|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Driska-na pomoč!!!!!
22.9.2008 16:27:34   
atanja
Naš mali ma drisko. In secer sam da mal popije gre čez rito ven. Prej mi je tud bruhal. sam mu očitno ni sok pasal. ZDaj mu dajem čajčke. in jih pije sam gre res takoj čez rito ven.

ME je pa strah ker je ratu ful miren. in vsake tok časa kar počiva-to ni v njegovi navadi. Zdravnice je rekla da če ne bom mogla nadomestit tekočino ga naj pri peljem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
22.9.2008 16:36:09   
leni5
Kolko je star?

Jaz bi ga peljala k pediatru, ker če je apatičen in brez volje je mogoče že dehidriran.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
22.9.2008 16:51:16   
atanja
2 leti bo. Sej ni skoz brez volje. Zdeja npr.k je drugič bruhu je spet dobre volje sam bo čez neki časa spet utrujen.. Ma ne vem.

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
22.9.2008 16:53:45   
mucek1
idi po rehidrol sol v lekarno pa borovničke in glukozo pa bo bolje. pa bobi palčkeuser posted image

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
22.9.2008 17:00:50   
Anonimen
Znaki za dehidarcijo: vdrte ocke,suhe ustnice,zaspanost

Mi smo prejsnji teden imeli to virzo bruhanja in driske. Nic mlecnega, caj iz suhih borovnic vsak 15min par pozirkov,ne prevec naenkrat. Linux kapsule 3krat na dan,

(odgovor članu mucek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
22.9.2008 17:10:23   
atanja
 Hvala. Mislim da še ni tok hudo. A mi lahko samo poveš kok časa je trajala ta viroza..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
22.9.2008 18:16:05   
dejček
tudi naš skoraj dveletnik, je pred 14 dnevi prebolel trebušno virozo. Prva dva dni driska in bruhanje, potem naslednje tri dni samo driska. Ampak ta pa res ful huda, mislim da sem ga previla tudi do 20X prve dni. Dajala pa sem mu rehidracijsko sol v čaju, Hippov ORS 200 - ta je posebej za takšne težave in pa čaj iz suhih borovnic. Te so po mojem še najbolj pomagale. Čaje pa ne smeš sladkat s slladkorjem, ampak s sladilom. Za jesti pa nemastno in nesladko. Super so sveže borovnice, če jih še kje najdeš, ribana jabolka, ki jih pustiš da potemnijo, bobi pakčke, slane prestice; želim čimprejšnje okrevanje

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
22.9.2008 18:53:24   
Anonimen
Ja nas je prvi dan bruhal ene 5ur,potem pa zacel driskati,cca7na dan,cez tri dni je driskal je samo 2krat na dan.Nehal pa je po tocno enem tednu.S tem,da cel tzeden ni nic jedel,je pil in zizal in to je bilo vse.Tudi ce ne zeli jesti ni panike,vazno,da dovolj pije.Upam,da bruhanje poneha..Ker bruhanje in driskanje je kar hudo,oboje...Pa se toliko vec tekocine izgublja.

(odgovor članu dejček)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
22.9.2008 20:32:49   
Eca
Tisto s svežimi borovnicami je pa čisto mimo. Sveže borovnice imajo nasproten učinek od zapiranje.

JAz namesto Linex-a priporočam Biogaia, ki se dobi v lekarni. To so kapljice za otroke. Otroku daš 5 kapljic na žlico ali dudo, so brez okusa enkrat na dan. Delo je opravljeno, ne pa Linex user posted image user posted image user posted image , na koncu ti otrok od tega Linexa ne bo hotel ničesar jesti, ker je tako .

Pa nobenih sokov. Raje vodo in borovničev čaj.

V lekarni se dobi tudi rehidracijska sol za otroke, ki ima razne otrokom bolj prijazne okuse - od pomarančnega, malininega.....

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
22.9.2008 21:58:16   
blaža
Preberite si članek na Med. Over. Net( MON) Pediatrija: črevesne okužbe pri otroku.

Tistim, ki se ne da brat, bom samo malo obnovila. Ponavadi gre za črevesno okužbo, kjer se zraven driske pojavi še bruhanje. pri virusih je inkubacijska doba od 1do 3 dni, pri parazitih pa 5 do 15 dni. Potrebno je pazit da vsaj nekaj tekočine obdrži, da ne dehidrira. V kolikor ne gre, se je bolje javit pri pedjatru. Tudi bruhanje je treba dosledno odstranit ker je baje zelo kužno. Pa roke je treba razkužit z razkužilom, ker ni dovolj milo za roke.

