takšni user posted image  Naš je isti, pa je star že 3,5 leta. Ampak pri nas je problem, ker nikoli ni lačen oz. redko kda (recimo 1x tedensko user posted image ). Samo jaz ga enostavno ne silim. Ko bo lačen, bo že jedel. Npr. v soboto mi je za kosilo pojedel celo žlico pire krompirja brez problema. Sedel lepo za mizo in jedel. Včeraj pa je pojedel 5 žlic juhe, 2x dal v usta krompir in to je bilo vse. Potem ga je pa lulat, pa kakat in tako naprej user posted image . Ne silim ga nikoli, da naj je, z žlico nikoli ne hodim za njim, res pa je, da velikokrat gleda risanke in večerja. Tako kot midva z možem tudi jeva pred TV-jem. Potem ne morem zahtevati od otroka pa nekaj drugega user posted image  Pa moram reči, da mi med risanko še največ poje, ker se takrat zamoti in potem kar nekako sama žlica najde pot do ust user posted image  Sobotna in nedeljska kosila se pa jejo za mizo, tukaj pa ni izjem. Res pa je, da je takrat največji problem in kreganje, prepričevanje in ne vem, kaj še vse. Ampak saj smo se že navadili - tako pač je. Je, dokler je, ko ima pa dovolj, pa gre od mize. Nimam kaj, se mi ne da več kregat z njim.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako otroka umiriti da poje pri miru?
1.9.2008 20:04:46   
mimi84
 To pomeni naj ga pustim in ko bo lačen bo jedel?
Samo kam pa to pelje? S tem mu pokažem, da naj dela po svoje!? user posted image
 
Vem da je krida samo najina, ker sva ga preveč razvadila, pač imamo neugodno situacijo in dve družini živimo v eni hiši in vsem gre na živce jok, zato je razvajen!
Pomislite, da sem ga šele pred kratkim naučila, da sam zaspi v posteljici in ne poleg mene!!!user posted image   Ja tako je, če poslušaš druge in ne sebe! Za druge je še vedno majhen dojenčekuser posted image , ampak izkorišča nas pa že kot velik user posted image  !!
Hvala za dobre nasvete, pa če ima še kdo kakšno dobro ukano se priporočam!

VEČ GLAV VEČ VE!

P.S.: Ni v vrtcu!

< Sporočilo je popravil mimi84 -- 1.9.2008 20:07:26 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako otroka umiriti da poje pri miru?
2.9.2008 8:18:36   
honey
Glej, Tim tudi ni v vrtcu, ga čuva moja mami. Ampak naš otrok očitno ne potrebuje veliko hrane ali pa imam jaz  zgrešene pojme o tem, koliko naj bi 3,5 letnik pojedel. Pač, ko bo lačen, bo že jedel, je dovolj velik, da bo povedal. Ne vem, jaz nisem ne vem kako "zoprna" glede prehranjevanja za mizo, ker tudi jaz rada pojem v miru in mu potem dovolim, da gleda TV ta čas, ko je. Ker drugače pri nas ni miru za mizo, razen takrat, ko je res lačen, da sedi pri miru in je. Ampak to se ne zgodi velikokrat user posted image . Pa mislim, da s tem, če mu boš dovollila, da bo jedel, ko bo lačen, ne takrat, ko boš ti hotela, otrok še ni razvajen. Ne vem, tudi jaz ne skočim vsakič, ko recimo mali reče, da je lačen in ne delam za jesti za celo familijo, pač dobi jesti samo on oz. kdorkoli je pač lačen. Ne vem, mogoče sem jaz čudna, ampak zame je nedeljsko kosilo tisto "pravo" kosilo, ko imamo res mir in užitek pojesti, kar je pač kuhano, drugače je ena sama forca. V nedeljo za kosilo pa zahtevam, da sedi za mizo in lepo je. Pač kompromis.

(odgovor članu mimi84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
2.9.2008 11:15:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako otroka umiriti da poje pri miru?
2.9.2008 19:53:38   
Naja30
V vsem se strinjam s honey, razen z delom, da otrok je pred tv-jem. Midva z možem sva se navadila obroke jesti za mizo in če se le da skupaj, ker tako navajava tudi tamalo. Hranjenje pred tv-jem pomeni, da otrok samo trpa vase in tega sploh ne ve. Zdaj to še ni problem, ko bo malo večji pa bo problem.
V glavnem, res je da bo otrok jedel, ko bo lačen. Kot sem že rekla, ima naša zadenj teden te muhe, da enostavno ne je, ko je kosilo. Pa ji rečem ok, boš pa kasneje. In ko je lačna, se sama usede za mizo in poje. Ne skrbi, otroci imajo še naraven občutek za lakoto in ne bodo lačni.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako otroka umiriti da poje pri miru?
3.9.2008 9:57:36   
bambam
 
Mogoče bi poskusla tako, da če ne poje kosila ko je kosilo, ne dobi nič do večerje. Naša je to skapirala. Mal še sicer zavlačuje, ampak pride in poje. Če je lačna seveda. Če pa ni, je pa ne silim. Sam pol morš vedet da do večerje ne ponujaš nič prigrizkov in kakšnih keksov al smokijev,..... !!
Moraš bit tudi ti dosledna!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?