|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sbvencionirana prehrana
5.9.2008 9:29:42   
Skabi
V šoli smo dobili obrazce za subvencionirano prehrano in nobenih pojasnil. Kaj zdaj to pomeni, da bodo prehrano subvencionirali vsakemu, ki da prošnjo al obstaja kak cenzus?  Učiteljica ne zna razumljivo pojasniti skoraj ničesar user posted image  SMo šele v prvem razredu in čist zmedeni user posted image  (starša bolj kot otrok)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sbvencionirana prehrana
5.9.2008 10:32:57   
Lenny
Pozanimaj se pri socialni delavki na šoli.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sbvencionirana prehrana
5.9.2008 13:46:59   
mojcaziga
Običajno šola subvencionira malico, za kosilo pa urejaš preko CSD-ja. Odvicno od prijavljenih in upravičenih se potem sredstva ustrezno razporedijo, ampak mislim, da je max. subvencija 0,8€ dnevno na malico, lahko pa ustrezno nižja. Oddaš tisti list z ustreznim dokazilom in potem to ureja šolska socialna delavka, za kosilo pa moraš vsaj v MB urejati na CSD.
V praksi ti ne bi znala povedati, ker mi tega ne bomo koristili.

lp, Mojca

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sbvencionirana prehrana
5.9.2008 14:40:18   
lelaval
Na obrazec, ki si ga dobila, napišeš ime otroka in razred, zraven pa priložiš odločbo o otroškem dodatku - to pa neseš soc. delavki ali pedagoginji, potem pa dobiš odločbo, ali ima otrok subvencionirano prehrano ali pa ne. 

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sbvencionirana prehrana
5.9.2008 16:19:36   
Kerensa*
Če ste obrazec dobili v šoli, potem je tukaj govora o subvencioniranju šolskega zajtrka... za kosilo morate namreč vse urejati samo na pristojnem CSD-ju... obrazec, ki ste ga dobili, izpolnite z zahtevanimi podatki... če ste zaposleni, priložite fotokopije zadnjih treh plačilnih list... če niste, priložite zadnje tri izpiske TRR-ja... to velja za oba starša... priložite še fotokopijo odločbe o otroškem dodatku, fotokopijo odločbe o preživnini (če jo otrok prejema) ter fotokopijo odločbe o DSP (tudi delna DSP velja), če jo prejemate... nato pa vse skupaj oddajte v tajništvu šole... do konca meseca septembra boste že vedeli rezultat... vlog ne odobrijo vsem, temveč praviloma samo tistim vlagateljem, ki imajo najslabši finančni položaj... seveda pa je vse omejeno z višino šolskih financ, kajti to financira šola sama... če ima šola denarja za 10 subvencij, vlog pa dobijo 100, bodo subvencije dodelili tistim 10-im, ki so v najslabšem položaju... v vsakem primeru pa se ne sme preseči CSD-jevega cenzusa za IDSP (kar pomeni cca. 20% nad minimalcem).

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sbvencionirana prehrana
7.9.2008 22:15:44   
Skabi
hvala.
Na listu piše subvencioniranje šolske prehrane - pri ans je to malica in kosilo.
Če sem prav razumela, obstaja cenzus.  Kerensa, kaj je to IDSP? user posted image
GLede a to, da sva oba zaposlena, z dokaj dobrimi dohodki, je potem brezsmiselno oddajat vlogo?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sbvencionirana prehrana
7.9.2008 22:21:27   
Kerensa*
IDSP je Izredna Denarna Socialna Pomoč... razen v izjemnih primerih jo dodelijo tistim, ki za maximalno do 20% presegajo dohodkovni cenzus... za 4-člansko družino je to 510€ (+ max. 20%)... vsem ostalim prej svetujejo možnost pridobitve dodatnih financ na podlagi zaposlitve in banke (čeki, povišan limit, potrošniški kredit itd.)... če sta oba zaposlena in če imata oba za več kakor 20% večje plače od minimalca (netto minimum je 420€, torej bi z dodatkom 20-ih % zaokrožili na 500€ netto + malica in prevoz), potem skorajda nimata šans... sploh pa, če je v šoli veliko ali vsaj več takih, ki imajo slabše finančno stanje... poskusite pa vseeno lahko, saj nič ne stane... lahko, da upoštevajo kakšen stanovanjski kredit ali leasing, kar bi pomenilo, da ti od netto plače ostane npr. samo 250€ za preživetje... ampak vidva nimata vsak samo po 500€ netto plače, se mi zdi.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sbvencionirana prehrana
8.9.2008 8:57:54   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: Skabi

hvala.
Na listu piše subvencioniranje šolske prehrane - pri ans je to malica in kosilo.
Če sem prav razumela, obstaja cenzus.  Kerensa, kaj je to IDSP? user posted image
GLede a to, da sva oba zaposlena, z dokaj dobrimi dohodki, je potem brezsmiselno oddajat vlogo?


Glej, možno je subvencioniranje obeh obrokov, ampak šola odloča komu bo subvencionirala malico, postopek subvencioniranja kosila pa vodi CSD. Iz tega sledi, dase marsikomu subvencionira malica, kosilo pa ne.
KOt sem pa že prej napisala, šola ima določena sredstva in napodlagi števila prošenj in glede na njihov status, se odloči kolikim in koliko bo malica subvencionirana. Za kosilo pa kot že rečeno to rešuje CSD, ki pa ima, po slišanem, kar stroge pogoje.

lp, Mojca

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: sbvencionirana prehrana
8.9.2008 9:12:59   
mala maja
Pri nas vse ureja šola, vsaj kar je razvidno iz obrazcev ne vem pa kako poteka v resnici.
Priložiti pa moraš odločbo za OD od CSD

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?