Rotaviroza mi je meni najbolj katastrofa. nam jo je prinesel ta starejši iz vrtca in smo pol vsi driskali. Bil pa je na infuziji en dan, ker je bil že malo dehidriran. In dr svetuje, da je treba še dva dni po ozdravitvi ostati doma in ga ne dati v vrtec, ker je še kužen. Sem pa to brala pod rotaviroza na internetu. Žal nisem tako vešča, da bi vam link napisala, da ga lahko takoj pogledate. Baje Rota virus preživi na kljuki od vrat sedem mesecev! Jaz sem ta malega cepla proti Rota virusu. Imš čas samo do 6m starosti in je 160e za plačat.

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
22.9.2008 22:07:28   
N _ B
Zdravila: pri nas prisegamo na medicinsko oglje.

Tekočina: čaj iz suhih borovnic, še boljše je sama voda - tekočina naj bo mlačna oz hladna (ne mrzla!!!), da ne obremenjuje razdraženega trebuščka. Pije naj po požirkih.

Hrana: prvih 12-24 ur nobene hrane. Ko se stanje malo izboljša mu daj grisine, bobi palčke, prepečenec.

Kot so ti že predhodnice svetovale, pojdi po redehidracijsko sol za otroke.

< Sporočilo je popravil N & B -- 22.9.2008 22:09:45 >

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
23.9.2008 10:10:29   
tojeto1
Daj mu za jestiuser posted image grisine, prepečenec, ker pospešujejo žejo. Tekočina je najbolj pomembna. Torej naj VELIKO pije. Mi smo imeli naenkrat kar pet stekleničk - kozarček, en kozarček s slamico, flaško, vodo v pol litrski,... Pa je vsakič pil iz ene, mal drgač, da ga pritegne. Skoz mu ponujaj za piti, vodo, čaj, razrečen sok,...
Glede vseh pripravkov, ki zapirajo sem mnenja, da niso primerna. Z virusi je pač tko, da morajo ven iz organizma, čim ga mal zapre, vstanejo notr in se razmnožujejo. Torej ne sekiraj se če vse kar spije podriska - vedi, da z vsako drisko gre virus ven in več kot driska, bolj gre ven! Tko to je. Kupi razkužilne robčke in razkuži previjalno, kljuke od vrat,... da ne pride do ponovne okužbe. Nevarno je, če več driska kot spije, potem je treba iti na infekcijsko po glukozo. Pa srečno!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
23.9.2008 12:08:10   
Taddy78
Glede na to, da smo že 2 bili v bolnici zaradi driske in bruhanja, ti povem, da ni to tako nedolžno, nasploh je nevarna dehidracija.
Ko sva bila not pri 1. letu, je v 1.tednu shujšal oz 10.5kg na 9400g. Bil je že tako dehidriran, da mi je v bolnici rekla, da še kakšen dan, pa bi bilo že lahko usodno.
S tem da v bolnici nimajo nobenih diet, ker je kao boljše, da je normalno hrano, čeprav jo potem zbruha ali pokaka.
Je pa za driske res dober ta ORS (čeprav je nagravžen), ker nadoknadi izgubljene elektrolite...Torej noter je jedel normalno hrano, bil 2 dni na infuziji in prišel k sebi komaj po 4.dneh.

Naslednjič spet podobno pri 2.letih, po infuziji se mu je stanje takoj izboljšalo, in sva po 3.dneh že šla domov. Če bruhanje ali pa driskanje po določenem času ne ponehata, je najbolje da se gre kar po napotnico za v bolnico, ker nam ni pomagalo nič (ne čaj iz posušenih borovnic, ne Linex kapljice)...aja, za drisko priporočajo še Coca-colo, ampak če gre za virus ali pa bakterijo, tak ne more pomagat.

Pa čimprej se pozdravita!

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
23.9.2008 20:25:05   
atanja
hvala za odgovore. Mali je danes veliko boljše. Apetita še nima pije pa skoz po malem. Driskal je pa samo 4krat-to je včeri v dveh urah.

Hvala vam še enkrat

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
24.9.2008 12:38:34   
atanja
PRehitr sem se hvalila...

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
24.9.2008 12:55:31   
Anonimen
atanja in kako je danes?

(odgovor članu atanja)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Driska-na pomoč!!!!!
24.9.2008 16:43:51   
atanja
Zjutri je ful diskal. Prej je tud mal bruhal. Zdele se mu ej stanje mam umirilo. Sem šla po razkužilo. tako da grem pol kar med igrače.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?